Serena po obratu zdolala Stephensovou, v osmifinále ji čeká odveta proti Sakkariové

5. 9. 2020, 22:32
Aktuality 20
US OPEN - Serena Williamsová na US Open zvládla souboj šampionek se Sloane Stephensovou a dál živí naději na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí. Vítězku ročníku 2017 po obratu zdolala a podevatenácté v řadě postoupila do osmifinále domácího grandslamu. V něm se šestinásobná šampionka pokusí oplatit týden starou porážku Marii Sakkariové.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po návratu z mateřské pauzy (březen 2018) již čtyřikrát zahrála finále grandslamů, v posledních dvou letech právě na US Open, ale stále na 24. grandslamový titul a vyrovnání rekordu Margaret Courtové čeká. Finálové prokletí přece jen částečně zlomila, když zkraje roku ovládla menší podnik v novozélandském Aucklandu.

Osmatřicetiletá Američanka po restartu sezony startovala v Lexingtonu i na přípravném turnaji právě v dějišti US Open, ale nedařilo se jí. Na domácím grandslamu vypadá v o něco lepší formě. Úvodními dvěma kola prošla bez ztráty setu a v dnešním souboji šampionek po obratu přehrála 2-6 6-2 6-2 Sloane Stephensovou. S vítězkou ročníku 2017, jež až na US Open dokázala poprvé v sezoně vyhrát dva zápasy v řadě, upravila bilanci na 6-1.

Williamsová se až do stavu 2-6 3-2 ze svého pohledu hodně trápila. Skvěle hrající Stephensové ani jednou nedokázala sebrat podání, špatně četla její hru a nedokázala se vypořádat s nepříjemnými liftovanými údery soupeřky. K lepší hře favorizovanou z Američanek nabudil úvodní brejk, Stephensová po něm ztratila sebevědomí a začala o trochu více kazit. Ve zbytku utkání už byla Williamsová na podání naprosto suverénní a své krajance povolila jen dvě další hry.

Williamsová si na US Open odbývá svou jubilejní 20. účast. Nejhoršího výsledku se dočkala při své premiéře v roce 1998, kdy skončila právě ve třetím kole. V osmifinále ji čeká odveta proti Marii Sakkariové, se kterou před týdnem právě ve Flushing Meadows nedopodávala osmifinále generálky Western & Southern Open.

Sakkariová v souboji nasazených hráček za pouhých 55 minut smetla 6-3 6-1 domácí Amandu Anisimovovou, poprvé na letošním US Open vyhrála bez ztráty setu, po suverénním vítězství prošla do svého prvního newyorského osmifinále a zaútočí na premiérové čtvrtfinále na grandslamech.

Sofia Keninová se pomalu rozehrává do formy, díky níž senzačně ovládla lednové Australian Open. Nasazená dvojka sice dnes poprvé na turnaji přišla o servis, a s Ons Džabúrovou dokonce prohrávala 2-4 0-40, ovšem i tak Tunisanku zvládla porazit bez ztráty setu 7-6(4) 6-3, vyhrát s ní už čtvrtý souboj v řadě a na čtvrtý pokus přejít přes třetí kolo domácího grandslamu. V prvním newyorském osmifinále změří síly s Elise Mertensovou. Rovněž Belgičanka do osmifinále prošla bez ztráty setu. Loňská čtvrtfinalistka dnes po dvou odvrácených setbolech zdolala 7-5 6-1 domácí Caty McNallyovou.

Madison Keysová suverénně prošla úvodními dvěma koly, další výhru už však nepřidala. Nasazená sedmička dnes nebojovala jen s Alizé Cornetovou, ale také se zraněním a za stavu 6-7(4) 2-3 musela vzdát. Třicetiletá Cornetová si tak při své celkově 14. účasti ve Flushing Meadows poprvé zahraje osmifinále a zaútočí na první grandslamové čtvrtfinále. O něj bude bojovat s Cvetanou Pironkovovou.

Pironkovová na letošním US Open, kde hraje svůj první turnaj po více než tříleté mateřské pauze, nepřestává překvapovat. Dvaatřicetiletá Bulharka po Ljudmile Samsonovové a Garbiñe Muguruzaové vyřadila bez ztráty setu i loňskou čtvrtfinalistku Donnu Vekičovou, nasazenou Chorvatku přejela 6-4 6-1. V osmifinále, které je jejím newyorským maximem, vyzve Madison Keysovou, nebo Alizé Cornetovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
sobotní výsledky (5. 9. 2020)
• Dvouhra ženy - 3. kolo •
S. Williamsová (3-USA) - Stephensová (26-USA) 2-6 6-2 6-2
Keninová (2-USA) - Džabúrová (27-Tun.) 7-6(4) 6-3
Cornetová (Fr.) - Keysová (7-USA) 7-6(4) 3-2 / skreč
Sakkariová (15-Řec.) - Anisimovová (22-USA) 6-3 6-1
Mertensová (16-Belg.) - McNallyová (USA) 7-5 6-1
Pironkovová (Bulh.) - Vekičová (18-Chorv.) 6-4 6-1
Muchová (20-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 2-6 7-6(7)
Azarenková (Běl.) - Šwiateková (Pol.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
peek
Maruško, smiluj se, superdítě Alexis Olympia doma pláče, pošli supermámu domů za děťátkem... smile
Reagovat
Mayo
Pekne Serena, len tak ďalej smile
Reagovat
zfloyd
no sakkari je kulturistka a mladá podání se serenou srovnatelné bude to zajímavé
Reagovat
sojka1
v to doufam, Serena ma s nejakym pobihanim opravdu uz problemy, musi jet bomby a hodne presne... :-)
Reagovat
com
Reagovat
Mayo
Kto je to Sakkari?
Reagovat
George_Renel
To je něco jako ve Dvoře Králové.smile
Reagovat
blixa
To je ta, co vypráská Serenku ... smilesmile
Reagovat
brixner
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
řeznice s dobře nabroušenou sekkerkousmile
Reagovat
paddy
po pauze Serena hrála 8 zápasů, narazila na jedinou silnou soupeřku a prohrála 2 zápasy

teď jí čekají jen samé silné soupeřky a 1 až 4 zápasy

závěr:
viz nadpis smile smile smile
Reagovat
paddy
jde o tom přemýšlet 10 hodin a člověk stejně dospěje ke stejnému závěru smile

https://www.youtube.com/watch?v=FCO95esUzBw
Reagovat
FulnekUltras
Řekyně se z něj ale už nepodělá.
Reagovat
com
tak vyradila ji na tech samych kurtech pred tydnem, tak je velka sance, ze se zase zadari smile
Reagovat
FulnekUltras
historie se vlastně pořád opakuje - pokud by bachyně po prohraném OF pokácela empajr, bude to všechno v cajku smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hnusný jsou ty kydy, co tady nadměrně produkuješ.
Reagovat
FulnekUltras
zapomínáš celkem rychle
Reagovat
FulnekUltras
jenom namátkou sf RG s Timeou a neuvěřitelné SWMT divadlo - víc už ze mě dneska nedostaneš smile , ale tahle kreatura je pro mě dávno jasná
Reagovat
LordMutademus
Sakkari ale není matka. Bylo by od ní fér, nechat matku vyhrát.
Reagovat
aape
Stačí když jí to nechala Sloane, teď už ji nikdo šetřit nemusí ..smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist