Šestá výhra v řadě! Vondroušová si ve Francii zahraje své největší semifinále

30. 3. 2017, 14:47
Aktuality 47
ITF CROISSY-BEAUBOURG - Markéta Vondroušová vyhrála na turnaji ITF 60k ve francouzském Croissy-Beaubourgu i pošesté. V dnešním čtvrtfinále oplatila loňskou porážku z Katovic čtvrté nasazené Kateryně Kozlovové. Ukrajinku porazila 6-2 7-5 a zahraje si své největší semifinále v kariéře. V něm vyzve Marynu Zaněvskou, nebo Jekatěrinu Alexandrovovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová letos zatím sbírá jeden úspěch za druhým. Letošní sezonu odstartovala sérií dvaceti vítězství v řadě a na úspěšné první dva měsíce letošního roku, během nichž získala dva tituly, navazuje i v březnu. Na právě probíhajícím podniku ITF 60k v Croissy-Beaubourgu je jako úspěšná kvalifikantka už v semifinále.

Rodačka ze Sokolova absolutně fenomenálně zvládla tříkolovou kvalifikaci a příliš dlouho se na kurtu nezdržela ani v prvním kole hlavní soutěže. Šťastnou poraženou z kvalifikace Dianu Marcinkevicovou totiž z kurtu vypráskala za pouhých 56 minut. Lotyšce navíc nadělila kanára.

Ještě větší debakl schytala ve druhém kole turnajová sedmička Sabina Šaripovová. Uzbecké tenistce sedmnáctiletá Češka povolila za hodinu hry jediný game a suverénně postoupila mezi nejlepších osm.

Ve svém největším čtvrtfinále Vondroušová vyzvala nasazenou čtyřku a 113. hráčku světa Katerynu Kozlovovou z Ukrajiny, s níž prohrála loni v kvalifikaci turnaje WTA v polských Katovicích.

O pět let starší Ukrajinka skončila v Brisbane těsně před branami hlavní soutěže a následně nezvládla úvodní vystoupení na všech osmi akcích. Další výhry se dočkala až právě v Croissy-Beaubourgu, kde přehrála Věru Lapkovou a Amru Sadikovicovou.

Sedmnáctiletá Češka zahájila utkání sérií čtyř vyhraných gamů v řadě a náskok dvou brejků udržela až do konce. V prvním setu čelila vůbec prvnímu brejkbolu v hlavní soutěži. S ním si však poradila a díky skvělému servisu (78%) i returnu získala úvodní dějství za pouhých 25 minut.

Rovněž ve druhé sadě byla na kurtu lepší hráčkou Češka. Zatímco o podání Kozlovové se často bojovalo, Vondroušová si servis držela suverénně. Prorazit soupeřce podání dokázala až na osmý pokus. Vzápětí další parádně zvládnutý zápas doservírovala do vítězného konce.

Ve svém prvním takto prestižním semifinále svede Vondroušová souboj s turnajovou pětkou Marynou Zaněvskou, nebo druhou nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Jeden z největších českých talentů se v žebříčku postupně přibližuje první dvoustovce. Po dnešním celkově 19. letošním vítězství v hale opět poskočí o několik příček, přičemž předstihne i krajanku Marii Bouzkovou. V hale letos Vondroušová navíc ještě neprohrála a má fantastickou bilanci 32-3.

• ITF 60k CROISSY-BEAUBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Vondroušová (ČR) - Kozlovová (4-Ukr.) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

47
Přidat komentář
tommr
hraje zítra od 19:00 semifinále s druhou nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou. Případná výhra by jí vynesla na 210.místo v žebříčku a do první stovky v letošní Race. Doufám, že ze zápasu bude nějakej stream ... :)
Reagovat
George_Renel
Žádný stream zatím nebyl a ani na dnešek jsem žádný nevypátral.
A nedivil bych se, kdyby to dnes již Markéta nedala. Má letos vzhledem ke stálým postupům do nejvyšších fází turnajů asi nahrán nejvyšší počet zápasů a její bilance je neuvěřitelná. Bude toho asi již mít dost, ty kvalifikace ji dost vyčerpávají. Ale snad se jich již zbaví a další bude až na pařížský GS.
Reagovat
tommr
to je škoda. Doufal jsem, že aspoň závěrečný kola uvidíme. Streamy jsou i z mnohem menších turnajů než je Croissy ... :(
Co se týče vyhlídek Markéty tak to vidím tak 50 na 50. Je sice pravda, že ty kvalifikace jsou únavný, ale na druhou stranu zatím všechny dosavadní zápasy na turnaji zvládla ve dvou setech a často velmi krátkých takže nějaký síly by jí snad ještě měly zbýt ... :)
Reagovat
bIbec
pěkný výsledek. Ale další soupeřku už neporazí.
Reagovat
Frick
Ok. Vsaď na Alexandrovku barák :o)
Reagovat
bIbec
tak barák bych nevsadil na nikoho.
Reagovat
Fandina
tak tak :-))
Reagovat
Frick
Tak neplácej. Nevim, proč by Alexandrofku nemohla porazit. Jo, v Šenčenu dobrá, ale do tý doby nic. Žádná kometa to letos neni.
Reagovat
EllNino
vrchní plácal říká druhému, aby neplácal ...
Reagovat
EllNino
je boží, mohla by to vyhrát celé ..:)

Netěší mě Belinda, ktetá obět nedohrála zápas :/
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem si, že BeBe se zvládne vrátit líp. Loni před FC oznámila nucenou pauzu.
Snad se dá dohromady.
Jsem zvědavý, s kým Švýcarsko vyrukuje x Bělorusku. Aspoň že Timea už trénuje :-)
https://www.instagram.com/p/BSQyxe0BcCE/?taken-by=timea.official
Reagovat
Haitik
Prej kvůli zápěstí skrečovala..
Reagovat
EllNino
:/
Reagovat
smazaný uživatel
No Maky míří k velké kariéře. Je levačka, vysoká, dobrý servis, ranařka taková druhá verze Petry. Rozhodně větší naděje než Bouzková, která směřuje ke kariéře kolem 2. stovky, občas nějaké to kolo na GS, občas turnaj WTA, ale na víc to zatím nevypadá, ale třeba se to nakonec změní... Každopádně jsem zvědavá zda vůbec se někdy najde nějaká dominantní hráčka typu Serena, Graf, Navrátilová. Prostě opravdová hvězda a to by mohla být asi Bellis, zatím je k tomu nejblíže
Reagovat
Serpens
Srovnávání s Petrou teda je hodně vedle.
Reagovat
EllNino
asi tak ...
Reagovat
VlS
Neprognózuj, na prognózy máme prezidenta. Nech to vyhnít, ono se to vyjeví samo a hlavně nikomu neplánuj kariéru, ať nepřijde nějaká boží pomsta ve formě zdravotních problémů.
Reagovat
Frick
Tak, tak Miloš je nejlepší. Kdepak ňákej Drakouš nebo co...
Reagovat
smazaný uživatel
Dragonoš slaboch, Horáčková, Dinzbýr a Bejbiš hrůza nad všemi hrůzami
Reagovat
Fandina
Markétke zase až tak vysoká není, já vedle ní stála a typuji tak 175 cm, ale faktem je, že ještě roste. A mám dojem, že Maruška je vyšší, ale myslím, že to není tak důležité, i když výška v tenise je bezesporu výhodou.
Reagovat
misa
http://www.itftennis.com/media/255640/255640.jpg

Nějak vysoká zrovna není.
Reagovat
tommr
ale malá taky není a ještě může trochu povyrůst ... :)
Reagovat
VlS
Holka v 17, skoro 18 už nevyroste.
Reagovat
Frick
http://www.vecernikpv.cz/co-se-stalo/zpravodajstvi/19351-z-pripadu-kvitova-pomnik

Začínám přemýšlet, zda tomu nechyběla větší rozhodnost hned na začátku. Kdyby se dala odměna milion a hned, tak by se taky nic moc nezkazilo. Za meloun se zkrátka práská snáž....
Reagovat
VlS
Jdi s tím už do pr.....
Reagovat
Frick
Ty nechceš, aby ho chytnuli?
Reagovat
EllNino
a ty ho tím pindáním chytíš ?
Reagovat
Frick
Jo.
Reagovat
VlS
Tak to udělej a pochlub se s tím, až se ti to povede, do tý doby s tím dej pokoj.
Reagovat
Frick
Co když ale fakt neexistuje?
Reagovat
blixa
Neoblbuj tady a běž se konečně přihlásit. Chápu že tě žere svědomí ;-)
Reagovat
Frick
A dostanu ty prachy?
Reagovat
blixa
To nevím. Ale v base si určitě užiješ spoustu sexu, zaručeně tam bude sedět dost tenisových fandů ;-)
Reagovat
Fandina
NE, to musí být někdo, kdo se akce neúčastní.
Reagovat
VlS
Dostaneš, ale zaplatit.
Reagovat
VlS
Když neexistuje, tak ho chyť taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to neřeš, ten chlap už je stejně za hranicema a je to jedno. Myslím že i Petře je to jedno, dvakrát do stejné řeky nevztoupíš
Reagovat
Frick
To je zajímavý, jak se z nějakýho místního zoufalce, co zřejmě do tý doby kradl "stovku po stovce" udělá portřelej gauner, co už teď se válí někde na Bahamách.

No ok, někam na Slovensko asi utéct mohl.
Reagovat
Frick
Ty by se ještě mohly počítat do rankingu, co bude rozhodovat o kvaldě na RG, že jo?
Reagovat
tommr
je prostě skvělá a začínám věřit, že letošek by moh bejt pro ní průlomovej rok. Skalp Kozlovový je velice cennej - s tou by měla hodně práce každá hráčka z první stovky. Markéta by mohla uspět i v semifinále, protože obě potenciální soupeřky jsou zhruba na stejný úrovni jako Kozlovová ... :)
V žebříčku se Markéta posune už někam ke 220.místu což by jí mohlo stačit na kvalifikaci na GS a předstihne i Marii Bouzkovou ... :)
Reagovat
VlS
Pokud by vyhrála turnaj, posunula by se na cca 180
Reagovat
tommr
jj a v letošní Race by se posunula do první stovky ... :)
Reagovat
misa
Pomalu se blíží k WTA kvalifikacím.
Reagovat
misa
Nebo rychle? :)
Reagovat
Frick
Rychle!
Reagovat
smazaný uživatel
Čiperně.
Reagovat
George_Renel
První set v pohodě, ale ve druhém obrovská bitva, kterou rozhodl brejk na 6:5.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist