Serena Williamsová porazila Na Li a obhájila titul v Miami

29. 3. 2014, 20:24
Aktuality 30
Americká tenistka Serena Williamsová obhájila loňský triumf a celkově posedmé v kariéře vyhrála turnaj v Miami. Světová jednička si poradila ve finálovém duelu s druhou hráčkou žebříčku WTA Číňankou Li Na 7-5 6-1 a získala již 59. titul na okruhu.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© Sony Open Tennis)

Favorizovaná Američanka se s rodačkou z Wu-chanu, s níž měla před dnešním finále pozitivní bilanci 10-1, trápila jen v první sadě. Williamsové v úvodu nefungoval servis a Na Li díky dobrému pohybu a přesným úderům měla navrch.

Číňanka v sedmém gamu prorazila servis soupeřky podruhé, vedla už 5-2 a měla blízko vedení 1-0 na sety. V následující hře ale Američanku pustila do vedení 40-0 a stačila už pouze snížit. Serena Williamsová brejk potvrdila, v další hře odvrátila na returnu setbol a srovnala na 5-5.

Američance prý na turnaji, který považuje za svůj domácí, krizová situace za stavu 2-5 paradoxně pomohla. "V té chvíli jsem cítila, že nemám co ztratit, takže jsem se dostala do pohody. A když se dostanu do pohody, daří se mi," uvedla Williamsová.

Na Li se už do zápasu vrátit nedokázala. Ve dvanácté hře Číňanka nevyužila čtyři gameboly a po špatném náběhu na síť byla v poslední výměně setu prohozena nevýrazným úderem po čáře.

Po hodině a čtvrt dlouhém úvodním setu stačilo Williamsové na zisk druhé sady o půl hodiny méně. Vyhrála ji jasně 6-1 a znovu vylepšila svůj rekordní zápis v Miami, přičemž sedmým ziskem trofeje předčila i nejúspěšnějšího hráče mužské dvouhry krajana Andreho Agassiho.

Williamsová vyhrála posledních 15 zápasů proti hráčkám z elitní desítky světového pořadí a potvrdila svou dominanci. Přesto za dnešní triumf vděčí i divákům. "Upřímně, nakopli mě. Zvlášť, když jsem zaslechla některé křičet: 'Sereno, do toho!'," připustila Američanka.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.427.105 dolarů)
sobotní výsledky (29. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Serena Williamsová (1-USA) - Na Li (2-Čína) 7-5 6-1

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
a)*
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě 4) Vamos Rafa !!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bratři Bryanové vyhráli 7-6(8), 6-4 nad párem Cabal/Farah. Vybojovali 28. titul z turnajů Masters a celkově již 96. titul ATP. Věřím tomu, že 100večka letos v mužském deblu padne.
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ...los Charlestonu :) Petra Cetkovská má v 1. kole Varvaru Lepchenko (pokud teda nastoupí) ...Lucka Šafi nasazená jako 9. má konečně schůdnej los ...1. kolo Larsson, pak asi Julie, 3. kolo oblíbená Stosur, čtvrtfinále eventuelně Lisicki nebo Petkovic, myslím, že líp to dopadnout nemohlo, tak snad Lucka využije losu konečně se na ni usmálo štěstí :D ...a Barču čeká Venus, na ten zápas se obosně těším úplně nejvíc :D ...snad to bude na streamu :)...
Reagovat
EllNino
Karol. Plíšková bude hrát s Shahar Peer a Andy s Nicole Gibbs, tak to taky jde :)
Reagovat
tommr
je potěšující, že Lucka nemá ve svý polovině Serenu takže na ní nemůže narazit už ve čtvrtfinále jako se jí to stalo loni. Jinak ale moc lehkej los nemá a obhajoba lonskýho čtvrtfinále bude velice těžká ... :)
Jinak je velká škoda, že Andrea hraje v Monterrey a ne v Charlestonu takže si s Luckou nebudou moct zahrát debla ... :(
Reagovat
Frick
Fakt škoda, aby tam hned Andrejka vyřachla. V tom Monterey bude mít jakous takous šanci...

To spíš Lucka tam měla jet s ní. V Monterrey by mohla vyhrát, v Charlestonu bude vládnout zas ten Queen Kong....

Se na to nemůže vybodnout. Má Miami, tak ať to nechá jiným. Co pro tu Serenu je vyhrát PREMIER turnaj. Ale když nesmyslně lezla i do Bastaadu...
Reagovat
tommr
Lucce to ale v Charlestonu vyhovuje a daří se jí tam a těžko od ní očekávat, že pojede kvůli Andree na menší turnaj. Přizpůsobit by se měla spíš Andrea jako slabší hráčka. Tady se názorně ukazujou problémy který vznikly spojením dvou tak výkonostně rozdílnejch hráček ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bryan/Bryan 7
Cabal/Farah 6
Reagovat
smazaný uživatel
Od stavu 5:5 v 1. setu hrála Serena neskutečně dobře. Li pak už zase byla psychicky trošku vedle jak ta jedle... Williams si to zaslouží. :**
Reagovat
smazaný uživatel
?????
Reagovat
smazaný uživatel
ale ho*no, nebude, co by tam dělala? :D
Reagovat
r176
ta už se tam nevrátí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim doufám že né v noci
Reagovat
smazaný uživatel
Od kdy se hraje zítra finále mužů ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
a)Nadal
b)Djokovic

Příkl.hlas-a nebo b

Hlasujte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hlas - a
Reagovat
J1mmy88
A :3 Vamoos Rafa
Reagovat
r176
b
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě b - Rafan má komplex z Miami a z Djokera.
Reagovat
smazaný uživatel
a
Reagovat
J1mmy88
Pry komplex z Djokera :D :D :D , proto ma s nim kladnou bilanci :) Tadyk se me Rafa hodne libi a Djoko neni ten z roku 2011, navic Rafa ma motivaci to tu poprve vyhrat
Reagovat
kada.tom
jednozačně volím možnost "A" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
budu fandit béčku, takže béčko
Reagovat
Mayo
v 2011 pri intersupergalaktickej forme Djokoviča prehral Rafa až v tajbrejku 3. setu...ináč neviem kto vyhrá je jedno forma neforma zase to bude tesné si myslím ako väčšinou medzi nimi...očakávam masaker ...každopádne vamos El Matador ! bude mať obrovskú motiváciu vyhrať Miami (:
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda ! Snad příště...
Reagovat
smazaný uživatel
WTA:
1.S.Wiliams
2.N.Li
3.A.Radwanska
4.V.Azarenka
5.M.Sharapova

ATP:
1.R.Nadal
2.N.Djokovic
3.S.Wawrinka
4.D.Ferrer
5.T.Berdych
Reagovat
r176
trošku špatný wta ranking ne?na pátem je s.halep!! hekna je až na 9 místě!
Reagovat
smazaný uživatel
i atp je špatně. Ferrer šestý, Federer čtvrtý.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist