Serena Williamsová zahájila v Sydney rozpačitě

11. 1. 2009, 14:58
Aktuality 1
WTA SYDNEY - Serena Williamsová, která minulý týden chyběla kvůli zranění ruky na Hopman Cupu, zahájila novou sezonu turnajem v Sydney. Nasazená jednička v úvodním kole vydřela třísetové vítězství na domácí Samanthou Stosurovou. První utkání v sezoně má za sebou také Ruska Kuzněcovovoá, jež rovněž ve třech setech přešla přes Číňanku Šuaj Pcheng.
Serena Williamsová

Nečekaně mnoho práce měla světová dvojka Serena Williamsová ve svém úvodním zápase sezony se Samanthou Stosurovou. Australanku, kterou před týdnem porazila Češka Šafářová, zdolala až po setech 6-3 6-7 7-5. V rozhodující sadě za stavu 4-5 a 0-40 odvracela tři mečboly, ale Stosurová nevyužila ani následný čtvrtý.

"Hrála skvěle. Publikum ji vyburcovalo k vynikajícímu výkonu," snažila se své trápení omluvit Američanka, jež bude za týden jednou z favoritek na Australian Open.

Poprvé v nové sezoně se představila také bývalá vítězka US Open Světlana Kuzněcovová. I turnajová pětka měla v 1. kole problémy, když proti Číňance Šuaj Pchengové musela vývoj utkání obracet.

Do hlavní soutěže se z kvalifikace dostala alespoň jedna Češka. Klára Zakopalová dnes v rozhodujícím zápase porazila Rusku Anastasii Jakimovou. Naopak Cetkovská ani Šafářová neuspěly. Šafářová v 2. kole vzdala Číňance Meng Yaun vinou zranění nohy. Do Melbourne by se měla stihnout dát do pořádku.

V kvalifikaci mužů čeští tenisté neuspěli. Hernych vypadl už 2. kole a Ivo Minář dnes nestačil na Francouze Chardyho.

WTA SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 600.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Stosurová (Austr.) 6-3 6-7(4) 7-5
Kuzněcovová (5-Rus.) - Pcheng Šuaj (Čína) 3-6 6-1 6-3
A. Radwaňská (6-Pol.) - Bammerová (Rak.) 6-4 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Raymondová (3-ČR/USA) - Hantuchová/Sugijamaová (SR/Jap.) 6-2 4-6 11-9

Dvouhra - 3. kolo kvalifikace:
Zakopalová (ČR) - Jakimová (Rus.) 6-1 6-3

Dvouhra - 3. kolo kvalifikace (muži):
Chardy (5-Fr.) - I. Minář (ČR) 6-3 3-6 7-6(2)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist