Serena smetla Sevastovovou. Ósakaová vybojovala první finále na grandslamu!

7. 9. 2018, 01:10
Aktuality 101
US OPEN - Serena Williamsová po skvělém výkonu v semifinále US Open smetla překvapivou semifinalistku Anastasiji Sevastovovou a podeváté v kariéře postoupila do finále domácího grandslamu. V něm šestinásobnou šampionku čeká teprve dvacetiletá Naomi Ósakaová, která bez ztráty podání vyřadila loňskou finalistku Madison Keysovou a zahraje si poprvé finále grandslamu.
Serena Williamsová

Serena Williamsová pokračuje na domácím US Open v dominantních výkonech. Největší favoritka na titul ztratila v šesti zápasech jediný set a její výbornou formu dnes pocítila i Anastasija Sevastovová. Šestatřicetiletá Američanka v premiérovém vzájemném duelu překvapivou semifinalistku po pomalejším vstupu do zápasu smetla 6-3 6-0.

Williamsová do utkání vstoupila několika nevynucenými chybami a prohrávala 0-2. Následně však začala více kontrolovat své údery a skóre se jí podařilo srovnat. Od té doby byla na kurtu jasně lepší hráčkou. Své agresivní údery měla naprosto pod kontrolou, ve výměnách byla trpělivá a výborně servírovala. Ve zbytku úvodního dějství povolila Lotyšce jediný game.

V nastolené taktice pokračovala domácí favoritka také ve druhé sadě, akorát byla ještě agresivnější. Williamsová se skvěle pohybovala, ve výměnách bránící se Sevastovovou ničila a nadělila jí "kanára". Od stavu 0-2 v úvodním setu tak vyhrála 12 ze 13 následujících gamů.

"Na volejích jsem tvrdě pracovala. V minulosti jsem pár deblových titulů vyhrála, takže voleje určitě umím. Na síť ale obvykle chodím jen podat ruku soupeřce," žertovala Williamsová a připomněla svůj dnešní až neobvykle častý pobyt na síti, kde vyhrála 24 z 28 fiftýnů.

Williamsová tak už podeváté v kariéře postoupila do finále domácího grandslamu. Naposledy se jí to povedlo v roce 2014, kdy ve Flushing Meadows kralovala pošesté. Od vyrovnání rekordu Margaret Courtové dělí 23násobnou grandslamovou vítězku už jen jediný zápas.

Na akcích velké čtyřky se Williamsové po návratu po porodu dcery Alexis Olympii daří. Také letos ve Wimbledonu došla až do finále, které prohrála s Němkou Kerberovou. Na French Open kvůli zranění prsního svalu nenastoupila k osmifinálovému utkání s Ruskou Šarapovovou.

"Je to skutečně pozoruhodné. Po porodu jsem sotva chodila a hýbala se a po roce hraju druhé finále," řekla Williamsová.

Ve finále je Serena Williamsová poprvé od roku 2014, kdy na US Open slavila šestý vavřín. Letošním triumfem by získala již čtyřiadvacátý grandslamovou trofej, čímž by vyrovnala rekord legendární Australanky Margaret Courtové.

"Jsem pořád na vzestupu, ještě nejsem na vrcholu. Sice už nejsem mladé kuře, ale věřím, že mám před sebou pořád zářnou budoucnost," řekla Williamsová.

Sevastovová si poprvé v kariéře zahrála grandslamové semifinále a potvrdila, že se jí v New Yorku v posledních letech daří, loni a předloni skončila ve čtvrtfinále.

Statistiky zápasu

Williamsovou v sobotním finále, které je na programu od 22:00 SELČ, čeká Naomi Ósakaová, se kterou letos na turnaji WTA v Miami uhrála jen pět gamů.

Rodačka z japonské Ósaky, jež žije a trénuje na Floridě, v semifinále bez ztráty podání porazila 6-2 6-4 loňskou finalistku Madison Keysovou, na kterou našla recept na čtvrtý pokus.

Do utkání lépe vstoupila Keysová. Američanka ale ve čtvrté hře nevyužila tři brejkboly v řadě ani čtvrtou šanci a ve zbytku úvodní sady už kvůli velkému počtu nevynucených chyb neuhrála game. Ósakaová také hodně chybovala, ale od základní čáry byla o něco jistější než domácí hráčka a hlavně trpělivější, navíc zvládla lépe klíčové momenty.

Druhý set už nabídl podstatně lepší podívanou. Obě hráčky zahrály více vítězných úderů než nevynucených chyb. Ósakaová znovu musela likvidovat několik brejkbolů Američanky, ale své podání stejně jako v úvodním dějství ani jednou neztratila. Japonka v utkání úspěšně čelila všem 13 brejkbolům, sama 3 ze 4 šancí zužitkovala a díky brejku z úvodní hry druhého setu po hodině a půl postoupila do sobotního finále.

"Moc jsem toužila si zahrát se Serenou," řekla Japonka, proč si dokázala pokaždé udržet servis. "Cítím se zvláštně, protože ona je skvělá hráčka a porazit jí mi přijde až neuvěřitelné. Ještě se viditelně třesu," řekla Ósakaová.

"Vždycky, když jsem měla brejkbol, tak vytáhla eso, vítězný úder nebo něco podobného. Bojovala jsem, ale ona hrála výborně," ocenila Keysová.

 

Statistiky zápasu

Ósakaová letos ovládla prestižní podnik v Indian Wells a poprvé triumfovala na okruhu WTA, ale od té doby uhrála jen jedno semifinále. Na US Open však prožívá životní turnaj. Nikdy předtím nebyla ve čtvrtfinále grandslamu, jejím maximem před startem letošního ročníku bylo letošní osmifinále z Austrálie.

Po cestě do svého prvního grandslamového finále ztratila stejně jako její příští soupeřka jediný set, třikrát nadělovala "kanára" a v šesti zápasech povolila hráčkám na druhé straně sítě dohromady jen 28 gamů.

Dvacetiletá Ósakaová se stala první japonskou finalistkou grandslamu v open éře a ve svém největším dosavadním zápase kariéry si zahraje se svým idolem Serenou Williamsovou. Finále si určitě nenechá ujít ani její trenér Sascha Bajin, který v minulosti vedl právě Williamsovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 9. 2018)
• Dvouhra ženy - semifinále •
S. Williamsová (17-USA) - Sevastovová (19-Lot.) 6-3 6-0
Ósakaová (20-Jap.) - Keysová (14-USA) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

101
Přidat komentář
blixa
Tuší někdo, proč vlastně Naomi hraje za Japonsko, když je to spíš američanka ? Ono je to v tenise v podstatě jedno, na rozdíl od jiných sportů, tady jde max o účast ve FC, ale stejně ?
Reagovat
smazaný uživatel
pretoze usta o nu nemala zaujem a nechcela financne podporovat jej treningy, nevideli v nej potencial narozdiel od japonska
Reagovat
smazaný uživatel
:) tak doufam, ze to finale vyhraje, aby to byla takova pekna tecka, za timto pripadem:)
Reagovat
blixa
To jako fakt ? Že Japonci začli sponzorovat americkou holku napůl japonského původu pro její krásné oči (teda dobře, za to že bude vedená jako Japonka :D ). Nějak se mi tomu nechce věřit ale dobrá, já o ní žádné info nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
staci zast na twitter a mozes si to overit alebo si precitaj clanok..ma dvojite obcianstvo, chcela reprezentovat usa, bohuzial nedostala od zvazu ziadnu podporu tak sa obratila na japonsky zvaz..nevie co je na tom k neuvereniu? ze su americania taki blbci, ze nevideli talent a miesto nej dotovali McHale? :D
Reagovat
blixa
Že amíci umí bejt blbci, tomu bych se nedivil, spíš bych se divil že Japonci začnou jen tak podporovat nějakou americkou holku, byť napůl japonku. Japonci jsou v podstatě hrozný rasisti, byť tichý a skrytý, míšenec je pro ně póvl. Už i Japonec co nežije v Japonsku je póvl. Ale možný je všechno.
Reagovat
blixa
Tak nevím, o penězích se nikde nic dočíst nemůžu. Co se dá vyčíst je že její tenisový klub byl Harold Solomon Institute (Florida Tennis SBT Academy), tenisová akademie ProWorld a že jelikož má dvojí japonské a americké občanství, její otec se rozhodl zaregistrovat ji v Japonské tenisové asociaci když začala svou kariéru. Takže spíš asi Japonci měli jen kliku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.nytimes.com/2016/01/22/sports/tennis/naomi-osaka-australian-open-win-elina-svitolina-japan.html

ale citala som este iny clanok o tom, kde bolo o tom viac..

She only briefly considered representing the United States because the United States Tennis Association could not provide her as many opportunities as its equivalent in Japan.

?Yes, we?ve spoken to U.S.T.A.,? Francois said. ?But there really wasn?t much offered, compared to the situation she was in with Japan.?

Osaka said the decision to represent Japan was not initially her own.
Reagovat
blixa
No zajímavé. Rozumím tomu tak, že ne že by amíci nedali nic, ale Japonci prostě dali víc :D Rozhodnutí jejího pana otce bylo takové ... americké :D
Reagovat
kada.tom
Předně píšu, že z obou zápasů jsem neviděl ani míček, ale víkend mám volný, takže u finále chybět nebudu a moc se na něj těším, neboť ať vyhraje ta nebo ta, budu spokojenej. Byť ... samosebou budu držet palce a fandit Sereně :-)

K SF ... vůbec jsem nečekal, že to Serena zvládne takhle bravurně, viděl jsem prozatím jen highlighty, ale podle nich to byla fakt fantazie a Serena hrála moc moc dobře. Od Sevastovové jsem očekával, že potrápí Serenu, a to třeba aspoň v 1. setu, který by skončil těsně, ale asi jí to už semlelo, přece jen SF a se Serenou.

Naomi taktéž pěkně, její výhru jsem ale očekával. Jde poslední dobou nahoru a hraje pěkně.

K finále ... měla by to být oslava útočného tenisu, obě dvě rády zakončují, Naomi samozřejmě bude nutit Serenu běhat, to je jasné, jinak ani cesta k výhře nevede. Pro Serenu to bude samozřejmě zápas s velkým Zet. Doufám, že prohru si vybrala v Londýně a že New York bude patřít jí. Mohla by opět přepsat historii, navíc jí požene přes 20 tisíc lidí, což může i svazovat, ale Serena bude hodně motivovaná a věřím, že to všechno ustojí tak, aby zvítězila a získala 24. trofej z GS :-)
Reagovat
FulnekUltras
plus další motivaci pro mezinárodní klub stokilových ;-)
Reagovat
Patik
Osaka je mladá nádej v budúcnosti ženského tenisu..keď bude na sebe pracovať dotiahne to ďaleko..avšak zajtra bude rozhodovať hlava a skúsenosti..a tých má Serena viac..ale prajem to Naomi.
Reagovat
pockerface
Vyhraje Serena, ta dá do toho všechno. Taky to může být její poslední GS. Bůh ví co bude příští rok, zjistí, že jí to už nebaví nebo, že chce být víc s Olimpií a skončí. I když můj šestý smysl mi říká, že Serena i Roger skončí v r.2020, že ještě zkusí oba OH a pak dají profi tenisu sbohem.
Reagovat
FulnekUltras
Logickým cílem Konga není 24, ale 25 GS. I s pomocí WADA pro to udělá všechno.
Reagovat
Pavol
Má všetky predpoklady na výhru. Vzájomný zápas k dobru. Mladosť a pohyb k dobru. Aj psychiku má lepšiu. Ak zahrá na maximum svojich schopností tak to vidím na dvakrát 6 - 3. Hrá to pekne do rohov a Serena nerada behá. Tie kurzy to je len blaf. Ja vsádzam na Ósaku.
Reagovat
Krisboy
Taky ji zkusím. Ale moc tomu nevěřím, Naomi je sice skvělá, ale Praserena se zdá být ve velké formě. Ale pokud by Nao vyhrála a já to neměl vsazeno, rval bych si vlasy, tak to dát musím :)
Reagovat
Pavol
Aj Ja to tak beriem. Je to sviatok tenisu. Také ponuky sa proste neobchádzajú. O to väčšia radosť ak to vyjde.
Reagovat
janek_da
Závěrem dovolte, abychom touto cestou poděkovali motostřelecké rotě majora Ticháčka za obětavou likvidaci užitečného zvířete
Reagovat
dadaft
4K z AO a W z IW prostě naznačovaly, že je Naomi schopná na betonu vyhrávat, ale příprava před USO byla špatná.
finále to samozřejmě maže.
gratulace.
ale poslední krok bude těžký...
Reagovat
raduz
Náročnost ženského tenisu dokumentuje 80 procent s výraznou nadváhou hrajících tenistek.Je to komické.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny komicky si tu ty. Taylor Townsend a Serena je 80 percent WTA? Vrat sa naspat do skoly.
Reagovat
raduz
Svůj k svému co?
Reagovat
blixa
Tak jmenuj, žvanile !
Reagovat
turista
To je nesmysl.
Reagovat
Mayo
vo finále budem priať o niečo viac Japonke.
Reagovat
FerrariF50
Mastodont nechutnej, jedinej z celýho tenisu, co mi opravdu kazí radost z této hry, opravdu nenávidim ten humáč, je mě z ní špatně :( K zblití :(
Reagovat
FerrariF50
Sere-na akorát na-Sere ... tak ať se jde už vysrat konečně ten hnus.
Reagovat
FulnekUltras
Tak jak mě kdysi srala sborná eSeSeSER... V podstatě bezmoc, tentokrát ale nikoliv proti vojensky vydřené sportovní kvalitě, ale proti letitému drilu podpořenému zcela nepřirozenou cestou.
Reagovat
LukasH
Vše je jen nastavený zrcadlo..
Reagovat
letityfanousek
Přál bych si to, vidím to ale na 30%
Reagovat
smazaný uživatel
Naomi parada, tak uz len jeden match.. skoda, ze som to nevidela, ale nebola som schopna vstat na budik :D
Reagovat
Andrew89
z toho co zbylo,postoupili dve ktere jsem chtel. Sereno...pojd pro ten dalsi GS. Nicmene kdyby nahodou ne,tak mi to rizhodne vadit nebude. Osaka je paradni,skvela jizda!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to úplně stejně!;)
Reagovat
horska.kraslice
Taktéž.
Reagovat
Krisboy
Tak aspoň ta Naomi. Padesátiprocentní spokojenost. To jde :)
Reagovat
vrabejka
Nevite jestli vyhral ještě nějaký asiat krom Li Na grandslam?
Reagovat
janek_da
Michal Chang
Reagovat
Roger_Federer
To je American..:)
Reagovat
Srdjan
Je to Asiat a ty já nemám rád!
Reagovat
janek_da
tak aspoň Šarapova
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Srdjan
Černoši by vůbec neměli hrát tenis, je to ostuda bílého sportu!
Reagovat
Krisboy
A neměli by poslouchat (natož hrát!!!!) black metal. Ten je také jen pro bílé.
Reagovat
turista
To je rasismus i když rádoby humorný.
Reagovat
vrabejka
Tak Naomi to dokazala dřív než sem očekával. Tohle bude skvělý zápas.
Reagovat
PetraFans..
?What message do you have for your mom??

?Mom! I love you. I did it!?

?And a message to Serena??

?I love you??

?Anything else??

?I love everybody!?
Reagovat
PetraFans..
Smekám před Naomi. Neskutečný, jak to ustála psychicky.
Reagovat
FulnekUltras
ještě jeden zápas, kde už půjde o celou WTA a její historii

Bojové heslo - 23 a dost !!!!!

Vrať to Naomi těm ušáckým šmejdům i za Hirošimu a Nagasaki !!!!!
Reagovat
blixa
Naomi to zvládla ale bylo to těžší, než jsem si myslel.
Reagovat
FulnekUltras
příště to bude ještě těžší, ale pořád hratelné
Reagovat
PetraFans..
A teď to nejtěžší. Dopodávat.
Reagovat
smazaný uživatel
dopodavano:)
Naomi je neskutecne mentalne silna...cim vic pod tlakem, dokaze na tom servu zabrat...
jinak 13 odvracenych brejku.
Ale obavy tu byly, Mad se na tom servisu ve druhem setu rozjela...plus nektere neprijemne returny...
Naomi ve finale - parada:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mad mela 6 brejkovych prilezitosti, ale na to, kolik je let Naomi je neskutecne silna na BP...to rozhodne respekt.
Mad je dobra obcas dost na returnu, ale k te forme z minuleho roku to teda ma daleko...jinak klasicka Mad, obcas neskutecne pecky a jak ji to pada, tak ma Naomi kupu prace a zachranuje to tim svym nindzovskym FH...
...a nekdy nema proste vubec sanci, ale jas se Mad neco nepovede, potom je schopna flakat ty mice do autu, site...uf...

Snad to Naomi zvladne...je to pro ni nakonec dobry test pred finale, tam bude dostavat take supy, no a returny budou mit podobnou silu.
Jinak si dokaze Naomi v tezkych chvilich fakt pomoc servem...

drzim palce:) do konce je jeste daleko, ikdyz Mad zacla tradicni vyhazovackou i v druhem setu, takze uz mame brejk...ale rozhodne to muze byt jeste hodne tezke...no hlavne aby Mad nechytla svou strileci vlnu...
Reagovat
smazaný uživatel
7 odvaraceny Brejk pro Naomi v zapase!
Reagovat
smazaný uživatel
8 odvraceny brejk v zapase!:)
je fakt neskutecna...a to tam dostala drsnou supu z returnu.
Reagovat
smazaný uživatel
9 odvraceny brejk:)!
Reagovat
smazaný uživatel
10 odvraceny brejk...pekny serv na nohy...
Reagovat
smazaný uživatel
11 brejk odvraceny esem:)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
12 brejk odvraceny esem:D)!!! neskutecna borka.
Reagovat
PetraFans..
Fuj, to byl gem. Uffff
Reagovat
smazaný uživatel
To teda....
..., ted Mad na servu uradovala...je videt, jak uz nema co ztratit, tak vali. Tohle bude jeste hodne tezke. Obcas ma Mad dost dobre momenty na returnu.
Kazdopadne pekny zapas:)
Reagovat
smazaný uživatel
No Mad nam zacina na tom servisu dost uradovat...Naomi dost bez sance...
...nesmi ztratit serv...snad to zvladne...
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutecne....;-O
Naomi nakonec ziskava gem, vede 2:0
ted opravdu to byl paradni tenis...
Reagovat
brixner
Ty mi to tady znechucuješ čím dál víc! Kup si svojí doménu a tam onanuj do aleluja! Proč se jednoduše nepodíváš na zápas, nesedneš si na prdel a nenapíšeš jeden či dva aspoň trošku fundované příspěvky? Jako třeba Kozoroh - ten si dá práci i s vyhledáním různých zajímavostí a je radost to číst! A píše česky!!! Ty tvoje výkřiky...TVL, ty už tapetuješ sám sebe! Rozhodně se s tebou nehodlám hádat ani diskutovat, jen ti sděluji, že mě neskutečně sereš! Já vím, "tak to nečti..." Nečtu, díky Bohu za možnost ignorace, aspoň se ta stránka pod články zmenší!
Reagovat
PetraFans..
Já mám Vlčkovy příspěvky během zápasů i mimo nich moc ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
:) dik, ale kdysi mi tu nekdo psal, ze je to nejaky samotny nemocny chudak, ...tak to respektuji a nechavam to byt. Spis je mne ho lito...asi to ma tezky...ma to uz trochu v te hlave popletene...to se nekdy stava ve stari...treba my dopadneme hur:D)

Uz na neho nereaguji a drzim mu palce z tou jeho fiktivni sousedkou...aby mu to vsechno dobre dopadlo, a byl stastny a tak...
Reagovat
blixa
Nepruď, sousedko ! :D
Reagovat
janek_da
Hádám, že soused přišel nečekaně domů. Za mě supr, ani se nemusím dívat a čuju tu atmosféru.
Reagovat
gigin
No a hlavně Kozoroh to dělá taky při zápasech Djokárny.
Reagovat
janek_da
jj, a na rozdíl od zápasů, které sleduje vlk se Djokovy výměny blíží nekonečnu, takže má dost času brouzdat i po inetu a hledat zajímavosti
Reagovat
gigin
Přesně.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
George_Renel
Ty se ozvi, až napíšeš něco k tenisu a nebudeš si zde léčit vlastní sexuální mindráky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez k sousedce, nebo vyraž na nějakou vysokohorskou túru, pohádkáři.
Ale hlavně: nevracej se.
Reagovat
PetraFans..
Naomi letos ještě neprohrála po zisku prvního setu (30:0) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeee rad te tu vidim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sic to zatim Naomi uplne nejde, ale uz prokazala skvelou mentalni silu...4 odvracene BB!!! Pekne Naomi, tenhle moment by ji mohl posilnit:)
Reagovat
smazaný uživatel
zato Naomi vyuziva druhy BB...na tom prvnim, jeste se ustrelila z BH, s druhym ji Mad uz pomohla...
Reagovat
FulnekUltras
Nedá. Comooooon Japan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Stazka na tom servru je fakt spatna...dneska sanci nema...snad uhraje aspon nejaky gem ve druhem setu, aby to pro ni nebylo az tak krute...
Reagovat
smazaný uživatel
jeste tri gemy a mamina je ve finale.
Reagovat
smazaný uživatel
az mne te Stazky bylo lito....no nic...

Fakt doufam, ze do finale postoupi Naomi, ta aspon tu Serenu uz letos porazila.
Mad neverim, prijde mne dokonce, ze hraje tady letos hure...h2h 0:3...no...proste dnes Naomi musi:)
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
Stazicka je opravdu na tom spatne...;/
Nevychazi ji ani ta kombinace drop-lob.
Nevychazi ji ani obhoz.
Uz ji nevychazi ani prohozy.
A na servisu je to proste bida.
Ted 3x vic skoda, ze to tak Sloane zabila...
Reagovat
janek_da
Škoda ,ale pozitivum že měla důvod mít ten svůj ubrečený výraz. Konečně se do něj trefila i výsledkem.
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stazicka ma slusny smysl pro humor na uvod druheho setu dala Serene fora...3 fiftyny...a pak ji zaskocila...zajimava taktika, ale aby neprestrelila...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena opet vede 16:11.
Reagovat
Aussie
Je to problém, muset hrát na stadiónu nabitém až po krovy blbostí, proti blbosti samotné a navíc v bledě modrém!
Reagovat
tommr
je to nerovnej souboj a brutální síla zase jednou vyhraje ...
Reagovat
FulnekUltras
Tahle záležitost byla bohužel předem jasná. Japonka si bude muset vzpomenout na Pearl Harbor... ;-)
Reagovat
Aussie
Strach mám z toho, že si spíš vzpomene na Haiti, odkud má otce...
Reagovat
Mayo
Intergalakticky dropshot :O
Reagovat
janek_da
takže jsi viděl minimálně jeden fiftyn, já ani ťuk
Reagovat
Mayo
Videl som presne 6 hier, potom som skrečoval.
Reagovat
Mayo
Vamos Sevastova.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ma Stazicka 2 gemy. Dobry zaklad:)
Reagovat
Mayo
Zatiaľ pekne, aby to udržala čím dlhšie.
Reagovat
smazaný uživatel
ted prijde pro Stazku drsny test,...na servu.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, Stazicka se musi na tom servru hodit do vetsiho klidu.
prez druhy servis Serenu rozhodne neprehraje...;/
Reagovat
svetova.dvojka
Dobré ráno...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist