Serena nezaváhala, ve šlágru 3. kola se utká s Azarenkovou

2. 9. 2011, 10:57
Aktuality 1
US OPEN ženy - Je zřejmě největší favoritkou na titul, ale jako až 28. nasazená musí Serena Williamsová už ve 3. kole čelit světové pětce Victorii Azarenkové. Suverénně US Open prochází Caroline Wozniacká.
Serena Williamsová

Serena Williamsová v létě na amerických betonech ještě neprohrála. Po triumfech ve Stanfordu a Torontu sice odstoupila z turnaje v Cincinnati, nyní už ale zase dominuje na US Open. 14. vítězný zápas v řadě si připsala proti Michaelle Krajicekové z Nizozemska, kterou deklasovala 6-0 6-1 a na cestě do 3. kola tak ztratila pouhé tři gamy.

"Doufám, že budu pořád stejně dobře trefovat své údery a budu schopná vyhrát i pět dalších zápasů. Ale myslím, že se ještě můžu zlepšit. Nikdy jsem nechtěla být spokojená a myslet si, že už se nemůžu zlepšovat. Tak věřím, že se ještě zlepšit můžu," komentovala devětadvacetiletá Američanka.

Krajiceková, jež od dětství trénuje v Česku, hrála na prvním grandslamu od Wimbledonu 2008. "Řekla jsem jí 'vítej zpátky'. Věděla jsem, že si prošla těžkým období. Neřekla jsem jí to, ale doufám, že se zase vrátí zpět kam patří. Stále má život před sebou," uvedla Serena na adresu své soupeřky.

Nyní už na Williamsovou čeká ve šlágru 3. kola světová pětka Victoria Azarenková. Běloruska postoupila přes Argentinku Giselu Dulkovou, se kterou předtím třikrát v řadě prohrála.

"Victoria dělá všechno dobře," říká Serena na adresu Azarenkové. "Pohyb má lepší než kdokoliv jiný na okruhu. Vždy je to o pohybu a právě ten jí umožňuje být takto vysoko. Cítím se jako outsider, protože ona letos odehrála více turnaj. Nemám co ztratit," překvapivě dodala bývalá světová jednička Serena.

Druhý ze sedmi kroků na cestě za premiérovým grandslamovým titulem udělala Caroline Wozniacká, jež smetla 6-2 6-0 Arantxu Rusovou z Nizozemska. Světová jednička vyhrála už šesté utkání v řadě, aniž by ztratila set. Ve třetím kole se utká s domácí Kingovou.

"Myslím, že jsem se rozjížděla trochu pomalu. A také mě trápilo první podání," komentovala Wozniacká. "Dnes jsem hrála noční zápas na kurtu Arthura Ashe a moc jsem se bavila. Je to skvělý pocit," pochvalovala si rodačka z Odense. "Vyhrála jsem v New Havenu a teď další dva zápasy tady. Cítím se být ve formě a je příjemné, že jsem neztratila mnoho sil," dodala jednadvacetiletá Dánka.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 09. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Rusová (Niz.) 6-2 6-0
Azarenková (4-Běl.) - Dulková (Arg.) 6-4 6-3
Kuzněcovová (15-Rus.) - Baltachaová (Brit.) 6-4 6-3
Stephensová (USA) - Peerová (23-Izr.) 6-1 7-6(4)
Kingová (USA) - Gajdošova (29-Austr.) 6-2 6-0
Amanmuradovová (Uzb.) - Parmentierová (Fr.) 6-3 7-5

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Srebotniková/Nestor (2.-Slovin./Kan.) - Benešová/Melzer (ČR/Rak.) 6-1 3-6 10-7
Falconiová/Johnson (USA) - Hlaváčková/Tecau (ČR/Rum.) 6-3 6-2
Oudinová/Sock (USA) - Uhlířová/Polášsek (ČR/SR) 6-4 0-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na tento zapas se těším protože Victoria na Serenu asi umí, hlavně v Australii kde jí v roce 2009 vzdala za stavu 6:3 a 2:4 z pohledu Victorie http://www.youtube.com/watch?v=12jXYPptJz4 a v roce 2010 v Ausralii vedla 6:4 a 4:0 http://www.youtube.com/watch?v=AM-dKKakqUc&feature=related.(a pak oba turnaje nakonec vyhrala) A v Torontu Serena letos vyhrala 2x 6:3. Doufam že to bude bezva tenis :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist