Sestini Hlaváčková se Strýcovou si poprvé zahrály finále, titul z Říma ale nezískaly

20. 5. 2018, 12:58
Aktuality 2
WTA ŘÍM - Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová si na podniku WTA Premier 5 v Římě zahrály na teprve třetím společném turnaji a poprvé se dostaly do finále, titul ale nevybojovaly. V boji o něj dnes na antuce v italské metropoli podlehly ve dvou setech Australance Ashleigh Bartyové a Nizozemce Demi Schuursové, které hrály na vůbec první společné akci.
A. Sestini Hlaváčková a B. Strýcová

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová odehrály tři společné turnaje a jejich výsledky mají vzestupnou tendenci. V Miami vypadly v prvním kole, minulý týden v Madridu došly do semifinále a dnes v Římě si spolu zahrály poprvé ve finále.

Na titul si ale musí ještě počkat. V boji o něj dnes druhé nasazené Češky podlehly 3-6 4-6 Australance Ashleigh Bartyové a Nizozemce Demi Schuursové 3-6 4-6. V druhém setu se zdálo, že by plzeňské rodačky narozené v roce 1986 mohly zápas otočit, vedení 4-0 ale neudržely. Bartyová zakončila utkání esem při prvním mečbolu.

Strýcové se nepovedlo navázat na životní březnový březnový triumf v Indian Wells s Tchajwankou Su-Wei Hsieh a nerozšířila tak sbírku 21 titulů. Alespoň částečně ale mohla zapomenout na neúspěchy ve dvouhře, ve které už tři měsíce nevyhrála a prohrála osm zápasů v řadě.

Sestini Hlaváčková, jež se druhou sezonou specializuje na čtyřhru, prohrála i druhé letošní finále, v Sydney neuspěla po boku tchajwanské tenistky Latishy Chan. Po dnešku má dvojnásobná grandslamová vítězka finálovou bilanci 25-21.

"Jsem ráda, že jsem odehrála několik zápasů za sebou se stejnou parťačkou, které navíc můžu věřit a vím, co od ní na kurtu čekat. V posledních týdnech se mi nedařilo, jak jsem byla zvyklá. Výsledek v Římě byl odměnou za trénink a práci, kterou jsem podstoupila," řekla po finále Sestini Hlaváčková.

Litovala především promarněné šance ve druhém setu. "Byla obrovská škoda, že jsme nedotáhly druhý set, ve kterém jsme si udělaly obrovský náskok. Do dalších turnajů se z toho však poučíme," dodala. Nyní se obě tenistky vrací do Čech, kde se budou připravovat na Roland Garros.

Bartyová a Schuursová proměnily v triumf hned první společný turnaj. Dvaadvacetiletá Australanka Bartyová získala sedmý deblový titul v kariéře, letos triumfovala podruhé. V březnu zvítězila v Indian Wells na teprve druhém společném turnaji s Američankou Coco Vandewegheovou. 

Čtyřiadvacetiletá Nizozemka Schuursová vyhrála deblový turnaj WTA pošesté. V této sezoně získala již třetí vítězství a pokaždé s jinou partnerkou.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.703.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (4-Ukr.) - Halepová (1-Rum.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bartyová/Schuursová (8-Austr./Niz.) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace.
Ashleigh v deblovým žebříčku poskočila na 5. místo před Andreu.
Tak ať si přenese herní pohodu i do singlu a na RG.
Reagovat
tommr
ostudně nezvládnutý finále od našich hráček. Ve druhým setu už vedly 4:0 a protože Bára podávala vypadalo to na jasnou záležitost. Jenže pak se naše hráčky začaly nesmyslně hádat o jeden spornej míček a od tý doby už neuhrály ani hru ... :(

Až na ten zkrat ve finále se jim ale Řím poved a mají stále ještě šanci zabojovat o účast na letošním deblovým TM ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist