Serena měla pomalý rozjezd, Plíšková podlehla Flipkensové

19. 2. 2014, 08:03
Aktuality 22
WTA DUBAJ - Poprvé od Australian Open se dnes na kurty vrátila Serera Williamsová. Světová jednička, jež měla po Melbourne potíže se zády, v Dubaji začala proti Rusce Jekatěrině Makarovové rozpačitě, v prvním setu však odvrátila dva setboly a nakonec zvítězila 7-6 6-0.
Serena Williamsová

Karolína Plíšková letos na všech čtyřech turnajích prošla minimálně do 2. kola, v thajské Pattaye si dokonce zahrála podruhé v kariéře ve finále. V předchozích dnech se prodrala tříkolovou kvalifikací dvoumilionového turnaje v Dubaji, poprvé v sezoně však nezvládla zápas 1. kola.

Jednadvacetiletá Češka už podruhé v sezoně nestačila na Belgičanku Kirsten Flipkensovou. Poprvé s ní neuhrála set v Aucklandu a podobně si vedla i ve Spojených arabských emirátech. V prvním setu si s potížemi udržela jen jeden ze tří servisů a byla ráda, že nedostala kanára. Druhou sadu měla rozehranou mnohem lépe, vedení 5-3 však neudržela. V desáté hře neproměnila setbol a po čtyřech prohraných gamech v řadě prohrála 1-6 5-7.

I přes porážku v prvním kole by se však bývalá vítězka dívčího Australian Open mohla v pondělním vydání žebříčku WTA posunout poprvé v kariéře do Top 50.

V Dubaji se na kurty vrátila Serena Williamsová, která hrála naposledy 4. kolo na Australian Open. V Melbourne světovou jedničku trápily bolesti zad, kvůli kterým měsíc nehrála. V prvním zápase favorizovanou Američanku vyzvala Jekatěrina Makarovová, která ji už jednou dokázala porazit.

A také nyní Williamsovou dlouho trápila. V prvním setu vedla 3-1, pak i 5-3, pokaždé však o náskok přišla. Ve 12. gamu přežila setbol a v tie-breaku vedla 6-4. ani jednu ze dvou šancí dějství ukončit ale nevyužila. Úvodní set ukončila Williamsová až po 67 minutách proměněním čtvrtého setbolu. Druhý set už byl závěrečný game zcela v režii dvaatřicetileté Američanky, která soupeřku dorazila kanárem.

"Dnes to pro mě bylo velmi náročné, byla jsem trochu frustrovaná. Hodně jsem trénovala, ale v zápase jsem si říkala 'Bože, to není to co jsem trénovala'," komentovala Williamsová. Ale jsem nadšená z toho, že jsem se skrz to dostala do dalšího kola. Snažila jsem se zůstat pozitivní, přestože jsem dělala hodně nevynucených chyb, které normálně nedělám, a můj servis nefungoval tak, jako obvykle."

V osmifinále se Serena utká buď s Lucií Šafářovou, nebo s Jelenou Jankovičovou. "Jsem šťastná, že jsem vyhrála, ale příště musím hrát mnohem lépe, pokud chci pomýšlet na postup dál," dodala Američanka, která se v Dubaji představí i ve čtyřhře po boku sestry Venus.

Šafářová se jméno soupeřky dozvěděla poté, co Jankovičová vyřadila v prvním kole ukrajinskou kvalifikantku Marynu Zaněvskou 6-4 6-3, i když v každém setu jako první ztratila podání. Sedmadvacetiletá Češka se utká s o rok starší Srbkou podeváté v kariéře, porazit ji dokázala jen dvakrát. Naposledy v roce 2012 v Praze ve Fed Cupu, o rok dříve uspěla na antuce v Madridu.

Šafářová, která první kolo dvouhry odehrála už v pondělí, v úterý uspěla i v úvodním utkání čtyřhry. Společně s Andreou Hlaváčkovou vyřadily ve vyrovnaném duelu čtvrtý nasazený pár Cara Blacková a Sania Mirzaová 11-9 v rozhodujícím setu.

Hned v prvním kole skončily obě finalistky turnaje v Dauhá. Simona Halepová, jež v neděli v Kataru slavila svůj nejcennější titul, vzdala za stavu 1-6 a 1-1 kvůli zranění achilovky Francouzce Alizé Cornetové.

"Raději jsem nepokračovala, nechtěla jsem si zranění zhoršit. Za dva týdny mě čeká další turnaj," řekla Halepová. "Během zápasu jsem byla unavená a cítila jsem, že nemohu pokračovat. Není snadné hrát, když do toho nemůžete dát sto procent," dodala dvaadvacetiletá Rumunka, jež hrála poprvé jako světová devítka.

"Jsem šťastná. Je divné vyhrát tímto způsobem, ale i přesto jsem spokojená s tím, jak jsem hrála.Tohle je moje první vítězství nad hráčkou Top 10 asi po šesti letech. Doufám, že v tom budu pokračovat," komentovala Cornetová, jež proti soupeřkám z elitní desítky světového žebříčku ukončila sérii 28 porážek v řadě.

Angelique Kerberová utekla proti Aně Ivanovičové ze tří mečbolů a sama měla v závěrečném tie-breaku příležitost utkání ukončit, šanci však neproměnila a nakonec se Srbkou prohrála 6-3 3-6 6-7.

Ivanovičová se ve 2. kole utká s Venus Williamsovou, kterou letos porazila v úvodu sezony ve finále turnaje v Aucklandu. V celkové bilanci ale se zkušenější Američankou prohrává 2-8.

Otočit zápas se podařilo Caroline Wozniacké, která zdolala 2-6 6-3 6-3 Sabinu Lisickou. Němce nepomohly ani rady trenérky Martiny Hingisové, která se během zápasu objevila u lavičky finalistky loňského Wimbledonu.

"Myslím, že to je jedna z mých největších předností, nikdy se totiž nevzdávám. Myslím, že je to jeden z důvodů, proč jsem to v kariéře dotáhla takhle daleko. V minulosti jsem díky tomu vyhrála už spoustu zápasů," řekla bývalá světová jednička z Dánska.

V dalším zápase se utká s Annikou Beckovou, která v Dubaji zaznamenala už druhou výhru nad hráčkou Top 20, kterou přitom až dosud nikdy neporazila. Poté, co v kvalifikaci vyřadila světovou devatenáctku Eugenii Bouchardovou, vyhrála v úvodním kole 1-6 6-1 6-4 nad 17. tenistkou světa Samanthou Stosurovou z Austrálie. Zkompletuje proti Wozniacké hattrick?

- WTA PREMIER DUBAJ -
(Katar, tv. povrch, 2.000.000 dolarů)
úterní výsledky (18. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Flipkensová (Belg.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-1 7-5
Jankovičová (5-Srb.) - Zaněvská (Ukr.) 6-4 6-3
Ivanovičová (Srb.) - Kerberová (6-Něm.) 3-6 6-3 7-6(6)
Cornetová (Fr.) - Halepová (7-Rum.) 6-1 1-1 skreč H.
Wozniacká (8-Dán.) - Lisická (Něm.) 2-6 6-3 6-3
Becková (Něm.) - Stosurová (Austr.) 1-6 6-1 6-4
Pennettaová (It.) - Kanepiová (Est.) 7-5 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Makarovová (Rus.) 7-6(8) 6-0
Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Šafářová (ČR) - Blacková/Mirzaová (4-Zimb./Indie) 7-6(5) 5-7 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
...no tak ted Ti Gabina asi prostrilela ten litr...
ta strelba byla dost tezce fatalni...;(
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm zacina se to projevovat Soukup...proste na toho Oliho potreboval aspon par metriku najet...;(....

...eh si vybrala holka den;(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i přesto, že Gábina tu ležku takhle pokazila, tak přesto svůj úsek dovezla na 1. místě! :-)) Takže to co ztratila na střelnici, dokázala získat na trati.. :D
Ale skvělý závod!!! Dneska prostě na Norsko nikdo neměl!! Kdo by to řekl asi tak ještě před 2-3 roky, že se z nás stane biatlonová velmoc? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat. Já jsem prostě počítal s tím, že Gabča bude mít zlato v nějakém individuálním závodě, což nevyšlo. Štafeta už byla loterie... Taky moc nechápu, proč Gabča někdy dělá takové boty na střelbě vleže (která by měla být jednodušší než vestoje), ale holt se stalo. Myslím, že i kdyby na Norku najela půl minuty, tak by to Soukup ztratil... Jak píše haitik, dneska na Norsko prostě nikdo neměl. Když jim to nepokazil Bjoerndalen, tak jsem věděl, že Svendsen už je doveze v pohodě ke zlatu... Češi v biatlonu na ZOH mimořádně uspěli, ale je to holt bez zlata. Co se týče mého tiketu, tak aspoň je to pro mě ponaučení, že nemám sázet na sporty, které pořádně nesleduju. Ale jinak se mi to sázení za poslední dva roky hodně daří a jsem i po tomhle prohraném litru pořád bezpečně v plusu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, Češi jsou teď biatlonová velmoc. Naopak třeba u Němců je to obrovský sešup. Ještě nedávno byl u nich biatlon skoro stejně populární jako fotbal a teď zatím nemají ze ZOH zatím žádnou medaili... No jo, jak skončila Lena Neuner, tak to s nimi jde z kopce. :D
Reagovat
smazaný uživatel
U tich Němců je to fakt bída noo.. Po Magdě vypadala dobře Miriam, hlavně běžecky.. Z Vancouveru má i medaili z klasického lyžování! :D Ale ta má zase bídnou stojku a teď navíc je zraněna.. :D
Jen Německo má už medaili z biatlonu.. Stříbro od Lessra z individuálu.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mně bylo taky divné, co je s Miriam. Nevíš, jaké má zranění? Docela mi tam chybí, je to sympaťačka. Tak snad ona by je v budoucnu mohla táhnout... Jinak se omlouvám, tu jedinou německou medaili jsem nějak nepostřehl. Češi v tom závodě medaili neměli, tak jsem neviděl ceremoniál... A taky to bude asi tím, že se radši koukám na holky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě biatlon poslední dobou celkem žeru! :D Hlavně je to kuli tomu, jak se nám začalo dařit! :-))
Miriam v letní přípravě měla nehodu na kole.. Zlomila si při ní 4 obratle.. Ale je frajerka, že odřekla účast v Soči a chtěla se raději pořádně vyléčit a nezabírala tak jedno místo zdravé kolegyni.. :-))
Miriam je mi také sympatická, fakt po Neuner z Němek asi nejvíc! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak pro dodatecne info....cas Mariny na okruhu v Soci MS-2013 >>> 6:54,31
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm hozena rukavice holandanky Carien KLEIBEUKER > 6:55.66
...dost teda dobry...
----
A nas stafetovy mix....no parada zatim...cista strelba a Verca jede jak raketa;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Olina Graf....>>> 6:55.77
smankote...
Reagovat
smazaný uživatel
Martina>>> 6:51.54 wow
3 sekundy jeste dopredu;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste ze vidim jen cisla...
...jinak by mne asi slahlo dneska...tech napjatych sprotovnich situaci nebylo malo, a to nas jeste cejaki min. 3 davky silenych emoci;)
Reagovat
smazaný uživatel
otacime:)
...je treba nabrat proste jiny kurs...
Reagovat
smazaný uživatel
tak situace si vyzadala obrazky...
...no s JJ to bude tezke otacet...teda...
Reagovat
smazaný uživatel
vypadalo to nadejne...i ten brutalni FH winner byl fakt neskutecny...jenze JJ se na ty delsi vymeny s BL fakt drzi...

No ted asi prichazi dost rozhodujici moment zapasu....
Reagovat
smazaný uživatel
... a je konec...;)
Tak ono zkouset v dulezitem gemu zkraceny FH s uhlem, ktery by nezahrala ani bohyne...to nemuze jinak dopadnout nez v siti nebo v autu...se potom tezko udrzi servis...
...krom toho, kdyz uz jsme ho Luci pekne zahrali, tak potom to opatrne liftovat jako prohoz na zadni...no to je take tezky;(...to se to potom JJ dobiha...jednoduseji...ten zaver byl rozpacity...skoda...eh...

...ale to je tim, ze netlacil ani jaknekda, ani vls, ani oskar, ani sojka...a pak to tak dopada...;)
Reagovat
tommr
už jsem si myslel, že si se na Lucku vybod a ty zatím jen píšeš pod jiným článkem ... :)
Dneska Lucka nezahrála špatně, ale Jankovicová byla bohužel neskutečně dobrá. Kdyby takhle zahrála i proti Sereně tak jí klidně může porazit. Lucka dojela na těžkej los - ve druhý polovině pavouka by s dnešním výkonem nejspíš porazila všechny hráčky ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
nevim co driv, clovece;D)
Ale Lucku jsem si nakonec dal i v obraze...JJ je v nove sezone jak vymenena, ale i tak zamrzelo;)
Reagovat
tommr
jj je strašně toho moc - já dneska nestíhám ani všechno sledovat natož ještě číst komentáře nebo dokonce psát ... :)
Reagovat
Michaelus
Založíme tady vlákno Dubaj? :DD
Ana dostala celkem na budku, Venus se asi opravdu probouzí... o to vív si teď cením toho Petřina vítězství :D
Reagovat
smazaný uživatel
best picks for tennis here: www.tennispredictions.in
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist