Serena i Safinová začátek sezony zvládly

12. 1. 2010, 11:44
Aktuality 1
Ve velkém stylu zahájila svou letošní sezonu světová jednička Serena Williamsová. Američanka v Sydney postoupila do třetího kola po snadné výhře nad Španělkou Martinezovou-Sanchezovou. Teploty, které v Austrálii dosahují 35 stupňů, nerozhodily ani světovou dvojku Dinaru Safinovou. Ta si rovněž ve dvou setech poradila s Polkou Radwaňskou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová hrála v Sydney svůj první zápas od vítězného finále Turnaje mistryň, ve kterém loni porazila svou sestru Venus. Po více než dvouměsíční pauze vyslala svým soupeřkám varování: generálku na Australian Open začala jasným vítězstvím nad Marií Jose Martinezovou-Sanchezovou.
 
Proti Španělce nemusela v sydneyském vedru ani předvést své maximum, přesto to stačilo na nekomplikovaný postup do osmifinále.

"Cítila jsem se v pořádku. Samozřejmě jsem nehrála svůj nejlepší tenis, ale o tom to je, soustředit se jen na další zápas a odevzdat všechno," řekla po utkání Williamsová. "Mým cílem je hrát dobře, pochopitelně, ale nechci od sebe očekávat příliš. Když hraju tak, jak můžu, tak vždycky říkám, že jsem těžko k poražení," dodala Američanka, jejíž další soupeřkou V Sydney bude Ruska Věra Duševinová.

Po dvousetové výhře postoupila do dalšího kola také druhá hráčka světového žebříčku Dinara Safinová. Ruská tenistka měla ale s Polkou Agnieszkou Radwaňskou mnohem těžší práci.

Safinová, která první turnaj sezony vynechala kvůli bolestem zad, prohrála prvních pět gamů zápasu a její soupeřka podávala na vítězství v setu. V tu chvíli se ale Safinová nadechla k velkému náporu. Radwaňské sebrala podání, potom ještě jednou a za stavu 4-5 udeřila po sérii neproměněných brejkbolů potřetí. Ani tehdy se ale Ruska nezastavila a další game prohrála až za stavu 7-5 2-0. Z devíti ztracených her v řadě už se Polka nevzpamatovala a po hodině a tři čtvrtě prohrála 5-7 4-6.

"Byl to trochu pomalý začátek, ale byl to vítězný začátek," komentovala svůj výkon Safinová. "Není jednoduché proti ní hrát. Je to hráčka top 10 a hraje hodně chytře. Byl to můj první zápas v sezoně, myslím, že se ještě hledám... Ale když jsem se dala dohromady, už šlo všechno bez problémů," dodala.

Po sérii vyřazení nasazených hráček v úvodním kole přišel dnes turnaj o další z favoritek. Třetí hráčka světa Světlana Kuzněcovová se musela sklonit před Slovenkou Dominikou Cibulkovou, která ji porazila 7-5 6-2.

"Nemůžete hrát nejlépe, jak umíte, každý týden," netruchlila po utkání Ruska. "Bylo by příjemné tu hrát dobře, ale nic tak hrozného se neděje. Určitě mě tenhle výsledek trápí a budu se muset zlepšit a hodně trénovat před Australian Open, ale není to nejhorší start na světě," dodala.

Výsledky - Sydney - ženy (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Martinezová (Šp.) 6:1, 6:2, Safinová (2-Rus.) - A. Radwaňská (Pol.) 7:5, 6:4, Cibulková (SR) - Kuzněcovová (3-Rus.) 7:5, 6:2, Dementěvová (5-Rus.) - Hantuchová (SR) 6:2, 4:6, 6:2, Azarenková (6-Běl.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:1, 5:7, 7:5, Duševinová - Vesninová (obě Rus.) 6:3, 6:4, Rezaiová (Fr.) - Szavayová (Maď.) 6:3, 7:6 (7:5), Pennettaová (It.) - Li Na (Čína) 6:2, 7:6 (7:4).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
C´mon, Black Gazela!!!!!!!!!!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist