Serena znovu porazila Šarapovovou, s Azarenkovou si zahraje o titul

3. 1. 2014, 15:43
Aktuality 174
Soubojem dvou nejlepších tenistek světa vyvrcholí v Brisbane soutěž žen. Světová jednička Serena Williamsová dnes znovu potvrdila svoji převahu nad Marií Šarapovovou, kterou porazila počtrnácté v řadě, a po výhře 6-2 7-6 postoupila do finále. V něm ji čeká Viktoria Azarenková.
Serena Williamsová (© Brisbane Intl.)

Serena Williamsová a Maria Šarapovová se v Brisbane utkaly poprvé od loňského finále French Open. Před Wimbledonem se pak jejich rivalita přenesla z kurtu i do soukromí poté, co si obě tenistky přes média vyměnily několik urážek. Chladná atmosféra vládla i tentokrát, přestože se obě v posledních dnech pokusily napětí zmírnit.

Obhájkyně titulu Williamsová v dnešním semifinále uspěla i přesto, že se trápila na podání a udělala sedm dvojchyb. Šarapovová toho však nedokázala využít, sama na servisu chybovala ještě víc. Ruska přišla po podání poprvé ve čtvrté hře, po níž se americká tenistka dostala do vedení 3-1. Šarapovová sice snížila, další čtyři gamy ale patřily světové jedničce, která set vyhrála 6-2.

Ve druhé sadě musela ztrátu dohánět Serena Williamsová, a dokonce hned třikrát. Američanka však pokaždé dokázala srovnat krok a set tak dospěl do napínavého tie-breaku, v němž nejvýše nasazená hráčka promarnila dva mečboly, ale který nakonec vyhrála 9-7.

"Obě jsme silné na returnu, mně se navíc dneska nedařilo podání," vysvětlila po utkání Williamsová množství brejků v zápase, který trval téměř hodinu a tři čtvrtě. "Měla jsem extrémně nízké procento prvního servisu, nepodávala jsem ani zdaleka tak dobře jako v předešlých zápasech. Z toho jsem trochu zklamaná, protože jsem pracovala na tom, abych měla konzistentnější servis," dodala.

Dvaatřicetiletá Američanka, která porazila Šarapovovou počtrnácté v řadě a celkovou bilanci s ní si vylepšila na 15-2, bude v sobotu obhajovat titul proti světové dvojce Viktorii Azarenkové. Také Běloruska se dnes na postup nadřela, Jelenu Jankovičovou udolala ve třech setech.

Ten první se Azarenkové vůbec nepovedl. Po rychlé ztrátě podání si sice vzala servis zpátky, Jankovičová ale poté získala čtyři hry v řadě a sadu vyhrála 6-1. Ani ve druhém dějství nebyla Běloruska při svém podání zdaleka suverénní, zlepšila se ale na returnu a díky třem brejkům si vynutila rozhodující set. V něm se dostala do vedení 5-1 a i přes menší zaváhání v závěru si konec zápasu pohlídala.

"Nemyslím si, že jsem se v prvním setu trápila - Jelena hrála opravdu hodně, hodně dobře," uznala Azarenková, která vítězství 1-6 6-3 6-4 vybojovala za dvě hodiny a pět minut. "Ve druhém setu jsem ale dokázala vývoj zápasu otočit. Hrála jsem to, co jsem chtěla, zatímco v prvním setu jsem dost chybovala a hrála krátké údery."

Stejně jako se Šarapovovou, i s Azarenkovou má Serena výmluvnou bilanci: ze šestnácti vzájemných soubojů vyšla vítězně třináctkrát, ovšem dvě ze svých výher si Běloruska připsala během loňské sezony.

"Ona má za sebou pár těžkých zápasů, já mám za sebou pár těžkých zápasů," říká před zítřejším finále Američanka. "Myslím, že to bude dobré utkání, vzhledem k tomu, že poslední rok a půl hrajeme nejkonzistentněji."

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (3-Rus.) 6:2, 7:6 (9:7)
Azarenková (2-Běl.) - Jankovičová (4-Srb.) 1:6, 6:3, 6:4

Komentáře

174
Přidat komentář
LukasH
Serena je prostě jen jedna. U mě tedy rozhodně neplatí, že bych fandil soupeřce jen proto, aby Serena pořád nevyhrávala. Hraje nejlepší tenis, je mentálně nejsilnější, tak ať vyhrává. Doufám, že dá letos hlavně AO a Wimbledon.:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je hodně vepředu. I když občas nestíhala, kupila chybu za chybou, pořád má v sobě něco, co jiná hráčka ne.
Reagovat
ptpc
Úplne presne si to vystihol. Serena síce nie je moja oblúbenkyňa ale keď je najlepšia tak nech vyhráva. A je mi jedno ako dlho to bude trvať...
Reagovat
Fandina
Registruji jí, jako super tenistku a už jí beru jako legendu. Nejsem z ní nadšená, ale vždycky dovedu ocenit, jak dovede zápas vyhrát. V každém případě by ale bylo na čase, aby se už ostatní holky od jejího stylu poučily a také tak začaly vítězit. Serena vždycky nebyla takhle suverénní, jako je teď.
Reagovat
Mayo
Poprosím nájsť súperku pre Serenu, ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, pracuju na tom :) Dej mi pár let :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je prostě úžasná :-)
Reagovat
tommr
vypadá to, že i tahle sezóna se ponese ve znamení naprostý dominance Sereny. Azarenková a Sharapovová se sice snažily ze všech sil, ale Serenu nijak vážně neohrozily. A mezi ostatníma hráčkama zatím nevidím žádnou která by Sereně mohla trvale konkurovat ... :(
Reagovat
pepin
Tak pokud Sereně vydrží zdraví nebude asi i v tomto roce moc co řešit. Určitě může prohrát nebo prohraje, ale nebude prohrávat. To nakonec ukázaly oba zápasy s marfušou a Vikou, kde obě vždy jeden set jakoby s ní držely krok, ale Serena má ohromnou morální sílu a hned tak ji něco nepoloží a s těmito dvěmi uječenými již vůbec ne. Ted v posledních dvou dnech jsem zde četl mnoho komentářů kdo je schopen ji porazit, kdo kolikrát ji porazil a kdo ne. I v ostatních sportech je danné, že čím vícekrát s někým hraješ tak šance na vítězství stoupá, protože si na jeho styl, to jak řeší určité situace apod. pomalu zvykáš. Pokud se s někým takovým setkáš jednou za čas, tak to většinou odneseš. A všichni víme, že na takové kdyby, a škoda, a mohlo to být se prostě nehraje. Protože kdyby např. Soukalová při poslední střelbě 2x trefila poslední terč, tak by 2x vyhrála světák. Netrefila, nevyhrála.
Reagovat
Sonja
Gratulace Sereně:-)
Bojovnice Vika nemusí smutnit, začátek sezony se jí povedl, hlavně v porovnání s hodně špatným závěrem minulé. Do Austrálie se ještě zlepší, davaj:-))
Reagovat
MarcelPersch
Přesně tak. Aza si střihne stejnou roli jako Novak na AO letos. Totiž finalisty :P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem to čekal, že Vika na tom bude mnohem líp než v závěru loňské sezony. Zaprvé je fit a v Austrálii jí to vždycky šlo... Dneska škoda toho 2. setu, tam měla Vika vytěžit víc.
Reagovat
Sonja
statistiky: http://2i.cz/2i/i/52c7f7fa/321f00f10cb2c9fa56224230fa846698/853e3e14c7.f.png

Marcel- to se uvidí.
Reagovat
Luky99
Přesně tak, zase chybělo v koncovce trošku štěstí, tak jako včera Mashe.
Reagovat
MarcelPersch
já myslím, že Vika těžila dost, ano trochu jí chybělo štěstí, ale vždycky když Sereny úroveň o něco poklesla, dokázala toho ve 2. setu využít.
Reagovat
smazaný uživatel
No, stačilo potvrdit brejk na 5:2 a bylo by to úplně o něčem jiném. Potom taky když Serena podávala na setrvání v setu a Vika vedla 30-0. Nebo dva neproměněné gemboly Viky za stavu 5:5, které asi definitivně rozhodly... Bylo tam toho víc. Docela mě mrzí, že to Vika nedotáhla aspoň do tie-breaku.
Reagovat
Luky99
Když to nevyšlo dneska, tak snad ve finále AO :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřil jsem nikdy, že Sereně přijdu na chuť, jako mladší jsem ji rád neměl. Ale ona je prostě fenomén, navíc vystupování má lepší než Vika, která se mi zprotivila neskutečně. Ale ukazuje se, že je jediná, která s ní dokáže hrát vyrovnaně a dohnat ji k maximu.

Před pár lety bylo nemyslitelné, že bych v tomhle zápase fandil Sereně, ale co, každý se vyvíjí.
Reagovat
Sonja
Nic moc vývoj.
Reagovat
gigin
Blbým směrem se vyvíjíš :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tím nejlepším :-)) sojka určitě souhlaís, že jo?
Reagovat
Sonja
Nebuď takovej dozadkulez:-P
Reagovat
smazaný uživatel
na pisek uz se rozhodne nevracej.. ;-)
Reagovat
Sonja
Ale aby nedošlo k nedorozumění- souhlasím s tebou, že Serena je fenomén, rekordmanka, královna. To ostatně všichni vidí, není na tom co objevovat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě v někdy začátkem minulého roku jsem Serenu doslova nemohla ani vidět a teď jí fandím. Takže jdu taky kupředu :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Ale neboj, na malé chvilky zaskočím k vám do Djokolandu, když bude hrát s Rafou.
Reagovat
tommr
já jsem se dneska naopak přistih, že přeju Azarenkový což by ještě nedávno bylo nemyslitelný, protože to je jedna z nejprotivnějších hráček který znám. Ta dominance Sereny je už ale trochu nezdravá a proto fandím každý hráčce která proti ní hraje ... :)
Reagovat
Sonja
Já zaskočím do Rafolandu až bude hrát proti Můře, taky se neboj:-P
Reagovat
MarcelPersch
spíš už by to po více než 2 letech chtělo duel Rafa - Andy, třeba ve finále AO by to bylo příhodné :)
Reagovat
smazaný uživatel
potřebuješ léčbu :D:D:D:D ne, je to fakt paradox, jak člověk dokáže fandit tomu, koho předtím vůbec nemusel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi nevyjde. Divil bych se, kdyby Andy došel dál než do QF. Dost možná nedojde ani tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Však to je běžné docela, já u těch individuálních sportů preference dříve měnil, podle toho, jak jsem hráče poznával a jak jsem vyzrával i já (doufám :D). Já nejprve neměl jako teenager rád Rogera, když jsem začínal sledovat tenis (protože vyhrával), pak se mi zprotivil Rafa, Rogera jsem měl docela rád. Pak si zase bylo po zranění líto Nadala a jednu dobu jsem mu přál proti Rogerovi (09-10) +-, pak zase zlom a vrátilo se to, proč prostě Rafu nemám rád. A od té doby už to tak je, taky přelom let 2010-2011 znamenal přerod z Djokolandu do Murraylandu.

Od té doby to u chlapů, tedy u té špičky mám stejně, jen u Del Potra jsem prostě čekal více a ne že mě bude v 90% zápasů nudit. U ženských, které sleduju méně, se to měnti může, Laura a Masha jsou ale delší dobu top :-)
Reagovat
Sonja
Ať si daj kluci spicha na nějaký další dvěstěpadesátce...
Kdyby Můra nebyl takovej choker, dneska bychom je po té dlooouhé době viděli proti sobě.
Reagovat
dadaft
no tak to já si dnes zase jednou přál, aby už Serenu vzal čert...
Reagovat
smazaný uživatel
Profackuj se :D Takovýhle pesimismus. Mohl odletět dříve do Melbourne, trénovat, makat. Čvrtfinále prostě dá v pohodě podle mě. Jako možná ztratí po cestě nějaký ten set, ale nemyslím si, že by by byl na 3 sety někdo mimo top 10 ho porazit. Ve čtvrtfinále bude záležet hodně na losu, jediného, kterého bych vyloženě nechtěl, je Berdych.

Já bych z té porážky s Mayerem tragédii nedělal ještě, set a kousek byl v pohodě a kontroloval zápas. Pak poklesl až a v závěru neměl síly na obrat. Taky ale Mayerovi vycházelo vše, na co sáhl. Určitě si dá Andy nějaký ten match v Kooyongu jako každý rok mimo turnaj jako exhibici a rozehraje se. Od semifinále výš je to nadplán, ale pořád je to jen ten samý hráč, nezapomínejme na to, co umí. Já se bojím spíše až těch top hráčů, kteří ho utahají. Nebo třeba věřit, že v Dauha to byla náhoda a bude fyzicky lépe na tom. Herně se ale nebojím, čtvrtfinále bude určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
To já ještě předloni ani pomalu nevěděla, kdo je kdo :)) Já začínám mít oblibu u netopkových hráčů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já podle formy nebo nálady mám taky okruh tak +- deseti hráčů, kterým přeju, ale mám koně číslo jedna a pak ty další.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám svou Nr.1, pak Nr.2 a pak další..:) Mám ty, kterým nikdy fandit nebudu, prostě jako každý. :) A občas změním názor. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, verím, že tvoj vývin nie je na konci a postupom času sa dostaneš do fázy, kedy budeš zápasy sledovať s bubnom v ruke s tvárou pomaľovanou v španielských národných farbách!..:)

Ja som v Samprasovských časoch nemal vyslovený idol, fandil som Kučerovi s Hrbatým, ktorí Peta, či Andreho neraz porazili, vrátane GS..Dodnes si pamätám, ako Kučera zdeptal svojimi returnami Samprasa v Austrálii alebo ako sa Agassi s veľkou pompou vrátil a v NY vypadol v OF práve s Kučerom..Samprasa som nikdy nemusel, no uznávam, že to bol fenomén. Potom som chvíľu laškoval s Hewittom a potom prišiel Rafa, ktorého som prvýkrát videl so Štepánkom v DC..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Rafu viděl poprvé taky v tom DC. A takový vývoj už nenastane, u Andyho jsem tři roky a nevypadá to už, že by se něco měnilo. Ustálil jsem to :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jooo, jsi borkyně :D
Reagovat
smazaný uživatel
zajimavy zaber, Serenino branicni dychani - pet nadechu a vydechu.. proc zrovna pet, sakrys...:-)

Come on!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
MarcelPersch
Chudák Vika teď :( Davaj Sereno :)
Reagovat
dadaft
moc chyb na obou stranách. škoda.
doufám, že Aga z Alize předvedou lepší šou...
Reagovat
dadaft
* s Alizé * to je děs. ))
Reagovat
Sonja
Jéé, taková škoda:-(
Reagovat
dadaft
tak že by se přece jen rozjelo???
:))
Reagovat
Sonja
Vika chytře...využívá úhly, hraje Sereně pod nohy, nedává jí tolik prostoru na tu brutální hru.
Prostě úplně jiné kafe, než do toho proti Sereně tak trochu bezhlavě bušit:-)
Davaj!
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, kterým směrem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že Masha včera ve 2. setu hrála podobně, jako hraje Vika. Tedy samozřejmě obě hrajou jinak, ale Masha taky pochopila, že proti Sereně to musí dávat do stran nebo těsně před základní lajnu, ale určitě ne na kříž. To jsou pro Serenu přihrávky na winnery...
Reagovat
Sonja
No monty, já včera 2.set skoro neviděla...ale těžko se mi představuje, že by Maria hrála byť jen podobně:-) Třeba máš pravdu, koneckonců dotáhla to do TB, tak musela hrát dobře.
Reagovat
dadaft
mně se zápas s Marií líbil o hodně víc.
Reagovat
Sonja
Mě ten zápas nebavil, tak jsem 2.set už ani nesledovala, párkrát jen nakoukla.
Reagovat
gigin
Zkus to ještě :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak... Fandíme slušně (i svým)! :D
Reagovat
MarcelPersch
Doufám, že obě budou hrát lépe na AO, obě dělají strasně chyb. Come on Ree.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím hodně nervózní a plné chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
snad uz tu kyselinu mlecnou z tech svalu vytrepala.. :-) Come on!
Reagovat
dadaft
dneska to ale nevypadá na takové finále, jak je mezi těma dvěma zvykem.
bohužel.
Reagovat
Sonja
s titulem (měla by je vyhrávat častěji, sluší jí:-)))
http://im.rediff.com/sports/2014/jan/04ivanovic.jpg
http://www.tennisnews.gr/images/news_images/Ivanovic/2014/ivanovic_auckland_title.jpg

A ještě jedna krásná fotka:
http://31.media.tumblr.com/3fed559005be1b0867e0fb0ab05a51de/tumblr_mytltzbt781sllw2oo1_500.png
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo. :) Ale nejvíc se mi líbila ta fotka ze semifinále ("idemo"). :D
Reagovat
Padme
Nemáte někdo stream na tu čtyřhru? Díky
Reagovat
dadaft
tak začátek je tedy kujefsky nervózní, ale myslím, že se to rozjede...
Serena chce hrát na jeden úder.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám :) Serena come on ! :)) jak to, žes nekoukal na její ségru, myslela jsem, že jsi její fanda :)
Reagovat
dadaft
nevzbudil jsem se. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě radši nešla spát vůbec, protože bych měla stejný problém :) Spala jsem na dnešek 2 hodiny a už zase sedím u tenisu, asi vyhledám lékařskou pomoc :D:D
Reagovat
dadaft
njn, Serena se bojí delších výměn s Azarenkou.

(slovo bojí prosím brát s rezervou)))))
Reagovat
smazaný uživatel
uz se uklidni, ver si trochu a nezapomen na papirek.. :-)
Reagovat
dadaft
tak teď neskutečný kick Sereny na druhém servisu.
Vika to brala někde nad hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1. set je doma, naštěstí :)
Reagovat
dadaft
může mi někdo vysvětlit, jak to ta Serena dělá?
závěr setu, ona dá první servis metr a půl za... - rozhodí jí to???
ani ne. ))
dá eso z druhého
a pak ještě jedno...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra má v pavouku své spoluhráčky z Hopman cupu, hned v druhém kolem Alizé Cornet,ve čtvrtfinále možná Wozniacká a semifinále Stephensová nebo Errani

http://www.apiainternational.com.au/wp-content/uploads/2014/01/MDS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
na Radwanskou se pak v druhém kole těší Bouchardova :D:D ale je mi líto Agy - Bouchard, Halep,Jankovic nebo Kerber...no ta se přes granslamem pěkně prověří.
Reagovat
dadaft
jj.
pro Agu žádná procházka růžovým sadem.
Reagovat
tommr
jj Petra má o něco lehčí los než Aga. Téměř všechny její možný soupeřky měly navíc v poslední době nějaký zdravotní lapálie (Cornet, Wozniacki, Stephens). Tak snad toho Petra využije a dojde aspon do toho finále ... :)
Trochu mě jen mrzí, že Lucka Šafářová by v případě zlepšený formy a postupu pavoukem na Petru narazila už ve čtvrtfinále ...
Reagovat
Sonja
Doufám, že Aničce tenhle titul dodá potřebné sebevědomí, posílí ji v budoucích těžkých zápasech...a ruku v ruce s tím přinese další úspěchy:-)
Jinak jsem ještě chtěla pogratulovat Venus za bojovnost, pořád je to velká šampionka.

Tady jsou statistiky:
http://2i.cz/88f2f2d80b
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BdG3nKnCUAE0BKS.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tech Unforced errors, to je docela masakr. Hlavn, ze to Anicka ale dala.
Reagovat
EllNino
Gratulace Ani :D po tom prasátku na 15:40 sem si říkal, že to snad někdo dělá schválně -_- :D
Reagovat
Sonja
Bylo to pořádný drama až do samého konce...takhle má finále vypadat:-)
Reagovat
EllNino
Přesně, doufám, že něco podobnýho předvedou Vika se Serenou :) tak a teď jdu tržet pěsti Lleytonovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece jen existuje spravedlnost! :) Nemůžu si pomoct, ale Ana vyhrála naprosto zaslouženě. Prakticky celý zápas ve všech setech vedla, kromě závěru toho druhého... Za stavu 5:4 ve třetím jsem se zase bál, že to nevyjde (napřed dvojchyba Any za stavu 15-0, pak zase prasátko pro Venus za stavu 15-30), ale Ana to dokázala! :) Já jsem věděl, že jsem nevstával zbytečně...
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne po dlouhe dobe zaslouzene vyhrala titul :-) Ajde !
Reagovat
Bob
O jaké spravedlnosti to zase mluvíš? Kdyby vyhrála Venus, tak by bylo nespravedlivé?
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvím o tom, že Ana si ten zápas zasloužila vyhrát. Kdyby po takovém průběhu prohrála, tak by to bylo dost kruté...

Jinak taková slova se obvykle pronáší v euforii... :)
http://www.youtube.com/watch?v=3tJzc53uinQ
Reagovat
Sonja
to bylo luxusní zachránění brejkbolů:-)
OBROVSKÁ GRATULACE!
Lepší start do nové sezony sis nemohla přát (ani my fanoušci:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
po velké bitvě :)
Reagovat
Sonja
Anička pěkně:-) Servis podržel v důležitých chvílích...a pravda, i Venus docela pomáhá.
Teprv teď začne pořádný drámo...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak píšeš. Venus se na konci 1. setu zlepšila, ale jinak poměrně dost chybuje. Čím víc jí toho Anička vrátí, tím větší má šanci...
Reagovat
Sonja
Aby ten trojitý nadhoz Venus na matchball Aničky nebyl rozhodující:-(
Reagovat
smazaný uživatel
popravdě jsem tohle nečekala a už viděla výhru pro Anču.. Venus pochvala...:)
Reagovat
Sonja
Já upřímně přesně tohle čekala...
Tenhle set skončí 5-7:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný.. krásný finálový zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mečbol za stavu 5:3, tři brejkboly za stavu 5:5... Druhého setu je strašná škoda. :( Tohle si Anička prostě nezasloužila... Bohužel, Venus si v klíčových momentech pomohla servisem a urvala to hlavně bojovností.
Reagovat
Sonja
Já se přesně tohohle před zápasem bála...že až půjde do tuhýho, Ana znervozní a Venus toho využije jako velká šampionka. Ana může hrát stokrát líp než ona, ale je jí to prd platný, když nezvládne klíčový momenty:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se mi, že by Venus ty klíčové momenty zvládala líp, když to teď tak vidím...
Reagovat
Sonja
Teď to není klíčové, konec 2.setu byl klíčový. A klíčový bude samozřejmě i konec (AŽ konec) 3.
Ana by si to měla uhrát na 5-0, jinak to vidim zas bledě:-D (a ani to není záruka)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych čekala nástup Venus do 3. setu podstatně lepší než 0:2, aspoň, že teď srovnala a opravdu vyhraje ta, která to psychicky líp ustojí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nic není ztraceno... Já bych to Aně vůbec nevyčítal. Je jasné, že Venus je skvělá a zkušená hráčka, ale v takových případech je zapotřebí taky pořádná dávka štěstí, což ona měla (asi to mají v rodině). Co se týče toho trojitého nadhozu před mečbolem, tak nechci vynášet žádné soudy, ale docela by mě zajímalo, jestli se Venus tak třásla ruka, nebo chtěla Anu trochu rozhodit.
Reagovat
Sonja
Promiň, monty, to není štěstí...velcí šampioni (jako zrovna Williamsky) podobné věci ukazují dnes a denně.
Jinak ten trojitý nadhoz mohla být klidně taktika no. I to do sportu patří:-(
Reagovat
Sonja
Ana opět nevyužila své šance...0-40 a nic. Tyhle situace jí akorát víc a víc srážejí:-( Achjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky neříkám, že je to jenom o štěstí. Ale jsou prostě momenty, ve kterých štěstí potřebuješ a když ho nemáš, tak můžeš být sebevětší šampion... Teď zase Venus spadlo prase při shodě, to není přece není nic jiného než štěstí. Ale tentokrát si poprvé v zápase myslím, že Ana měla lépe zahrát na ty předchozí brejkboly...
Reagovat
Mr.Pink
presne tak, souhlas se Sonjou. nechapu, proc neustale vytahujete slovicka jako stesti, smula, stastnejsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to někdy hraje ve sportu dost důležitou roli, kor v takhle vyrovnaných zápasech... Ale jestli to někdo pochopil tak, že chci zpochybňovat kvality Venus, tak to pochopil špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
tak bys mohla ségru napodobit :) hodně štěstí
Reagovat
Mr.Pink
Venus vyhraje 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě věřit typy je docela odvážné..:)) ale dneska to risknu no :)
Reagovat
Sonja
2:0 snad ne, ale taky bych si na vítězku spíš tipla Venus. Čistě kvůli zkušenostem s velkými zápasy, mentalitě šampionky...Ana bude podle mě příliš nervozní. Ale ráda bych se pletla:-) Idemo!
Reagovat
smazaný uživatel
Venus začala hodně agresivně, ale Anička na to brzy našla odpověď... Zatím to nevypadá špatně, ale nechci nic zakřiknout. :)
Reagovat
smazaný uživatel
mám tady prý hrubku, tipy, sorry, ale snad se mi to ve 3.00 ráno promine :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, NETIPUJ, až mi bude hrát Petra ano? :)
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BdGU8ZTCEAEtwl6.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BdGVIMPCcAAv0pK.jpg
Reagovat
Sonja
Už se rýsujou hodně zajímavý zápasy.
Jelena x Makarova
Cibulka x Kerber
Sloane x Kuzněcova
Vinci x Errani :-D
Reagovat
tommr
hlavně ta poslední dvojice slibuje dost drsnou bitvu ... :)
Reagovat
tommr
Radwanska, Jankovic, Halep, Kerber in top half of women's draw.
Stephens, Errani, Wozniacki and Kvitova in bottom half.
Reagovat
tommr
Radwanska and Kvitova both get byes ...
Reagovat
tommr
Safarova v Schiavone
Reagovat
tommr
takže Petra má v prvním kole volnej los, ve druhým jí čeká nejspíš Cornetová, ve čtvrtfinále bud Wozniacká nebo Lucka Šafářová a v semifinále bud Stephensová nebo Erraniová. Příprava na HC tudíž ještě může přijít vhod ... :)
Reagovat
Sonja
Bude se losovat asi za 20 minut:-)
Reagovat
tommr
je to někde k vidění? :)
Reagovat
Sonja
Já to sleduju na twitteru: https://twitter.com/SydneyTennis
Reagovat
Sonja
Radwanska, Jankovic, Halep, Kerber in top half of women's draw.
Stephens, Errani, Wozniacki and Kvitova in bottom half.
Reagovat
tommr
Petřina polovina se zdá být o něco schůdnější. Jsem hlavně rád, že se vyhne Halepový ... :)
Reagovat
tommr
po prvním setu to vypadalo nadějně, ale pak Lucce odešlo podání a začala dělat neuvěřitelný chyby. Žádnou změnu k lepšímu u ní proti lonský sezóně bohužel nevidím ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka by se přitom mohla o své podání tak opřít...
Reagovat
Fandina
Lucka hrála svůj standard. Stejně jako obvykle. Škoda, že titul nebyl, ale přesto velká gratulace oběma holkám k finále. Dopadly líp než všechny ostatní holky, samozřejmě kromě finalistek. Doufám, že příště titul bude. Jinak to oběma na kurtu moc slušelo a jsou to moc velké sympaťačky.
Reagovat
tommr
Lucka předvedla svůj standard z posledního roku tj. hru s neuvěřitelně slabým podáním a spoustou chyb. Pokaždý když jde Lucka podávat tak hrozí ztráta podání. Upřímně řečeno ani se nedivím, že to Andrea chtěla zkusit taky s někým jiným ...
Reagovat
Fandina
Andrea to zkusila s někým jiným a jak to dopadlo. Kdyby dneska hrály s Luckou tak mají titul. Doplňovaly se. Bohužel.
Reagovat
tommr
těžko říct jestli by Háčka ve starým složení dneska vyhrály. Já si ale myslím, že s tím co Lucka předváděla od druhýho setu se prostě vyhrávat nedá at už by s ní hrál kdokoli ... :(
Reagovat
Fandina
mám pocit, že si vůbec nepochopil smysl hry Lucie. S chybami na tom byly s Míšou vyrovnaně, rozdíl byl v tom, že když se hrál třetí rozhodující set, tak Lucka jich udělala daleko míň a v důležitějších momentech zahrála líp, protože když už nedosáhly na druhý set, tak byl důležitý ten třetí. Tam byla Lucka lepší.
Reagovat
tommr
smysl její hry jsem opravdu nepochopil. Neustále se natahovala po míči, aby na poslední chvíli ucukla, nesmyslně přebíhala na síti, o tom jak podávala radši ani nemluvím. Lucka by jako top-deblistka měla určovat hru a ne dělat zmatky a ztrácet podání jako na běžícím pásu ... :(
Reagovat
Fandina
evidentně se dívíš černými brýlemi na hru Lucky. Už jsem si toho všimla víckrát. Příště se dívej s nadhledem a nebudeš na ní vidět samé chyby. Kdyby byla tak špatné hrající, nebyla by ve finále dneska ani nikdy jindy a nezískala by ty výhry, které získala. Pořád je na tom podle finančního žebříčku i v loňském roce třetí neúspěšnější naší tenistkou. Že se ti nelíbí její styl, ještě neznamená, že v konečném součtu je lepší tenistkou než ty ostatní.
Reagovat
Fandina
tommr ... oprava ... díváš černými brýlemi ne divíš ...
Reagovat
PetaM
Holky (resp. Lucka) si hned na začátku prohrály servis a bylo to 2:0, od té doby ale začala jejich jízda 1. setem a získaly 6 her v řadě. Hrajou pěkně, zejména Míša mě překvapuje, Lucka hraje, jak ji znám - ale lítá jí to, to je fakt (až na ten první servis zápasu ... :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Snad dají i ten druhý, titul na začátku sezony by je mohl nakopnout k super sezoně.. :)
Reagovat
tommr
jj první set našim vyšel i když jim v závěru soupeřky trochu pomohly ...
Jinak se mi líbí, že Lucka s Michaellou hrají ve stejnech dresech. A protože jsou obě blondýny a mají podobnou postavu tak jsou skoro k nerozeznání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Míša mě taky zatím mile překvapuje..:)
Ve druhým stejnej začátek, tentokrát ale soupeřky break potvrdily a vedou už 3:0...
Reagovat
PetaM
Já si právě na začátku říkal: "ty jo, Lucka hraje napravo, ale no to jsou změny oproti Andrey" a další záběr na Lucku a já "aha, tak ne, hraje tam, kde vždycky" :D :D Ale musím říct, že Míša podává velmi solidně. Bych i řekl, že lépe, než Lucka (kdyby Lucce vycházely všechny servisy, tak samozřejmě na Lucku má jen málokdo, ale takhle ... :D )
Reagovat
tommr
ve druhým setu už to nevypadá tak dobře - Lucka začíná dělat strašný blbosti ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
To je škody...tak příště, no..:)
Reagovat
Karl
Panebože, že já tady kvůli tomu ponocuji. To bylo hrozné co předvedli. Příště si to asi dvakrát rozmyslím, než se zase na něco takto v noci podívám. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude prosím hrát Serena a Vika našeho času? popř. live stream díky
Reagovat
MarcelPersch
v 10:00, v televizi to asi nebude.

http://www.sportlemon.tv/20131228/vv52bef26dc73de9.51311941-713931.html
Reagovat
Sonja
v únoru 1999 poprvé vyhrály WTA titul ve stejném týdnu.
Teď, o 15 let později mají šanci to zopakovat. Maso:-D

Jinak já samozřejmě v obou případech fandím soupeřkám:-) Ajde a davaj!
Reagovat
Sonja
Jéé, monty, já si nevšimla, že už si o tom napsal:-D
Reagovat
smazaný uživatel
http://farm8.staticflickr.com/7330/11723125544_6c02252d7b_o.jpg
Reagovat
PetaM
:D :D
Reagovat
tommr
ty předchozí díly jsou taky o Petře nebo o jinejch tenistkách? A pokud ano tak kde je možný je najít? :)
Reagovat
Nancy_z
Našla jsem tohle: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=529258
Reagovat
tommr
díky za odkaz ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Jelena: Když tento zápas začínal, tak jsem ráno zrovna odjížděl pryč. Takže jsem jenom průběžně sledoval změny skóre na mobilu (doma jsem potom viděl aspoň highlighty)... Poprvé jsem se podíval, když byl právě dohraný 1. set a jeho výsledek mě docela vyděsil. Podle průběhu Jelena získala první brejk na 2:0. Pak Vika kontrovala rebrejkem, ale ve čtvrtém gemu získala Jelena další výhodu brejku. Od stavu 3:1 už získávala gemy v 1. setu pouze Jelena, když v šesté hře ukořistila už svůj třetí brejk a za stavu 5:1 dopodávala první set. Jelena odehrála tuto pasáž asi opravdu skvěle... Druhý set už pro Viku vypadal mnohem lépe, i když začátek nebyl vůbec jednoduchý. Hned v prvním gemu Vika musela odvracet čtyři brejkboly. To se jí povedlo a mezi druhým a čtvrtým gemem 2. setu se vyvíjelo skóre přesně opačně, než tomu bylo v setu prvním. To znamená: Vika brejk na 2:0, Jelena rebrejk na 2:1, Vika další brejk na 3:1. Potom Vika v šestém gemu nevyužila vedení 40-0 na returnu a to jí mohlo chvíli mrzet, protože v sedmém gemu Jelena získala brejk a snížila z jejího pohledu na 3:4. Vika ovšem vzápětí zase vzala Jeleně servis a za stavu 5:3 doservírovala druhou sadu, přestože měla Jelena jeden brejkbol... Šlo se tedy do třetího a rozhodujícího setu. Vika jako první ukořistila brejk a vedla 2:1. Ve čtvrtém gemu Jelena nevyužila jednu šanci na rebrejk a následně Vika díky dalšímu prolomenému servisu zvýšila už na 4:1. Za stavu 5:2 Vika podávala poprvé v zápase na vítězství, ale tam to ještě nevyšlo. Jelena získala brejk a následným snížením na 5:4 dostala Viku pod tlak. Napodruhé už to ale Vika dopodávala a mohla se tak radovat z postupu do finále. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/SzvUe1qM/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Serena: První set jsem taky víceméně sledoval jenom přes livesport na mobilu. Tam bohužel není údaj, kdo právě podává, ale podle toho vývoje jsem to celkem odhadl. Když Masha prohrávala 1:3, tak jsem věděl, že asi právě přišla o servis. Vzápětí získala rebrejk a snížila, ale Serena zareagovala dalším brejkem. Domů jsem dorazil, když Masha prohrávala 2:5 v 1. setu. Viděl jsem tedy ještě poslední gem první sady, ale ten se mi teda moc nelíbil. Masha udělala dvě dvojchyby a ve výměnách hrála všechno na střed. Tudy cesta nevedla... Naštěstí začala Masha ve 2. setu hrát mnohem líp. Hned v prvním gemu totiž získala brejk. Byla ale velká škoda, že ho poté nepotvrdila, protože při svém podání vedla 40-15. Následoval však další brejk pro Mashu (dokonce čistou hrou) a ten už se povedlo potvrdit. Masha se dostala do vedení 3:1 a já začal tušit, že tenhle set by mohl vyjít. Jenže ten náskok bohužel dlouho nevydržel. Serena si vzala ztracené podání zpět a srovnala na 3:3. Mashe se ale povedl další brejk čistou hrou, jenže Serena kontrovala úplně stejně - 4:4. Těch nepotvrzených brejků za stavu 1:0 a 4:3 byla vážně škoda. Kdyby aspoň jeden z nich Masha potvrdila, tak by to podle mě dotáhla. Ale to jsou bohužel jenom kdyby... Devátý gem byl pro Mashu taky docela smolný. Serena vedla při svém podání 40-0, ale rázem už to bylo jenom 40-30. No a pak holky sehrály parádní výměnu, ve které Masha měla navrch, jenže čárový zahlásil při posledním úderu Mashy aut, který v žádném případě nebyl. Výměna se tak musela opakovat, což bylo pro Mashu dost nepříjemné a vzápětí ještě víc, protože Serena dala eso...
Reagovat
smazaný uživatel
Masha v následujícím průběhu dvakrát podávala na setrvání v zápase, což se jí povedlo, aniž by Sereně nabídla nějaký brejkbol. Šlo se tedy do tie-breaku. První minibrejk získala Serena, ale od stavu 4-3 udělala dvě dvojchyby za sebou a najednou měla výhodu minibrejku Masha. Jenže ani ona s tím nenaložila dobře, když hned za stavu 5-4 vrátila Sereně její "dáreček" a taky udělala dvojchybu. Pak se Serena díky dalšímu minibrejku dostala k prvnímu mečbolu, ten ale Masha odvrátila ve velkém stylu (dnešní "Hot Shot" - viz odkaz níže). Pak měla Serena druhý mečbol, ten ale namířila do autu. Až třetí mečbol Serena proměnila a pomohla si k tomu svým sedmým esem v zápase. K tomu rozhodujícímu mečbolu jí taky bohužel pomohla Masha, protože za stavu 7-7 tam udělala docela zbytečnou chybu...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/4jSYArDg/#prubeh-zapasu;1
http://www.wtatennis.com/videos/article/3602792/title/brisbane-shot-of-the-day-friday

Zkrátka a dobře, v 1. setu byla Serena určitě lepší, ale ve druhém už "jenom" šťastnější. Opravdu je velká škoda, že Masha z toho vývoje 2. setu nevytěžila víc. Serena se na začátku druhé sady celkem trápila (na servisu i returnu), ale zároveň začala hrát Masha mnohem líp než na konci 1. setu. Už se nepokoušela Serenu přestřílet údery na střed, ale začala to víc dávat do stran. Z toho pramenily nejen vítězné údery, ale i chyby od Sereny. Jenže Masha měla taky problémy se svým servisem a to byl asi hlavní důvod, proč dneska neuhrála víc. Říkal jsem si, že v řadě zápasů měla Masha problém vzít Sereně podání. Dneska to neplatilo, ale zase mělo problém si udržet vlastní servis. Prostě jako na potvoru... Takže mě fakt mrzí, že aspoň ten jeden set dneska nevyšel. Na druhou stranu, Masha si ve 2. setu ověřila, že i proti Sereně může hrát vyrovnanou partii. K zisku setu chyběly jenom dva míčky a taky asi kousek toho pověstného štěstíčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále se těším a budu Vice určitě držet pěsti! :) Její dnešní výkon nemůžu až tak posoudit, ale když Masha dostala Serenu do tie-breaku, tak Vika (která na ni umí víc) jí může dostat třeba do 3. setu. :) Tak uvidíme... Já už teď pomalu půjdu spát, abych byl čerstvý (snad :D) na finále Aničky v Aucklandu. Je opravdu pozoruhodné, že dvě moje favoritky hrajou v tomto týdnu finále a každá z nich proti jedné ze sester Williamsových. Přečetl jsem si na Twitteru WTA, že Serena a Venus naposledy vyhrály singlový titul v jednom týdnu v únoru 1999!
https://twitter.com/WTA/statuses/419109683098435584

Tak doufám, že to tak zůstane... AJDE ANA!!! COME ON VIKA!!! :)
Reagovat
LukasH
Já mám ale pocit, že za toho stavu 40:30, kde byla ta dobrá výměna a byl zahlášenej aut, by stejně Serena přehodila Mášu lobem.
Ve druhým setu hrála Serena dost blbě a stejně to stačilo. Ona má prostě mentální sílu a takovej tenisovej um, že i když jí to nejde, hraje pořád líp než 99% tenistek na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
ne by.... Serena ji prehodila lobem... :-)
Reagovat
LukasH
Tak Serenko, Serenko. Letos pěkně všechny 4 grandslamy. Věřím ti.:-D:-D
Reagovat
LukasH
Jojo.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
preletla jsem kvuli Serene part 2 a 3...

Zkrátka a dobře, v 1. setu byla Serena určitě lepší, ale ve druhém už "jenom" šťastnější.

... videla jsem jeste min nez ty, uvozovky vidim, ale monty, monty... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě, se opovaž :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě nejsem jistý, jestli by ten lob Sereny nešel do autu. Přiznám se, že jak zahlásili Mashe aut, tak už jsem ten míček nesledoval. Každopádně z toho obě nebyly nadšené a od čárového tam chyba určitě byla...

V některých momentech hrála Serena špatně, ale i Masha udělala ve 2. setu nějaké chyby. Chvílemi to však zase byl světový tenis od obou... Serena má hlavně tu výhodu, že si dokáže pomoct servisem jako nikdo. Ale stojím si zatím, že druhý set vyhrála šťastnější hráčka. Bylo by to tak i v případě, kdyby ho získala Masha.
Reagovat
smazaný uživatel
my ale o tom lobu mluvime proto, ze slo o dobry mic.. :-) Dopadl vsak az po chybe rozhodci, takze byl ten fakt uz bezpredmetny.
Reagovat
Sonja
http://www.2i.cz/f52f2f05d6
Reagovat
Bob
Serena nezklamala :)
Reagovat
dadaft
myslím, že by se ATP ve světle těchhle zápasů měla trochu zamyslet - vždyť si to vemme - vzpomínáte na zápas Nadala s Djokovičem na TM - Nadal neměl jediný, opakuji JEDINÝ úder, kterým by dokázal ukončit výměnu - - - - - - - - - - .............je k pláči, když no.1 nedokáže nijak zakončit................
.................... jaký rozdíl proti zápasům ženské elity, kdy můžeme sledovat jeden krásný winner za druhým!
občas mezi muži uvidíme zápas, který vypadá, jako by ho hrály ženy, viz třeba Ferrer - Brands předvčerem, kdy to tam Brands dokázal taky pěkně nasolit (nebo místy Gulbis včera)...............
.............. ale v současném mužském tenise je extrémně obtížné takhle hrát dlouhodobě úspěšně.
Roger pomalu odchází a z tenisu se stane simonovsko-nadalovsko-murray-djokovičovská atletická břečka.
myslím, že je čas nějakou drobnější změnou (třeba rychlejší míče) podpořit možnost zakončování.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že je to takhle dobře, že se střídají různé styly, každý si může vybírat, jestli chce sledovat antukový tenis s dlouhými výměnami nebo přestřelku na 2-3 ůdery od základní čary. Někomu se líbi to, někomu ono. Ženy tak dlouhé výměny hrát nemůžou, protože nejsou tak atleticky vybaveny, jako muži. U mužů se dneska prosazují rychlí a vytrvalí běžci. Trefit vítězný ůder je čím dál těžší. Včera jsem pár výměn mezi Nadalem a Gulbisem sledoval a chápu,že Gulbis nemohl hrát jinak, než buď-anebo.
To je můj laický pohled na věc.

A to s těmi míči je dobrá myšlenka, aspoň na některých turnajích (např. v hale) se můžou zavést.
Reagovat
Luky99
Nezbývá než držet palce a věřit. Come on Vika !!! :-)
Reagovat
kada.tom
... myslím, že ve finále není absolutně o čem, v případě, že Serena bude hrát tak, jak hrála dneska a i minulé zápasy a Vika taktéž, tak dostane Vika pěkný výprask a bude ráda, když uhraje nějaký ten game ...

... já ale Vice věřím, že se vyhecuje a bude si chtít spravit chuť po dnešním utrápeným vystoupení (ani to ve ČF nebylo ideální!!) a bude chtít Serenu potrápit a když se sejdou nějaké ty okolnosti (Sereně nepůjde 1. podání, Serena se špatně vyspí, Vika bude hrát velmi dobře, ...) tak by třeba mohla i vyhrát :-)

Pozitivum pro mojí favoritku Viku je určitě to, že i když je v zápase dole, tak se vyškrábe a otočí to. Se Serenou to ale tak lehce nepůjde ... takže budu držet všechny palce, aby to zítra, Viko, vyšlo a odvezla sis z Brisbane titul :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím. Zápas Viky proti Jeleně jsem sice neviděl (jenom z highlightů), ale pokud bude hrát Serena jako dneska ve 2. setu, tak Vika šanci určitě má... Je fakt, že Serena zatím na turnaji ještě neztratila set, zatímco Vika už odehrála dva tříseťáky. Ale věřím, že ve finále to nebude znát.
Reagovat
Mayo
tak Serena opäť raz porazila Máshu, čiže ako som predpokladal prekvapenie sa nestalo...nech klepne aj Azaru
Reagovat
smazaný uživatel
A Sereně gratulace, že postoupila do finále! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve 3. zápase po návratu držet krok se Serenou? Myslím, že celkem slušný.. Ten 2. set mrzí snad víc než kdyby dostala 6:0 nebo 6:1, protože šance tam měla.. :-((
V 1. setu hrála Maria skvělé, ve výměnách to na mě působilo, že byla mírně aktivnější, ale bohužel Serena je prostě Serena..
Dobrý je, že co jsem tak četl kousky z tiskovky, tak si Maria vezme jen pozitiva z tohoto zápasu, což si myslím, že jich bylo dost!! :D Např. když se jí novináři opět zeptali na její sérii se Serenou, tak odpověděla:"I just found 14 ways how not to win!" :-) Uvidíme, jak bude hrát na AO! Tam si myslím, že už bude hrát líp než tady.. :-))
Takhle prožívat Grigor její zápas.. :D
https://twitter.com/ayumingo1014/status/419114721023754241/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak.. :-) tak jeste ta Azarenka... Come on!!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist