Serena vyhrála drama s Wozniackou a je posedmé ve finále Turnaje mistryň. Čeká ji odveta proti Halepové

25. 10. 2014, 10:57
Aktuality 239
TURNAJ MISTRYŇ - Serena Williamsová proměnila devátou účast na Turnaji mistryň v již sedmé finále. Třiatřicetiletá Američanka dnes v Singapuru udolala po třísetovém boji kamarádku Caroline Wozniackou, přestože Dánka podávala na postup. V boji o celkově pátý titul se už po pěti dnech dočká odvety za debakl s Simonou Halepovou, která se při své debutu v soutěži stala první rumunskou finalistkou v historii.
Serena Williamsová

Serenu Williamsovou jen tak něco nezastaví. Na podzim ji trápila nemoc a zranění kolena a kvůli zdravotním potížím málem přišla o Turnaj mistryň. Nakonec se na něm objevila a ve skupině v záapse proti Halepové utrpěla nejhorší porážku za posledních 16 let - na Turnaji mistryň první od roku 2008 po sérii šestnácti výher. Den musela čekat, zda pro ni sezona neskončila. Ale Halepová zápas s Ivanovičovou nevypustila.

A tak třiatřicetiletá Američanka mohla nastoupit k dnešnímu semifinále proti kamarádce Caroline Wozniacké, která svou skupinou prošla bez porážky. Serena vyhrála devět z deseti vzájemných zápasů, o devět let mladší Dánka se ale po Wimbledonu dostala do velmi dobré formy a dva ze tří duelů za poslední tři měsíce prohrála až po třísetovém boji.

Serena Williamsová a Caroline WozniackáA bitva to byla i dnes v Singapuru. Williamsová v repríze finále US Open prohrála první set, v němž přišla dvakrát o podání a na returnu uhrála pouhé tři míčky v šesti gamech (do stavu 2-6 a 1-2). Naopak v druhé sadě ztratila po svém servisu jen dva fiftýny, proměnila dva ze čtyř brejkbolů a rozhodnout muselo dramatické třetí dějství.

V něm zkušená favoritka čelila několika psychicky náročným situacím, neboť Wozniacká měla několik šancí zápas ukončit. Za stavu 5-4 Dánka podávala na vítězství, v následném gamu měla brejkbol a po odvrácení mečbolu (po parádní výměně) za stavu 5-6 vedla v tie-breaku 4-1 s výhodou dvou minibrejků. Serena pak vyhrála pět výměn v řadě, ale ani další dva mečboly nevyužila. Situaci však ustála a nakonec zvítězila 2-6 6-3 7-6.



"Už jsem si říkala, že dneska vyhraje, protože hrála vážně úžasně," pochválila soupeřku Williamsová. "Přišla s úplně novou strategií. Povedlo se mi ji ve druhém setu rozlousknout a pak jsem mohla hrát o něco lépe," dodala.

Serena tak při celkově devátém startu na Turnaji mistryň postoupila už posedmé do finále a navázat může na čtyři triumfy z let 2001, 2009, 2012 a 2013. Ziskem páté trofeje se může vyrovnat německé legendě Steffi Graffové. Rekord drží Martina Navrátilová s osmi triumfy.

Wozniacká hrála na Turnaji mistryň počtvrté a poprvé po třech letech. Jejím maximem zůstává finále z roku 2010. Tento týden poprvé v kariéře porazila dvě hráčky Top 5 (Šarapovovou a Kvitovou) během jednoho turnaje, premiérový skalp světové jedničky, kterou sama byla celkem 67 týdnů, si ale nepřipsala ani na šestý pokus. 

Halepová je první rumunskou finalistkou
Simona HalepováWilliamsová si o celkově pátý titul a čtvrtý triumf v řadě (v letech 2010 a 2011 na Turnaji mistryň nehrála) zahraje proti Simoně Halepové, s níž se už po pěti dnech dočká odvety za debakl ze skupiny.

Třiadvacetiletá Halepová na Turnaji mistryň debutuje a počíná si suverénně. Prohrála pouze s Ivanovičou ve chvíli, když už měla jistý postup do semifinále, jinak smetla Bouchardovou, Williamsovou a v dnešním semifinále i Agnieszku Radwaňskou. Polku zničila za 68 minut hry dvakrát 6-2.

Obě tenistky udělaly 13 nevynucených chyb, ale zatímco Radwaňská předvedla pouhé čtyři vítězné údery, Halepová jich nastřílela 27!



"Agnieszka je skvělá hráčka a já věděla, že toho dnes hodně naběhám. Snažila jsem se tlačit do úderů a výměny rychle ukončovat. Byla jsem agresivní a také jsem dobře podávala," komentovala Halepová své vítězství.

Halepová, jež sezonu zakončí jako světová trojka, se tak stala první rumunskou finalistkou Turnaje mistryň.

"Jsem neskutečně nadšená, že jsem tu ve finále. Vůbec jsem tady takový výsledek nečekala. Musela jsem celý týden tvrdě pracovat a hrát svůj nejlepší tenis," řekla rozesmátá finalistka letošního Roland Garros.

Halepová získala svůj první titul na okruhu WTA teprve loni na jaře, od té doby ale posbírala dalších sedm trofejí. V neděli bude hrát o svou dosud nejcennější. Serenu porazila až na čtvrtý pokus tento týden v Singapuru, ale že ji suverénně přejela, prý nic neznamená.

"Bude to nový den, nový zápas. Takže nikdo neví, co se může stát. Vím, že musím být soustředěná a hlavně si chci finále užít," uvedla Halepová.

- TURNAJ MISTRYŇ 2014 -
(Singapur, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (1-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 2-6 6-3 7-6(6)
Halepová (4-Rum.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

239
Přidat komentář
FulnekUltras
Jistě máme všichni ještě v dobré paměti elitní osmičku světových tenistek, jak stály vedle sebe v řadě při zahajovacím ceremoniálu TM, a následně se tu "řešily" jejich šaty, povahy atd. Po týdnu odehraných zápasů je nakonec docela reálně možné, že ta zpočátku zdánlivě nejméně "atraktivní" bude celkovou vítězkou. Když tak vnímám vedle samotných sportovních kvalit také osobnosti jednotlivých hráček - a ono celkem dost vyplyne i z jejich "oficiálního" vystupování na veřejnosti - nemůžu než ve finále zcela upřímně přát Simoně, aby tu namistrovanou zámořskou prasnici vypráskala i podruhé a stanula v Singapuru zcela zaslouženě na pomyslném stupni nejvyšším. Kong ať vztekem rozmlátí třeba všechny rakety, co mu ještě zbývají v báglu...
Reagovat
Titan
Nechápu. Simona je od začátku favoritkou a nerozumím tomu, proč by měla být zdánlivě nezajímavá...
Simona je kouzelná holka...;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ne každý to viděl a vidí takhle... ;-))
Reagovat
Titan
Teď se kolem mě pohybuje hodně lidí okolo sportu, kteří taky sázejí. Chodili za mnou a prý kdo vyhraje TM. Od začátku říkám, že Simona. Spíš se nečekalo, že Máša bude hrát tužku a Karolajn se vyhecuje alespoň na TM, když už nikdy nevyhraje GS...:-)
Nikdy jsem neuvažoval o tom, že by měl vyhrát někdo jiný...:-)
Reagovat
FulnekUltras
Po zranění a delší zápasové pauze se o aktuální formě Simči ale přece jen asi trochu oprávněně pochybovalo.
Reagovat
Titan
Asi bych měl pochybovačům nabídnout své služby...:-)))
Reagovat
FulnekUltras
Rozdíl v udávaných kursech je teď už výrazně menší než před týdnem. Pokud to Simona zvládne psychicky, mělo by to vyjít.
Reagovat
spaniel
Fandím Simone, ale o výhře rozhodne presvedceny nejsem. Bude to náročné, neocekavam, ze bude hrat Serena tak spatne jako v prvnim zapase. Doufam ze to bude i hezci zapas a ze uvidime co nejvic výměn jako byly ty ve druhem setu za stavu 2:1 15/15 (cas 13:56) a 3:1 0:15 (cas 19:10).

http://youtu.be/TJT-yWIIp6I
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky fandím Simoně, ale proč píšeš o Sereně, že je prasnice? Je to tak nutný? Ta prasnice má skvělý pohyb a psychiku, kterou jí třeba Petra může závidět. A že je světová Nr.1 není náhoda, ve 3. setu s Caro dokázala obrat. Nevím, proč se musí hráčky urážet jen proto, že jim člověk zrovna nefandí.
Reagovat
FulnekUltras
Určité "pomocné" psychologické metody, které S.W. používá jak při zápase, tak už i před ním, nemají s fair play nic společného, podobně jako je tomu u Maši. Že na ženské soupeřky tohle platí výrazně víc, to už je jiná otázka. O skutečné psychice kreatur, které se k těmto mlčky tolerovaným "libůstkám" uchylují, to ovšem aspoň pro mě nic nevypovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypovídá o tobě to, co píšeš. Já třeba Mašenu nemám ráda a nikdy mít nebudu, ale psát o ní hnusné výrazy nemám zapotřebí. I ona něco dokázala, i když se mi nelíbí její chování na kurtu atd. Celkově je spíš problém to, že fanouškům chybí tolerance k těm, které nemají rádyi A od toho jsou umpire atd. aby usměrňovali hráče, že to nedělají je věc jiná.
Reagovat
FulnekUltras
Tvoje poslední věta vystihuje situaci naprosto přesně. Některým "hvězdám" se prostě bohužel tolerují věci, které překračují rámec čestného sportovního boje. Ale proč tomu tak je, když to, co jsem zde napsal, si mnoho lidí - ne-li jasná většina - "pouze" v duchu myslí. Není to jakési divné pokrytectví, příznačné i pro jiné oblasti současné společnosti?
Jinak rozhodně - byť to tak třeba někomu může připadat - nejsem zastáncem primitivního nekritického fandění či zbožňování, a s trefnými narážkami do "selky", kterými se to ostatně hlavně po jejích porážkách všude taky dost hemží, nemám nejmenší problém... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už nemám sílu reagovat, jdu do postele, nemyslí mi to. :) dobrou.
Reagovat
FulnekUltras
Dobrou... ;-)
Reagovat
littlegeorge
Jaké psychologické metody máte na mysli? Prodlužování času při podání?
Reagovat
FulnekUltras
Na tyhle nechutnosti při servisu (svém i soupeřky) je specialistkou Šarapovová. Plus samozřejmě její zcela účelově používaný řev, který v případě obzvlášť "naléhavé", pro ni kritické situace v zápase dokáže zpozdit až téměř do úderu soupeřky. To mi docela stačí, abych si o ní udělal obrázek zdaleka nejen sportovní.
U Sereny stojí za to sledovat už jen její rádoby rituální příchod k soupeřce při předzápasovém losu, o jejích nepokrytě agresivních pěstech po winnerech opět přímo směrem k soupeřce ani nemluvě. A stejně jako Šarapovová, i ona si "umí" pomoci účelovým řevem, v jejím případě jakoby "náhodou" právě při obzvláště důležitých výměnách, kde se láme vývoj utkání.
Celkově lze říci, že obě současné nejvýše postavené hráčky na žebříčku WTA jsou zároveň i pochybnými "průkopnicemi" podobných psychometod, které speciálně v ženském tenisu bohužel zabírají - pokud nezačnou být včas potírány ze strany rozhodčích.
Reagovat
littlegeorge
Nevím proč se musíte snižovat k sprostým nadávkám. Hned po porážce Sereny jsem psal, že finále bude Simona vs Serena s tím ,že Serena vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám že nemužeš strávit propadák prasnice Kvitové.
Reagovat
Michaelus
blbec si kopne že nostradame?
Třeba s tím nadáváním taky uplne nesouhlasim, ale ty ses ukazal jako prvotridni vypatlanec.
Reagovat
smazaný uživatel
To je logika ,blbeček FulnekUltras se tady vyzvrací a nikomu to nevadí a ty o mne napíšeš ,že jsem blbec pokud mu to vrátím stejnou mincí..Já si to samé myslím o tobě,otrapo.
Reagovat
Michaelus
Protože se na nic jiného než nadávky hráčkám nezmůžeš :D
Já s tím co napsal úplně nesouhlasím. Ale proto tady na oplátku nezačnu nadávat jiným hráčkám, vadí ti to, ale sám jsi to teď udělal.
Reagovat
misa
Jsi blbec, nebo co? Máš urážet toho, kdo to tady píše a ne ještě zatahovat do nechutných sporů Kvitovou. Ta snad o někom takhle mluví?
Reagovat
smazaný uživatel
Serena vyhraje.
Reagovat
FulnekUltras
Simona bude proti silněji než dneska Caro.
Reagovat
spaniel
Vyhraje S***na, to je jiste.
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
Frick
Nevíte, je nějakej teplotní rekord zápasu WTA, kterej se hrál venku? Třeba 5°C?
Reagovat
skott
Myslím, že nic takového se asi neeviduje. Osobně nejnižší teploty, ketré si pamatuju během turnajů byly zhruba kolem 10 stupňů, obvykle na jaře během antukových turnajů v Evropě např. Brusel nebo jeden rok Varšava, když se tam Maria vracela po zranění ramena, bylo tuším lehce jen lehce nad 10. A pak Bad Gastein v létě kvůli svojí poloze. Extrém býval ještě občas Hamburg dokud byl jako Masters v květnu, např. 2005 bylo jen nějakých 8?C.
Reagovat
Frick
Marie Bouzková ve v kvaldě patá nasazená. Papírově nejtežší je durhá nasazení 25-letá hráčka z 5. stovky, který se ale teď nedaří.

To by Maruš měla dát. :o)
Reagovat
Enterprise
No dneska se Maruška s domácí hráčkou celkem zapotila, ale nakonec postoupila do druhého kola kvaldy po setech 4:6 7:6 a 6:1, kde jí čeká americká hráčka Danielle Mills.
Reagovat
Frick
http://www.timeanddate.com/worldclock/singapore/singapore

Singapůr prý letní čas nemá!
Reagovat
Titan
Singapur leží téměř na rovníku, takže má celý rok téměř stejně dlouhé dny a noci 12/12.
Nic takového tam nemá smysl, stejně jsou už tak dost posunutí...:-)
Reagovat
spaniel
Změny casu nemaji smysl nikde.
Reagovat
Titan
To je dost filozofické, páč se pak musím ptát, proč má smysl měření času tak, jak ho měříme nebo smysl začátku roku u pravoslavných nebo Číňanů, kteří píší rok 4712...:-)
Každopádně pokud mám východ a západ Slunce po celý rok ve stejnou dobu, pak tzv. šetření denním světlem nemá žádný ekonomický, psychologický ani filozofický význam...:-)
Reagovat
spaniel
Myslel jsem to jinak. Cetl jsem ze nove studie ukazuji, ze to nepřináší takove úspory jak se původně tvrdilo a ze to ma velky negativni dopad na lidsky organismus. Jsou státy, ktere s tim přestaly a státy, ktere to nikdy ani nezavedly, byt nejsou na rovníku.
Reagovat
Titan
To je jako studie o klimatu...:-))
Stres je zabiják, ale stres daný posunem času je podle mě daleko menší, než stres, který skutečně zabíjí. Na samotě u lesa je jedno, kolik je hodin, slepice to poznají a kohout je vzbudí včas - paradoxně pokaždé jindy, podle slunce...
Ono je lepší mít hodinový skok dvakrát ročně, než kompenzovat sekundy každý den. Strašně blbě se pak říděj budíky...:-)))
A netvrď, že být pánem svého výkonného času, tak nestáváš v létě dříve a v zimě později. A teď si vem dělníky v montovnách, kteří dělají na 4 směny, tahle hodina je proti jejich stresu doslova prkotina...
Reagovat
VlS
Na stres vyvolaný změnou času o hodinu taky nevěřím, spíš lidi, kteří už ve stresu jsou z jiných důvodů to prožívají jako problém. Rozhodně větší problém pro jednotlivce je reálný posun mezi časovými pásmy o 5,6 nebo více hodin. Skutečnost, že ve Francii vychází slunce o hodinu později je fakt odvozený z 360 stupňů zeměkoule, byť úředně je stejný, jako u nás. Čas UTC ( sjednocený koordinovaný světový čas) používaný v letectví na celém světě se nemění ( letadlo někam letí 8 hodin a spotřebuje palivo za 8 hodin a šumák záleží na tom, kolik hodin lokálního času je tam nebo tady)
Nicméně, kdyby se hlasovalo, jsem pro jeden čas na celý rok.
Reagovat
blixa
Jojo, já bych bral celý rok ten "letní". Zimní mě vyloženě sere.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsme dva
Reagovat
spaniel
Z toho co jsem cetl, nejde jen o nejaky stres, treba Rakušáci zjistili, ze dochází k vice dopravním nehodám a k úsporám energie vubec, ba prave naopak.
Reagovat
Titan
http://postimg.org/image/r649rzsg9/
Já si myslím, že ta fotka plně vystihuje to, co si člověk může myslet o jednotlivých osobnostech...
Ty dvě zprava nebrat...:-))
Reagovat
Cico93
Čo? Pouč ma-)
Reagovat
VlS
Tak jen Petra se Simonou se spolu baví, Genie a Maria se baví se svým já a Aga, Caro, Ana Serena se baví se svým telefonem :-)
Reagovat
Titan
Myslím, že sklon Karolajn a Sereny znamená, že taky spolu něco řeší...
Každopádně nejzdravější vztah mají Petra a Simona neboť se baví jako lidské bytosti...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste jsi zapomnel Mashe, te nelidske bytosti, vmest preslap.. ;-)
Reagovat
Titan
Anoooó, tohle už je přes čáru... A přitom si na ty čáry dává takový pozor...:-)))) To neměla dělat...:D
Reagovat
Davor1
super fotka, Sharapova vyzerá ako na prednáške o kvantovej fyzike... :-D
Reagovat
Titan
Máša má s sebou i náhradní bačkory :-) Každopádně je to fotka před turnajem, ale vypadá na ni jako po turnaji... :-) Jako v čekárně u zubaře řekl bych...:D
Reagovat
Kozoroh
A proč pan redaktor do titulku článku nenapíše příjmení světové jedničky? Působí to dost amatérsky. Výmluvu, že má neméně slavnou sestru Venus Williamsovou neuznávám, neboť lze do titulku kromě příjmení napsat i iniciál jména (S./V. Williamsová). Navíc pro jiné zpravodajské servery není problém uvádět příjmení vítězky 18 grandslamových turnajů ve dvouhře (sport.cz, lidovky.cz, rozhlas.cz,...) a doplňují ho iniciálem jména, aby čtenář nezaměnil sestry Williamsovy.
Reagovat
BooOoo
ve čtvrtek večer jsem se zúčastnil divadelního představení Federer - Nadal .. Byli jste tam někdo taky ??
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/218049/tenistka-safarova-si-uziva-na-horach-chlubila-se-krasnym-pozadim.html

"Škoda, že Lucka nezveřejnila i fotku, jak cupitá z vody ven. To by bylo pokoukáníčko..."

A ne, nepsal jsem ten článek. :-) No, snad Lucka není tak zakřiknutá, aby si třeba neřekla, že se nebude takto producírovat a bude i nadále svůj IG zásobovat fotkami podobného žánru. :o)
Reagovat
Davor1
Zozadu vážne luxus :-)
Reagovat
Cico93
uuuuuuuffff!!! Kočka.
Reagovat
smazaný uživatel
viete mi niekto povedať kedy sa zajtra hraje finále debla a singla? :)
Reagovat
ta-dah
V Singapuru zacina double v 16.00 a single v 19.00. V noci se take meni cas, tak ze by single zacinal ve 12.00 a double v 9.00?:-)
Reagovat
tommr
já si myslím, že čas se mění i v Singapuru takže by se mělo začínat v 10:00 resp. 13:00 našeho času? Moh by to ještě někdo znalej potvrdit nebo vyvrátit? :)
Reagovat
FulnekUltras
výše potvrzeno, že čas se v Singapuru nemění...takže hodiny si snad takhle při neděli můžeme klidně posunout o hodinu dozadu až odpoledne...
Reagovat
Frick
Tak to jsem zklamanej. Trochu mi to připomíná Lucku před týdnem, kdy jsem ji už před SF viděl ve finále, ale bohužel, jak Lucka před týdnem, tak i Terka nyní zklamaly.

Zrovna jsem si říkal, jak je Terka úžasně rozjetá, když v pěti setech v řadě dala kanára nebo nechala soupeřce jen dvě hry. A najednou toto.

Terka má tedy za SF 50 bodů, pokud vynecháme Wimbledon, tak tím dorovnala bodové maximum z jednoho turnaje (50 bodů vybojovala i za výhru na ITF 25.000 v Uzbekistánu). Chtělo by to nyní ještě udělat nějaký jakž takž úspěch ještě na jednom turnaji. Nějakých 30 bodů by jí mělo stačit k definitivě hlavní soutěže na AO....

Jen ta hlava, no. Dokázal bych si představit, že ty drtivé výhry jí mohly nakopnout, teď zase naopak hladká porážka s outsiderkou (navíc v bitvě o finále) by jí mohla trochu sundat. :-(

Ovšem pro tu domácí holku to musí bejt bomba. Letos hrála po 10.000 a 15.000 nedávno vyhrála 25.000 a teď rovnou finále 100.000....
Reagovat
smazaný uživatel
kdy se vlastně uzavírají přihlášky na AO?
Denisa Allertová se odhlásila z turnajů ve Francii, tudíž hlavní soutěž nemá ještě jistou..
Reagovat
Frick
Hm a Kr. Plíšková se odhlásila z WTA 125k Limoges (od 3.11.). :-( Nyní tam ve start listu figuruje z našich jen Smitková (a v kvaldě Voráčová).

Denisa se tedy odhlásila z 50.000+H Nantes (od pondělí), ale i tak tam bude silné zastoupení - S+S a H+H :o)

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033319
Denisa by měla hrát od 3.11. na 25.000 v Anglii, ovšem tedy nevim, nevim, zda to už neni pro tu holku málo. Pokud se tedy neodhlásí. Měla by tam s ní hrát i Bára K. a Terka Martincová.

V týdnu od 10.11. by se v 75.000 Dubaji měla představit Smitková, Siniaková a Allertová + v kvaldě Krejčíková a Voráčová. Poslední tři jmenované jsou ale i napsány na souběžně hranou 25.000 v Minsku a Voráčová s Allertovou dokonce i na 25.000 v Egyptě. Takže se bude ještě upřesňovat.
Reagovat
Vaslab
Na WTA 125 k v Limoges je v hlavním poli kromě T. Smitkové i Kat.Siniaková :)
Reagovat
Vaslab
viz http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=795649
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=795649

Á pardon, jsem si nevšiml. Tím lépe.
Reagovat
George_Renel
SF nezvládla a prohrála ve dvou dětech.
Reagovat
tommr
jj to je velký zklamání. S o dva roky mladší soupeřkou by si měla Tereza poradit i když turnaj Dodinovou zjevně zastih v dobrý formě ... :(
Reagovat
George_Renel
Pochopitelně setech ..... :-)
Reagovat
Vaslab
Neřekl bych, že to Tereza nezvládla (mj. 9 es, jen 2 dvojchyby). Spíše domací Dodin zastihl turnaj v mega dobrý formě, hrála na svůj věk výtečně, takže to cca 320.místo je v tomto případě dost zavádějící.
Reagovat
Vaslab
357 :)
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni po odehrání semifinále na TM.
Čísla v první závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou, čísla ve druhý závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Lucku Šafářovou.
Hvězdička (*) znamená, že hráčka postoupila na TM do finále, znaménko plus (+) znamená, že hráčka bude hrát na TŠ ...

1. Williams, S. 8035 (+2069) (+5420) *
2. Sharapova 7050 (+1084) (+4435)
3. Halep 6292 (+326) (+3677) *
------------------------------------------
4. Kvitová 5966 (0) (+3351)
------------------------------------------
5. Ivanovic 4820 (-1146) (+2205)
6. Radwanska, A. 4810 (-1156) (+2195)
7. Bouchard 4715 (-1261) (+2100)
8. Wozniacki 4625 (-1341) (+2010)
9. Li 3970 (-1996) (+1355)
10. Kerber 3480 (-2486) (+865)
11. Makarova 2970 (-2996) (+355) +
12. Cibulkova 2908 (-3058) (+293) +
13. Errani 2775 (-3191) (+160)
14. Jankovic 2675 (-3291) (+60)
15. Pennetta 2642 (-3324) (+27) +
-------------------------------------------
16. Šafářová 2615 (-3351) (0)
-------------------------------------------
17. Petkovic 2495 (-3471) (-120) +
18. Suarez Navarro 2370 (-3596) (-245) +
19. Williams, V. 2270 (-3696) (-345)
20. Cornet 2200 (-3766) (-415) +
...

Petra Kvitová dneska celkem podle očekávání ztratila třetí místo a na konci sezóny bude čtvrtá.
Může jí ale těšit, že na pátý místo má poměrně velkej náskok ...

Lucka Šafářová je zatím v žebříčku na 16.místě, ale můžou jí ještě předstihnout Petkovicová a Suarez Navarrová, který hrajou na TŠ...
Reagovat
ptpc
Tak stalo sa čo som si myslel. Smitkova prehrala 0:2 na sety...
Reagovat
misa
Li Na, která odehrála v letošním roce 9 (slovy devět) turnajů, ukončí sezonu v top 10. To je dost zajímavé. Na začátku příštího roku už bude vyřazena?
Reagovat
tommr
nejspíš ano. Každopádně po AO vypadne z první dvacítky ...
Reagovat
misa
Lucka se posune v žebříčku zadarmo :-)
Reagovat
tommr
a dá se čekat, že vedle Li Na neobhájí svoje body na AO ani Cibulková a Lucka tak má téměř jistotu, že po AO poskočí minimálně o dvě pozice nahoru ... :)
Reagovat
PetaM
Kvalita.
Reagovat
PetaM
Petra nastolila nový trend ukončování roku :D

Rok 2012 končila na 8. místě.
Rok 2013 končila na 6. místě.
Rok 2014 bude končit na 4. místě.

Myslím, že je jasné, co následuje příští rok :D
Reagovat
tommr
totéž co v roce 2011? :)
Reagovat
PetaM
Správně :D :D
Reagovat
misa
7-5-3 by byla lepší řada, ale i tak to jsou sympatická čísla.
Reagovat
PetaM
Petra evidentně radši ta sudá čísla :D
Reagovat
misa
2011 - 2.
2010 - 34.
2009 - 62.
2008 - 44.

V letech 2006 - 773. a 2007 - 157. si to pokazila. Můžeme ale říct, že od dob své plnoletosti končí Petra sezonu vždy na sudém místě žebříčku.
Reagovat
PetaM
Takže bohužel, No. 1 nikdy nebude, protože to je liché číslo :D Ale pokud přidá ještě nějaký větší sudý počet GS titulů, tak co na tom :D
Reagovat
misa
Na konci roku, v průběhu sezony by na to dosáhnout mohla.
Reagovat
smazaný uživatel
Anička pátá, to je skvělé. :) Caro bude ještě výš, pokud bude pokračovat ve svých současných výkonech. :)
Reagovat
tommr
no jsem hodně zvědavej jestli bude Wozniacká pokračovat v dobrejch výkonech z konce roku i nadále nebo jestli to bylo jen přechodný zlepšení. Před Agu a Bouchardovou by se ale měla v každým případě v dohledný době posunout, protože na začátku příštího roku skoro nic neobhajuje ... :)
Reagovat
tommr
ze strany Květy s Katarinou to byl neuvěřitelně zpackanej závěr zápasu. V STB měly za stavu 9:6 tři mečboly, ale vlastníma chybama prohrály 5 míčků v řadě a na TM končí ... :(
Reagovat
kada.tom
Tak holky to na konci víc podělat už nemohly.
No nic. Tak zítra budu přát Peng/Hsieh.
Reagovat
blixa
Den blbec dokonán. Víc už se prohrát nedalo :(
Reagovat
PetaM
Mirza byla ke konci úplně všude ... Měl jsem chuť po ní něco hodit :D

No nic, škoda ...
Reagovat
dadaft
co žebříček?
:))
Reagovat
ta-dah
by melo byt zitra v 11.30.
Reagovat
PetaM
Ale no tak, Katarino, snaž seeee!!! Nekaž to Květě! :D
Reagovat
tommr
v prvním setu hrály Květa s Katarinou překvapivě dobře ... :)
Reagovat
ta-dah
mi prislo jako nejaky omyl, to ale predevsim proto, ze jsem videla to prvni. Aga se v nem ocitla naprosto omylem a jeji dnesni vykon to jenom potvrdil. Simona hrala slusne, ale tak nadsena, jako jsou tady nekteri, z jejiho vykonu nejsem. Na to, aby byl zapas skvely, jej musi hrat skvele 2 skvele hracky, dnes se nenaplnilo ani jedno. Prislo mi to spis jako nuda. Uvidime zitra. Finale by mohlo byt skvele a zalezi na Serene. Pokud nastoupi v pohode a bude se ji jeji hra darit, vyhraje. Neumim si predstavit, ze by zopakovala svuj vykon z 1. zapasu se Simonou. Muze vyhrat i Simona, Serena se muze zhroutit. Anything can happen:-)
Reagovat
tommr
Aga se do semifinále nedostala omylem ale hlavně díky velkýmu selhání Petry ...
Reagovat
ta-dah
Ano, Tommre, i tak to muzes videt, to jsem ale rict nechtela. Nezaslouzila si to na zaklade hry, kterou predvedla dnes i v RR. Hlavne kvuli ni dnesni 2. semifinale vypadalo tak, jak vypadalo.
Reagovat
tommr
Aga si postup zasloužila, protože uhrála to co k němu bylo potřeba.
Není její chyba, že velký favoritky Petra a Sharapova na TM selhaly ...
Reagovat
smazaný uživatel
Údajně dobrá forma Agy na konci sezony se nekonala ani náhodou. Tento mylný dojem nedopatřením vznikl u některých tenisových fandů po prvním utkání ve skupině s Kvitovou. Začínalo se někdy v 23:15 místního času a profesionální tenistka Kvitová (zaměstnaná u firmy WTA) místo pobíhání po kurtu by raději byla v posteli. Tudíž Peťulka byla ospalá a mátožná, což soupeřka využila k hladké výhře. Výsledek tedy nevypovídal vůbec o ničem.
Reagovat
misa
Pokud chodí spát třeba v 22 hodin, tak se tomu vůbec nedivím. Divím se, a to velmi, tvé posedlosti Peťulkou. Nechceš vytvořit pár s místní gabinou? Ta ji taky miluje jako ty.
Reagovat
VlS
Akorát Brož takhle miluje celej svět (s výjimkou satelitů, gramatiky a normy strojopisného psaní).
Reagovat
misa
O jeho láskách vím své :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak jsem to očekával, i když asi trochu vyrovnanější... Vypadá to, že zvědavost mi nedá a zítra se podívám na finále. :D
Reagovat
slacker
Ta Srebotnik je neohrabane dlouhe bidlo. Kazi co muze
Reagovat
Meceon
hlavně se z té halep nepo.....,měla letos 4 možnosti vyhrát grandslam...zatím toho moc nevyhrála a tenhle tenis ala djokovic jí moc nepřidá...obvázané stehno,rameno v háji a bude hůř
Reagovat
kada.tom
Serena Williams - Simona Halep (6-4 7-5)
Reagovat
smazaný uživatel
zapomeň, bude to přesně naopak :D
Reagovat
MartinPa
Ono zítra ani žádné finále být nemusí = Serena se zastydí a před zápasem pronese něco ve smyslu: "Lituji přátelé, ale dnes nemohu nastoupit proti Simoně, protože za to, že jsem se dostala do finále vděčím jenom a jenom jí, takže hrát nyní proti ní by bylo neslušné. Děkuji tedy za podporu, všechny vás miluju a odjíždím domů trénovat." :-)
Reagovat
Meceon
trapné...to je prostě turnaj...serena má sice do formy daleko,ale zítra jí to bude stačit
Reagovat
Mayo
nejako sa mi nechce veriť, žeby Serena dvakrát prehrala na jednom turnaji s jednou hráčkou...
Reagovat
Kozoroh
Když bude lepší než Serena, tak není co řešit :-)
Reagovat
FulnekUltras
rozhodne, jak to finále Simona zvládne v hlavě...dnešní pozvolný ústup Caro k alibismu až strachu z vítězství by ji mohl poučit...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga dneska se moc dobře nevyspala ale Simona hrala vazne moc dobre, skvele podavala a Agu tak prohanela, ze ji doslova ten zapas znechutila. Ve druhem setu Aga uz byla dost odevzdana. Gratulace Simonce a jeji verne fanynce :-) Ago, pristi rok mas zarezervovany po 10 letech opet Wimbledon :-) Jako vitezku TM letos vidim Simonu, i kdyz finale bude urcite vyrovnanejsi nez zapas ve skupine.
Reagovat
Jan
Simona je skvělá a zaslouží obdiv. Na TM je nejlépe připravenou hráčkou. V letošním Wimbledonu měla smůlu s tím zraněním, jinak kdoví, kdo by byl vítězkou. I když Petra tam hrála fantasticky. Simona tady Petře ukázala, jak se má připravovat. I když přihlédnu k Petřině astmatu. Simona je skvěle fyzicky připravená a herně taky. Je to o to obdivuhodnější, protože je malá a vysoké hráčky by měly být ve výhodě. Přesto je z nich nejlepší.
Reagovat
blixa
Simona určitě nemůže být příklad pro Petru jak se připravovat. Kdyby Petra trénovala jako Simona nebo Caro, tak je 80% sezony zraněná. Caro to zdá se vydrží, ale zrovna u Simony je to otázka. Na to, jak je mladá a zároveň lehkej typ, tak má se zraněními potíže docela dost. Není dobré překračovat genetikou dané limity. Kolik skvělých sportovců ne to dojelo.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud by si Petra měla z někoho brát příklad, tak je to Federer.
Reagovat
misa
Začla raketou, zbytek se přidá.
Reagovat
blixa
Pak jednoruč backhand ... :D :D
Reagovat
misa
Mně by stačilo těch 15 gs navíc a pár stovek týdnů na postu číslo 1 :-D
Reagovat
blixa
To bude až finální produkt ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavně se nemůže snažit změnit styl.
Z Federera Nadala neuděláš. Celodvorcový agresivní styl.
Celkem se mi líbilo, jak tady fulnekultras jednou říkal, že u Petry je nejlpeší, když se vůbec nedostane do obrany a já s tím souhlasím.
Samozřejmě, nějaké defenzivní schopnosti mít musí, ale hlavně musí zlepšovat to, co je jí vlastní.
Reagovat
FulnekUltras
Snažit se marně bojovat s něčím, k čemu Petra typově nemá předpoklady, by byla opravdu ztráta energie i času, který lze věnovat něčemu pro její hru mnohem efektivnějšímu.
Reagovat
FulnekUltras
i když samozřejmě na své úrovni od všeho aspoň průměr umět musí...
Reagovat
smazaný uživatel
určitě Petra, o tom moc nepochybuju.
Ale na všech ostatních GS by měla být ve výhodě Simona.
Reagovat
misa
Simona je častokrát zraněná, její náročný styl si bere svou daň. Jako malá hráčka musí mít vynikající pohyb a kondici, jinak by neměla šanci se prosadit. S Petrou nemají skoro nic tenisově společného.
Reagovat
A.R.R.
Simona jela jako stroj, její umisťování winnerů je až neuvěřitelně přesné, vyhrála zaslouženě a za její dosavadní výkony na turnaji by si zasloužila titul. Ale Serena si to zítra asi ohlídá.
Reagovat
VlS
Simoně, Agu přejela jak dráha a to má Aga kliku, že ke konci Simona trochu polevila, jinak jela domů s kanárem.
Aga odehrála dnes asi nejhorší zápas na TM, jen 4 winners zah zápas něco vypovídají. O5 to bylo to, čemu říkám zbabělej tenis, nechuť zahrát koncovej úder, jít trochu na riziko, opřít se do pořádný rány.
No, po ranní lahůdce dezert trochu bez chuti a zápachu.
Reagovat
Cico93
Age pomaly uchádza vlak. Pinkať a čakať na chyby nwm si predstaviť ako chce ona týmto štýlom vyhrat GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga dnes hru pojala trochu útočněji. Nehrála špatně-chybovala. Musím uznat, že Simona hrála dobře. Zítra fandím Sereně. Ve finále bývá velmi těžká. Doufám, že si titul vyhraje snadněji než dnes
Reagovat
VlS
Kde jsi ten útok u Agy postřehnul?
Reagovat
Kozoroh
Nepostřehl, vymyslel si ho :-D
Reagovat
VlS
Já jsem v prvním setu postřehl tři pokusy, jeden skončil v síti a dva metr v autu, pak už nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála agresivněji než obvykle.
Reagovat
Davor1
Dnes to bola škola tenisu. Takmer stopercentný výkon od Simony, sústredená od prvej po poslednú loptu, veľký rozdiel oproti včerajšku.
Skvelé podanie, je super, že pri svojej výške si Simča dokáže tak pomôcť servisom. Stabilnejšia hráčka od BL v súčasnosti neexistuje. Fantasticky si otvára dvorec na finálny úder, dnes zahrala aj niekoľko exkluzívnych winnerov po čiare, či už z FH, alebo aj z BH...som maximálne spokojný.
Pre mňa to bolo také predčasné finále, keďže som tam mal 2 obľúbené hráčky, Aga dnes ale proste nemala žiadnu šancu, Simona je o triedu inde.
Zajtra to bude asi najlepšie možné finále, Serena bude motivovaná ako nikdy a Simona si bude veriť, snáď to dobre dopadne, verím ;) Hai SIMONA !!!
Reagovat
FulnekUltras
Přidávám se a věřím, že to Simona na rozdíl od Caro dnes zítra zvládne.
Reagovat
blixa
No, finále jsem chtěl úplně jiný ale co nadělám. Zítra se ukáže, jak moc je Simona opravdu dobrá.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak - stejně jako Caro na KingKonga jednoznačně má, ale může ji zabrzdit hlava...
Reagovat
kada.tom
Tak Halep to bohužel pojala formou exhibice. No Ago - máš na čem pracovat do Austrálie. I tak SF dobrej výsledek :-)

No a zítra doufám v rezolutní odvetu ze strany Sereny. Věřím Sereně. Finále je úplně neco jinýho jak skupina, navíc Simona určitě ví, že sama Serenu pustila do SF a tedy i do F.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud Simona vnitřně neselže jako dnes Caro, a udrží maximální úroveň své hry po celý zápas, divoška nemá šanci...což se ale samozřejmě snadno napíše...
Reagovat
spaniel
Absolutně nekompromisní. Aga na ni nema zbraně. Doufám ze ve finále bude hrát svuj nejlepší tenis a srazí Serene sebevědomí na bod mrazu. Příští rok už od ni očekávám nějaké GS.
Reagovat
spaniel
W/UE
Simona 26:13
Aga 4:13
Reagovat
smazaný uživatel
26:4 t toho běhá docela mráz po zádech. Už se těším na finále, budu jí moc držet palce
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne jasne vypovidajici jak to na kurtu vypadalo.
Simona +13
Aga -9
rozdil 21

Ted si Aga odpocine a na zacatku roku bude snad stejne silna jako na zacatku tadytoho roku. Od Katowic Age to moc neslo az na nejake výjimky. Simone sezona jeste nekonci a snad urve titul, zaslouzi si ho.
Reagovat
ptpc
Tommr a aj moja maličkosť sme ten GS očakávali už tento rok. Aj keď ho nemá, musím povedať, že už od neho nebola ďaleko. V súvislosti s ňou sa najviac obávam toho aby jej vydržalo zdravie.
Reagovat
smazaný uživatel
Na necelou hoďku jsem si odskočila a je to přesně tak, jak jsem chtěla :) Myslete si o Simoně co chcete, může působit všelijak, ale její hra je odzbrojující a tak plynulá, pro mě absolutně nejlepší herní pojetí a styl, thank god for a plastic surgery ;) :D
Reagovat
LukasH
Přesně tak. Veliká gratulace Simoně. Finále si zaslouží. Akorát nevím, komu teď budu fandit. Serena je srdcovka, ale Simona se mi začíná líbit čím dál víc. Uvidíme...
Reagovat
Kozoroh
Simona je taková babyJustine ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, jenže spousta lidí ji nemusí asi kvůli vzhledu nebo nevim co se jim na ní nelíbí, mluví podobně jako Petra, akorát je malá :D
Reagovat
FulnekUltras
je skvělá - a zítra si zaslouží vyhrát
Reagovat
Bob
Serena je prostě borec. Ještě, že ta Wozna do finále nepostoupila. A naše Aguška se opět snaží někoho přepinkat, ale marně. Finále bude hodně zajímavé a myslím, že Simona má velkou šanci. Uvidíme tiché finále a žádné pinkačky. Jen doufám, že to nebude stejný debakl, ale vyrovnaná bitva.
Reagovat
Michaelus
Neměl jsem Simonu rád, ale po tomhle turnaji jsem si ji oblíbil :)
Jsem rád, že agresivita vítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě byla ještě loni nečitelná, po letošku se stávám fanouškem :)
Reagovat
kada.tom
Ago :-/
Reagovat
PetaM
Ježiši Simono .. :D Jsi vedla 40:0 ... :D :D
Reagovat
Cico93
Šak naj sa to aspoň kus zdramatizuje;)
Reagovat
PetaM
Už mě to nebaví :D Chci vidět debla :D
Reagovat
smazaný uživatel
nudná zabíječka. Agňa nehraje špatně, ale parta nejlepších je teď trochu jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Halep je uplně jinde tenisově, minimálně o třídu. Radwanska proti něčemu podobnýmu nemá nárok a to i kdyby hrála životní tenis snad.
Reagovat
Michaelus
A k tomu je dneska na míle daleko ;-)
Reagovat
PetaM
Simono, Simono, Simono!!! Kanááááár!!! :D
Reagovat
spaniel
Simona jede :) Nechápu jak někdo muže tvrdit, ze je obranarka. Ona nedá jednoduchý míč, neustále střídá strany, otevírá kurt a body si získává sama. Žádná jiná nepřijde z úderu křížem na úder po lajne s takovou lehkosti jako ona. K tomu minimum chyb a dobrý pohyb. Věřím, ze Serenu vyskoli i podruhé.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.
Reagovat
FulnekUltras
jooo
Reagovat
Michaelus
Radší bych tam viděl místo Agy Anu,Mášu, nebo Petru.... ty by aspoň měli šanci, kdyby se dobře vyspali......
Reagovat
Mayo
Simona vyučuje, možno vyučí aj Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ago. Co se děje? :/
Reagovat
PetaM
Aga se snaží hrát agresivně a riskantně, ale vůbec jí to nejde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sajmona učí zatim.
Reagovat
Mayo
no tak, Karolína mala riadnu smolu, prehrať 8-6 v tajbrejku tretieho setu...škoda, že som ten zápas nevidel...halep vs radwanska...obe sú sympošky ale radšej agneše
Reagovat
pockerface
tak Aze se opravdu povedl jen zápas s Petrou a včera 2.set s Márií i když tam spíš zkolabovala Mária.O to víc mrzí,že i přes dvě výhry není Ana v SF.
Reagovat
pockerface
Aga utrpěla jedno vítězství.Měla štěstí,že Petra měla den blbec a nezahrála naprosto nic a snadno získala nad Petrou 2 sety a kolaps Márii ve 2.setu.,proto je tam kde je.I když Aze fandím musím přiznat,že např.Ana hrála daleko lepší tenis a SF by jí slušelo víc.Ale takový je už tenis.Tak Ago zaber a nedej to Simoně snadno.
Reagovat
Kozoroh
Dnes v SF prohrají obě Polky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
s kym bude hrať Sania v dalšej sezone?
s Peng alebo Hsieh?
Reagovat
kada.tom
prý s Hsieh, Peng by asi měla hrát s Andreou Hlaváčkovou
Reagovat
kada.tom
tak Ago, jdem si pro finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) áno
Reagovat
smazaný uživatel
presne! musí tam ísť Aga :)
budem spokojný, lebo budem vedieť, že to Serena da naisto :D
Simony sa po tej prehre (6:2 6:0) trochu bojím aj keď si nemyslím ,že by porazila Serenu na jednom turnaji , za takú krátku dobu 2x.
ale predsa to bude len istejšie ked tam bude Aga :):):) :DDD
Reagovat
kada.tom
tak já Aze fandím proto, že je to moje oblíbená tenistka a vlastně nejoblíbenější po Petře, Sereně a Vice :-) ... a taky proto, že Simonu vůbec nemusím a taky proto, že Serena by měla vyšší šanci proti Aze než proti Simoně, to je pravda :-)

ale prostě Aze přeju úspěch, v Singapuru hraje docela slušně, takže z toho mám radost a doufám, že se dneska bude řádně snažit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby Aga hrála jako proti Petře, proti Sereně podle mě nemá sebemenší šanci, takže vyhrát musí Simona a hlavně se nebát toho, co přijde ve finále, klidně může Renu porazit znovu :)
Reagovat
FulnekUltras
zase bude rozhodovat hlava - a je otázkou, zda ji bude mít Simona proti KingKongovi lepší než Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ti na to odpověděla, teď záleží, jestli se zítra nebude bát odvety, ale já si snad půjdu vsadit, jak mě svrbí ruka :D
Reagovat
FulnekUltras
finále je samozřejmě jiná káva než zápas ve skupině - teprve tady se bude psychicky lámat chleba
Reagovat
ta-dah
a tak gratulace obema...uz dlouho jsem si tenisu tak neuzivala, takze diky, fakt skvely tenis:-)))
Reagovat
Cico93
Ta Serena otočí aj nemožné aby ma nasrala! A ešte hneď na začiatok víkendu.
US Open12 mi nedáva spať dodnes, jak tam Vickina plakala:(((
Reagovat
ptpc
Tak určite vyhrala len kvôli tebe...
Reagovat
Cico93
No asi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Před pár dny jsem tady napsal, že Serena a Petra jsou největšími rivalkami Dulcinea Teamu. Dneska musím konstatovat, že Petra má do Sereny hodně daleko. :D Serena mi v podstatě vyautovala ze Singapuru dvě favoritky... Jinak na USO 2012 taky nerad vzpomínám, i když to byl skvělý zápas (ale se špatným koncem, podobně jako dneska).
Reagovat
Cico93
Tak Victoria v tom oku 2012, bola fantastická. Prehravala len so Serenou.
Verim, že by sa mohla vrátiť do tejto formy, ale bude to ťažke. Nízke postavenie v rebríčku tomu moc nepomáha:(
Reagovat
Cico93
roku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžké to bude, ale pokud se připraví stejně dobře jako před sezonou 2012, tak to dokáže. Pak samozřejmě záleží na zdraví, ale snad už si všechny ty trable vybrala...
Reagovat
Cico93
Presne, už tých zranení bolo dosť.

ALE už prelaďme na Alpine ski, Lara musi doťahovať 85 stotín na Mikkaelu.
Ta už okrem slalomu sa rozhodla, že bude ničiť konkurentky aj v obráku:)
Reagovat
Cico93
Koťátko moje spadlo ;(((
Reagovat
blixa
Jéééé, teď na tou koukám, sakra, kočika moje hapala, sakra to je den :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za připomenutí. :) Stihl jsem nejlepších deset po 1. kole (a ještě předtím dojíždějící Tinu Weirather). Škoda, že Lara nedokončila. Těšil jsem se, jak se usměje v cíli... Ale jinak pěkný závod, Mikaela a Anna se podělily o vítězství a celkově byly na pódiu samé fešandy, takže spokojenost (největší fešanda ale začne až v Lake Louise :)). Anna bude mít určitě slušnou šanci na obhajobu velkého glóbu. Co se týče Mikaely, tak nepochybně i v obřáku bude patřit ke špičce (už loni v něm jezdila velmi dobře) a ve slalomu si nedokážu představit, že by získal malý glóbus někdo jiný než ona. Přeju jí to, protože až skončí Lindsey, tak to bude moje jasná volba. Navíc je to čím dál větší kočka. :) Co myslíš, bude se postupem času prosazovat i v rychlostních disciplínách?
Reagovat
Cico93
Ťažko povedať, ono sa nedá dominovať aj tu aj tu. Určite daake úspechy dosiahne aj v SG a zjazde, ale Jeto skôr technický tip. Momentálne najuniverzalnejšou je Anna a samozrejme Tina Maze ta vie všetko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, koukal jsem, že Tina Maze dneska dojela nějak vzadu. Ale neviděl jsem ji... Udělala tam nějakou chybu?
Reagovat
Cico93
Ne ne dnes jej nešli lyže;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo.
Reagovat
Cico93
Sleduješ aj mužské lyžovanie?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Chlapy jenom fotbal a hokej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě trochu smutný konec jinak úspěšné tenisové sezony... Troufám si říct, že všechny moje favoritky měly v Singapuru na víc. Nechybělo moc (jeden míček) a mohl jsem mít v semifinále dvě favoritky nebo dokonce tři... Caro prošla skupinou jako nůž máslem, ale k její smůle bylo to 1. místo spíš nevýhodou. Aniž bych chtěl podceňovat Simonu, tak by to byla aspoň z mého pohledu přijatelnější soupeřka než Serena...

Určitě je třeba říct, že všechny moje favoritky mohly zahrát v některých zápasech (momentech) líp, ale taky jim moc nehrály do karet určité okolnosti (viz poslední den základních skupin)... Je to škoda. Pořád jsem doufal, že posledním zápasem sezony bude pro mě jako fanouška finále TM. Na TŠ totiž letos nikoho nemám (ale aspoň trochu to sledovat budu) a ve finále Fed Cupu taky nebude hrát žádná moje favoritka (nepředpokládám, že by Pála nominoval Katku Siniakovou :D). Možná ještě někdo pojede do Taipeie nebo Limoges (tam určitě bude hrát Kiki), ale to už jsou takové malé turnaje "po sezoně"...

Co se týče finále TM, tak ještě nevím, jestli se budu dívat. V případě postupu Agy asi ne, v případě postupu Simony asi jo (zajímala by mě odveta). Taky ale záleží na tom, v kolik hodin se to bude hrát (popř. jak se mi bude chtít vstávat). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Víme tedy, v kolik hodin bude ta odveta? Nějak to nikde rozumně nemůžu najít ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se to ještě neví. Určitě to zveřejní, až se dohraje druhé semifinále debla...
Reagovat
smazaný uživatel
Doporučuju sehnat záznam 3. setu dnešního prvního semifinále, vypálit na DVD a věnovat ho naší řeznici.
Nějak takhle má vypadat boj na důležitém turnaji až do posledního míčku. Rozhodně ne jako u řeznice (z které mi bylo ve značné části utkání mdlo, proto ji už sleduju jen občas), kdy po nástupu otrávených ksichtů a sundání čelenky je v podstatě hotovo a dohrává se jen z povinnosti. Hnus, hnus, hnus, hnus!
Reagovat
FulnekUltras
Je naprosto skvělý číst, jak ani tebe nenechává řeznice lhostejným. ;-)))
Reagovat
ta-dah
...to jsi asi pekny masochista, kdyz dobrovolne pokracujes v cinnosti, ze ktere je ti mdlo...:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
docela dlouho me zajima, proc zeny maji turnaj mistryn v takove "tenisove dire" jako je Singapur? Zrejme v tom budou hrat roli asi penize ze.
Reagovat
smazaný uživatel
jiste ze penize. TM je hlavně show, aby se vydělaly peníze. Vždyť Evžena tam jela snad jenom kvůli reklamě
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je tenis.. :-) (Soviniste se klidne mohou popadat za bricho.) Skvori. ;-) Krasny zazitek! Oc Carolina vyhubla, o to pribral jeji tenis, uzasne. A gratulace Serene. Jsi bourak, kralovno! :-)
Reagovat
VlS
Tenis krásnej, drama jak řemen, TB v rozhodujícím setu, co víc si přát. No a teď po tenisový bitvě čekám tenisový šachy :-)
Reagovat
pockerface
já také.Obě dvě hodně o úderech přemýšlí a hrají takticky.Věřím,že to bude taky pěkný,zajímavý zápas.
Reagovat
Grape
No co k tomu říct...Přál jsem Caro a myslím, že za svoje výkony na TM si finále zasloužila. Jenže Serena je prostě Serena...U Caro mi přijde dost paradoxní, že třeba ten její dnešní výkon mi připadal tak o třídu lepší než výkony v době, kdy byla světovou jedničkou. Tehdy jsem ji opravdu moc nemusel, ale dnes jsem jí ze srdce přál. Ne že bych ji sledoval nějak detailně, ale takhle dobře jsem ji ještě hrát neviděl...
Bohužel na rozdíl od Sereny si Caro není schopná pomoci servisem. Serena teda dnes taky nepodávala nějak úžasně, ale nějaké snadné body si díky servisu uhrála, Caro ne. No a pak tu bylo to prasátko v tie-breaku za stavu 4:1 pro Caro...5:1 už by ani Serena neotočila. Na druhou stranu uznávám, že Caro pomohlo prasátko k brejku na 5:4 v rozhodujícím setu.
Jestli takhle bude hrát Caro i příští rok, můžeme očekávat její návrat do nejužší špičky. A na Serenu jsem zvědavý, v tuto chvíli si netroufám vůbec odhadnout, jestli za rok bude zase vládnout (a třeba daleko výrazněji než letos) a nebo naopak začne postupně ztrácet.
Ve druhém semi věřím i fandím Simoně - a finálě snad bude podobná podívaná jako tohle první semi. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to paradoxní. Taky si myslím, že Caro hraje svůj nejlepší tenis v životě, ale před čtyřmi lety byla ve finále TM, zatímco letos to stačilo "jenom" na semifinále... Asi taky sehrálo roli, že do semifinále dostala Serenu, ale to už je prostě tak. Jak jsem tady psal včera, postoupit z 1. místa ve skupině není vždycky výhoda...

Co se týče servisu: Je jasné, že Caro nikdy nebude podávat jako Serena, ale od US Open se v tomto ohledu výrazně zlepšila a když jí ten servis chodí, tak je to celkem slušná zbraň, kterou si dokáže pomoct.
Reagovat
Kozoroh
Teď jsem zrovna slyšel redaktora Plašila na Radiožurnálu, že Serena letos neprohrála žádný TB. Podíval jsem se proto do statistik a zjistil jsem, že poslední hráčkou, která porazila Serenu ve zkrácené hře, je Vika na US Open '13!
Reagovat
Cico93
Noo ona snou vie hrať. Aj v Cinci vyhrala tb 3 setu.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
kada.tom
Abych se tu jen neradoval z výhry Sereny. Caroline zahrála parádně, možná si i zasloužila postoupit, ale prostě ... na Serenu ve vypjatých momentech nemá nikdo, ona je v tomto prostě parádní. Caroline hrála celý podzim hodně dobře a na US Open a TM to jen dokázala, zda-li si formu udrží, tak od ní můžeme čekat veliký věci a kdo ví - třeba i ten GS může vyhrát :-)
Reagovat
Roger_Federer
No ja jsem po 24 hodinach sr dostal k internezu a nedtavkm se divit..Rafa vcera vyletel z Coricem jo??
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak bych ještě rád podotkl tu naprosto chladnou a dle mého soudu nedostatečnou omluvu Williams za to rozhodující prasátko. To bylo ve stylu - no jo, tak to šťastně přepadlo, ale já jsem stejně daleko lepší jak ty, tak si to zasloužím, takže si nestěžuj
Reagovat
FulnekUltras
stejná ludra jako Šarapka...
Reagovat
smazaný uživatel
napsal jsi blbost
Reagovat
vendulkabendulka
Vyborny, napinavy zapas. Doufala jsem ve finale Caro:Simona, ale i tohle je v cajku.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto úžasně zvládnutý zápas z pohledu Carol. Težko říct, co zahrála líp, jestli servis do zápasu nebo tie break.
Reagovat
kada.tom
Serena i kdyby prohrávala v TB 3. setu 0-6 tak věřím, že by to otočila. Ona je prostě úžasná a ve vypjatých momentech dokáže zahrát to nejlepší, co vůbec umí. A to eso! Paráda :-)

Serena is still Queen!
Reagovat
Cico93
Nepreháňaj, toto prasátko ju zachránilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kadlec vždycky rád přehání. :D
Reagovat
mikimaus321
jako nedávno prohrávala Serena 0:5 0:40 a stejně vyhrála takové nervy by potřebovala Kvitová
Reagovat
PetaM
Prohrávala jenom 15:40 hele! :D :D
Reagovat
UnrealTom
krásná bitva to byla!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné, jak může být ženský tenis směšný a zároveň zajímavý zároveň. Nedopodávat zápas, pak pokazit jednoduchý míč na breakballu, nedovést TB do vítězného konce za stavu 4-1 a 2 podání před sebou.. holt u žen mi přijde, že každá výměna je samostatný zápas, hrají proti své hlavě
Reagovat
vendulkabendulka
No a? Neni tohle prave to, co dela zensky tenis zajimavym?
Reagovat
smazaný uživatel
jak říkám, dělá ho zajímavým a zároveň směšným
Reagovat
smazaný uživatel
tak zajimave to bylo, to jo. Ale zajimavost neni v kvalitě tenisu, ale v hlouposti a přístupu hráček. A to je zároveň docela smutný...
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak, člověk na to kouká ne kvůli kráse sportu, ale protože ho zajímá, která hráčka zrovna psychicky vyhoří
Reagovat
dadaft
směšný a smutný???

mu he he he

doporučuji vypnout TV a jít se klouzat.
Reagovat
Cico93
Toje už fakt smola, hraješ životku a aj tak z toho nič.
Zase ta Serena.
:((((((((((
Ten TB si mala urvať, resp. dopodávať Boooože môj:(
Reagovat
dadaft
exkluzivní zážitek
skvělý tenis z obou stran
drama až do samotného závěru, kde rozhodly dva míčky.

gratulace Sereně k finále Masters.
gratulace Caroline - jsi zpátky holka!

byla to paráda.
:-))
Reagovat
Kozoroh
Škoda Caro, zasloužila sis to vyhrát, ale Serena je holt superhráčka...
Reagovat
FulnekUltras
protože se z ní soupeřky dříve nebo později podělají strachy...jako i dnes Caro - kdyby udržela klid a nesklouzla k alibistickým úderům už ve druhém setu, nemuselo se už ani do třetího chodit...80% všeho je psychika...
Reagovat
smazaný uživatel
Musí se jí prostě přiznat, že je v tomto jedinečná, velká gratulace a Simča pokud vyhraje, to bude mít hoooodně těžké. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist