Serena ve Stanfordu vyhrála už dvanáctý zápas v řadě, ve finále ji vyzve Kerberová

3. 8. 2014, 08:12
Aktuality 29
WTA STANFORD - Serena Williamsová neprohrála na turnaji ve Stanfordu už 12 utkání po sobě. Šampionka z let 2011 a 2012 v úvodním semifinále porazila 7-5 6-0 Andreu Petkovicovou a postoupila do finále. V něm ji čeká další Němka Angelique Kerberová, jež otočila semifinálový zápas s domácí Varvarou Lepchenkovou, s níž prohrávala už 4-6 a 2-5, v desáté hře ale odvrátila mečbol a utkání senzačně otočila.
Serena Williamsová

Podnik v americkém Stanfordu je pro světovou jedničku Serenu Williamsovou prvním turnajem od Wimbledonu, kde ve dvouhře padla již ve třetím kole a následně pak musela kvůli nemoci odstoupit i z utkání čtyřhry.

Po londýnském grandslamu se Williamsová několik dní léčila a potom si udělala dovolenou v Chorvatsku, na první z turnajů US Open Series je ale Američanka výborně připravená - postupně si ve Stanfordu poradila s Češkou Karolínou Plíškovou, ve čtvrtfinále otočila duel s Anou Ivanovičovou a dnes ji v semifinále vyzvala Andrea Petkovicová z Německa.

Petkovicová, aktuálně 18. hráčka světa, držela v úvodním dějství s Williamsovou krok až do Serena Williamsovásamého závěru, kdy si Serena při jejím podání za stavu 6-5 vytvořila slibný náskok 40-0 a tím i tři setboly. Němka pak sice ještě srovnala na shodu a bojovala o zisk gamu, Američanka si pak ale vytvořila další dva setboly, přičemž při proměnění toho druhého (celkově pátého) už nezaváhala a získala tak první dějství poměrem 7-5.

Získaná sada Serenu povzbudila a ve druhém setu Petkovicovou jasně přehrávala. Němku potápělo hlavně podání - trefila sice 76% prvních podání, získala po něm ale jen 3 ze 13 bodů. Serena naopak s prvním servisem bojovala, trefila ho jen ve 42% případů, ztratila po něm ale jen jeden bod a po druhém podání přišla o pouhé čtyři fiftýny. Druhý set získala světová jednička jasně za 28 minut hry poměrem 6-0 a po vítězství 7-5 6-0 postoupila už do finále a připsala si také už 12 stanfordskou výhru v řadě.

"Jsem opravdu nadšená, že jsem vyhrála," těšila se po utkání Serena. "Odehrála jsem včera dlouhý zápas s Ivanovičovou, takže jsem trošku cítila nohy, ale snažila jsem se hrát to, co umím, a ono to vyšlo. Cítím se skvěle a jsem moc ráda, že jsem zpět. Lepší start, než finále ve Stanfordu, jsem si snad ani nemohla přát. Už se na to moc těším."

"Děkuju všem fanouškům za podporu, možná to tak nevypadá, ale vnímám to a neuvěřitelně mi to pomáhá. Miluju prostředí tohoto turnaje a moc si vážím všech, kteří mi tu fandí," ukončila světová jednička, která výhrou nad Petkovicovou pomstila svou sestru Venus, kterou Němka porazila ve čtvrtfinále. Petkovicová se mohla se stát osmou hráčkou historie, které se povedlo na jednom turnaji porazit obě sestry Williamsovy, na tento skalp ale ve Stanfordu nedosáhla.

Finálovou soupeřkou Sereny bude další Němka Angelique Kerberová. Turnajová trojka svedla v Angelique Kerberovásemifinále velkou bitvu s domácí Varvarou Lepchenkovou, s níž dokonce prohrávala už 4-6 a 2-5! Osmá hráčka světa to ale nevzdala, v desáté hře druhého dějství odvrátila mečbol Američanky a druhou sadu pak ve zkrácené hře naklonila na svou stranu a srovnala tak na 1-1. V rozhodujícím setu si pak ani jednou neztratila podání, sama ho Lepchenkové dvakrát vzala a utkání nakonec po dvou hodinách a 41 minutách hry dotíhla do vítězného konce 4-6 7-6 6-2.

"Nemám ponětí, jak jsem to udělala," řekla po zápase Němka. "Snažila jsem se bojovat až do posledního okamžiku a stále jsem věřila, že můžu vyhrát. Když jsem prohrávala 2-5 ve druhém setu, tak jsem věděla, že musím něco změnit, ale vůbec nevím, co jsem změnila, že jsem to pak otočila. Jsem ale moc šťastná, že jsem to ubojovala a postoupila jsem do finále."

Kerberová postoupila do finále už počtvrté v letošní sezoně, na první letošní titul však zatím stále čeká, neboť finálové duely v Sydney, v Dauhá i na trávě v Eastbourne prohrála. Se Serenou, s kterou se utká o titul ve Stanfordu, má Němka bilanci 1-4.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 710.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 08. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (1-USA) - Petkovicová(8-Něm.) 7-5, 6-0
Kerberová (3-Něm.) - Lepchenková (USA) 4-6, 7-6 (7-4), 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Kaniaová, Siniaková (Pol./ČR) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (1-USA) 6-7 (3-7), 6-3, 12-10

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hezká otočka Angie. Bohužel ve finále opět těžká soupeřka. Serena se prostě musí cpát i na menší turnaje, taky by mohla občas
dát šanci slabším hráčkám...
Reagovat
kada.tom
Stanford je menší turnaj? je to PR470, žádnej INT280, to je malej turnaj :-)
Navíc obsazení bylo hodně dobrý, takže účast Nr. 1 to jen potrvzuje.
Reagovat
dadaft
navíc je to nejstarší čistě ženský turnaj a v jeho dlouhé historii ho v drtivé většině vyhrávaly skutečné šampionky::
http://www.bankofthewestclassic.com/tournament_info/history_overview/?intloc=headernavsub
je to slavný turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná historie :)
Reagovat
Mayo
Serena, áno je to tak, je to mašinéria, je to nezastaviteľný vlak ... zase bude hľadať súperku
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jdi. Serena Williams už je pomalu na ústupu, čas nezastavíš. Doma se jí tradičně daří, v Stanfordu zatím neměla soupeřku. Uvidíme příští týden, na velice dobře obsazeném turnaji v Montrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě bych netvrdil, že je na ústupu. Jenom to letos není takovej válec. Ona ještě ukáže co umí, o to strach nemám .-)
Reagovat
blixa
Ústup, ústup, jenže to jsou tak milimetry za rok :D
Reagovat
PH94
Když jsme u těch vítězství,tak by bylo taky dobré zmínit mladou Karolínu Muchovou,která hodně překvapivě vyhrála 10 na Slovensku :) Určitě zatím její největší uspěch :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Denise Allertové k titulu! Viděl jsem ji v úterý proti Moser a hrála velmi dobře, ale že tak jednoznačně porazí první dvě nasazené (proti Pervak i Vasylyevě ztratila jen dva gemy), to bych rozhodně nečekal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová / Vasylyeva 61 61; poměr vyhraných výměn 56-26

holka by se už fakt měla vybodnout na tyhle pouťáky a uvažovat ve vyšších sférách. Drtit jednu hráčku za druhou z druhé stovky tak konzistentně a takovým poměrem, to není náhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak teda gratulace dalšímu k titulu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Tyto turnaje, kde se centr kurtu nedá říkat centr mě nudí. Chtělo by to zavítat do Baku, Kuala, a další asijské pidi turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
když se člověk podívá na WTA kalendář, tak těch příležitostí do konce roku už přeci jenom moc nebude. Dohromady 9 turnajů International, které se ale konají pouze ve ČTYŘECH týdnech. Alespoň 2 International turnajů by se mohla zůčastnit si myslím. Třeba Linz je úplně ideální.
Reagovat
smazaný uživatel
i když je fakt, že hlavně v počátečních fázích turnajů se s hráčkami druhé stovky nepotkává. Ale stejně většina hráček kolem toho 150. místa tak konzistentní výsledky prostě nemají.
Reagovat
dadaft
souhlas, hráčky, které se ve WTA prosadily dost často mají před tím na kontě podobně úspěšnou ITF sezónu - a tohle vypadá opravdu dobře.
Reagovat
dadaft
neboli - není čas na větší výzvy?
:))
Reagovat
dadaft
http://cdn.tennis.com/uploads/img/2014/08/02/Serenarun/article.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno-ty víš co máš dělat ;)
Tak c´mon!!
Reagovat
smazaný uživatel
ten oblek Petko je teda hrozný
Reagovat
Cico93
jj trebalo by ju z toho vyzliecť:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D hned by to bylo lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Angie má moc hezký s Serena s Venus taky. Vika měla luxusní.
Ale Serena a Angie budou ve finále ladit ;)
Reagovat
Cico93
noo musiš to daako urvať... Come oN!
Reagovat
dadaft
Andrea - i když porážka, tak z forhendu zase ukázala, že je zpátky na elitních parametrech. --- škoda, že se do bekhendu neumí položit jako Li Na. ))
Varvara si asi vyrvala všechny vlasy a příští turnaj bude hrát v paruce.

jinak finále zase jen na Slovaksportu dvojce. (( - gratuluji.
zato Eurosport se trochu pochlapil a finále WTA z D.C. uvidíme živě.
Reagovat
smazaný uživatel
Supééér, holky porazily nasazené jedničky! :) Katka vůbec nemusí litovat, že nestihla kvalifikaci v Montrealu. Finále debla ve Stanfordu je velký úspěch a teď už má Katka jistotu, že dostane nějakou trofej. :) Bylo by fantastické, kdyby vážně vyšel ten titul...

Ve finále holky nastoupí proti španělskému páru Muguruza/Suarez-Navarro. No, Katka s Carlou ve Stanfordu trénovala a Garbine zná z loňského zápasu v Miami... Katka a Paula už překvapily třikrát, tak proč ne počtvrté? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nakonec dobře že nejela do Montrealu protože by možná přišla i o první titul
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu !!! Hodně štěstí ve finále ! Katko pojď !!!
Reagovat
smazaný uživatel
SUPER KATKA SINIAKOVÁ JDE DO FINÁLE ČTYŘHRY VE STANFORDU
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist