Serena si proti Lisické připsala jubilejní 700. vítězství. O finále se utká s Halepovou

1. 4. 2015, 22:22
Aktuality 57
WTA MIAMI - Serena Williamsová v Miami zdolala ve třech setech Němku Sabinu Lisickou a zaznamenala jubilejní 700. vítězství. V semifinále se utká s rozjetou Simonou Halepovou, proti které před dvěma týdny v Indian Wells nenastoupila kvůli zranění kolena.
Serena Williamsová

Serena Williamsová bojovala s 27. nasazenou Sabinou Lisickou více než dvě hodiny. První set, během kterého po ztrátě servisu za stavu 3-4 rozbila raketu, získala v tie-breaku a hned na začátku druhé sady vzala soupeřce podání. Jenže pak Lisická vyhrála šest gamů v řadě a vrátila se do hry. 

Německá tenistka v druhém dějství udělala jen tři nevynucené chyby, zatímco Williamsová se dopustila 17 chyb a trefila pouze 5 vítězných úderů. Ve třetím setu se ale favorizovaná Američanka dokázala znovu zkoncentrovat, odskočila do vedení 3-0, náskok už nepustila a zvítězila 7-6 1-6 6-3.

"Dnes to nebyl můj nejlepší den. Nepodávala jsem jako obvykle a ani údery jsem netrefovala normálně. Takže jediné, co jsem musela udělat, bylo bojovat na 200 procent," řekla Williamsová. "Na začátku třetího setu to ode mě byla přirozená reakce. Samozřejmě nikdy nechci prohrát a vždy se snažím předvést to nejlepší, co umím," dodala třiatřicetiletá Američanka.


Devatenáctinásobná grandslamová vítězka Williamsová proti Lisické dosáhla na hranici 700. výher jako devátá hráčka v historii a od pořadatelů dostala hned na kurtu do detailu propracovaný dort.

"Neměla jsem o tom tušení. Když jsem viděla, jak přináši dort, tak jsem si jen pomyslela, kdo že to dnes má narozeniny. Že to byl dort pro mě, mě opravdu potěšilo," řekla Williamsová, která vyhrála už 19 zápasů v řadě.

Rekordmankou je Martina Navrátilová se 1442 vítěznými zápasy, minimálně sedm set výher zaznamenaly také Chris Evertová (1309), Steffi Grafová (902), Virginia Wadeová (839), Arantxa Sánchezová-Vicariová (759), Lindsay Davenportová (753) a Conchita Martínezová (739).

Šestinásobná vítězka turnaje v Miami, kde neprohrála už 16 duelů po sobě, se v semifinále utká se Simonou Halepovou, se kterou utrpěla svou poslední porážku. Na loňském Turnaji mistryň s ní uhrála pouhé dva gamy, ale pak rumunské soupeřce oplatila porážku ve finále.

Williamsová se měla s Halepovou utkat v semifinále i před dvěma týdny v Indian Wells, krátce před utkáním ale z turnaje kvůli zranění pravého kolena odstoupila a Rumunka pak v Kalifornii vybojovala svou nejcennější trofej.

Halepová ve čtvrtfinále která porazila 6-1 7-5 jinou Američanku Sloane Stephensovou.


Druhou semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý Němka Andrea Petkovicová a Španělka Carla Suárezová-Navarrová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 5.381.235 dolarů
středeční výsledky (01. 04. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Lisická (27-Něm.) 7-6(4) 1-6 6-3
Halepová (3-Rum.) - Stephensová (USA) 6-1 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) - Niculescuová/Panovová (Rum./Rus.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
se podle anglické wikipedie odhlásily ze svých turnajů. Nevíte někdo víc?
Reagovat
Frick
Ale žáku Plho....
Reagovat
EllNino
:D ano musí se denně holit
Reagovat
Mayo
Serene nepozná súperku. Aj keď Zabíne nebola ďalako aby ju porazila (:
Reagovat
Frick
Tak jak jsem predikoval - Bára byla bez šance.

Co mne ale překvapilo - kurz na Brengle byl před zápasem 1,53 a na Pinnu by chvílemi dokonce i 1,70!!! Tedy to byl dosti výhodný kurz.

No tak nevim, co s tou Bárou. Je to teď trochu stagnace, neni to stagnace? Je fakt, že to finále na 25.000+H zlé není. Na race 125., na žebříčku 152. Jako trochu lepší by to asi být mohlo. Řečí kurzů - častěji letos prohrála s ousiderkou, než že by vyhrála nad favoritkou. To se jí letos povedlo jen 2x - v kvaldě o Hobart, kdy vyhrála v zápasech, kde na ní byl kurz okolo 2,25...

Naopak - kurzy na soupeřky v zápasech, kde prohrála
2,29!
1,78
2,23!
2,52!
4,31!!!
2,65!
2,88!
1,48

Čili jen 2x z 8 případů padla s favoritkou. Není nakonec Bára skutečně trochu přeceňována?

Ještě se tedy můžem podívat na kurzy na Báru v zápasech, co vyhrála
2,22
2,25
1,23
1,01
1,26
1,32
1,23
1,17

Čili vyjma té kvaldy o Hobart Bára byla ve všech svých vítězných zápasech jasnou favortikou, jen jednou byl kurz vyšší než 1,30 a to ještě jen mírně.

Snad nedělá Jana něco špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, co po maturitě. Možná má teď prostě mašlenky trošku někde jinde a nemůže tomu dávat sto procent.
Reagovat
smazaný uživatel
*myšlenky
Reagovat
Fandina
Bára se postupně posunuje vpřed. Takže u ní nejde o nějaký top výsledek a velký skok, ale postupný posun. V tomhle směru je to podle mě konzistentní posun na žebříčku a dalo by se očekávat, že bude pokračovat. Brengle hraje teď moc dobře a je zkušenější tenistka, tady byla nasazená jednička a je jen škoda, že jí Bára chytla v prvním kole.
Reagovat
Frick
No zrovna ty ostatní naše hráčky nějakej ten velkej výsledek, co je nakopl, mají.

Kája - Kuala Lumpur 2013
Tereza - Wimbledon 2014 (+ třešnička nakonec v podobě Limoges)
Katka - Moskva 2014 (+ následně hned Nantes)
Denisa - tam jedině to snad bude trochu postupnější. Resp. jsou tam dvě krajní "věže" v podobě Istanbulu a Lucemburku a mezi nima kvarteto vítězných pětadvacítek + finále v Olomouci
Reagovat
Fandina
To, že Bára se zatím posunuje postupně je právě to, co ji od ostatních odlišuje a nemusí to být ke škodě. Ale uvidíme. Pokud by se také dostala víc nahoru skokem, zase má výhodu, že se tak nemusí prokousávat kvaldou. Tak uvidíme. Třeba to u ní bude opravdu postupný posun. Zatím to tak vypadá.
Reagovat
Frick
Jsou to dva příběhy. Jeden, ten Kájin, je mnohem více otevřený, tak ten nechám být,

Ten druhý ale už je otevřený méně. No a tady je otázka.

1) Lucka má na TOP 10, rozuměj setrvat tam aspoň pár měsíců
Pak se tam zkrátka dostane dříve nebo později a není nutno hořekovat nad (snad až nečekanými) úspěhy CSN a především Petko.

2) Lucka na TOP 10 nemá, rozuměj nemá na to tam chvíli setrvat
Tak nakonec by to asi bylo o ničem. Platit za hráčku, co 10. místo vyloženě uhaluzila na dobu pár týdnů?

Je vlastně celkem zajímavé, jak se já, jakožto fanoušek Lucky, neustále smiřuju s tim, že tedy bude Kája českou dvojkou, že to bude ona, kdo jako druhá česká tenistka (od r. 2000) vyhraje nějakou větší (= Premier) trofej, že to bude ona, kdo doplní Petru v TOP 10. No ale hle - Kája své šance v Sydney, Antverpách ani Dubaji nevyužila až nakonec ten Premier titul urvala v Dohá Lucka. Možná podobně to nakonec bude i s tou TOP 10, uvidíme. Samostatnou "disciplínou" je pak ten boj o pozici české no. 2, který se dá skutečně nejlépe vystihnout pořekadlem "každá chvilku tahá pilku"...
Reagovat
rosm
Rozdil v techto hrackach Pliskova VS Safarova, obrovsky, v konzistenci vykonu a behem zapasu. Sfarova na to zdaleka nema, neni tak komplexni hracka jako Karolina, jeste je stara relativne k tomu a h2h mluvi mezi nimi jasne....
Reagovat
Frick
Nevim. Já mám pocit, že by některý zápasy Lucka zvládla lépe.

R32 na AO s Makarovou
SF v Antverpách s CSN
ČF v Miami s Andreou
Reagovat
smazaný uživatel
ještě bych fakt brzdil s tou Karolínou. Teď jede trošku na vlně, ale udžet tu konzistentnost nemusí být jednoduchý. A taky bych ještě Lucku neházel do starýho železa .-)
Reagovat
rosm
Bohuzel u Lucky neni vubec zadne zlepseni. To, ze ji ulitl jeden turnaj, neznamena, ze je na tom lip. Karolina se zlepsuje celkem rychle ve vsech aspektech hry. To je spekulativni, co by kdo zvladl lip, h2h je pro Karolinu a nema takovy kolapsy sileny jako Lucie, tim spis bych nemluvil o lepsim zvladnuti zapasu...
Reagovat
misa
No jo, Lucka je tak stará, že už nemá smysl u ní o nějakém zlepšení vůbec uvažovat :-)) Hlavní je, ať si takové věci nemyslí ona sama. Budeš se možná divit, ale loni ukončila kariéru hráčka, která nejlepší výsledky měla až po 28. narozeninách.
Reagovat
misa
Pokud se někdo dostane na 11. místo, tak snad na desítku má...
Reagovat
tommr
spekulovat o tom jestli na to Lucka má nebo ne je nesmysl. Bud se do tý desítky dostane a pak to bude v každým případě zasloužený nebo se tam nedostane a pak není co řešit ...
Jiná otázka je jestli se to Lucce ještě může někdy povést. Já si myslím, že ted propásla ideální příležitost a že to bude mít s přibývajícím časem stále těžší a těžší. Vystrnadit z desítky rozjetou Petkovicovou a CSN bude nesmírně obtížný a víc bych věřil tomu, že se do desítky může dostat na úkor Bouchardový, Ivanovicový nebo Agy Radwanský ...
Reagovat
aligo
jestli předvede tenhle výkon, zvlášť tem z druhého setu tak je bez šance...
Reagovat
Davor1
Tak to nakoniec zvládla vo dvoch, ale ten blackout v druhom sete za stavu 3-0 servis ma vystrašil, na to u nej nie som zvyknutý.
Posledný game na servise ale excelentne zvládnutý, tak sa má dopodávať zápas. Dnes trafila množstvo krásnych winnerov, predovšetkým z FH Sloane prestrieľala výrazne, to som nečakal...
Reagovat
Frick
Pamatuju si, že Martina Hingis hrála někdy v listopadu 1995 (mooožná 1996) nějaké tenisové zápasy v pražské Sportovní hale. Má někdo tušení, co to mohlo být? Na WTAtennis.com jsem nic nenašel, takže zřejmě nějaká exhibice?
Reagovat
VlS
Zkus to najít na www.coretennis.net, ale jestli to byla exh, tak asi bez šance, jedině googlit.
Reagovat
Davor1
Sloane začala konečne hrať a Simona si na to nemôže zvyknúť a nedáva to psychicky. Je jasne vidieť, že už si myslela, že sa to dohraje samo. Mal by jej prísť Viktor niečo dohovoriť, lebo sa bojím, že týmto štýlom to pôjde do tretieho setu...
Reagovat
aligo
doufám v třetí set :)) chci vyplnit tu mezeru k Tomovi :D
Reagovat
aligo
se zbláznila :D
Reagovat
aligo
roztrhla pytel s UE :D
Reagovat
Davor1
Mamka Sloane je ale celkom použiteľná :-))
Vyzerá skôr ako jej mladšia sestra :DD
Reagovat
Davor1
Saviano tam teraz dal Sloane poriadnu kázeň, tak som zvedavý, čo to spraví :D
Reagovat
Davor1
brejk Simony čistou hrou za minútu a pol :D
Dnes je fakt fantastická :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Saviano se mi moc líbí. Myslím, z té psychologické stránky věci (to ostatní těžko hodnotit).
Sloane poslední rok a něco vypadala, že má problémy s motivací. Tenhle kouč jí snad dal to, co potřebovala. Fakt jí normálně začínám fandit :-)
Reagovat
Grape
Simona zatím skvěle, připadá mi, že tu hraje zápas od zápasu lépe a lépe. :-)
Reagovat
Davor1
Skvelý štart, ale Sloane je mimoriadne slabá, to nebude pred Serenou žiadna previerka :/
Reagovat
Fandina
Halep Sloane na place. Držím palce Sloane. Go.
Reagovat
Davor1
Snáď na tomto pekne okrúhlom čísle ešte pár týždňov zostaneš :-))
Reagovat
tommr
já bych uvítal kdyby to bylo úplně poslední kulatý jubileum který bude slavit ... :)
Reagovat
Davor1
myslím, že ti tú radosť nespraví :-))
Reagovat
Fandina
Ale určitě jednou skončí.
Reagovat
lars
1000 asi neda:))
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik ji vlastne uz je?
Reagovat
smazaný uživatel
33 :)
Reagovat
misa
http://www.wtatennis.com/news/article/4607576/title/serena-survives-lisicki-for-700th-win

Nebude se ovšem asi jednat o 700 výher v hlavních soutěžích turnajů WTA Tour. Díval jsem se třeba na Martinez, která má W/L v singlu 739 - 297 a v přehledech jejích sezon mají uvedeny i kvalifikace na WTA nebo malé turnaje ITF.
Reagovat
tommr
u Sereny určitě ano. Ta jinde než na okruhu WTA ani nehrála ... :)
Reagovat
misa
Jsi tady odborník na různé statistiky :) Mám jednu otázku: Pokud chci spočítat počet výher Lucky na turnajích WTA Tour, mám brát i kvalifikace?
Reagovat
Fandina
Když to budeš počítat, tak už třeba můžeš rovnou rozlišit, kolik jich je v hlavní soutěži a kolik v kvaldě.
Reagovat
misa
Jaké si to udělám, takové to budu mít :-)
Reagovat
Fandina
tak tak tak ... úsměv
Reagovat
misa
Ale musím všechno spočítat dřív než skončí s tenisem, snad to stihnu.
Reagovat
VlS
www.coretennis.net - tam to máš za chvilku
Reagovat
misa
coretennis nevěřím. Stačí se u Lucky podívat na přehled sezony 2006.

http://www.coretennis.net/tennis-player/lucie-safarova/350/results.html
Reagovat
tommr
záleží hlavně na tobě jak si to uděláš ...
Ve statistikách ATP se důsledně odlišujou zápasy v hlavních turnajích na okruhu od zápasů v kvalifikacích, na challengerech a na futures ...
Ve statistikách WTA se mezi zápasy většinou nerozlišuje. Jsou tam ale i výjimky - třeba ve statistikách výher/proher na GS se zápasy z kvalifikací nezapočítávají...
Reagovat
misa
Díky
Reagovat
misa
Nebo Hlaváčková má na stránkách WTA W/L 317 - 282, je tedy jasné, že většina z těch výher je z ITF.

Lucka Šafářová má 364 - 254, podle čísel je tedy jen o trochu lepší tenistka než Andrea :-))

Pokud chci vědět, kolik vyhrála některá z mých oblíbenkyň na WTA Tour utkání, budu se asi muset spolehnout na vlastní síly...
Reagovat
darek.vrana
Já nechápu, že nejsou schopni udělat statistiky na úrovni jako ATP. Ještě 80. léta tam mají zpracovaná tak ze třetiny. A tyhle výhry, to je vtip, počítat turnaje ITF a kvalifikace... Bohužel nikde jsem nenašel pořádná data, jen nějaké top historické tabulky, ale u horších hráček aby to člověk počítal sám...
Reagovat
VlS
Podle mě tam patří vše, co se počítá do rankingu.
Reagovat
misa
Stránky WTA jsou katastrofa.
Reagovat
misa
Když srovnám stránky ATP a WTA, rozdíl v množství informací je přímo neuvěřitelný.

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Andy-Murray.aspx?t=mr

http://www.wtatennis.com/players/player/9869/title/lucie-safarova
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhera Serena :) Sloane v SF a Andrea vo finale :) to dáš! #8
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist