Sestini Hlaváčková o šancích Vondroušové v semifinále. Vždycky jsem chtěla Wimbledon vyhrát

13. 7. 2023, 10:04
Rozhovory 4
Boj o další tituly z legendárního Wimbledonu vrcholí. A Češi mají stále tři želízka v ohni. O finále se ve čtvrtek popere Markéta Vondroušová (24), v deblu pak spolu se svou tchajwanskou spoluhráčkou Hsieh Su-Wei o finálovou účast zabojuje Barbora Strýcová (37). Postaví se jim další Češka, Marie Bouzková (24) po boku Španělky Sorribesové Tormové. Co říká na suverénní počínání Markéty Vondroušové v turnaji a jak na legendární Wimbledon vzpomíná ona sama? Tentokrát jsme v podcastu Livesport Daily vyzpovídali bývalou profesionální tenistku Andreu Sestini Hlaváčkovou.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

"Já jsem ten měsíc turnajů na travnatých površích milovala, můj tenis perfektně seděl na trávu. A hrozně jsem Wimbledon chtěla vyhrát, ale to se bohužel nepovedlo. Přitom jsem titul z All England Clubu řadila vždycky ve svém žebříčku výš – než třeba Roland Garros nebo US Open, které se mi vyhrát podařilo," vzpomíná.

Nejblíž vítězství na nejstarším turnaji velké čtyřky byla v roce 2012, kdy se jí spolu s parťačkou Lucií Hradeckou povedlo dostat až do finále. V tom ale narazily na tehdy neporazitelné sestry Williamsovy. A podlehly jim 5:7 a 4:6. O 14 dní později se Američankám duo H+H postavilo znovu – ve finále olympijského ženského deblu. A znovu Hlaváčková s Hradeckou odešly poražené.

"S nimi se tehdy nedalo hrát, jsou obrovské, dávají ohromné rány zezadu, navíc dělové podání. Ten servis se jim skoro nedá vzít a na trávě už vůbec ne."

A co říká na návrat starší ze sester na tenisové dvorce v All England Clubu? Pořadatelé Venus udělili divokou kartu. V prvním kole ale nestačila na Ukrajinku Svitolinovou, se kterou se Markéta Vondroušová porve o wimbledonské finále.

Preview zápasu Vondroušová - Svitolinová

"Já jsem ji v době, kdy jsem hrála, adorovala, vzhlížela jsem k ní. Teď si myslím, že v její roli už bych na kurt nechodila, protože si myslím, že je skvělý to ukončit na vrcholu, s důstojností a s tím, že se mě hráčky bojí, ne v době, kdy se z takové megastar vlastně stane celkem dobrý los do prvního kola."

V novém vydání podcastu Livesport Daily jsme zavzpomínali i na její poslední zápasy v All England Clubu, včetně ne uplně příjemných momentů, které jí přinesl. "Tehdy mě bolel každý pohyb, nemohla jsem ani vstát z kurtu, sebemenší pohyb vyvolal křeč. To bylo hodně smutné," dodává.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Rozlučkový turnaj na loňském Prague Open

Novou roli moderátorky a komentátorky

Šance Markéty Vondroušové ve čtvrtečním semifinále proti Svitolinové

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

4
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-ukrajinci-s-rusy-na-wimbledonskem-kurtu-jde-byt-ve-sportu-fer-ke-vsem-233815

Jedním ze dvou hostů tohoto dílu je tenisový reportér ČRo Jaroslav Plašil.
Reagovat
vojta912
Nezbývá doufat, že se z UAjinky nesesype jako ze švýcarské severomaďarky.
Reagovat
JohnB
Sestini Hlaváčková o šancích Vondroušové v semifinále. Vždycky jsem chtěla Wimbledon vyhrát

Kriste pane kdo to psal ten titulek?

Ona má promluvit o šancích Vondroušové v SF a druhá část titulku je, že ona sama chtěla Wimbledon vyhrát?

smile vždyť to absolutně nedává smysl
Reagovat
Petr_Fisk
Jako kdyby ostatní věci kolem nás smysl dávaly...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist