Serena ve Wimbledonu pokračuje, její sestra Venus finále neobhájí

6. 7. 2018, 18:55
Aktuality 5
WIMBLEDON ŽENY - Serena Williamsová zůstává na grandslamech po mateřské pauze neporaženou, když šestou výhru přidala dnes ve Wimbledonu proti Francouzce Kristině Mladenovicové. Naopak její sestra Venus podlehla Nizozemce Kiki Bertensové a neobhájí loňské finále.
Serena Williamsová

Pětinásobná vítězka a loňská finalistka londýnského grandslamu Venus Williamsová vypadla ve Wimbledonu ve třetím kole. Osmatřicetiletá Američanka, která byla nejstarší tenistkou ve dvouhře, prohrála 2-6 7-6 6-8 s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Devátá hráčka pořadí WTA Venus Williamsová v úvodních dvou kolech vždy dokázala zvítězit po ztrátě úvodního setu, napotřetí se jí to ale proti Bertensové nepovedlo. Po prohře bývalé světové jedničky se tak už během prvního týdne rozloučilo s All England Clubem osm z nejlepší desítky nasazených hráček.

Venus se tak stala už sedmou vyřazenou hráčkou z Top 10. Do osmifinále zatím postoupila jen Karolína Plíšková, byť měla namále s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou, až zítra se budou snažit potvrdit roli favoritky světová jednička Simona Halepová a desítka Angelique Kerberová.

Naopak uspěla Venusina mladší sestra Serena Williamsová, která vyřadila 7-5 7-6 Kristinu Mladenovicovou z Francie. Sedminásobná šampionka ve Wimbledonu neprohrála posedmnácté v řadě, po mateřské apuze vyhrála na grandslamu i šestý zápas. Přes tři soupeřky se dostala i před měsícem na Roland Garros, ale k osmifinále kvůli zranění prsního svalu nenastoupila.



O první čtvrtfinále od triumfu na loňském Australian Open si bývalá světová jednička a vítězka 23 grandslamů s Jevgenijí Rodinovou. Ruská tenistka se ve třetím kole postarala o překvapení, když jedenáctou hráčku žebříčku a finalistku loňského US Open Američanku Madison Keysovou zdolala 7-5 5-7 6-4. Rodinové přitom patří v žebříčku 120. místo a do hlavní soutěže londýnského grandslamu prošla z kvalifikace.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
páteční výsledky (06. 07. 2018)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kar. Plíšková (7-ČR) - Buzarnescuová (29-Rum.) 3-6 7-6(3) 6-1
Görgesová (13-Něm.) - Strýcová (23-ČR) 7-6(3) 3-6 10-8
Giorgiová (It.) - Siniaková (ČR) 4-6 7-6(6) 6-2
Makarovová (Rus.) - Šafářová (ČR) 4-6 6-4 6-1
Bertensová (20-Niz.) - V. Williamsová (9-USA) 6-2 6-7(5) 8-6
Rodinová (Rus.) - Keysová (10-USA) 7-5 5-7 6-4
S. Williamsová (25-USA) - Mladenovicová (Fr.) 7-5 7-6(2)
Vekičová (Chorv.) - Wickmayerová (Belg.) 7-6(2) 6-1
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
Hradecká/Su-Wei Hsieh (14-ČR/Tchaj-wan) - Kuděrmetovová/Sabalenková (Rus./Běl.) 4-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
tenhle zápas asi v osmifinále nikdo nečekal. Pikantní na tom je i to, že Rodina je taky hrající máma. Jen kolem ní nikdo nedělá takovej nechutnej humbuk jako tomu je u Sereny ...
Reagovat
LukasH
Tak jasne, kdyz je Serena jedna z nejlepsich hracek vsech dob..to je asi logicky.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Herbert_Hoover
To je podobné jako, že nikoho nezajímá, že Franta z Horní Lomné, co hraje vesnické fotbalové přáteláky s kolegy z hospody včera naboural svého Favorita, kdežto o Limberském nabouraném Bentley ví kde kdo. :)
Reagovat
kada.tom
No, Venus hodně bojovala, ale nakonec to nezvládla, Bertens hrála dobře a postup si zasloužila.

Serena dneska zvládla těžší překážku, přeci jenom Mladenovic má svoji kvalitu. Teď jí čeká Rodina a má dva dny na odpočinek, tak snad minimálně to QF dá :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist