Serena i Venus jsou v Paříži mezi šestnáctkou nejlepších

28. 5. 2016, 20:49
Aktuality 7
Sestry Williamsovy se v Paříži nenápadně přibližují vzájemnému semifinálovému duelu. Obě dnes v Paříži postoupily do osmifinále poté, co Serena i Venus zdolaly domácí hráčky Kristinu Mladenovicovou a Alizé Cornetovou.
K. Mladenovicová a S. Williamsová

Serena Williamsová loni Roland Garros potřetí v kariéře vyhrála, když navázala na své triumfy z let 2002 a 2013. Cestou za titulem prohrála celkem pět setů, čtyřikrát dokonce musela otáčet nepříznivý vývoj. Letos však po třech kolech stále pokračuje bez ztráty setu. 

Po hladkých výhrách nad Rybárikovou a Pereiraovou si udržela čistý štít i po duelu s Kristinou Mladenovicovou, která ovšem hodně vzdorovala. Favorizovaná Serena sice poprvé na turnaji nepřišla ani o jeden servis, ale využila pouze jeden z dvanácti brejkbolů a zvítězila tak až po 2 hodinách a 14 minutách 6-4 7-6.

Třiadvacetiletá Mladenovicová, jež si čtyři ze svých pěti skalpů háček Top 10 připsala právě v Paříži, začala první vzájemný duel s o jedenáct let starší Američankou bez ostychu a měla šance jít do vedení. Jenže ani jeden ze čtyř brejkbolů nevyužila, za stavu 4-5 měla poprvé potíže na servisu, neudržela ho a sadu ztratila.

Ve druhém dějství boj pokračoval. Sereně se nedařilo proměňovat brejkboly a rozhodnout musel tie-break. Před ním byl duel kvůli bouřce na dvě a půl hodiny přerušen. Mladenovicová se po návratu dostala do tempa rychleji. Vedla 5-2, měla i setbol, odvrátila čtyři mečboly, ale víc duel nezdramatizovala. Zkrácenou hru prohrála 10-12 a turnaj ve dvouhře pro ni skončil. 

"Musím to brát pozitivně. Je to pro mě zkušenost. To co dělám, je jako sen. Když jsem vyrůstala, tak jsem Serenu sledovala, jak hraje. A teď jsem hrála proti ní. Jsem šťastná, protože to byla velká výzva," řekla Mladenovicová.

Serena se v osmifinále střetne s Jelinou Svitolinovou, kterou ve všech třech duelech porazila. Jednadvacetiletá Ukrajinka Svitolinová dnes poprvé v osmém vzájemném duelu porazila šampionku z roku 2008 Anu Ivanovičovou, kterou přehrála dvakrát 6-4, a má šanci obhájit loňské čtvrtfinále. Naopak srbská tenistka ani na jedenáctém letošním turnaji nevyhrála víc jak dva zápasy a v Paříži nezopakuje loňské semifinále.

Pokud by Serena postoupila až do semifinále, může v něm teoreticky narazit na svou o rok starší sestru Venus, která si ve třetím kole poradila s domácí Alizé Cornetovou. Pětatřicetiletá Američanka sice v šestém vzájemném střetnutí poprvé ztratila set, ale Francouzku, která mimochodem vyhrála poslední tři souboje se Serenou, dorazila kanárem a vyhrála 7-6 1-6 6-0.

O postup do čtvrtfinále se bývalá světová jednička a sedminásobná grandslamová vítězka Venus, která si před 14 lety v Paříži zahrála finále, utká s loňskou semifinalistkou Timeou Bacsinszkou. Švýcarka, s níž vede ve vzájemné bilanci 2-0, si dnes poradila s domácí Paulinou Parmentierovou.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
sobotní výsledky žen (28. 05. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Mladenovicová (26-Fr.) 6:4, 7:6 (12:10)
Bacsinszká (8-Švýc.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2
V. Williamsová (9-USA) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:5), 1:6, 6:0
Suárezová (12-Šp.) - Cibulková (SR) 6:4, 3:6, 6:1
Svitolinová (18-Ukr.) - Ivanovičová (14-Srb.) 6:4, 6:4
Keysová (15-USA) - Puigová (Portor.) 7:6 (7:3), 6:3
Bertensová (Niz.) - Kasatkinová (29-Rus.) 6:2, 3:6, 10:8
Putincevová (Kaz.) - Knappová (It.) 6:1, 6:1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Friedsamová/Siegemundová (Něm.) - Krajiceková/Strýcová (Niz./ČR) 6:2, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
kada.tom
Holky si dnesky střihly hned dva zápasy. Po singlových výhrách hrály sestry i debla, kde stihly otočit 1. set a nakonec jej získaly v TB. Zítra je čeká dohrávka a pokud to počasí dovolí a sestry postoupí, tak i 3. kolo proti Bertens/Larson.

Co se týče těch singlů - obě si dneska prošly nepříjemným zápasem proti domácím hráčkám. Serena ubojovala cennou výhru nad hodně solidně hrající Mladenovic a Venus zdolala Cornet. Zatímco Venus má ve 4. kole Timeu, což bude určitě jeden z highlightů pondělního programu a hodně těžká záležitost pro Venus (byť v H2H vede 2-0), Serenu bude čekat Svitolina, se kterou umí (H2H je 3-0), ale víme jak dopadla Ivanovic s velmi velmi pozitivním H2H.

Serena nesmí Elinu podcenit, u Venus by to měla být bitva se vším všudy :-)
Reagovat
PetaM
Ale no tak :D Srovnávat H2H Any a Sereny se Svitolinou ... :D :D Vždyť Serena je ve všem lepší, navíc stále na trůnu ... Ana je čím dál horší ...
Reagovat
kada.tom
To ano, spíš jsem chtěl poukázat nato, že ani to H2H nemusí být směrodatné ..
Reagovat
darek.vrana
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-french-open/270568/kvitova-po-prohre-promluvila-o-tabu-mezi-tenistkami-prisly-me-dny.html

Tak je dobře, že odteď si můžeme vést kalendář a být na to příště připraveni.
Reagovat
COMEON
Tak predsa si mal pravdu! :O :D
Reagovat
PetaM
Vím ne! :D :D
Reagovat
COMEON
:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist