Sérii prostějovských triumfů v extralize zkusí zastavit I. ČLTK

18. 12. 2018, 15:02
Previews 11
Tenisty Prostějova dělí jedna výhra od prodloužení panování v české extralize smíšených družstev. Ve středečním finále se pokusí celek z Hané připravit o jedenáctý triumf v řadě hráči pražského I. ČLTK.

Prostějov kraluje extralize od roku 2007 (v roce 2009 se soutěž kvůli finále Davisova poháru nehrála) a útočí na osmnáctý titul v historii. I. ČLTK je ve finále poprvé po třech letech a s Prostějovem prohrál duel o titul v letech 2015, 2011, 2003 i 2002.

"Bude to těžký zápas, ale máme vyrovnanější a kvalitnější tým," věří v síly svých svěřenců před finále kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil. Prostějov letos ale málem do finále neprošel, v semifinálové skupině byl dva míče od vyřazení. "Vypadalo, že nepojedeme, ale teď to stiskneme a uděláme další titul," řekl Navrátil.

V sestavě Prostějova na rozdíl od minulých let chybí hvězdní Karolína Plíšková či Tomáš Berdych, ale nastoupit by měla Lucie Šafářová, daviscupoví reprezentanti Jiří Veselý a Adam Pavlásek a z cizinců Kazach Michail Kukuškin.

Celek z pražské Štvanice věří ve start Markéty Vondroušové, která by měla být přes problém s třísly připravena hrát. Nastoupit by mohla Lucie Hradecká, připravena je Tereza Martincová. Ve skupině se z mužů osvědčili Američan Michael Mmoh a Slovák Andrej Martin, vedle zahraničních posil bodoval také Robin Staněk.

"Doufám, že vyhrajeme, ale budeme potřebovat trochu štěstí," řekl kapitán I. ČLTK Praha Petr Vaníček. "Naši zahraniční hráči můžou proti Kukuškinovi a Veselému určitě uspět, budeme potřebovat bod od žen a dobrý debly," řekl Vaníček.

Finále začne v říčanské hale v 10:00, vstupenky jsou vyprodány a přímý přenos vysílá Nova Sport.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
horska.kraslice
Ach jo, Marketka už opět problém s třísly, já už nevím, jak jí mám držet palce, aby ji zdraví pořád nezrazovalo.... :-(
Reagovat
EllNino
Jakto? Kde je psano?
Reagovat
lars
v clanku nahore:
Markéty Vondroušové, která by měla být přes problém s třísly připravena hrát.
Reagovat
misa
https://www.instagram.com/p/BriklpdgMXC/
Reagovat
Haitik
https://pbs.twimg.com/media/DuuNzOTXgAEFmtm.jpg:large
Petra pojede obhajovat titul.. :-))
Jsem zvědavý, jestli tam pojede fakt i Maruš.. :D
Reagovat
Frick
No, je to docela sranda, že už za 9 dní (+ kousek) začne v Aucklandu a Sydney kvalda.

Bohužel, už ta chuť sledovat ten tenis prostě není.
Reagovat
PetaM
Není? Já se nemůžu dočkat :D :D :D

A ty si určitě najdeš nějakou jinou, kterou budeš moct buzerovat, o to se nebojím. ;)
Reagovat
Frick
Maky, no...
Reagovat
EllNino
Sydney?
Reagovat
Frick
Brisbane, no. To je jak holinky a hodinky.
Reagovat
Fransoas
Zítřejší finále by mohlo být těsné.Z první se zdá,že Prostějov má lepší hráče.Protože je to ale týmová soutěž,nechám se překvapit,kdo bude vítězem,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist