Serena vydřela postup do finále. O titul se utká s Muguruzaovou

3. 6. 2016, 15:17
Aktuality 164
Serena Williamsová si na French Open zahraje o svůj 22. grandslamový titul. Světová jednička dnes po boji porazila Nizozemku Bertensovou 7-6 6-4 a postoupila do finále, v němž ji čeká Španělka Muguruzaová.
Serena Williamsová (© FFT)

Serena Williamsová má v Paříži šanci ovládnout svůj 22. grandslam a vyrovnat rekord Steffi Grafové, a po dnešku jí zbývá vyhrát už jen jeden zápas. Světová jednička ale musela o postup do finále hodně bojovat, podobně jako v předchozím duelu s Kazaškou Putincevovou.

Její dnešní soupeřka Kiki Bertensová je v žebříčku WTA až na 58. místě, do Paříže však přijela s čerstvým titulem z Norimberka a sebevědomí si pak ještě zvedla výhrou nad Angelique Kerberovou v úvodním kole. Dnes nastoupila ve svém prvním grandslamovém semifinále proti světové jedničce, ovšem Nizozemka se sebevědomě pustila i do největší favoritky French Open a rychle se dostala do vedení.

Svěřenkyně bývalého tenisty Raemona Sluitera mohla svůj náskok ještě zvýšit v páté hře; promarnila však tři brejkboly a za stavu 5-3 při podání Američanky i setbol. A světová jednička ji za to potrestala. V další hře srovnala a vynutila si tie-break, v něm odvrátila další setbol a zkrácenou hru vyhrála poměrem 9-7.

Ztracený set Bertensovou nezlomil. I ve druhé sadě se rychle dostala do vedení, jenže tentokrát Williamsová zareagovala rychle. Světová jednička smazala náskok své soupeřky, dalším brejkem za stavu 3-3 se dostala do vedení a to už nepustila. Nizozemka při svém servisu ještě odvrátila tři mečboly, ale v další hře už favoritka zápas ukončila.

Garbiňe Muguruzaová (© FFT)Mezi Serenou Williamsovou a dvaadvacátou grandslamovou trofejí stojí už jen Španělka s venezuelskými kořeny Garbiňe Muguruzaová. Čtvrtá hráčka světa vstoupila do letošního French Open ztraceným setem v souboji se Slovenkou Schmiedlovou, od té chvíle však získala 12 setů v řadě.

Příliš ji nepotrápila ani Samantha Stosurová v dnešním semifinále, v němž Muguruzaová rychle vedla 4-0. Finalistka Roland Garros z roku 2010 Stosurová v další sadě po svém prvním brejku srovnala na 2-2, ale vzápětí dvakrát po sobě přišla o podání a nakonec prohrála 2-6 4-6.

"Hrála jsem výborně, dokud jsem nevedla 5-2 ve druhém setu. (Stosurová) potom zabrala a já trochu znervózněla," řekla v rozhovoru na kurtu vítězka, která může být první španělskou vítězkou French Open od roku 1998, kdy v Paříži triumfovala Arantxa Sanchezová-Vicariová. "Emoce mohou být někdy na škodu," dodala.

Muguruzaová si zahraje ve svém druhém grandslamovém finále v kariéře. I v tom prvním proti ní stála Serena Williamsová, která loni ve Wimbledonu zvítězila dvakrát 6-4. V jediném dosavadním vzájemném utkání na antuce však uspěla Španělka; před dvěma lety na French Open vyhrála 6-2 6-2.

Výsledky - French Open - ženy (antuka):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Bertensová (Niz.) 7:6 (9:7), 6:4
Muguruzaová (4-Šp.) - Stosurová (21-Austr.) 6:2, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

164
Přidat komentář
Frick
Bude v Paříži dnes více řádit Serena nebo Seina?
Reagovat
FulnekUltras
obě už jsou naštěstí za zenitem... ;)
Reagovat
Fandina
Jenom aby ... úsměv
Reagovat
brixner
Roním slzy jak německý helmy...
Takže teď to tedy musí dát Serena!
Takže...co jsem to jen chtěl...jo, už vím:
Babčo, pojď!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
naše holky právě bojují o QF (stream),Maki Herman
Reagovat
smazaný uživatel
supermazácký 3.set.Gratulka Hodně štěstí do QF
Reagovat
lars
Azarenka Keys Niculescu Tsurenko & Pironkova all withdrew from Nottingham
super
Reagovat
Herbert_Hoover
Ať žije týden navíc před Wimbledonem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo... :(
https://twitter.com/josemorgado/status/738811391688253441
Reagovat
smazaný uživatel
12.1.2014 po Hobartu se vyšvihla do 4. desítky. Tehdy jsem se těšil, že ji uvidím ve FC, ale asi se jí (naštěstí pro Češky) nechtělo do tý zimy.
Na FO 2014 zdolala Serenu.
Loni dala první GS finále.
A letos? Zítra je ten správný čas. Ať si Garbi představí, že proti ní stojí Timea a o výsledek nebudu mít strach. Přeju úspěšný den a těším se na nové přezdívky, které obohatí blixův zvěřinec. A doufám, že si s ní Serena nebude hrát jako s myškou. I když Jerry nakonec taky zvítězil nad Tomem :-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, má to Garbine zatím celkem logicky vygradované...a zítra mou plnou důvěru... ;)
Reagovat
blixa
Ne že by se jí nechtělo do zimy ale Španělé ještě tehdy neměli jasno, jestli vůbec chtějí aby za ně hrála. Oni mají s jejím venezuelsko/katalánským původem docela problém. Taky připadala v úvahu varianta, že by FC hrála za Venezuelu. Nakonec ale Španělé blahoskloně souhlasili, že za ně může hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, ale tehdy jsem se ještě o její občanství nezajímal :-).
Kdy jsi ji zaregistroval poprvé?
PS: Dneska jsem koupil "tastlovky".
Reagovat
blixa
S občanstvím to nemá co dělat, to má od mala španělské i venezuelské. Zaregistroval ? Nevím přesně, tak před 3-4 roky tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je tenisová osobnosť. Napriek tomu, že fandím Garbi, myslím, že si Serena nenechá titul ujsť.
Reagovat
Fandina
držet palce Muguruze, líbí se mi její hra, ale když vyhraje Serena, zlobit se nebudu.
Reagovat
FulnekUltras
ani já - jenom budu asi tak pět minut fest nas.án... ;)
Reagovat
sprchon
Já budu nestrannej. Myslím si, že Mugu na to má. Ale Serena ve finále, to asi nebude jen tak. :)

Jinak Garcia/Mladenovič super, co? ;)
Reagovat
blixa
Kikina - paráda ! ;-)
Reagovat
sprchon
Obě Kikiny. :D Bertens dneska taky důstojně. :)
Reagovat
blixa
Jojo. Ale Serena rozhrnovačka je přeci jen těžká váha ... ;-)
Reagovat
sprchon
Mně přijde, že ten pohyb nemá až tak dobrej, na síti tragédie... Zato Garbine je soustředěná furt, dokáže tu úroveň udržet celej zápas. Samička ve 2. setu zabrala, ale bylo jí to prd platný. Jsem na to zejtra zvědavej, myslím, že je to otevřený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sorry, ale dávat zrovna Mugu za vzor někoho, kdo dokáže udržet úroveň celej zápas? Zrovna ona je schopná se pod tlakem úplně vysypat, jak už (nejen) letos několikrát předvedla. Že na FO nenarazila na hráčku, která by jí byla schopna pod ten tlak dostat, to je věc jiná.
Reagovat
Fandina
Mugu občas sleduji a souhlasím s tím, že dovede být hodně soustředěná. Vždycky nehraje top, to nepopírám, ale soustředěně určitě působí.
Reagovat
sprchon
Jako omlouvat se nebudu a nechápu, proč to děláš ty. :D Třeba taková Shelby dávala Mugu pěkně na frak v prvním setu. Pak se ale sesypala a Mugu toho využila. Sam dneska ve 2. setu taky hrála výborně, ale nestačilo to, Garbine byla prostě lepší. Tobě asi nemá cenu něco vysvětlovat. Když nechceš, tak nevidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když chce, vidí i to, co jiní nevidí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, na svoji pozorovací schopnost jsem docela hrdej. :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom na rozdíl od tebe nehodnotím na základě jednoho turnaje.
Reagovat
blixa
Snad nechceš zpochybňovat slova našeho brilantního analytika ? :D Co řekne do kamene rovnou tesat ;-)
Ale nemyslím si že se Shelby sesypala. Garbine měla pomalejší rozjezd, takže Shelby mohla hrát to co chtěla, ale když se Garbi rozehrála a dostala ji pod tlak, tak už to prostě nešlo.
Reagovat
sprchon
Je to možný. To by ovšem vyvracelo mistrovu teorii o Garbinině haluzářství na FO.
Reagovat
blixa
Ale kdepak, Garbine haluzí i když má soupeřku pod tlakem. Mistrova slova jsou nezpochybnitelná ;-) :D
Reagovat
sprchon
A když se soupeřka náhodou sesype, tak Garbine taky haluzí. To je dokonalý! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak málo stačí k dětské radosti.. :-)
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Já třeba s tebou v hodně věcech nesouhlasím, ale tím to pro mě končí. Nemám potřebu jako oni si dělat z názoru druhého šoufky. To mi připadá slabošské.
Reagovat
blixa
Jaké šoufky ????!!! My chováme Mistra v dokonalé úctě !!!! ;-)
Reagovat
Fandina
Já si úctu představuji jinak ... úsměv
Reagovat
blixa
No toto .. vždyť ho velebím kudy píšu .. co ještě víc mohu dělat ? :-o
Reagovat
Fandina
I velebení vypadá jinak.
Reagovat
blixa
Hmm, nějaký příklad velebení by nebyl ? Připouštím, že v tom nemám žádné školení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Šetři sílu na zítřek :-)
Reagovat
Fandina
Píšeš, že velebíš a pak, že v tom nemáš školení, pak se nediv, že vypadáš nedůvěryhodně.
Reagovat
blixa
Určitě je, tak 50 na 50. Serena má výhodu nezlomný psychiky a obrovskejch zkušeností, je to s ní těžký. Koťátko to má v rukou, herně na ní má ale otázkou je, jestli to zítra dokáže předvést na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Serena zvládne a uchrání Petře titul nejmladší GS vítězky. Sice jsem smířený s tím, že o něj Petra časem přijde, třeba po roce 2030 už se to bude hájit těžko... ale čím později tím líp. Takže Serenko, pěkně ještě 10-15 let zůstaň na trůnu, díky. A když ne ty, tak Máša to jistí, ta si teď chvíli odpočine a mohla by pak díky tomu vydržet o pár sezón déle.
Reagovat
lars
vsak to bude platit pro tuto dekadu i tak
Reagovat
smazaný uživatel
Anička je bez ztráty setu v SF! Sice hra ideální není, občas zahraje minelu ala Petra, ale to je jedno. Vzhledem k tomu, že ji čeká obhajoba titulu z Nottinghamu, tak se hodí každý bod. Navíc pokud získá titul, má ještě teoretickou šanci na olympiádu. :)
Reagovat
sprchon
Už se těším na trávu...
Ten Nottingham si dobře pamatuju, tam jsem Aně začal opravdu fandit. :)
Reagovat
horska.kraslice
Fandím oběma. Sereně proto, že se její kariéra nachyluje (věk nezastavíš) a přála bych jí, aby ještě zlomila co nejvíc rekordů. A Garbine proto, že se stále zlepšuje, její tenis je od loňska vyzrálejší, komplexnější a lahodí oku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že až do FO hrála Mugu letos prdlajs bych o nějaké větší vyzrálosti a komplexnosti jejího tenisu moc nemluvil. Prostě se jí sešla forma s mimořádně příhodným losem.
Reagovat
FulnekUltras
o to větší důvod, aby to na letošním RG dotáhla až do vítězného konce... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš naopak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuješ na los Wimbledonu 2014? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju. Třeba Venus ve třetím byla asi nejtěžší možná soupeřka, kterou mohla Petra dostat - a průběh zápasu tomu odpovídal. Mugu soupeřce podobných kvalit dosud čelit nemusela.
Reagovat
Fandina
Mugu hrála s dvěma GS šampionkami a nevěřím, že Světlana jí dala něco zdarma. A Sam dneska také nehrála špatně.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
Ne třeba,ale pouze Venus. A Petra tehdy prošla dál i zásluhou štěstí. Nejvyrovnanější zápas, který jsem kdy viděl.
A jinak Světlana i Sam v současné formě jsou taky silné soupeřky. Dneska Garbi nedovolila Sam hrát její hru.
Bylo by super, kdyby smázla Garbi Serenu ve dvou, Kajčin výkon by měl svou váhu.
I tak Kajka v 1. kole nebyla lehká. Tenis hrát umí a až se chytne, bou se dít věci!
Reagovat
smazaný uživatel
Sam dneska nic moc nehrála, zejména první set byla hodně zoufalá a Světla top výkon taky rozhodně nepředvedla, byť se nedá říct, že by hrála vyloženě blbě. Kdybych to měl porovnávat, tak zatímco Venus tehdy zahrála maximální výkon, jakého tehdy byla schopná, tak Světlaně ani Sam se to nepovedlo, přičemž obě jsou velice kvalitní antukářky, rozhodně tak kvalitní, aby byly schopné s Mugu zahrát vyrovnaný zápas - to se ovšem ani jedné nepovedlo.
A Bušička tehdy byla na GS postrachem, dokonce tehdy byla některými pasována na mírnou favoritku finále. Že to dopadlo, jak to dopadlo, to je věc jiná.
Jak dopadne tohle finále si netroufám odhadovat, ovšem i kdyby vyhrála Mugu, na hodnocení Kajky to nebude mít žádný vliv.
Reagovat
misa
http://www.czech-open.cz/index.php?novinka=505&lan=CZ&PHPSESSID=5e091e7c05d68d82989c66c7d602994a

Exhibice mezi Petrou a Luckou bude smíšená, aby se děvčata moc neunavila :) Přenos ČT začíná zítra v 10, takže to asi bude k vidění.
Reagovat
Fandina
Škoda, chtěla jsem je vidět hrát proti sobě jen tak bez bodů.
Reagovat
horska.kraslice
To by nebylo k ničemu, takhle to bude atraktivnější.
Reagovat
Fandina
Takhle to bude šou. Kdyby hrály jen ty dvě, tak by to mohlo být víc sportovnější.
Reagovat
horska.kraslice
Já si zas myslím, že bez počítání by to bylo o ničem.
Reagovat
Fandina
Já psala bez bodů do žebříčku, ne, že by spolu nehrály gamy nebo set. To jsme si nerozuměly.
Reagovat
smazaný uživatel
a levou rukou obě
Reagovat
smazaný uživatel
vlastně pravou,jsou obě levačky
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne si zelam aby zvitazila Garbine Muguruza Blanco i ked viem,ze Serena je silna,ale fandim Garbine nie z knjuktaralizmu,fandim jej,lebo Garbine Muguruza Blanco si zasluzi GS.Je to uz nevyhnutne,Serena nie je moja generacia,ale o to nejde,Serena by mala dostojne odist do dejin skveleho tennisu.Serena uz ma svoje deformacie z tej dlhodobej hegemonie.To nie je zdrave pre nu ani pre tennis WTA.Kritike mojho nazoru sa nebranim.To je len moj nazor,ktory nepovysujem nad ine nazory,dakujem
Reagovat
COMEON
Skvele! Taketo finale som si prial. Ale obávam sa Garbine, aj ked ju mam rad a fandim jej tak Serena je proste jednotka a musí to zajtra zvládnuť. Odkedy ale Garbine porazila Serenu na RG'14 tak odvety mam z nej trochu strach ked hraje so Seeree. Minuly rok s nou hrala na AO aj vo finale Wimbledonu a Serena to zvládla , tak snad to zvladne aj zajtra ale čakam bitku. Garbine sa len tak lahko neda.
Reagovat
FulnekUltras
Skálo pařížská finálová,
vyslyš prosím tato slova,
zítra otevři se pro člověka poctivýho
a dej mu něco málo z bohatství svýho...

Koťátko věřím, že to dáš,
když herně na ni dávno máš,
a též paměť dobrou jako slon,
čas pomstít loňský Wimbledon.

Kde černá zvěř je přemnožena,
tys' k regulaci vhodná žena.
Hezky vlevo a zpět pohoň ji,
tenhle styl bachyni nevoní.

A zároveň buď vnitřně hrdá,
ať hrubé síle v hlavě m.dá,
drž do konce vlnu noblesní,
sestřel harpyji pralesní !!! ;)
Reagovat
Lunej..
trapnej, jako vždy.
Reagovat
FulnekUltras
boj o hlavu nutno nevzdávat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
konečně trochu dobré poetiky,gratulka
Reagovat
Fandina
Rým se mi líbí, ale některá slova mi připadají nevkusná.
Reagovat
FulnekUltras
noblesní musí být hlavně zítra Koťátko... ;)
Reagovat
Fandina
Uvidíme, já jí budu držet palce, líbí se mi jak hraje a i když proti Sereně nic nemám, tak si myslím, že je čas na změnu a novou generaci.
Reagovat
FulnekUltras
Právě okolnost, že se Garbine tentokrát turnajem protáhla jaksi "nenápadně", by ji mohlo trochu zbavit psychického tlaku, a snad právě ve finále ukáže to nejlepší, co v ní je.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si to měl přečíst celé,to bych tak nechválil
Reagovat
misa
FulnekUltras byl zřejmě rozvíjet soudružskou spolupráci v KLDR. Pár týdnů tady nepsal.
Reagovat
Fandina
Koukám, že máš přehled, kdo kdy kde a jak.
Reagovat
Lunej..
No jo, zase tady ty svoje trapné nadávky budeš schovávat do filozofických úvah a náznaků, abys nám všem ukázal, jak jsme inteligenčně pod tebou. Přitom jen dokazuješ, jak hodně zasažené bylo tvoje vnitřní já, když je tak blažené, že může virtuálně shazovat někoho, komu v leččems nesahá ani po kotníky. Ale to je už osud malých mužů... malý význam, hledání velkého ega..
Reagovat
FulnekUltras
Právě jsem se vrátil z Pop(h)radu a míst kousek nad ním, kde Peťa v době svých největších úspěchů dřela fyzičku - a chtěl bych zde ujistit, že člověk, který na nich má kromě jí samotné evidentně největší podíl, všechny mé návrhy, tak jak byly předloženy, v plném úvazkovém rozsahu přijal... ;)
Reagovat
misa
Vidím, že jsi ve správné revoluční formě :)
Reagovat
FulnekUltras
no nevylučuju, že ještě tak jeden dva grandslamy to necháme pozitivně vyhnít... ;)
Reagovat
Paseka
Jedna z mála rozumných poznámek.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši ať vyhraje Serena než Mugu.
Reagovat
misa
Co máš proti Muguruze? Někdy už o ten zápis jediné gs. vítězky narozené v devadesátých letech Petra přijít musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím. Ale hned teď to být nemusí. :-) Hlavně na rozdíl od některých jedinců tady nemám nic proti Sereně.
Reagovat
misa
Serena letos nemá žádný grandslam, takže bude pořádně nažhavená.
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám.
Reagovat
Paseka
je třeba letos nepustit ani jeden GS.
Reagovat
misa
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/782428-system-ruskeho-sportu-je-treba-zdemolovat-neni-zivotaschopny-varuje-safin.html#hp-sez

Kdy už bude oznámená délka trestu pro Marfušku?
Reagovat
smazaný uživatel
To bych taky rád věděl. Myslel jsem, že to bude tenhle týden... Docela zvláštní pocit, že pro mě momentálně nejdůležitější tenisová zpráva nepřijde z kurtu. :(
Reagovat
misa
Jsem rád, že to nemusím zažívat. Očekávám, že méně než rok to asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Daily Mail psal 12-18 měsíců, jinde jsem četl půl roku až rok. S Riem už Masha prý moc nepočítá...
https://twitter.com/BenRothenberg/status/735883720717176832

Ale tenhle týden zase Masha začala postovat videa z tréninku a teďka je mezi jejími fanoušky velkým hitem tričko s nápisem "Back in 5 minutes" (ale to je spíš nějaká reklama na novou čokoládu Sugarpova). Takže nevím, co si o tom mám myslet. :D Každopádně ty průtahy se mi vůbec nelíbí, ale to jsem tady už psal...
Reagovat
smazaný uživatel
S trikem "Back in 5 minutes" pěkně spamuje Twitter. To triko je ze Zary (stojí 499 Kč), zřejmě nový sponzor. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml jsem si. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na půl roku až rok to chtějí uhádat její právníci, otázka ovšem je, jakou mají šanci. Půl roku se dává za nezáměrné požití zakázané látky v nejmírnější kategorii, Maria má daleko větší průšvih.

Každopádně se ta kauza nějakou dobu ještě potáhne, bez ohledu na verdikt ITF se dá předpokládat, že jedna nebo druhá strana podá odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvěši, já vím, že bys jí nejradši napařil čtyři roky, ale to je prostě píčovina.
Reagovat
smazaný uživatel
Luboši, já vím, že bys ji nejradši omilostnil, ale to je prostě píčovina.
Reagovat
smazaný uživatel
Omilostněná už být ani nemůže, když už je v trestu skoro tři měsíce. Ty jí nikdo nevrátí, protože stroj času neexistuje...
Reagovat
FulnekUltras
Podle mého bude v této kauze hodně rozhodovat celkové diplomatické zákulisí před LOH. Jinými slovy - co tam dosáhne Rusko jako země a sportovní výprava, od toho se bude odvíjet osud Marie. A pořád tudíž není vyloučena ani situace, že by už v Riu normálně natoupila do 1. kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, kolik průserů se na Rusko kvůli dopingu v poslední době provalilo bych řekl, že jeho vyjednávací pozice je mírně řečeno špatná.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že se bude aspoň zčásti jednat i v rovině ryze odborně lékařské. ;)
Reagovat
lars
je to mozny, ze bude hrat v Riu v unoru 2018 na tenis. turnaji :))
Reagovat
FulnekUltras
pěkně odpočatá a opálená... ;)
Reagovat
Haitik
Já jsem taky čekal, že to bude tenhle týden.. Nějak mi v paměti utkvělo datum 4. června.. Že by to do 4. června mělo být oznámeno.. :D Ale už tich novinových článků je tolik, že fakt nevím..

Je to celkem těžké no, ale Maria nám s montym si myslím, že dala trénink na její nepřítomnost na turnajích.. :D
Spíš by mě zajímalo, jestli se délka trestu bude počítat od toho dne, co se vynese rozsudek a nebo od toho dne, kdy neprošla dopingovou kontrolou..
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se to musí počítat minimálně od 12. března, kdy jí pozastavili činnost.
Reagovat
Haitik
Tak to by ten případný rok nebyl tak strašný ne?
Na antuku by byla zpátky.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nebyl, ale furt je to dlouhá doba a přišla by o všechny body. Kdyby se mohla vrátit ještě letos, tak by to bylo nejlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, že by ve třiceti musela začínat "od nuly", by to zrovna dvakrát příjemné nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo by to o nic těžší než po operaci ramena. Jestli na takový návrat někdo má, tak je to Masha.
Reagovat
Haitik
+10!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro si myslím, že by to bylo i mnohem jednodušší. Natrénováno mít bude a možná ze začátku jí bude chybět zápasová praxe, ale pokud nebude mít vyloženě smůlu na los (třeba Serenu v 1. kole), tak podle mě už brzy po návratu udělá nějaký dobrý výsledek. Jako nechci nikoho urazit, ale když teď vidím, jak ta špička vypadá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona svými výkony ze současné špičky ale nijak nevybočuje. Navíc nebude-li mít body, bude mít jen velmi omezené možnosti ohledně účasti na velkých a tedy lépe bodovaných turnajích. Podotýkám, že může obdržet pouze tři WC do hlavní soutěže a 3 WC do kvalifikace během sezony (možna u GS je nějaká výjimka, ale to ti teď z hlavy neřeknu).
Reagovat
smazaný uživatel
"Ona svými výkony ze současné špičky ale nijak nevybočuje."

Tak určitě. :D
Reagovat
misa
co když její pověstná odolnost v třísetových zápasech byla zapříčiněná meldoniem a bez něj to bude horší? Taky byla v loňské sezoně víc zraněná než zdravá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu sám nevěříš.
Reagovat
smazaný uživatel
No kvůli něčemu to meldonium brala. A i ti největší skeptici, co se zvyšování výkonnosti díky meldoniu týče, se shodnou na tom, že ty důvody užívání, které ona uvedla, jsou naprostý nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom ses shodl možná tak ty s brixnerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pštrosí přístup tobě ani Marii nijak nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě.
Reagovat
Haitik
Určitě by to bylo jednodušší.. :-) Nemusela by například měnit několikrát styl podání, jako to dělala v roce 2009-2010.. Už jen tato drobnost.. :-)

Až se vrátí, tak by bylo hodně dobré si rozumně vybírat turnaje.. Necpat se hned do Stuttgartu třeba, ale klidně Praha.. Prostě ze začátku se odrazit z Internationalu.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že nemá. Říkám, že by to nebylo jednoduché. Pro hráčku zvyklou hrát ty největší turnaje by pád na ty nejmenší nebyl zrovna moc příjemnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí pár divokých karet na velké turnaje, udělat 1-2 dobré výsledky a je po problému...
Reagovat
smazaný uživatel
Může dostat maximálně tři do hlavní soutěže za rok, to není zas tak moc. A "dobrý výsledek", který by skutečně její problém s nedostatkem bodů aspoň trochu řešil, by byl buď titul z Premieru nebo finále z P5/PM. Horší výsledky by pro ni znamenaly, že by se tak jako tak do většiny turnajů nevešla.
Reagovat
Haitik
Tak se když tak nahoru dostane přes turnaje ITF no.. Sama říkala a stále říká, že tenis miluje a jak na té tiskovce řekla, chce si ho ještě zahrát.. A jestli to fakt myslí vážně, tak ty turnaje ITF bude muset přežít..
Reagovat
smazaný uživatel
Však ano, já nepochybuju o tom, že na návrat má. Na druhou stranu čím déle bude mimo, tím těžší to bude.
Reagovat
misa
Mám pochybnosti, jestli se bude chtít tahat po miniturnajích ITF s nevyhovujícím zázemím pro hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se bude chtít vrátit, nejspíš nebude mít na vybranou.
Reagovat
lars
muze hrat pres WC na velkych turnajich
Reagovat
smazaný uživatel
Počet WC je omezen na tři do hlavní soutěže a tři do kvalifikace.
Reagovat
lars
to ji muze stacit , aby se dostala do top100
Reagovat
smazaný uživatel
Může, ale nemusí. Navíc ani to nemusí stačit na to, aby se vešla na nějaký turnaj.
Reagovat
lars
do kvaldy turnaje se pak uz vleze
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim Bare Stefkovej,ale tak,aby sa dostala hodne daleko a aby nesklzla do priemeru ci este horsie,naopak,aby si zacala verit a zacala budovat samu seba.Je najvyssi cas Barunka!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki proti Maki na scénu.Chtělo by to 3. počítač.Asi bude mít o 1 fandu méně Wávra.
Reagovat
smazaný uživatel
a fandit žluté Kikině prosím
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je snad jasný. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tohle už se dotáhne těžko
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Maki a Špeki jsou zatím sehranější...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si Kiki s Maki neplacly při výměně stran :D
Reagovat
EllNino
kde to sleduješ ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ukrajinci ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já na Tipsportu.
Reagovat
Lunej..
Ukrajinci mi v compu vůbec nejdou a v telce jo, zase nějaká chybička.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
klasika
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnpofGF6aG9hdnBn&c=en&i=eWlxYXJjcGd0Yg%E2%84%96f%E2%84%96f&hc_l
Reagovat
smazaný uživatel
Po Malečkové(zatím SF na 50ce) dnes do finále na 25kách postoupily jak Štefková,tak i Muchová.Příjemné body a druhá stovka se dosti nahušťuje Češkamy
Reagovat
smazaný uživatel
Češkami
Reagovat
tommr
Bára Štefková už má druhou stovku jistou, Jesice Malečkový do ní chybí už jen jedna výhra a Karolína Muchová se k postupu do ní taky o něco přiblížila ... :)
Na druhou stranu z ní ale vypadne Tereza Smitková, která bohužel i nadále pokračuje ve volným pádu žebříčkem ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby jí neobtěžovalo ježdění po 25kách,tak by na tom byla lépe
Reagovat
tommr
Tereza je prostě nějaká divná ... :(
Reagovat
Elrondin
U všech 3 se nyní "láme chleba", uvidíme, zda některá z nich časem nakoukne do stovky nebo ne. To spíše očekávám od Vondroušové a Bouzkové. Ale kvaldy na grandslamy budou zajímavé, když je tam tolik našich hráček :-)
Reagovat
tommr
pokud nebudou nějaký zdravotní odhlášky tak by letos kvaldu ve Wimbledonu mohl hrát rekordní počet 12 Češek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tam byla uzavírka v polovině května
Reagovat
tommr
tak to je škoda, že Jesika a Karolína zabraly tak pozdě, ale může se jim to povést už na US Open. Bára Štefková by ale měla mít účast v kvaldě Wimbledonu jistou? :)
Reagovat
smazaný uživatel
možná ,že všechny ,kolem 220 by to mělo vyjít
Reagovat
Paseka
Už je na čase aby skončila. Už je jí moc a nikdo na ní není zvědav. Až ona ukončí kariéru, půjdu to oslavit a oslava to bude hodně bujará. Navíc je to nejnesympatičtější tenistka celé historie. :-)
Reagovat
misa
Jsou mnohem nesympatičtější tenistky, hlavně z východu.
Reagovat
FulnekUltras
je třeba letos nepustit ani jeden GS... ;)
Reagovat
Paseka
Přesně tak !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nech mi je dovolene odhodlane fandit stale Garbine Muguruza Blanco,i ked sa na to nedivam optikou "odvety" Garbine Muguruza Blanco za r.2015.
Reagovat
FulnekUltras
Důvodů je samozřejmě mnohem víc... ;)
Reagovat
kada.tom
Dneska to byla dle předpokladů fuška s tím rozdílem, že to Serena dokázala zvládnout ve 2. setech, což je důležitý směrem k zítřejšímu finále, kde se bude chtít Muguruza-Blanco pomstít za loňský Wimbledon, kde jí Serena ve finále přehrála.

To finále bude o Sereně - bude-li hrát jako dneska a včera, nevidím šance na zisk 22. grandslamové trofeje úplně dobře. Bude-li hrát lépe a nebude mít zase tak nemastný neslaný začátek, má určitě dobrou šanci. Obě finálové hráčky jsou na tom stejně i co do soupeřek, které potkaly - ani jedna nenarazila na skutečně dobrou hráčku, tj. na hráčku vysoko nasazenou. Muguruza-Blanco měla potíže v 1. kole, Serena v QF a SF.

Když bych to měl shrnout, tak dle papírových předpokladů je favoritkou Serena, dle předváděné hry na RG patrně Muguruza-Blanco.

Tip na výsledek finále = 7-6(3) 6-4 pro Serenu
Reagovat
Fandina
Finále jako vloni ve Wimbledonu, nabízí se otázka, je už čas na výměnu generací, jestli vyhraje Muguruza, tak věřím tomu, že ano.
Reagovat
FulnekUltras
Timee Sijuín z odvetné lopaty ještě utekl...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist