Serena v silném větru deklasovala Kingovou, Azarenková musela bojovat

29. 8. 2014, 09:33
Aktuality 8
US OPEN ŽENY - Dvojnásobná obhájkyně titulu Serena Williamsová zatím proplouvá domácím US Open bez potíží. Ve druhém kole smetla krajanku Vaniu Kingovou a na newyorském grandslamu tak vyhrála už 16. zápas v řadě. Postupuje i poražená finalistka posledních dvou ročníků Viktoria Azarenková, jež musel o výhru nad McHaleovou bojovat.
Serena Williamsová

Světová tenisová jednička Serena Williamsová prošla do 3. kola US Open suverénně. Obhájkyně titulu nedala šanci krajance Vanie Kingové a za šestapadesát minut zvítězila 6-1 6-0.

Williamsová utkání dominovala a deblovou vítězku US Open 2010 Kingovou deklasovala za pomoci 25 vítězných úderů. Více problémů než soupeřka dělal sedmnáctinásobné grandslamové vítězce nepříjemný vítr na centrkurtu, kvůli kterému udělala hned v první hře tři dvojchyby, přesto game neztratila.

"Je hodně složité hrát v silném větru. Na ty podmínky mám za sebou solidní zápas. Člověk se s tím musí umět vyrovnat," řekla Williamsová, která se sestrou Venus zvládla také již vstup do čtyřhry, byť se favorizované Američanky na postup přes finalistky letošního Wimbeldonu Babosovou a Mladenovicovou pořádně nadřely.

Oslavný taneček předvedla finalistka posledních dvou ročníků Viktoria Azarenková po výhře 6-3 6-2 nad Američankou Christinou McHaleovou, přestože musela v prvním setu otáčet vývoj z 0-3 a vinou většiny vyrovnaných gamů zvítězila až po hodině a 46 minutách boje.

Bělorusku letos hodně trápí zranění a i před US Open vynechala kvůli problémům s kolenem turnaj v Cincinnati. "Nechci mluvit o frustraci, jen o pozitivních věcech," řekl Azarenková, která by v osmifinále mohla narazit na Petru Kvitovou. "Miluju tenis strašně moc a nemohla jsem se dočkat, až budu stát znovu na kurtu," řekla bývalá světová jednička.

O překvapení se postarala 135. hráčka světa Nicole Gibbsová. Američanka porazila Rusku Anastasii Pavjučenkovovou 6-4 6-7 6-3 a při své třetí grandslamové účasti si poprvé zahraje 3. kolo. Loni i předloni ve Flushing Meadows prohrála v 1. kole.

Kanaďanka Eugenie Bouchardová bude soupeřkou Češky Barbory Záhlavové-Strýcové ve 3. kole. Finalistka Wimbledonu porazila ve 2. kole rumunskou tenistku Soranu Cirsteaovou 6-2 6-7 6-4.

Bouchardové se od úspěchu v Londýně na kurtech nedařilo a i proti Cirsteaové se trápila. Dvacetiletá hvězda udělala 29 nevynucených chyb, ale bojovností se propracovala k postupu. "Třetí set jsem vydřela, hlavně jsem si pořád věřila," řekla.

Ve 2. kole skončila patnáctiletá Cici Bellisová., jež v prvním kole vyřadila Slovenku Cibulkovou. Američanka prohrála se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu, která tenisově vyrůstala na Štvanici, 3-6 6-0 2-6.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
čtvrteční výsledky žen (28. 08. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Cetkovská (ČR) 6-4 6-2
Záhlavová-Strýcová (30-ČR) - Niculescuová (Rum.) 4-6 6-4 6-2
Kar. Plíšková (ČR) - Ivanovičová (8-Srb.) 7-5 6-4
S. Williamsová (1-USA) - Kingová (USA) 6-1 6-0
Bouchardová (7-Kan.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-7(4) 6-4
Pennettaová (11-It.) - Rogersová (USA) 6-4 6-3
Suárezová (15-Šp.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-3
Azarenková (16-Běl.) - McHaleová (USA) 6-3 6-2
Makarovová (17-Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6-1 6-2
Gibbsová (USA) - Pavljučenkovová (23-Rus.) 6-4 6-7(6) 6-3
Kanepiová (Est.) - Stosurová (24-Austr.) 3-6 6-3 7-6(8)
Kruničová (Srb.) - Keysová (27-USA) 7-6(4) 2-6 7-5
Dellacquaová (29-Austr.) - Wang Čchiang (Čína) 4-6 6-4 6-2
Lepchenková (USA) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-0
Vesninová (Rus.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-5 2-6 6-4
Dijasová (Kaz.) - Bellisová (USA) 6-3 0-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už len 5 výhier :D :)
Reagovat
pepin
Tak opět ukazuje svoji sílu a po výpadku, který nikdo nezdůvodnil, myslím pravdivě, ve Wimblasu se zdá, že se vrátila do lonské formy. Azarenka jak to tu někdo napsal, nosí těžkou nákupní tašku, při zápasech je zpocená jako ... a hodně těžce oddychuje. Mám dojem, že až narazí na trochu ranařku tak to bude konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
no snad taky Serena časem narazí na nějakou silnější soupeřku, sledovat její hru není špatný ale když je to celé jen o tom jestli ztratí jeden gam nebo dva, není to ono.
Reagovat
pepin
Tak jistěže narazí, ale všichni víme, že když je rozjetá tak v podstatě je jedno kdo proti ní stojí. Podívejme marfuša, není to žádné ořezávátko, ale proti Sereně působí jako začátečník. /v 90% zápasů/.
Reagovat
Fandina
Souhlas. V současné době není tenistka, která by mohla Serenu porážet. Porazit ano, ale opakovaně porážet, taková tu není. Přála abych si, kdyby to byla Petra. Podle mě na to v současné době má. Tak uvidíme.
Reagovat
slacker
Alize Cornet
Reagovat
pepin
Vrat se z galaxie na zem - v dobrém.
Reagovat
slacker
Muzu za to ze to Alize na Serenu umi? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist