Serena s Venus jsou po roce i ve finále čtyřhry

3. 7. 2009, 16:17
Aktuality 0
Serena a Venus Williamsovy ve Wimbledonu dokázaly již potřetí postoupit během jednoho roku do finále dvouhry i čtyřhry. V té budou usilovat již o devátý společný titul z grandslamů. Ve finále dosud ještě neprohrály.
Serena a Venus Williamsovy

Serena a Venus Williamsovy dnes během necelé hodiny porazily světový pár číslo jedna Blackovou s Huberovou snadno 6-1 6-2 a postoupily do finále. V něm mohou získat již devátý grandslamový titul, čtvrtý z wimbledonské trávy.

Obě letos zvládly také cestu do finále ve dvouhře, když ve včerejších semifinálových soubojích zastavily ruské soupeřky.

Na grandslamech se jim podobný kousek povedl již počtvrté: ve Wimbledonu to dokázaly v letech 2002 a 2008, na Australian Open dominovaly před šesti lety. Zatímco v sezonách 2002 a 2008 vyhrála ve dvouhře souboj o titul Serena, loni na londýnské trávě triumfovala Venus. Ta ve Wimbledonu neprohrála již 35 setů v řadě, další sérii 22 vítězných sad má ve čtyřhře.

Serena s Venus ve finále grandslamového turnaje ještě neprohrály. Letos je čekají turnajové trojky Stosurová a Stubbsová z Austrálie.

- WIMBLEDON ŽENY (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky (03. 07. 2009)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová/V. Williamsová (4-USA) - Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) 6-1 6-2
Stubbsová/Stosurová (3-Austr.) - Medinaová/Ruanová (2-Šp.) 6-7 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist