Serena pošesté ovládla Wimbledon, zkompletovala nekalendářní Grand Slam

11. 7. 2015, 16:38
Aktuality 258
Serena Williamsová slaví ve Wimbledonu svůj šestý titul z All England Clubu. Světovou jedničku nezastavila v Londýně ani Španělka Muguruzaová, kterou dnes Američanka ve finále porazila 6-4 6-4 a získala tak nekalendářní Grand Slam.
Serena Williamsová (© AELTC)

Serena Williamsová nebojovala v dnešním finále proti Garbiňe Muguruzaové jen o svoji šestou wimbledonskou trofej a celkově 21. grandslamový titul. Vítězka loňského US Open, letošního Australian Open a šampionka Roland Garros mohla triumfem v Londýně zkompletovat podruhé v kariéře nekalendářní Grand Slam, tzv. "Serena Slam", a udržet si naději na zisk pravého Grand Slamu. To se jí podařilo, a pokud uspěje i v září na US Open, stane se teprve čtvrtou hráčkou v historii, které se podařilo vyhrát všechny turnaje velké čtyřky v jednom roce.

Španělská tenistka má výrazně méně zkušeností než světová jednička, přesto své první grandslamové finále odstartovala nebojácně. Williamsová sice udělala v úvodní hře finále tři dvojchyby, byla to však její soupeřka, která si svou hrou vybojovala v sedmiminutovém gamu brejk. Svůj náskok si Muguruzaová držela až do stavu 4-2, ale od té chvíle začala slavit úspěch větší agresivita zdejší pětinásobné vítězky, což Američance přineslo devět z dalších deseti her - zisk první sady 6-4 a vedení ve druhé 5-1.

Ani za tak nepříznivého stavu se Muguruzaová nevzdala, snížila na 3-5 a v nejdramatičtější hře zápasu ještě vybojovala naději na zvrat. Po dvojchybě Williamsové, úspěšném prohozu a vítězném returnu měla v deváté hře Španělka tři brejkboly; výborně podávající Američanka zahrála v dalších čtyřech výměnách tři esa a vypracovala si první mečbol, ten však Muguruzaová odvrátila, aby nakonec proměnila svůj pátý brejkbol v tomto gamu.

Tím však Španělka jen na chvíli oddálila svoji porážku. Desátou hru zahájila dvojchybou, po "prasátku" Williamsové a chybě z bekhendu prohrávala 0:40 a zápas ukončila její další chyba, tentokrát z forhendu.

Williamsová se po poslední výměně utkání dívala, jako by nevěřila, že skutečně zvítězila. Znejistila i svého kouče Patricka Mouratogloua, který v hledišti jásal nadšením a pak přestal. Williamsová se ale vzápětí začala smát, chytla se za pusu, podala ruku soupeřce, a když odložila raketu, skákala na kurtu radostí.

"Je to nádherné. Ani nemůžu uvěřit, že tady znovu stojím s trofejí v rukou a mám další Serena Slam. Je to senzační," radovala se Williamsová po utkání. "Podání mě nepodrželo, ale ona výborně returnovala. Bojovala tvrdě až do konce a musela jsem hodně makat. Proto jsem zpočátku nevěřila, že je už konec," řekla Williamsová a předpověděla, že Muguruzaová jednou Wimbledon vyhraje.

Španělka byla na svůj výkon pyšná a přes prohru se po utkání usmívala. "Užívám si to tak, že ani nemůžu mluvit. Jsem šťastná, že jsem si zahrála takové finále, ve kterém Serena ukázala, kdo je tady světovou jedničkou," řekla Muguruzaová.

Američanka vyhrála čtyři grandslamy v řadě podruhé v kariéře - poprvé slavila "Serena Slam" v roce 2003 jako jednadvacetiletá. "Tehdy jsem byla mladá, teď si užívám každou chvilku na kurtu a vychutnávám si to," prohlásila Williamsová, která nyní nechce myslet na to, že má velkou šanci vyhrát kalendářní Grand Slam.

Nejúspěšnější tenistky podle počtu grandslamových titulů:
Australian Open French Open Wimbledon US Open Celkem
Margaret Smithová-Courtová 11 5 3 5 24
Steffi Grafová 4 6 7 5 22
Serena Williamsová 6 3 6 6 21
Helen Willsová-Moodyová - 4 8 7 19
Chris Evertová 2 7 3 6 18
Martina Navrátilová 3 2 9 4 18
Billie Jean Kingová 1 1 6 4 12


"Vím o tom, ale nemluvme o tom. V New Yorku si to chci užít," řekla světová jednička, která by se triumfem v New Yorku zařadila po bok Maureen Connollyové, Margaret Smithové Courtové a Steffi Grafové, jediných tří hráček v historii, jimž se to podařilo. Poslední dvě jmenované navíc může v příští sezoně překonat v počtu získaných grandslamových titulů: Williamsová jich má na kontě 21 a jen jeden ji dělí od Grafové a tři od Courtové, která nyní vévodí historickým tabulkám.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (20-Šp.) 6:4, 6:4
Statistiky:
Esa: 12-3
Dvojchyby: 8-2
Úspěšnost 1. podání: 54 - 70 %
Brejkboly: 5/8 - 3/10
Vítězné údery: 29-10
Nevynucené chyby: 15-9

Komentáře

258
Přidat komentář
Frick
Je to dobrá zpráva, špatná zpráva nebo jaká je to vlastně zpráva?
Reagovat
gigin
Jak pro koho.

Pro mne je životní prohra nepřítomnost Jimba.
Reagovat
Frick
Už tu bude jen spatny.kafe.po.veceri
Reagovat
blixa
Taková zvláštní. Těžko říct. Jestli jsem to dobře přečetl, tak ji někdo napráskal a admin smázl. Přitom v případě jiných nahlášených je nemaže, a že by sakra zasloužili. Faktem je, že to byl zjevně fake profil, za kterým stál nějakej chlap, tím jsem si na 99,9% jist. Takže, proč ne. Co ale nechápu už vůbec je smazání Jimba. Vždyť to bylo vtipný a nikoho to nenapadalo.
Reagovat
slacker
Spatna zprava je ze se nezacalo Fandinou.
Reagovat
gigin
Tu poslal admin za odměnu do Croatii. Užívej :)
Reagovat
A.R.R.
Jestli dostala BAN K456 jedině dobře, páč to je fakt magor, ale proč mažou kafíčko, to fakt nechápu, u jeho komentů se člověk zasmál.
Reagovat
misa
Nejlepší možná.
Reagovat
slacker
Umim si predstavit hned nekolik lepsich zprav o bananech. Na prvnim miste ta o bananu fandine :-D
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/pavouk/MkZIK8tL/QeTlAydL/

Klára by se mohla se Serenou utkat už ve 2. kole, Bára v SF, Katka až ve finále...

Opravdu skutečně - proč tam musí lézt. Turnaj international JE pod její úroveň. Jedině, pokud by pocházela ze země, která není schopna nic lepšího uspořádat, pak ano. Jestli potřebuje více peněz, ať letí někam na exhibici, ale ať na exhibici (svým způsobem) nedegraduje regulérní turnaj jehož zisku by si 30 dalších tenistek v tom pavouku nesmírně vážilo (Sam asi tolik ne), pro ni to nebude nic. Jakou radost bychom měli z toho (nebo ona sama), kdyby třeba Karolína vyhrála ITF 25.000?

A jak ona za to vůbec může vzít? Pokud odstoupí po dvou, třech kolech, tak to bude výsměch. Aby to nebyl výsměch, tak jí nic jiného, než to vyhrát, nezbude. Možná prohra ve finále se Sam...
Reagovat
FulnekUltras
Uvidíme - ovšem Bastad má zřejmě se SW dlouhodobě velmi dobré vztahy, podobně jako třeba Ostrava s Usainem...
Reagovat
Frick
Ale jen si to vem - kdy naposledy si nějaký GS vítěz nedal pauzu a hned se pak někam hnal?
Reagovat
LukasH
Výsměch nebude nic. Možná si tam na ní nějaká hráčka zvedne sebevědomí tím, že ji porazí, pokud na to bude S. totálně sr.át. V tom případě to ale bude každýmu jasný...
Reagovat
Frick
No ale to bude výsměch. Zesměšnění toho turnaje.

Buď hraju naplno nebo řeknu sory, jsem utahaná.

Navíc tohle ani nemůže mít statut přípravy na nějaký významnější turnaj.
Reagovat
EllNino
já myslím, že Serena má plný právo na to, aby se přihlásila na jakejkoli turnaj ...nevím, proč ti to tak vadí zas
Reagovat
Frick
Jak už jsem psal výše - pokud by (když ne Karolína) třeba Bára byla přihlášená na 25.000, tak by se asi taky psalo "co leze na nějaký piditurnaj" než, že má na to právo.

Ano, samozřejmě, že ná na to Serena právo, ale sportovně to zkrátka smysl nedává.
Reagovat
EllNino
myslím, že to je uplně fuk, a pokud Serena jedene pro prachy, tak se nediv, taky bys jel :)
Reagovat
Frick
Jak už jsem psal výše - pokud by (když ne Karolína) třeba Bára byla přihlášená na 25.000, tak by se asi taky psalo "co leze na nějaký piditurnaj" než, že má na to právo.

Ano, samozřejmě, že ná na to Serena právo, ale sportovně to zkrátka smysl nedává.
Reagovat
Frick
Bohužel to dnes nedala a padla ve třech setech. I tak jí ale ty bodíky za vyhrané 1. kolo kvaldy pomohou. V live žebříčku je již v TOP 200.
Reagovat
tommr
proti tý Golubicový Tereza nějak neumí hrát - prohrála s ní všechny 4 vzájemný zápasy ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si , že se opravdu po triumfu ve Wimbledonu bude hnát na turnaj do Bastadu ?
Reagovat
FulnekUltras
Ona už tam dokonce je v pavouku - otázka pouze zní, v kterém kole odstoupí... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám , že hned :)
Reagovat
FulnekUltras
Za tamní startovné se jí možná vyplatí nechat si sluchátka aspoň chvíli na hlavě... ;)
Reagovat
Frick
takže se bolševikův prviát uvolnil pro další turnus

https://instagram.com/p/5AjonPO7tk

Doufám, že to další fotky budou přibývat. Kája ukázala cestu :o)
Reagovat
Frick
Kong má 2x tolik bodů, co druhá Mášena. Náskok 6670 bodů. Tedy 3 GS a jedno finále PM...
Reagovat
blixa
No, to je naprosto šílený. S tím by se mělo něco dělat. Zavést handicapy ? Kolik máš bodů, tak těžkou budeš mít olověnou vestu ? ;-)
Reagovat
Frick
Jen jsem chtěl vypíchnout, jak ta dominance je šíleně drtivá.
Reagovat
Frick
...a i trochu žehrat na to, že skutečně Serena se nemusí plahočit do Bastadu a brát těm "chudinkám" z 20. - 70. místa naději na International titul.
Reagovat
vrabejka
staci kdyz buchne parkrat v prvnich kolech a naskok muze hodne maly
Reagovat
FulnekUltras
jedinou hráčkou, se kterou musela SW letos - ve své zatím až neuvěřitelně dominantní sezóně - skousnout porážku, je NAŠE Petra !!!
Doufám jen, že za měsíc bude připravena tento pořád ještě vysoce výjimečný výsledek zopakovat - navzdory celé Americe a hrstce tuzemských serenofilů... ;)

Peti poooooooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a rubej dál !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Rip.win
Tvl.
Reagovat
gigin
Je to peklo, to zase jo, a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
predevsim jedinou hrackou, ktera ziskala Serena Slam je Serena, ze?Jsi bourak, kralovno! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
navzdory vsem soucasnym "kotatkum" i minulym gramatickym, obsahovym a formalnim korekcim.. :-)) bych rada vzpomnela uzivatele Broze, ktery Muguruzu objevil. Cest jeho pamatce! ;-)
Reagovat
blixa
To má být narážka na mě ? Já jsem Garbine objevil dávno před tím, než jsem sem začal psát, takže nechápu, proč by měl být za "objevitele" považován nějaký Brož ??!! :D
Reagovat
gigin
Sojka je Bohyně TP. Řekla Brož tak Brož. A hotovo.
Reagovat
blixa
Tssssss, já jsem ateista ... :D
Reagovat
gigin
Tady je to jedno :-D to zase jo a hotovo.
Reagovat
blixa
Pche, jen si uctívejte nějakýho Brože .. beztak mu už dávno spadnul satelit na hlavu :-P :D
Reagovat
gigin
Uctívám sojku ;-)
Reagovat
blixa
Dobrá dobrá, mě zatím žádný sojkomisionář nenavštívil, aby mě obrátil na víru pravou, tak se zatím omlouvám ;-)
Reagovat
gigin
Jéé, v klidu :)) Já jen že je jí škoda no. Bohyně. Zvolena zdejším parlamentem. Mimochodem mne zvolili Královnou, aspoň vidíš, jakou to má váhu :DDDDD
Reagovat
blixa
Dokonce i parlament ? No musely tu bývat fakt hezké časy, škoda že už je to pryč ;-)
Reagovat
gigin
Né, tak já samozřejmě přehrávám, jako většinou :DD Parlament ne. Prostě se tady tak o tom kecalo. Samozřejmě nálady a sestava tu byly úplně jiné. Ale ty bys dobře zapadl, to zase jo, vo to strah nemam.
Reagovat
Cico93
Blixa
a už si sa niekdy zamyslel jak to tu všetko vlastne vzniklo, aky máš nato názor?
Reagovat
blixa
Nééé, já vůbec nevím. Než jsem začal psát, tak jsem sem tam něco četl, ale jen fragmenty, žádné souvislosti. Takže vím jen to, co tady občas někdo z "otců zakladatelů" utrousí, a z toho je těžké něco soudit. Ale jen tak pocitově, protože už jsem zažil pár vzestupů a pádů různých diskuzních webů, řekl bych že průběh je dost podobný. V současné době se TP nachází ve fázi "barbarizace", zatím naštěstí docela mírné (opravdu může být daleko hůř), doufejme že k dalším stádium už nedojede. S jistou dávkou hrůzy :D vzpomínám na smrtelné křeče jednoho, kdysi velmi frekventovaného diskuzního fora, které finálně dodělala jedna nejmenovaná uživatelka důchodového věku, která si v konečné fázi už psala jen sama se sebou a vydrželo jí to asi půl roku, než taky odpadla .. ne, jakákoliv shoda osob a událostí je čistě náhodná .. :D :D
Reagovat
Cico93
pekne pekne

ale ja narážal na toho ateistu, že neveríš Boha!
Ako vznikol potom svet a všetko okolo nás?
aký máš názor nato???

tak som to myslel.
Reagovat
gigin
Tak to tu ještě nebylo. To bude peklo, to zase jo. A hotovo.
Reagovat
blixa
Nebude, klídek ;-)
Reagovat
Cico93
nestraš.
Mne len ide o to, že keď je niekto zarytý ateista, čo blixa je už to tu písal skorej. Tak aký ma potom názor a vidiš nevííí.-))
Reagovat
blixa
No zarytý ateista .... já jsem termín ateista použil spíš v žertu ... asi nejlépe by to vyjádřili Arabové - nevěřící pes :D To je myslí celkem přesné ;-)
Reagovat
Cico93
dobre! tak ty neveriaci pes.
Reagovat
blixa
Chmmmm, chmmm, teď nevím, co čekáš, 150ti stránkovou esej na téma jak vidím vznik světa ? :D Na to nemám bohužel ani čas ani síly (tedy spíš ten čas) :D.
Ale já to mega zestručním :D .Odpověď zní : NEVÍM ;-)
Nevím jak to celé vzniklo, ale nenacházím jediný důvod, proč si myslet, že to má na svědomí nějaký Bůh-stvořitel.
Možná s námi bohové, kterým šéfuje slepý IO hrají nějaké podivné hry, ale na to, aby něco takového stvořili jsou příliš divocí, frivolní, příliš rádi se baví na to, aby tvořili něco tak složitého jako je prostor, vesmír, svět ...
Reagovat
Cico93
MNe to stačí, diky.
Reagovat
FulnekUltras
KvitovaUltras žádný PetraSlam do budoucna nevyžadují, neboť nabubřelý kult osobnosti je jim nekonečně vzdálen... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FulnekUltras
Zůstáváme raději hezky při zemi v závodce, přičemž na přelomu srpna a září nelze vyloučit přepadový loupežný výjezd za velkou louži s jediným cílem - vrátit GS výsledkovou zajímavost... ;)
Reagovat
Roger_Federer
kolik tomu davas %??
Reagovat
FulnekUltras
cca 14 až 3,14... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak von " serena slam " může získat akorát tak Serena, ne ? Pochybuju, že " serena slam " získá třeba Šarapova....nebo jiná tenistka s jiným jménem. Mášena by získala " máša slam " , Petra " petra slam " atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by získala: "Ku*rva, to není možné slam".
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá Marťa se Saniou, gratulka všem, bájo tenis. Sania se ohromně zvedla od začátku, kdy moc chybovala, to rozhodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Joooooooooooooooo, Martina a Sania vyhrály!!!!!!!!!!! Velká gratulace, za stavu 2:5 jsem doufal, že to ještě otočíte, a nakonec jste to dokázaly!!! Super!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Mirza/Hingis!
Reagovat
smazaný uživatel
komentátor na Nově na Mirzaovou dost kašle. Jako by vyhrála jen Martina Hingisová.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní babinec to nejlepší, Sania by mohla hrát v Princezně ze mlejna, ale hraje radši s Marťou. Tjó, 2x 40:0 a shoda, ...
Pro Montyho, znalce žen - kterou si vybere z deblpárů? Taky Saniu? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutně nechápu, jak může WTA tolerovat, jak ta jedna z Rusek ve finále čtyřhry křičí to její ajááá dvě vteřiny po tom, co zahraje ten úder. To by se přece mělo trestat.. Hlavně že kdyby nějaký divák něco křikl, když by se chystala k úderu, tak by se jistě hádala do krve, že se výměna musí opakovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Vesnina je s tím opravdu otravná, to "ajá" se dá ještě nějak přežít ... Ale vykřikne ještě hlasitěji "ajá" po každé výměně, kterou vyhrají a je jedno, jak jí vyhrají. Takže řve prakticky pořád .... Trochu z toho začíná bolet hlava :D

A teď, jak zatáhnou střechu, se to bude rozléhat ještě více ...
Reagovat
FulnekUltras
To samé dělá v singlu Mařa a v případě potřeby i pár dalších akustických "legend"... ;)
Reagovat
Frick
Přitom zrovna ona - u koho jiného bychom se divily méně, kdyby byla ve výběru turnajů velmi pečlivá.

Logicky by se jevilo, kdyby v 7-týdenním mezidobí Wimbledon - US Open hrála jen dva Premier 5 v Torontu a Cinci (nebo klidně i jen jeden z nich). No, ona místo toto se požene do Švédska (že by ten turnaj byl posunut hned na týden po Wimblu kvůli ní, aby to s Wimblem vzala "jedním vrzem"), pak tedy dva týdny volno, a pak zase Stanford, Toronto, Cinici... není to zbytečně riskantní i třeba z hlediska nějakého zraněné nebo že na US Open prostě už bude vyšťavená? A kde je ta motivace? Skutečně je schopna najít motvivaci k vyhrání Internationalu, Premieru (i Premirieru 5), když už mám letos tři GS? Co by jí logicky mělo motivovat nejvíce, je zisk toho kalendářního GS, tomu by se ale měla maximálně podřídit a nehonit nějaký malý bastadský a stanfordský zajíčky.

OK - samozřejmě - mám tam svůj zájem - naše hráčky by se zbavily konkurence.
Reagovat
FulnekUltras
Jako čestná členka švédského opalovacího družstva prostě Bastad nemůže vynechat. Plnou parou back !!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak bramboraki bysem sy klydne taky dal,to zase jo.akorad je neumym uvarid.kdyz reknu dedovy,tak mne vezme paskem,vo to strah nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně. Deda vezme pasek - VO TO STRAH MAM !
Reagovat
FulnekUltras
ne leda gdybi mu pak spadli gate...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ty bramboráky utíkají, proč ta mrkvej nezůstane v záchodě
Reagovat
smazaný uživatel
proč mě dneska jebe v hlavě, ty bramboráky musí být v Číně v Pátek jinak zmrznou a bude z nich tsunami která zapálí Londýn
Reagovat
Cico93
Tebe už namojdušu preskočilo.
Reagovat
blixa
To víš, zvládat 10 identit, to by rozhodilo i starého zkušeného schizofrenika. Co teprv takové mládě ...
Reagovat
smazaný uživatel
to je z toho slunce, je mi na blití za chvíli vyzvracím všechno co jsem jedla za poslední 2 dny a mám bludy o bramborácích
Reagovat
Roger_Federer
jestli si fakt 17 leta blonska a pekna, hod sem fotku.
Domluvime si rande, dojedu a vermi ze ty picoviny stebe dostanu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jo a kolik ti je. Já zrovna někoho hledám
Reagovat
Cico93
On by ti mohol byť tatom, máš rada starších?
Reagovat
Roger_Federer
prvni tu fotecku..klidne do vzkazu, nebo kontakt na Facebook.
Reagovat
smazaný uživatel
jak mám vědět že nejsi pedofil jako jedna nejmenovaná osoba na TP (Frick)
Reagovat
Frick
No dovol?!
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))
Reagovat
Roger_Federer
staci foto v obleceni, abych vedel ze neni zajic v pytli;):)..
jo a pokud ti je 17..tezko se muzem bavit o pedofilech.;)
Reagovat
smazaný uživatel
dneska lezou po světě samí úchyláci, no nevím jestli to mám risknout a poslat ti fotku no budu si to muset rozmyslet
Reagovat
smazaný uživatel
i když nevím jesli peďáci touží po sedmnáctkách ti spíš vyhledávají cirka 10.-14. leté
Reagovat
Cico93
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak dobře a na večeři si dáme bramborák
Reagovat
smazaný uživatel
Nás odvahu teda. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Serena v New Yorku přemožitelku nenajde. Je to její domácí turnaj a předvádí tam vždy skvělé a vyhrála tam už 3x za sebou. Porazit ji tam může snad jen Azarenka a možná Vee. To jsou jediné hráčky, které jsou toho na USO schopny. Hrají tam taky moc dobře. Jinak krom ní tam nikdo prostě není. Já, jako správný fanoušek Sereny, jí přeji Grandslam :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím, že Serena si ten kalendářní grandslam nenechá ujít a nevím jestli už ho někdy získala, kdyby ne, tak jí ho přeju, protože když už má být tak legendární, tak se vším všudy.
Reagovat
smazaný uživatel
kalendářní GS Serena nemá
Reagovat
FulnekUltras
krom ní tam bude ještě 127 dalších hráček a navíc extrémní domácí tlak, který ještě nezažila
Reagovat
smazaný uživatel
No určitě Vee připraví ségru o Grand Slam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
akorad sem rad,ze tu este neni nablyto.nam nedko minulej sobotu poblyl plod a furd na to litali mouchi.tak nevym.uz nabyjim na zejrta nojbug,to bude zase masakr.jestly vyhra feder,budu s toho venku.to zase jo.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sy myslym,ze ty cernozce ta byla barva aji slusi.dyt vona neni moc cerna,vipada spiz do hneda.tak nevym.akorad je to vetsi hneda.my mame hnedy kravi,voni sou taki velki jako hrom,vo to strah nemam.akorad moc neumi hrad tenis.to zase jo.
Reagovat
FulnekUltras
este ten co ho furt souzi svrap, rikaji mu hnedkoskrap
Reagovat
FulnekUltras
musím ji fakt pochválit,
žádnej stres či konspirin ;),
zkrátka ségra, jak má být...

Před naší, za naší,
komupak to vynáší ???
A kterápak to asi bude,
co Serču v USA vypráší ??? ;)
Reagovat
Roger_Federer
ty me neprestavas udivovat...Jsi z ni nejaky flustrovany:)
Reagovat
FulnekUltras
du po ni jak slepica po flustru... ;)
Reagovat
gigin
https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xft1/v/t42.1790-2/11724453_10153154850683558_219129416_n.mp4?efg=eyJybHIiOjcxMiwicmxhIjo1MTJ9&oh=df3f746ba02b8280f9ba33a1f307b05a&oe=55A16DEC
Reagovat
gigin
http://www.tennisworldusa.org/Here-Are-the-Top-5-Tennis-Worst-Handshakes-Ever-articolo24893.html
Reagovat
rod_laver
z pěti videí 2 Češi..a to tam ještě chybí Berdych vs. Almagro :D
Reagovat
Jabadu
Vždy, když se podívám na Serenu, ve mně vznikne naprosto přirozená asociace myšlenek, proč se tenisu říká čistý a bílý sport. :-)
Reagovat
gigin
Máš na mysli barvu pleti nebo fet?
Reagovat
Jabadu
Spíše výchovné metody u Williamsů. :-)
Reagovat
gigin
Ještě mne napadá její teatrální vystupování někdy.
Reagovat
Jabadu
Victoria v roli malé mořské víly také nebývá špatná. A ty tance ... :-)
Reagovat
FulnekUltras
Taťka to už před pár lety vzdal... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by zajímalo, kam Serena to nádobí dává. To se jí už nemůže vejít ani do garáže.
Reagovat
Larsson
Lol
Reagovat
misa
https://instagram.com/p/4_542TtWbh/
Reagovat
Frick
Ty minulý fotky byly lepčí :o)
Reagovat
blixa
Výrazně ! ;-)
Reagovat
misa
Ano, těšili jsme se, že by třeba bylo k vidění ještě vic ... a skončilo to u slepic :-(
Reagovat
blixa
Ach ty ženy .... a tak je to někdy pořád .... ;-)
Reagovat
blixa
Doufám, že tím nechceš něco "vtipného" naznačit :D :D
Reagovat
misa
Kolik třešní, tolik višní.
Reagovat
Cico93
O tom žádna.
Reagovat
Cico93
Reakcia na Fricka.
Reagovat
Roger_Federer
by me zajimalo, zda jste nekteri meli "problem z Williamsovou" uz drive, nebo to ma primou zpojitost s tim,,ze ve svych letech absolutne dominuje celemu zenskemu tenisu a ostatni hracky, diky tomu maji pramale sance ziskat Gr.titul..
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zase zajímalo, jestli to po sobě čteš. Vždyť to už není možné. Všude jsou k dispozici háčky a čárky, i na mobilu. A " zpojitost " ? To fakt opravdu? Ale odpovím. Serena Williams je mi nesympatická. Není to proto, že vyhrává GS. Totiž některé jsou mi nesympatické a GS nevyhrávají. A velice doufám, že to někdo na US Open získá a mohla by to být jedna z našich koček. Milých, nearogantních koček, které hrají vždy fér.
Reagovat
FulnekUltras
Správná odpověď. Peti poooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!
;)
Reagovat
misa
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html

Petra 5., v Sev. Americe obhajuje 705 bodů, může si nahradit část bodů turnajem v Doha (100 b.). Její největší konkurentka Caroline W. obhajuje finále na US Open a sf. v Cincinnati + titul z Istanbulu. Může si dost bodů nahradit z nezapočítaných turnajů, ale finále US Open určitě znovu nedá. Takže z její strany by pro Petru nemělo číhat nějaké nebezpečí. Na další soupeřky má Petra velký náskok.

Lucka 8., v Kanadě + USA obhajuje 450 bodů. Aga před ní 1160 b., Muguruza pouhých 270, CSN 425 (a může nahrazovat z nezapočítaných turnajů), Makarova 1300 b., Kája jen 130 b. za 3. kolo US Open. Lucka by se v desítce měla udržet i po US Open, bude to chtít ale pár solidních výsledků. Karolína by už konečně měla prolomit desítku.
Reagovat
misa
A situace v race:
http://live-tennis.eu/wta-race

Mezi 4. a 12. místem je rozdíl jen 774 bodů. Bude to ještě velký boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolodzeijová/Vondroušová poprvé prohrály proti Maďarkám Galfi/Stollar 6:7 4:6 :(
Reagovat
smazaný uživatel
*Kolodziejová
Reagovat
Frick
já jsem to vzdal a píšu Kozojedová....
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, jak jsou tam kozy, tak se ti to líp pamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro české hráče skončil i v juniorech kdy prohráli v ženské čtyřhře nasazené jedničky Vondroušová/Kolodziejová .
Reagovat
smazaný uživatel
je mi na blití, už mi z toho slunce hrabe
Reagovat
Empe
Má na to, aby z toho udělala i kalendářní.
Ale chtělo by to změnu. ;)
Reagovat
FulnekUltras
to rozhodně - možná i v systému antidopingové kontroly...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně, škoda Muguruza. Kdoví, kdy se koukne do finále, hladovejch je tu hodně. Tak už nás bude čekat obrácenej chod v USA. Ach jo. Prostě nejlepší je Wimbledon !
Reagovat
smazaný uživatel
Pro teď končím, jdu sekat trávu. Tedy na zahradě.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Kvitovka je jako Petra, taky má ráda trávu.
Reagovat
Cico93
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je bramborák, Marfuša je kedluben, Simona je rajče, Petra je jablko, Caro je Red bull, Ana je jahůdka, Lucka je mrkev, Káťa je Pomeranč, Muguruza je banán, Kerber je řízek, Aga je mouka, Karel je celer, Kája je řepa, Venus je petržel, Bačinská je polívka, Elina je bramborová kaše, Coco je KFC, Errani je ananas, Sabine je špenát, Keys je vepřový, Belinda je fenykl, Vika je puding
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi kus hovězího... :D
Reagovat
misa
Havlát je magor
Reagovat
smazaný uživatel
Můj Fake účet není magor, nepomlouvej mé Fake účty jsou to také jen bramboráky
Reagovat
dadaft
hm, dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
no a fandírna je nejlepsi sy myslym.to asy jo.
Reagovat
rod_laver
Od kolika je zitra muzske finale? Take od tri? Diky.
Reagovat
Mayo
jo
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/DamarisLewis/status/619891065018011648
Reagovat
FulnekUltras
v tom nejedu, kemo... ;)
Reagovat
LukasH
Někteří tady ještě nepochopili, že Serena hraje vždycky to, co potřebuje. Na začátku zápasu "testuje" soupeřku a pak se podle potřeby přizpůsobí. Proto to často vypadá, že se ani nepohne. Zbytečně se nehejbe, když nemusí. A to často opravdu nemusí. Když na ní nastoupila Vika a sebrala jí první set, tak se S. rychle vzbudila a lítala tam jak hadr na holi. S Mášou to pak nepotřebovala a dneska tak na půl.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná máš pravdu, že se ji nechce hýbat. Já ale vidím, že pokud nemá podání a soupeřka ji to neulehčí tím, že ji vrací přímo na raketu, tak je skoro vždy bez šance míč správně vrátit. Vezmi si , že už není nejmladší. Máš svůj názor, já svůj. O to bych se nepřela. Fakt je, že už za ty roky to má vypočítané, má obrovské zkušenosti. Já ovšem vidím ústup a nebude to dlouho trvat. O tom jsem přesvědčena.
Reagovat
LukasH
Ústup za nějakou dobu přijde už jen pro ztrátu motivace. Ve svých letech musí šetřit síly a proto prostě stojí, když vidí, že moc pohybu nepotřebuje. Pokud ale vidí, že to nestačí, začne se i dobře pohybovat a zakončovat z náběhů. Vzpomínám na ty bezvadný krosy s Luckou, kdy už se zdálo, že jí Lucka má.
Je pravda, že ty zápasy nejsou tak jednoznačný jako dřív, na druhou stranu třeba je to fakt záměr - hrát, co je potřeba a zbytečně se nehonit jen proto, aby soupeřku porazila dvakrát 6:1. Takhle to měla nejvíc na konci roku 2012 a v roce 2013 - hlavně v první polovině sezóny, přesto ty roky nebyly tak úspěšný jako tenhle.
Reagovat
MarcelPersch
s druhým odstavcem Lukáše bezmezně souhlasím, mně ale přijde, že Serena přestože si to nepřipouští, tak cítí tlak (Steffi, kalendářní GS, Margaret atd.) , tlak z ní možná spadne, až dosáhne 25. GS
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslím a trvám na tom, že Serena už nebude stíhat a ztratí motivaci. Dosáhne 25 ? Možná. Uvidíme.
Reagovat
MarcelPersch
no, rozhodně jí neztratí kvůli tomu, že nebude stíhat, to jí právě bude ještě více motivovat, ukončit kariéru z důvodů nedostatku motivace může nastat pouze v případě, že bude vítězit pořád
Reagovat
smazaný uživatel
Tak. Tvůj názor. Můj je, že vzhledem k věku, nebude stíhat, jen s podáním si nevystačí. Ztráta motivace nastane až bude prohrávat. Pak ji tenis už nebude bavit. Nemůže ztratit totiž motivaci tím, že vyhrává, protože TO je její motivace ke hře - vyhrát. Skončí až nebude stíhat ( = vyhrávat ). Dle mého názoru už se ten čas nezadržitelně blíží. Úctyhodná kariéra, ale už pomalu končí. Na tom nic nezmění ani její fanoušci.
Reagovat
FulnekUltras
Jedinou letošní přemožitelkou SW je NAŠE Petra. ;)
Reagovat
Frick
A jedinou hráčkou, co jí v jednom ze 4 letoších finále (na WTA) vzala set, je naše Lucka :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinou hráčkou, která letos vyhrála nad Serenou, je Petra.
Reagovat
misa
Hned se máme jak utěšovat, s Petrou a Luckou :)
Reagovat
smazaný uživatel
ALE PORAZILA JÍ JEN PETRA NA NĚJAKÝ SEBRANÝ SET TI BRAMBORÁK
Reagovat
Kozoroh
Heather Watsonová v 3. kole měla Serenu na lopatě. Od tohoto zápasu byla Serena nezastavitelným tankem.
Serena tedy získala 21. GS titul ve dvouhře, čímž už jí jen jeden triumf chybí do vyrovnání rekordu Steffi Grafové. Celkově získala 36. GS titul (21 S + 13 D + 2 M), do Martiny Navrátilové s 59 GS tituly ji tak schází 23 trofejí.
Serena rovněž podruhé zkompletovala nekalendářní GS ve dvouhře. Kdo by to byl před rokem čekal (poté, co Serena neuspěla na WCH, RG a AO).
Serena nadále živí šanci na kalendářní GS. Mám ale pocit, že se jí to nepovede. V zápasech s Vikou na RG nebo ve Wimbledonu s Heather visela její vítězná šňůra na vlásku. Jednou se ta šňůra přetrhne a bude to možná už v New Yorku...
Reagovat
Frick
Ať si to teda vyhraje, hlavně když dá pak pokoj.
Reagovat
FulnekUltras
Bylo by už opravdu na čase. Při USO může ten tlak být pro SW už příliš velký...
Reagovat
MarcelPersch
nezapomeňte ale, že od roku 2012 je US open její jasně nejdominantnější GS, vyhrála tam už 3x za sebou, celkově 6x
Reagovat
MarcelPersch
plus i diváci jsou tam na její straně a nemůže se stát, že by se jí dostali do hlavy jako zde na W proti Heather
Reagovat
Frick
https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/619880973195456512

Upřímně řečeno, je to takové zapáchající.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říct, co tu zas vyvrukuješ? A proč o článku o Sereně taháš Petru?
Reagovat
Frick
Třeba proto, že je tam gratulace Sereně? A že je to zrovna úplně nevypadá moc dobře, když takto negratulaovala Lucce?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsem taháš Petru ? Lucka prohrála , Serena vyhrála.
Reagovat
misa
Dnes zastupuješ Fandinu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne, jen mě frick dnes svými příspěvky prostě víc prudí. A ty zastupuješ dnes koho ?
Reagovat
misa
Já zastupuju vždy sám sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fajn, já taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce gratulovala "osobněji", se Serenou se asi tak dobře nezná.
Reagovat
blixa
Bože, ty seš někdy takovej vůůůl ....
Reagovat
FulnekUltras
dej pokoj
Reagovat
Frick
A s čim mám dávat pokoj? Prostě vypadá to jako evidentní "žehlení" toho "průšvihu" z před 5 týdnů. Jenže to prostě není úplně šťasný, jelikož to vypadá tak, že (zcela řadový) úspěch globální superstar je pro Petru více důležitý než životní úspěch své kamarádky.
Reagovat
smazaný uživatel
K AO ji progratulovala úplně stejně. Lucce gratulaci poslala, tak nevim, co furt řešíš.
Reagovat
blixa
Ty máš skutečně prapodivný myšlení.Tak nějak "za roh". Je snad logické, že kamarádce popřeju osobně, kdežto "globální hvězdě" plácnu nějaký canc na sociální síť. Co je na tom nepochopitelného ?
Reagovat
Frick
Tak snad takováto veřejná gratulace je zejména vzkaz svým fanouškům, kterým tímto ukazuji, že jsem slušná, laskavá a má k příjemci gratulace dobrý vztah, ne?
Reagovat
blixa
Ty svým přátelům veřejně gratuluješ ? Tak ty možná jo ... Já mám názor, že mezi přáteli jsou tyhle věci věc soukromá a nikomu do toho nic není. Není vůbec žádný důvod to stavět někde na odiv.
Reagovat
Frick
Je to gratulace jedný veřejně známý osobnosti druhrý veřejně známý osobnosti k veřejně známýmu úspěchu.
Reagovat
blixa
Ano, to přesně je případ gratulace Sereně. Ovšem pokud s onou druhou osobou mám soukromý vztah, díky kterému to můžu udělat privátně, je taková formalistická hříčka "veřejného" přání jen podivným projevem pokrytectví či jakési úchylné sebeprezentace.
Reagovat
janek_da
https://instagram.com/p/qFYEAsu7s-/
Reagovat
FulnekUltras
Jseš normální? Právě Lucce nemá Petra zapotřebí vysílat nějaké zprostředkované formální zdvořilosti. Ale o tom se tady už debatovalo mockrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nejsem jediná které hráblo s toho sluníčka, tobě také hráblo a mnohem víc
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ku**va, když nepogratuluje, je z toho skandál, když pogratuluje, je to zapáchající. Ty jsi teda děsně malinkatý človíček.
Reagovat
smazaný uživatel
No prostě rád provokuje. Totálně nesmyslně.
Reagovat
blixa
Já mu nerozumím. Někdy je normální ale někdy přemejšlí jak de.bil ...
Reagovat
tommr
a nenapadlo tě, že Petra třeba gratuluje Sereně, protože ta po ní převzala žezlo úřadující wimbledonský šampionky? Jako odstupující šampionka k tomu má pádnej důvod ... :)
Reagovat
FerrariF50
Chlapa mezi ženskýma nemůžu uznávat ... takže nic, seru na williams
Reagovat
FulnekUltras
Lepší zajet do zábavního parku v Abú Dhabí... ;)
Reagovat
misa
jedinou tenistkou narozenou v devadesátývh letech se singlovým gs. titulem. A to je jí přitom už 25 let! To jen dokládá, jakou hrůzovládu Serena nad WTA nastolila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť šance byly. Holt jeden titul sebrala Li Na , Bartoli, občas Máša.....není to hrůzovláda - to je přehnané....
Reagovat
misa
Proboha, má 4. gs. za sebou, letos prohrála jeden duel, co bys chtěla víc?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty píšeš o posledním roce ? Podle zmínky o Petře jsem čekala širší záběr. A neboj , už bude končit. I dnes to byl výkon s velkými propady, které zkušená hráčka měla využít.
Reagovat
misa
Chtěl bych vidět, která zkušená hráčka by to využila. Prodloužení 2. setu bylo zaviněné jen problémy Sereny na servisu, jinak by konec nastal mnohem dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, pokud nemá servis, tak je Serena v pytli. Protože, pokud je hráčka s podáním a nedává ji míčky akorát na raketu, tak to milá Serena prostě téměř vždy nedoběhne včas, aby to vrátila do kurtu. Tak proto.
Reagovat
LukasH
Serena by proti zkušený hráčce taky jinak hrála...
Reagovat
LukasH
...navíc všechny zkušenější už porazila cestou. Máša na ní zoufale neumí a Vika jí potrápila, ale o žádný "skorovýhře" se nedá vůbec mluvit. A kdo tam je pak jinej?
Reagovat
Frick
On tam fakt nikdo neni. To je dobrý, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, že by jinak hrála( asi máš na mysli lépe ) to je fakt jen tvůj názor. Možná by hrála ještě hůře. Jak to můžeš vědět. To neví nikdo.
Reagovat
LukasH
No protože to pozoruju. Tak mi řekni, která zkušenější hráčka by toho dokázala využít? Když toho tedy žádná letos nevyužila...
Reagovat
smazaný uživatel
No, Muguruza 1 finále GS,Lucka 1 finále GS....
Reagovat
smazaný uživatel
Máša se Sereny bojí a neumí na ni....
Reagovat
Kozoroh
A pak že je ATP nuda!
Reagovat
Frick
Tys mohla a ne že ne...
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrála by Masha nebo Vika. To radši Serena teda. :D
Reagovat
smazaný uživatel
-1000
Reagovat
smazaný uživatel
Tsss.. Teď jsem se urazila, jdeš do ingoru. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě. Já, takovej sympaťák... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Si nějak věříš... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tys to nedávno sama psala, víš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře. :D
Reagovat
Cico93
;-(((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Nebreč. :D :))))
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase se podle mě rozhodlo o vítězce Wimbledonu. Tam Serena neměla den, ale nějak to přežila a pak už ve všech zápasech hrála svůj nejlepší tenis (přestože jí Vika sebrala set)...
Reagovat
smazaný uživatel
No dnes nehrála svůj nejlepší tenis, byly tam dost velké výpadky na začátku a na konci. To bylo vidět, jak hraje, když nemá podání. Škoda, že hra Muguruzy poklesla v nejdůležitějších okamžicích. Ale to už tak v zápasech se Serenou bývá. Konec byl napínavý a hezký to jo. Ale nejlepší zápas celkově to nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála ho určitou část zápasu a to jí nakonec stačilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, nejlepší tenis v Serenině podáni - švih - eso švih - eso švih - nechytatelné podání švih - eso . Gam Serena Williams....asi tak.
Reagovat
Frick
Stejně jako v zápase s Vikou na RG. Kdyby to Vika dotáhla, možná by mělo Česko další GS vítězku.
Reagovat
misa
Nevím, do finále by možná prošla Vika, a to už by byla jiná Azarenka než v Doha...
Reagovat
Cico93
Škoda, tej Heather. Victoria mohla mať veľkú šancu, ale tak sa to nedá brať.
Reagovat
dadaft
Serena Williams
úřadující šampionka Wimbledonu, Roland Garros, Australian a U.S.Open.
myslím, že za Serenu hovoří činy,
a je zbytečné něco dodávat.

Garbine je hráčka budoucnosti.
Reagovat
Roger_Federer
Vsecky jsou hracky budoucnosti a Serenin komparz, dokud hraje.
Bude je porazet i ve 40 letech.
Reagovat
dadaft
nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě, to je zaslepenost, ve čtyřiceti už hrát dávno nebude. Drží ji hlavně podání. Stačí rozběhat a dát dostatečnou razanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Když stačí jí rozběhat a dávat rány, tak proč vyhrála 4. GS v řadě?
Reagovat
FulnekUltras
rány nesmí jít do autu nebo do sítě ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Ty nevíš ? Tak si pusť záznamy. Já to tam vidím. Že to nikdo na ní nezahrál po celý zápas. Muguruza to dnes dělala, ale jen ze začátku a trochu ke konci. Ale promiň, dávat Sereně údery na raketu ?
Reagovat
LukasH
Promiň, ale nechápu, jak můžeš říct, že na Serenu něco "stačí", když letos prohrála jednou...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže tvoje teorie je, že všechny Sereniny soupeřky jsou hloupé, protože jí záměrně hrají na raketu. OK.
Reagovat
dadaft
Serena sice hraje stejně dobře v pohybu jako z místa, ale jen když jí člověk rozhýbe, může si otevřít kurt.
Reagovat
Frick
za Serenu hovoří činy
za Petru hovoří z Číny
Reagovat
Roger_Federer
Ne nahodou z Monaca?
Reagovat
misa
Výstižné...
Reagovat
smazaný uživatel
Výstižné? Spíš infantilní.....
Reagovat
misa
Proč? Stačí se podívat, co zase Petra chystá po US Open.
Reagovat
EllNino
Gratulace Sereně, zápas jsem neviděl, protože jsem sám měl turnaj :) ale i tak gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas měl ještě pokračovat. Předposlední gem byl úžasný, to se vyrovnalo zápasu Viky proti Sereně. Pak bohužel Garbine nedokázala dotáhnout tu stíhací jízdu. Na Serenu přišla krize za stavu 5:1, kdy už bych to opravdu nečekal...

Doufám, že na US Open už Serena pocítí hořkost porážky (i když bych si na to nevsadil). Kéž by jí překazila kalendářní GS jedna z mých favoritek, ale pokud Serenu nepotká nějaký výpadek v prvním týdnu, tak to moc nadějně nevidím...
Reagovat
dadaft
měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že za stavu 5:5 by to skvěle vygradovalo. Velká škoda...
Reagovat
FulnekUltras
Ten tlak na Konga bude letos právě v NY ;) obrovský...
Reagovat
Michaelus
I Drake tam je :)
Reagovat
pockerface
Sláva vítězce, čest poražené. Byl to hezký tenis. Serena je prostě šampionka. Je úžasná a věřím, že získá i GS na USO.
Reagovat
Lunej..
Serena skvělě. A Mugu byla milá, jak brečela dojetím, ať si to užívá, ve finále GS není každá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám silný pocit, že až Serena skončí, bude ve finále každá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
dyt sem to rikal.a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. rikal. vo to strah nemam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist