Serena Williamsová získala v Miami rekordní šestý titul

30. 3. 2013, 19:55
Aktuality 103
Americká reprezentantka Serena Williamsová získala rekordní šestý titul na turnaji v Miami. Ve finále zdolala Rusku Marii Šarapovovou 4-6, 6-3 a 6-0 a o jeden titul předčila Němku Steffi Grafovou. Po Grafové, Martině Navrátilově a Chris Evertové je čtvrtou ženou, které se od zavedení turnajů "Open" podařilo některý turnaj vyhrát šestkrát.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Světová dvojka Mária Šarapovová na triumf v Miami naopak dále čeká, finále tam prohrála už s Kim Clijstersovou (2005), Světlanou Kuzněcovovou (2006), Victorií Azarenkovou (2011) a Agnieszkou Radwaňskou (2012).

Dnes přitom ke změně nepříznivé bilance vykročila dobře a svoji neoblíbenou soupeřku v prvním setu porazila 6-4.

Ve druhé sadě však přišel klíčový okamžik za stavu 3-2 pro Rusku. Šarapovová nepotvrdila brejk, přišla o podání a nakonec i o celý set v poměru 3-6.

Nepohodu si Ruska přenesla i do posledního setu. Serena Williamsová ke čtyřem vítězným gamům v řadě ze druhého setu přidala dalších šest v rozhodující sadě a světové dvojce nadělila "kanára".

"Tento měsíc byl povedený," řekla Šarapovová při závěrečném cermoniálu. "Závěr je sice trochu smutný, ale Serena hrála skvělý zápas. Jsem si jistá, že tento rok si ještě několikrát spolu zahrajeme," předpověděla poražená.

"Mária mě rozhodně potrápila, odvedla velmi dobrou práci," řekla Williamsová. "Stejně jako ona, i já se těším na naše další zápasy. Bude to zábava pro fanoušky i pro nás," dodala.

Šarapovová s Američankou prohrála vzájemný zápas už pojedenácté v řadě. Celkově má se čtyřnásobnou olympijskou vítězkou skóre 2-12. Williamsová získala 48. titul na okruhu WTA v kariéře, v Miami šestým triumfem vyrovnala výkon Andre Agassiho.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
sobotní výsledek (30. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (2-Rus.) 4-6 6-3 6-0

Komentáře

103
Přidat komentář
smazaný uživatel
nelibi seti jak urazam Serenu a kedy som ju urazil Nikdy !
:DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No, stačí se podívat na vedlejší diskusi... Já nevím, jestli to má být sranda. Psát že Serena je chlap, to mi tedy moc vtipné nepřijde... Mně se taky o dost víc líbí Masha, ale Serena rozhodně není ošklivá. Vypracovaná postava ještě neznamená, že je někdo chlap... Podívej, já jsem Serenu taky dřív nemusel, ale postupem času jsem změnil názor. Taky jsem na ni měl občas blbé poznámky, což mě dneska mrzí... Teď ovšem můžu říct, že je mi Serena sympatická. Co se týče hráček první desítky, tak ji mám skoro nejradši hned po mých favoritkách (Masha, Vika, Caro). :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale nadruhou stranu , ať tady nkdo neříká že má Petra nadváhu! Podívejte se na Serenu nebo Marion!!
Reagovat
Fandina
S tou Petrou je to tak, že ona je podle tabulek na hranici s podváhou, má malý zadeček, štíhlé nohy a ženskou postavu a hlavně v televizi nerozeznáš, že je vlastně štíhlá, když jí kamera zabírá, vidíš na ní vnady a máš pocit, že je vnadná celkově. Jinak je vysoká a když stojí třeba vedle Márie Šarap tak působí vedle ní drobněji, protože ta je ještě vyšší a ramenatější. A nadváhu podle mě nemá ani Serena nebo Marion
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ prosím o i o párk komentářů moc díky ;) + anketa :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Debla vyhrajou Laura a Lisa. Tedy aspoň doufám, protože jim to moc přeju! :)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky! Petrovovou moc nemusim a Srebotnik je dobrá jen s naší Květuš !:) co je vůbec Květě??
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, já ty deblistky-specialistky tolik nesleduju...
Reagovat
smazaný uživatel
to já celkem jo, ale o Květuš sem nic neslyšel.
Reagovat
Fandina
S tou Petrou je to tak, že ona je podle tabulek na hranici s podváhou, má malý zadeček, štíhlé nohy a ženskou postavu a hlavně v televizi nerozeznáš, že je vlastně štíhlá, když jí kamera zabírá, vidíš na ní vnady a máš pocit, že je vnadná celkově. Jinak je vysoká a když stojí třeba vedle Márie Šarap tak působí drobněji protože ta vyšší. A nadváhu podle mě nemá ani Serena nebo Marion.
Reagovat
Fandina
sorry ... to patřilo do vlákna o příspěvek výše.
Reagovat
rubens
Ještě jsem zapomněl Máše pogratulovat k zisku dalšího zpěváčka a přeju jí, aby oba prospívali. Pokud tedy už nepodlehli domácímu násilí. :)
Reagovat
pepin
Tak to já ji musím pogratulovat, že byla důstojnou soupeřkou již po 12.
Reagovat
smazaný uživatel
Už máš připravený klobouk? :D
Reagovat
dadaft
místy to byla slušná řežba
nicméně pro mé oko (a ucho)
nabídl turnaj i lepší zápasy...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se mi zdál nádherný sen: Petra Kvitová vyhraje letos French open i Wimbledon. Ve finále FO porazí Šarapovovou 2:1 na sety, ve finále Wimbledonu porazí Serenu 2:0 na sety. Škoda,že to byl jen sen. Petíí pojď!!!!!
Reagovat
pepin
Tak některé sny se dokonce mohou uskutečnit. Aby to tak bylo směrem k Petře, potřebovala by přeskočit pár let, aby dospěla jako Tomáš v současné době. Ale protože je to nemožné tak ji nezbývá než jen těžká dřina, odříkání a obrovský kus štěstí, aby byla zdravá. Pak se ten sen může stát skutečností. Potenciál k tomu má obrovský, co se týče hry podobný Sereně, která včera opět potvrdila, že pokud je zdravá tak je pořád trochu někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
no já tomu snu trochu věřím, jelikož se mi cca před 2 měsíci zdálo, že bude hrát vyrovnaný zápas se Serenou, to se stalo.. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
mě se nedávno zdálo to samý, že Petra vyhrále FO nad Máriou a Wimbl nas Serenou. tak třeba se to fakt stane
Reagovat
brixner
Od doby Justine opět světová jednička, která je tam, kde opravdu být má! Brix
Reagovat
dadaft
no tak Azarenková byla No.1 taky zcela právem... - a popravdě, kdybych si musel mezi třemi současnými superstar vybrat, vybral bych ji. hraje skvělý tenis.
škoda, že na kurtu je taková, jaká je.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
ešte keby si to prečíta, tak je to dokonalé
Reagovat
smazaný uživatel
A tady si ještě dovolím něco ohledně vzájemné bilance Mashy a Sereny. Už mě totiž unavuje, jak tady pořád někdo omílá, že má Masha ze Sereny nějaký komplex... Můžete mi říct někoho, kdo se Serenou má nějakou dobrou bilanci, nebo kdo na ni snad umí? Já tedy nikoho takového neznám... Serena je nejlepší hráčka poslední dekády (a možná celé historie), takže není ostuda mít proti ní ani vysoce nepříznivou bilanci.

Tohle jsem napsal 17. února před finále Vika - Serena v Dauhá (jinam než na TP) na téma "Serena a její vzájemné bilance". Myslím, že to je naprosto výstižné...
"Když se dívám na vzájemnou bilanci Sereny s ostatními hráčkami, tak není asi žádná, která by s ní měla nějakou dobrou statistiku. Z těch stále aktivních má proti Sereně přijatelnou bilanci snad jenom Venus (10:13 pro Serenu) a možná ještě Sam (3:6). Našel jsem i dřívější špičkové tenistky a všechny mají se Serenou negativní bilanci, i když některé jenom těsně. Justine Henin 6:8, Martina Hingis 6:7 nebo Jennifer Capriati 7:10. Jinak asi všechny ostatní hráčky mají proti Sereně hodně negativní bilanci a záleží i na tom, kolikrát s ní hrály. Třeba Vika nebo Masha s ní hrály hodněkrát a podle toho to taky vypadá... Myslím, že v poslední době platí, že Serena spíš prohraje s někým, od koho se to nečeká (Sloane, Virginie, Ekaterina), než aby prohrála proti někomu ze špičky. Bylo by dobré, kdyby to Vika dneska trochu změnila. :)"
Reagovat
Mayo
no 11 prehier v rade s ňou je komplex
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Mashu krutý konec finále, které bylo celé dva sety naprosto vyrovnané... :(

Ze začátku jsem se díval jen tak jedním okem, protože jsem kromě tenisu sledoval ještě hokej (play-off KHL), který se nečekaně protáhnul... Začátek zápasu byl asi hodně o podání a bylo důležité, že Masha ten začátek chytla. Ve třetím gemu ještě brejkboly nevyužila, ale v pátém už ano. Vzápětí však Serena odpověděla rebrejkem na 3:3. Trochu mě vystrašil osmý gem, kdy Masha při svém podání ztratila vedení 40-0, ale nakonec to uhrála a srovnala na 4:4. Poté přišel rozhodující gem celého setu, ve kterém Masha získala brejk a potom s přehledem dopodávala čistou hrou... Druhý set začala naopak lépe Serena, která vedla 2:0. Masha ovšem získala dva brejky a otočila na 3:2. Jenže stejně jako v pátém gemu získala Masha brejk čistou hrou, tak ho v šestém získala Serena. Tam se možná lámal chleba, protože od té chvíle se Serena rozjela a potom už vyhrávala gemy jenom ona. Přesto aspoň ten zbytek 2. setu nebyl nějak jednoznačný. Masha za stavu 3:4 bohužel přišla o podání, přestože měla tři gemboly. Ale i za toho stavu 3:5 se Masha při podání Sereny dostala k nadějnému stavu 30-0, jenže Serena pak získala čtyři míčky v řadě a vynutila si třetí set... V něm už to bohužel bylo jednoznačné, ale přesto Mashe nemůžu nic vytknout. Serena byla v obrovském laufu a chvílemi jsem měl pocit, že by spoustě hráček dala nejenom kanára, ale ještě k tomu zlatý set. Bylo prostě neuvěřitelné, co byla schopná zahrát. Neskutečně trefené lajny z různých záklonů a jiných krkolomných pozic... No prostě je třeba uznat, že Serena vážně umí. Není v tom nic jiného než hodiny, dny, měsíce a roky tvrdého tréninku. Na druhou stranu, při takových úderech potřebuje člověk taky štěstí. Když Serena zahrává míček ze záklonu a pětkrát z pěti případů trefí lajnu, zatímco Masha právě potřebuje odvrátit brejkbol a trefí snad milimetrový aut (myslím za stavu 0:2 ve 3. setu), tak je to prostě o štěstí a smůle...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohra mrzí, protože to byl jeden z těch zápasů, ve kterém Masha proti Sereně měla na vítězství. Ve 3. setu už určitě ne, ale ve druhém ano. Jak říkám, dva sety to bylo naprosto vyrovnané. Ve třetím hrála Serena fantasticky, přesto je ten kanár pro Mashu až příliš krutý. Ale zase na druhou stranu, jestli měla prohrát třeba 6:7 ve třetím...

Celkově si myslím, že holky předvedly skvělý tenis. Některé údery a výměny byly naprosto skvostné a ty první dva sety byly pro nestranného diváka určitě zajímavé. Holky dokázaly, že momentálně jsou dvěma nejlepšími hráčkami a konkurovat jim může jenom Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsem měl dneska celkově špatný den... Napřed prohrálo Dynamo v Petrohradu ve 2. prodloužení. Pak prohrála Masha a potom ještě Katka. :( Co se týče Katky, tak mě to moc mrzí, ale přesto je semifinále super. Její dnešní prohru beru tak trochu na sebe, protože jsem tady psal, jak je Duque-Marino hratelná soupeřka. Je sice fakt, že je v žebříčku níže než Cadantu nebo Sirotkina, ale taky jsem se dozvěděl, že je to antukářka... No a možná už je to i takový osud, že dneska prohrály Masha a Katka společně. :( Ale nevadí, Masha teď odehrála dva skvělé turnaje a já už se moc těším, co ukáže na antuce, kde loni dominovala. No a Katka mi určitě připraví ještě spoustu radosti. Je to mladá a šikovná holka. Jak je správně napsáno v Expres zprávách, za své výkony během posledního měsíce se rozhodně nemusí vůbec stydět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Máša hlavně obhajuje na antuce kupu bodů, takže bude mít co dělat. Pak teda obhajuje do konce roku Serena, tam určitě ztratí.
Reagovat
Mayo
Serenu by porazil jedine Rafael Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova neprohrála,že neumí hrát tenis to jenom spíš ten chlap převlečený za ženskou tam nemá co dělat ;).....
Reagovat
Mayo
píšeš riadne sprostosti...
Reagovat
Bob
Gratulace obrovská! Ani netušíš, jakou si mi zase udělala radost :D Vždycky mi srdce zaplesá, když porazíš Mařenu :D Až na ty občasné chyby to bylo dneska super :D Tady je důkaz, že i když se nedaří první podání, tak se dá vyhrát. Kanárek zazpíval. Mařena je dobrá hráčka, ale proti Sereně to prostě nejde. Jen tak dál, držím palce. Jsi právem světová jednička! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka může už ve druhém kole narazit na svou přemožitelku z Miami Romina Oprandi, to je neuvěřitelné, že to tak vyšlo. Doufám, že to nebude mít nějak moc v hlavně, že s ní před krátkou dobou prohrála....Na druhou stranu se někdy odvety po krátké době povednou....No a taky nemusí samozřejmě Oprandi do toho druhého kola postoupit. V tom případě by Lucku čekala Mirjana Lucic.
Reagovat
smazaný uživatel
S Mirjanou tu Lucka hrála i minulý rok a dostala se až do finále. Mohla by to zopakovat, už by to chtělo nějakej větší úspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
Já pevně věřím, že se Lucka na zelené antuce chytí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou to přijít musí:) A jak je to vůbec s Biljanou? Trénuje ji ještě nebo už ne?
Reagovat
smazaný uživatel
No to právě nevím, ale na posledních turnajích byla Biljana s Naďou Petrovou, takže Lucku asi už netrénuje. Ale na netu jsem nikde nezjistil, jak to teď teda Lucka má. Proto by bylo fajn, kdyby v Charlestonu postoupila do pozdějších kol, aby její zápas vysílali, a mohl jsem se podívat, kdo tam s ní vůbec je....
Reagovat
Fandina
Biljana může trénovat obě. Třeba Petra Cetka má také společného trenéra s krasavicí Johansson, ale samozřejmě nevím, jestli je to reálné u Lucky s Petrovou a jestli Biljana jen u Petrove nezaskakovala, neradila jednou. Myslím, že zrovna vloni v Charelstonu také radil Lucce na lavičce nějaký maník a měla trenérku Biljanu, nebo už nevím, na kterém to bylo turnaji. Prostě jí radil na turnaji nějaký týpek ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle Sera, krásnej to zápas
jinak, los na Charleston

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554537324567949&set=a.250000751688276.60469.247405601947791&type=1&theater
Reagovat
spaniel
Mne se zda, ze Marfusa ma hodne spatny pohyb do stran. Jakoby byla zvykla, ze obvykle diktuje, tak se moc hybat nemusi. Trva ji celou vecnost nez udela 3 kroky do strany.
Reagovat
smazaný uživatel
super úspěch! Po zápase s Dominikou to vypadalo všelijak, ale nakonec jsi to dala!:))
Ale Maruš uhrála po devíti letech jeden set, což i když se nemusí zdát, je pro ni také jistý úspěch a signál, že to na tebe může jít, takže příště, prosím, ve dvou.:))
Jinak níže čtu, že za tvůj špatný výkon v prvním setu a v některých momentech zápasu může sojka - takže si to vyřiď s ní.:))

Vlku, vzhledem k tvému bojkotu Maruš jsem slíbil report - zápas jsem však vinou technických problémů viděl do 3:3 v prvním, a pak až od stavu 4:0 ve třetím, takže stručný report teď nemohu dodat - musím se sám zhlédnout záznam.:))
Reagovat
pepin
Tak nejsem spisovatel, do stavu 3-2 ve druhém setu se Serena snad rozkoukávala, nebo zkoušela co marfuša dokáže, nebo jestli ji zkoušela, takový to na mě dělalo dojem. A nešel ji první servis, dost kazila do sítě i v průběhu výměn. Jakmile to došlo na 3-3 Serena zabrala a bylo v podstatě po zápase. Nevím zda příčinou selhání marfuši bylo, že málo řvala, nebo, že ji odstával vršek trikotu jak zde někdo již komentoval. Jinak to na rozdíl od marfuši Sereně moc slušelo. Je to šikulka a jasně potvrdila kdo je číslo 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za shrnutí. Z toho mála, co jsem v prvním setu viděl, mi přišlo, že se Maruš v některých momentech nedržela jen u základní čáry, a několikrát jsem viděl, jak si šla hlouběji do kurtu, a pak dala winner. Jenou jsem jí snad zaznamenal na síti, ale tu přestřelku tam vyhrála Serena. A taky měla na své poměry hodně málo winnerů. Serena je na ni prostě rychlejší, a ona ji často nestíhá - alespoň tak to vždy bylo v jejich ostatních zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
u me neni pochyb, kdo ze je tenisova kralovna a komu ze to slusi, ale jsi na Mashu opravdu kruty. Vystartovala dneska na Serenu odhodlane a docela ve mne hrklo, jestli dokonce neni tak pripravena, ze dilo dokona. Hrala zpocatku velmi slusne - komu cest, tomu cest! Ale nestihala, jak pripomina Oskar, jasne...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim, že Serena je jak tank a příště půjdu klidně vsadit 10tis na ni proti Máše. Neznám žádnou jinou dvojici, co se špičky týče, kde by jedna strana tak dominovala. Nicméně kdo tvrdí, že je Serena pohlednější než Maruš tak je buď slepej nebo divnej.
Reagovat
pepin
Ale nejsem, jen vycházím z toho co jsem viděl. Za prvé, prostě marfuša má komplex Serena, zrovna jako Aga versus Vika. Marfuša ví, že poslední dobou by mohla Serenu porazit jen v maxi formě a Serena by musela mít blbý den jako proti vlčici, nebo opravdu zdravotní problém. Za druhé mi prostě leze na nervy s tím nemožným řvaním. Je to hnus hnusů a fakt se divím, že ji to trpí. Musí to být očistec i pro diváky. Za třetí podle mě Serena věděla moc dobře jak na tom je a myslím si, že věděla až bude potřeba, že to zvládne. A to, že oproti jindy to marfuše až tak nesedělo s oblečením je prostě můj názor a detaily zde nebudu popisovat.
Reagovat
pepin
Je to věc názoru a vkusu.Někdo rád vdolky a druhý holky, to snad znáš ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič-Berdych 13:1 :-P
Reagovat
smazaný uživatel
my vsak rikame, ze to Serene vic sluselo. Nicmene, kdo to nevycte, tak je ..... tak ma problemy s textem, budu decentnejsi.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. I když pochybuju, že bude Berďa někdy druhej na světě. Vlastně si myslim, že nynější jeho 6. místo je pro něj maximální maximum.
Reagovat
Fandina
Podle mě měla Mária hezké oblečení, proti minulým šatkům letos se mi víc líbilo, i ta sukyňa přecházející střibrošedočrtná byla zajímavá jako obvykle, ale Serena měla prostě to oblečení nejlepší a opravdu jí ta bílá s barevným vrškem moc slušela. Podle mě.
Reagovat
VlS
promiň, ale ta sukně vypadá/, jako by o ni obrala bezdomovkyni v temné uličce vedle kontejneru
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za vysvětlení. Neměl jsem bohužel ten zápas kde sledovat. to asi na sobě měla Mařena pytel od brambor.
Reagovat
smazaný uživatel
no Serena ma vzdycky smrncovni veci, navic silenou vyhodu kontrastu pleti, to dela hodne, jasne. Jinak Masha ma rozhodne skvele haderky, VIS tomu nerozumiii ;-)) a je to krasna holka, ledova kralovna, bojovnice, maximalni profesionalka, mne osobne dokonce ani tolik nevadi jeji rev, naopak spis, kdyz se do ni nekdo moc obuje...
Reagovat
Fandina
Sukně Márie je zvláštní a originální, není to nic elegantního, ale mě se moc líbila, mám ráda tyhle neobvyklé kombinace. Mária má vždycky zvláštní a slušivé oblečení u Nike má svou řadu, ostatně i Serena. Ta kombinace co měla teď Márie na sobě i oproti jindy, jiným elegantním šatečkám co letos měla víc slušela střihem a sukně byla k tomu trochu extrvagance.

sojka ... Serena je vždycky super oblečená a naprosto top, stejně jako Márie u Nike dvě nevětší hvězdy. Obě top oblečení a vždycky se dá jen spekulovat, co je víc slušivější nebo má originálnější prvky atd. Sereně tohle prostě seklo s tou bílou, jak píšeš k tmavé pleťi nádhera.
Co se týká Márie, nechci se k tomu vyjadřovat, podle mě řvát nemusí, ale já nejsem ona, jen mi to a nejen mě připadá zbytečné. Proč to dělá musí vědět ona. Odnačit se to dá, tomu věřím. Ale na mě nezáleží, já nemohu fandit všem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně i tobě! :) Přeju ti to, protože jsi upřímný fanoušek Sereny a nejsi jako někteří, co tady "fandí" Sereně jenom proto, že nemají rádi Mashu... Jenom si dovolím takovou malou poznámku. Tys mi nedávno psal, abych Vice a Mashe trochu domluvil ohledně hlasitosti. :D Víš, ohledně čeho bys ty mohl domluvit Sereně? Já si všímám, že i po vyhraném zápase podává ruku rozhodčímu jako první a někdy svou soupeřku tak trochu nešikovně předběhne. Třeba dneska podávaly Nounimu ruce Masha i Serena najednou. :D Já chápu, že se chce Serena jít hned radovat, ale přece jenom by se mohla trochu ovládnout... Já vím, je to taková malichernost. :) Ale kdybys měl možnost, tak to Sereně prosím vyřiď. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s vámi. Nemám nic proti VISovi, ale podle mě prostě na některé věci nemá cit... Masha i Serena se v módě velmi dobře orientují a chtějí se na kurtu líbit, což já jako muž velmi oceňuji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za gratulku.:)) Tak si holky ty dva poslední velké turnaje rozdělily, takže je to celkem ok, ne? Přece by nebyla Maruška taková hamounka.:))
S vyřízením tvé žádosti tě ale musím zklamat. Serena se takhle cpe na podání ruky už mnoho let, buď je to nějaký její rituál nebo chce dát najevo, kdo je "hvězda". Neříkám, že by třeba nevypadalo lépe, kdyby dala soupeřce přednost, ale vymlouvat jí to už nehodlám, to jistě uznáš? Starého psa novým kouskům.....No a ono Maruš určitě neubylo, když si chvilku počkala.:D)) Víš co, takové pozápasové věci už hru neovlivní, ale co bys mohl Máše ještě vyřídit, je to její neustále chození dozadu - zdržuje to tempo, a už jsem si i všiml, že to od ní v některých chvílích chytla i Petra.:)) Jo a také ty vražedné pohledy, jako pak jí zabere kamera, a ona na mě takhle vražedně kouká - no to od ní není pěkné, to ne....., to se jí pak úplně bojím.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. No, Masha si určitě schovává nějaký titul na antuku, to taky není špatné. :) Přesto bych jí to Miami moc přál, protože tam už byla pětkrát ve finále a nikdy to nevyšlo. Navíc má k tomu turnaji vztah už od dětství, jak sama říkala...

Teda, ty máš na Mashu hodně připomínek... No hele, Serena se taky netváří vždycky mírumilovně. :D Navíc Mashe se vůbec nelíbí, když někdo mluví o jejím pohledu jako o "zlém" nebo "vražedném". Vím to z rozhovoru pro magazín MF Dnes, který Masha poskytla před loňskou exhibicí v Praze. Knap a Moravec se jí právě na tohle ptali a Masha jim řekla, že to vůbec není žádný "zlý" pohled, ale je to pohled plný odhodlání. Takže to ber takhle. :) To mně by se moc líbilo, kdyby se na mě Maruška podívala plná odhodlání, ale to asi nemusím zdůrazňovat. :D

Víš co, Masha je sice mladší než Serena, ale ona už taky jiná nebude. Prostě holky mají určité zvyklosti, které se třeba každému nemusí líbit, ale ony už to mají tak zažité... Já myslím, že Masha a Serena jsou i přes tyto "nedokonalosti" moc fajn. :)

Jinak jsem ještě zapomněl ve všech těch komentářích zmínit, že Serena měla ve finále využití brejkbolů 7/7. K tomu asi není co dodat...
Reagovat
smazaný uživatel
Nu, dobrá, dobrá, ale s když ten její "pohled plný odhodlání" děsí diváka, tak to se na mě nesmí Maruška zlobit.:D A já ho v jejích očích při zápasech se Serenou ani příliš vidět netoužím, to zase jistě užnáš ty.:))
No, já to dneska viděl málo, takže musím kouknout na záznam.:))
Reagovat
smazaný uživatel
nyni sdeleni, ktere vam vsem zmeni zivot: Serena je bourak!!! ;-)) A jak ma paradne serizene svetlomety - ta mm jestrabi oka byla jednoduse neuveritelna! :-)

Proste Serena je uzasna a jsem rada, ze muzu alespon ockem pokukovat, kdyz pise tenisove dejiny. Kdykoliv jsem k zapasu totiz prisedla uplne, zacala kazit, takze jsem pochopila, ze ji dneska podrzi jen muj odchod a papirek! :-)) Gratulace, Sereno, jsi jen jedna! :-)
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké. Já nejsem stabilní fanynka Sereny, fandím jí podle toho s kým hraje, ale přiznám se, že se také nestačím obdivovat tomu, jak ty tenisové dějiny pořád přepisuje. Jinak dneska ses klidně měla dívat od stavu 3:3 ve druhém stejně nestratila ani game a nevěřím tomu, že sojky nepřinášejí štěstí. Ale je to na tobě, samozřejmě ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... neztratila se zet ... to es mě pobouchalo zase ... úsměv
Reagovat
VlS
Tedy Wsojko, letím se podívat do zrcadla7, jestli jsem třeba neomládl o 40 let, to by byla změna, za tu bych tebe i Serenu opravdu miloval
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ja ji stabilne fandim uz skoro 20 let.. :-)) V pocatcich jsem ale samozrejme vic tihla k jemne Venusi, Serena byla na me moc zivelna, ale dostala me nakonec. :-) Dnesek mi nevymluvis, divala jsem se prvni set a jak to dopadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
a u tebe to dopadlo jak?? :-))
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla s tím odchodem v prvním setu. Ale faktem je, že Mária tu koncovku zvládla mistrně a ještě ve druhém se na začátku přetahovaly. Vypadalo to pro ze strany Márie dost přesvědčivě, ale Serena zase zapla a začala hrát přesvědčivě a tlačila s důrazem a to je to, co na ní v poslední době obdivuji. Soustředí se a dává krásné rány. V podstatě to nejde obdivovat.
Reagovat
Fandina
oprava viz poslední příspěvek ... v podstatě to nejde neobdivovat ... úsměv
Reagovat
Fandina
VlS ... nic mi do toho není, ale nestačilo by na to omládnutí 20 let? i to potěší ... úsměv
Reagovat
VlS
což neznamená, že to dostanu.
Reagovat
Fandina
VlS ... tak tomu rozumím ... a proč bys měl chtít málo, že ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734503_10151803304356102_77416816_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sharapova by mala krajsiu fotku urcite.DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak set je pěkný.
Reagovat
Mayo
set je pekný si môže povedať 88. hráčka sveta nie táto ruska
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k výsledkům jejich vzájemných zápasů si to může říct i Mária.
Reagovat
Mayo
no nemyslím si, že by to bola nejaká útecha pre ňu
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Sereně...v 1.setu se jí nedařilo a Máša toho dokázala skvělou hrou využít. Od 2.setu už to zas bylo v režii královny:-)
Statistiky:
http://q3.cz/images/69SerenaMaru_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Oskare!!! Proužky Sereně tentokrát smůlu nepřinesly:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si uvědomil asi půl hodiny po zápase.:-)) Nj, ale ten první set a kousek druhého - tam nad ní měly ještě moc!:))
Reagovat
pepin
Proužky, neproužky, já Ti měl od začátku dojem, přestože se Sereně nedařilo, že si byla vědoma, že až bude zapotřebí, spřesní hru tak marfušu s přehledem porazí. Aspon takový dojem jsem měl.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možný, ona si na ni věří, to je jasný. Jak jsem psal výše, nemohl jsem na to koukat, takže si vychutnám až záznam.
Jinak jsem rád, že už se ty turnaje přesunou do Evropy a vysílací časy budou milosrdnější.

Ještě teď antuka v Charlestonu, tam doufám, že si Lucka Š. vzpomene na loňskou formu, a konečně uvidíme zase pistolnici.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš recht, Serena byla v klidu, dokonce i Marii zatleskala po povedenym lobu (ačkoliv v tu dobu prohrávala) a nějak moc se nepovzbuzovala (narozdíl od Maruš, která mě tím svým "come on" už pěkně rozčulovala)...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co máš pořád proti Marušce... Novak by tě hnal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to byla jen sranda, monty:-))
Já proti Maruš v zásadě nic nemám, je to skvělá tenistka + krásná + líbí se mi její reklamy s Nolem:-))
Ale dnes jsem fandila Sereně a když Maruš po každé druhé výměně pronikavě zařvala "come on" (i když ji třeba vyhrála po chybě soupeřky), tak mě to fakt nervovalo:-D...Si to představ naopak a jak by bylo tobě;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, vždyť mě znáš. :) Mně jenom přijde, že skoro vždycky fandíš proti Mashe. To mi právě není moc jasné vzhledem k tomu, jak je zadobře s Novakem. :D

Masha se prostě potřebovala v tak důležitém zápase vyhecovat. Já si taky všimnul, že když třeba dala druhé podání a Serena pokazila return, tak se Masha povzbudila... Ale ber to tak, že Masha prostě měla radost z toho, jak se jí povedlo dát druhý servis. :) Já myslím, že Masha v tomto ohledu nijak nevybočuje. Podívej se třeba na Dominiku a její "Pome!" nebo Marion a její "Allez!" U těch dvou je to vážně tak časté (i po chybách soupeřky), že už je mi to trochu protivné... Ale u nikoho jiného ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To není pravda ale:-)...hlavně se mi nelíbí výraz "proti Mashe", já jen fandím některým jejím soupeřkám no:-) (zrovna na tomhle turnaji v semíčku Jeleně a ve finále Sereně)
Chápu, že se potřebovala vyhecovat...a kdybych jí v tom zápase přála, tak by mi to vůbec nevadilo (jako mi to neva třeba u Marion nebo u Domči), ale takhle jsem si toho až moc všímala a vadilo mi to:-D Ale jinak nic proti Marii nemám, věř mi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti věřím. :) No ale taky jsi ve čtvrtfinále určitě fandila Saře, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne!:-) To čtvrtfinále jsem ani nesledovala...
A náhodou tlačím dvě z tvých 4 favoritek (Aničku a Viku), to je slušné:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Viku? Vždyť jsi psala, jak je nesympatická... To tě donutil gigin? :D

No, já bych docela pochopil, kdybys tlačila i Mashu a Caro. Vždyť Masha je Novakova velmi dobrá kamarádka a Caro taky, navíc je to jeho sousedka. Caro a Novak už spolu taky udělali hodně srandy, třeba tenkrát na té tiskovce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, trvalo mi to, než jsem si k Vice našla cestu...a dokonalá rozhodně není, je to takovej- jak říká gigin-fracek:-D, ale za 1)se mně líbí její tenis a za 2)mimo kurt mi přijde fajn, sympatická:-) Odpustím jí i ten vypláznutý jazyk a "véčko", co dělá po výhře:-P
Dokonce i proti Sereně jí přeju...i když na jejich vzájemné zápasy hlavně hrozně ráda koukám a vždycky si přeju tříseťák, přičemž chvíli tlačím jednu, chvíli druhou:-D A kdokoliv vyhraje, mám radost;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš a Caro ať tedy Nole tlačí za mě:-)))...
Reagovat
Fandina
Mária je dobrá tím, jak se umí ovládat a Vika zase svou živelností a víc se mí líbí jak hraje.
Reagovat
Mayo
opäť raz sa zapísala do análov...je to pani
Reagovat
smazaný uživatel
od stavu 6:3 a 3.2 Sharapovej prestal fungovat 1 servis keby to vtedy potvrdila tak by mozno to Serenu uz polozilo
Reagovat
smazaný uživatel
6:4
Reagovat
VlS
naděje umírá poslední, sni dál že uječená vyhraje.
Reagovat
Titan
Nechci vám kazit meditaci, ale Sereně nefungoval první servis skoro vůbec - 51%... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cico7: Nelíbí se mi, jak tady urážíš Serenu. Masha všechny svoje soupeřky respektuje, tak buď jako ona.

VIS: A ty by sis zase mohl odpustit svoje přívlastky vůči Mashe...
Reagovat
smazaný uživatel
To není přívlastek, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Houby, je to jenom "vycpávka". :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist