Serena měla s Putincevovou namále, o finále bude hrát s Bertensovou

2. 6. 2016, 18:49
Aktuality 14
Serena Williamsová se nečekaně nadřela na postup do semifinále French Open, když Kazašku Julii Putincevovou zdolala navzdory velkému množství chyb ve třech setech. O finále si zahraje s Nizozemkou Kiki Bertensovou, jež pokračuje v životním turnaji.
Serena Williamsová

Serena Williamsová poprvé na letošním French Open ztratila set. Ve čtvrtfinále s o třináct let maldší Kazaškou Julií Putincevovou měla problémy s těžkými míčky, příliš často chybovala a ocitla se blízko vyřazení, překvapení však nakonec zažehnala.

Poté, co světová jednička prohrála první set a ve druhém neudržela vedení 4-1, čelila za stavu 4-4 dvěma brejkbolům. I s pomocí pásky je ale dokázala odvrátit a nakonec nad 60. hráčkou, jež hrála ve čtvrtfinále grandslamu poprvé, zvítězila 5-7 6-4 6-1. 

"Hrála neuvěřitelně," složila soupeřce poklonu Williamsová, jež má na antuce v Paříži šanci vyhrát už dvaadvacátý grandslam a vyrovnat rekord německé legendy Steffi Grafové. "Upřímně musím říct, že jsem si ve druhém setu nemyslela, že vyhraju. Nějak se mi to povedlo," dodala čtyřiatřicetiletá Američanka, která nasbírala 43 nevynucených chyb, zatímco Putincevová jen 16.

V pátečním semifinále se šampionku z let 2002, 2013 a 2015 pokusí zastavit Kiki Bertensová, která ji loni potrápila na US Open. Nenasazená Nizozemka, která si dnes odbyla debut v grandslamovém čtvrtfinále, dnes porazila 7-5 6-2 loňskou semifinalistku a turnajovou osmičku Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska a svou neporazitelnost prodloužila už na 12 zápasů.

"Poprvé jsem se dostala do semifinále grandslamu, je to pro mě splněný sen," radovala se čtyřiadvacetiletá Bertensová, jež je 58. hráčkou světa. Nyní už má jistotu, že minimálně o čtrnáct míst vylepší své dosavadní maximum (41. místo).

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
čtvrteční výsledky žen (02. 06. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Putincevová (Kaz.) 5-7 6-4 6-1
Bertensová (Niz.) - Bacsinszká (8-Švýc.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
velká voda je pro místní podstatně horší realitou - a Bertík už z USO přibližně ví, co má dělat, teď navíc i se slušnou vítěznou šňůrou v zádech a vědomím, že tam, kde je srdce, bývá i cesta...

Když už vyřadila ženu s přednostním právem na odplatu za loňský ročník, nezbývá než ji teď v sf zdatně zastoupit.
Reagovat
kada.tom
i Serena ví, jak na Bertens, navíc holky si spolu už na RG zahrály, v deblu, ale zahrály :-)
Reagovat
FulnekUltras
zase bude rozhodovat hlava - pokud se Kiki zbytečně nerozklepe, herně na postup má
Reagovat
baggik
Jo zahrály, ale vyhrála Kiki s Johankou.
Reagovat
Fandina
Kiki jsem tu hrát neviděla, ale vzhledem k tomu, koho už všeho porazila, tak se ráda na jejich zápas podívám. A jsem zvědavá, jak bude hrát proti Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
je stálice, ona přežila i tu vlnu Kvitová, Azarenka, Radwanska a spol., doslova je přežila, teď si jde pro titul přes hráčky, o kterých širší veřejnost ani netuší.
Reagovat
FulnekUltras
otázkou je JAK...
Reagovat
smazaný uživatel
+1000
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že generace Kvitová, Radwaňská, Azarenka atp. ještě pořád hraje, a vcelku úspěšně, tak bych o nějakém "přežití" moc nemluvil.
Reagovat
LukasH
Ani jedna z nich netvori Serene stalou konkurentku. Vika k tomu ma nejbliz i vzhledem k minulosti, ale porad ji neco je a o Petre je v tyhle souvislosti lepsi ani nepremyslet. Mohla by byt skutecna ji Serenina rivalka, ale to se bude muset na gs dostavat dal nez do tretich kol.
Reagovat
FulnekUltras
Proč já jenom jakoukoliv kritiku Petry zrovna ve srovnání se dvěma nejnesportovnějšími tenistkami současnosti jaksi vůbec nemůžu vnímat? ;)
Reagovat
LukasH
Nejde o srovnani. Jde o to, ze od Wimbledonu 2012 vyhrala Serena 7 gs a Petra ji nestala v ceste ani jednou.
Reagovat
baggik
Nemáš ráda kritiku Petry, což je pochopitelné.
Reagovat
FulnekUltras
ale tak je teď celkem oprávněná - jenom právě ve srovnání s Kongem a Hejkalem mi až tak úplně nesedí... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist