Serena Williamsová se na kurty vrátila vítězně, postupuje i Wozniacká

3. 1. 2017, 02:15
Aktuality 5
WTA AUCKLAND - Serena Williamsová má za sebou první zápas od loňského US Open. Při své premiéře si v Aucklandu i přes rozpačitý začátek poradila 6-3 6-4 s Pauline Parmentierovou. Ve druhém kole vyzve nasazená jednička krajanku Madison Brengleovou.
Serena Williamsová

Serena Williamsová vstoupila do letošní sezony vítězstvím na turnaji WTA v novozélandském Aucklandu, kde zahájila sezonu poprvé v kariéře. Přitom proti dnešní soupeřce Pauline Parmentierové nezačala vůbec dobře.

Hned v úvodu přišla o servis a prohrávala 1-3. Američanka se naposledy představila loni na US Open a dlouhá pauza způsobená zraněním ramene na ní byla znát. Nakonec však přece jen úvodní dějství získala, od pátého gamu srovnala mířidla a suverénně ovládla následujících pět her.

Další brejk si Williamsová připsala ve třetím gamu druhé sady a vypadalo to, že si majitelka 22 grandslamových titulů dojde pro hladké vítězství. Parmentierová se však chopila iniciativy a rázem se dostala do vedení.

V nepříjemném větru měla světová dvojka problémy ukočírovat své údery, chybovala hlavně z bekhendové strany. O nic lépe na tom však nebyla ani Francouzka a druhou dvojchybou darovala favoritce dnešního duelu výhodu brejku, kterou už si Williamsová tentokrát pohlídala.

"Po dlouhé době jsem odehrála soutěžní zápas, navíc proti hodně dobré hráčce," řekla po utkání Williamsová. "Dnešní vítr byl šílený, hodně jsem se natrápila. Věřím, že se budu postupně zlepšovat, potřebuji co nejvíce zápasů," dodala.

Ve druhém kole čeká vítězku 71 titulů na okruhu WTA Tour krajanka Madison Brengleová, s níž se utkala jen loni v Madridu. Brengleová tehdy uhrála jediný game.

Dnes se v Aucklandu představí i starší ze sester Williamsových Venus, jež na úvod změří síly s domácí divokou kartou Jade Lewisovou.

Do nové sezony vlétla jako uragán Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička deklasovala Nicole Gibbsovou a postoupila do druhého kola. V něm si turnajová trojka zahraje s Varvarou Lepchenkovou, se kterou má pozitivní bilanci.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (3. 1. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
S. Williamsová (1-USA) - Parmentierová 6-3 6-4
Wozniacká (3-Dán.) - Gibbsová (USA) 6-1 6-0
Lepchenková (USA) - Ar. Rodionovová (Austr.) 6-3 6-4
Strýcová (4-ČR) - Štefková (ČR) 6-4 6-3
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Barthelová (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Ósakaová (Jap.) - Becková (Něm.) 6-2 6-4
Davisová (USA) - Bertensová (5-Niz.) 7-6(3) 6-4
Ostapenková (7-Lot.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 6-2
Brengleová (USA) - Loebová (USA) 6-4 7-6(5)
Wickmayerová (Belg.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
kada.tom
Po stránce výkonu to nebyla od světové dvojky žádná sláva. Začátek byl tragédie, pak se Serena trochu zmátořila a už si to tak nějak hlídala, i když ani ve 2. setu si neodpustila zaváhání. Dejme tomu, že to byl první zápas od US Open a taky zápasy se soupeřkou, proti které dosud nehrála.

S Brengle už bude muset Serena zabrat od začátku. Jsem ale rád, že je Serena zpět a snad se popere o další cenné trofeje :-)
Reagovat
blixa
"Serema" ??? :D :D Kouzlo nechtěného ;-) Jendak jí fandíš a ještě by to bylo Slovensky :D
Reagovat
kada.tom
no, jo :-D "m" je vedle "n" :-D :-D
Reagovat
Frick
No, tak překvapení se nekonalo. Mladší Bára si asi hůře rozuměla s větrem. Na servisu 4:6, to je na hardu dost tristní.
Reagovat
Frick
Vona tam jako pořád hodlá strašit jako?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist