Serena vyhrála 15. zápas v řadě, je v osmifinále

7. 5. 2013, 18:57
Aktuality 7
Už patnáctou výhru v řadě si v Madridu připsala světová jednička Serena Williamsová, která ve Španělsku obhajuje loňský titul. Domácí Lourdes Domínguezová dnes sice Američanku potrápila, favoritka si ale nakonec po výhře 6-2 7-5 zajistila účast v osmifinále. V něm bude její další soupeřkou buď Maria Kirilenková, nebo Kristina Mladenovicová.
Serena Williamsová

Serena Williamsová sice loni v Madridu zvítězila, ale to bylo na experimentální modré antuce, na níž například neuspěl Rafael Nadal. Ani minulý měsíc v Charlestonu, kde světová jednička uspěla, není klasická antuka; na té Williamsová získala titul naposledy v roce 2002 v Paříži.

A v Madridu se letos znovu ukazuje, že právě na tradiční antuce mají proti Američance soupeřky největší šanci. Vedoucí tenistku žebříčku WTA už v prvním kole potrápila Kazaška Putincevová a úplně lehkou práci neměla Williamsová ani dnes v utkání s Lourdes Domínguezovou-Linovou.

První set mladší ze sester Williamsových ovládla, přestože za stavu 5-1 poprvé v utkání ztratila podání a set musela ukončit až v dalším gamu. V další sadě šla světová jednička navíc do rychlého vedení 2-0, ovšem vzápětí znovu přišla o servis a nechala domácí soupeřku srovnat.

Domínguezová, která na tvrdou hru největší favoritky turnaje účinně odpovídala kraťasy a loby, si pak servis dlouho hlídala a už se zdálo, že se o osudu druhé sady rozhodne ve zkrácené hře. Do ní ale Williamsová nenechala set dojít: za stavu 6-5 si při podání Španělky vypracovala tři mečboly v řadě a za necelou hodinu a půl zápas ukončila.

"Udělala jsem spoustu chyb, ale její hra vás k tomu tak nějak donutí," uznala kvality soupeřky Williamsová. "Byl to ode mě dobrý antukový tenis. Na antuce mě teď čeká pár turnajů, takže odehrát takový zápas je perfektní příprava. Vím, že mě bude čekat pár podobných soupeřek, tak budu vědět, jak proti nim hrát," dodala Američanka.

Už 18. výhru v řadě si na antuce připsala Maria Šarapovová. Na zápas proti Christině McHaleové musela čekat až téměř do půlnoci, na kurtu se ale dlouho nezdržela. Američanku porazila za 68 minut hladce 6-1 6-2 a postoupila do osmifinále.

V něm se utká s Němkou Sabine Lisickou, která vyřadila nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 4.033.254 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Domínguezová (Šp.) 6:2, 7:5, Šarapovová (2-Rus.) - McHaleová (USA) 6:1, 6:2, Kuzněcovová (Rus.) - Petrovová (11-Rus.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:4, Bartoliová (14-Fr.) - Torróová (Šp.) 6:4, 2:6, 6:4, Lisická (Něm.) - Cibulková (15-SR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3), Ivanovičová (16-Srb.) - Scheepersová (JAR) 6:2, 6:2, Medinaová (Šp.) - Keysová (USA) 7:6 (7:3), 6:3, Švedovová (Kaz.) - Flipkensová (Belg.) 6:2, 4:6, 6:2. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Muguruzaová/Torrová (Šp.) 6:4, 6:2. 

Čtyřhra - 2. kolo:
Mladenovicová/Voskobojevová (Fr./Kaz.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 2:6, 6:4, 10:8.

 

Komentáře

7
Přidat komentář
Paseka
Je odporná !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra píše na facebooku, že bude mít nové webové stránky, tak to mě potěšila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý zápas!
Docela mě překvapilo, že se hrálo víc, když servírovala Serena.. Jinak mě celkem překvapilo, že Serena chodila tak moc na síť(ke konci zápasu snad nebyla výměna, ve které Serena nebyla u síťi).. Asi 2x dokonce zahrála styl servis-síť!!
Reagovat
smazaný uživatel
nevidela jsem, ale zda se to jasne: Serena je proste cim dal linejsi! ;-))
Reagovat
pepin
Tak také bych chtěl být čím dál línější a mít takové výsledky. Je spousta tenistek, které lítají jak blázni a na línou Serenu nemají.
Reagovat
smazaný uživatel
z lenosti zrychluje hru, me neobalamuti, mam taky chytry papirek.. :-)))
Reagovat
Fandina
Zajímavý zápas, kousek jsem viděla. Pěkné od obou. Gratulka Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist