Sestrovražedný souboj vyhrála Urszula Radwaňská

16. 2. 2009, 16:05
Aktuality 3
WTA DUBAJ - Už tři nasazené tenistky se mohou rozloučit s vidinou titulu na štědře dotovaném podniku WTA v Dubaji. Mimo hru jsou turnajová sedmička Kuzněcovová, její krajanka Čakvetadzeová a také nemocná Agnieszka Radwaňská, kterou vyřadila její vlastní sestra.
Urszula Radwaňská

Polské sestry Radwaňské se spolu na turnaji WTA utkaly vůbec poprvé. Desátá hráčka světa Agnieszka Radwaňská svou o rok mladší mladší sestru Urszulu porazila mezi juniory čtyřikrát, mezi dospělými jí to ale mladší sourozenec oplatil i s úroky: s turnajem s dotací dva miliony dolarů se Agnieszka, která z Paříže dorazila nachlazená, rozloučila porážkou 4-6 3-6.

"Snažila jsem se nemyslet, kdo proti mě na druhé straně stojí. Je vždycky těžké hrát se sestrou, ale jsem ráda, že jsem ve druhém kole," prohlásila po utkání 120. hráčka světa Urszula Radwaňská. "Je ale nemocná a po zápase mi řekla, že hrála kvůli čtyřhře. Kdyby dneska neměla nastoupit ještě ve čtyřhře, zápas by vzdala. Necítila se dobře," dodala.

Nejvýše nasazenou hráčkou, která už je v Dubaji mimo hru, je ovšem Ruska Světlana Kuzněcovová. Turnajová sedmička odehrála teprve druhý zápas od Australian Open, ve kterém potrápila pozdější vítězku Serenu Williamsovou, než jí ve třech setech podlehla. V Dubaji se jí dařilo o poznání hůř: často chybující Kuzněcovová sice v souboji druhého kola s krajankou Vesninovou po prohraném úvodním setu dokázala vyhrát druhou sadu, v rozhodujícím setu jí ale Vesninová nadělila kanára.

Přes první kolo se nepodařilo přejít ani další nasazené Rusce Anně Čakvetadzeové. Tu měla v prvním kole původně čekat Izraelka Shahar Peerová, kterou ovšem úřady Spojených arabských emirátů nepustily do země. Místo ní proti Čakvetadzeové nastoupila Japonka Ayumi Moritaová, která od turnaje v Aucklandu stále čekala na vítězství, jehož se nedočkala ani v kvalifikaci. Ruska ovšem nevyužila příznivého losu a po prohře 5-7 2-6 stále čeká na první letošní postup do třetího kola.

Ve druhém zápase druhého kola naopak nezaváhala Ana Ivanovičová. Srbské tenistce se povedla odveta za vyřazení ze 3. kola Australian Open, když ve svém úvodním zápase v porazila 7-5 6-4 Rusku Alisu Klejbanovovou a postoupila mezi nejlepších šestnáct. "Cítím se už opravdu skvěle, začala jsem dobrý tenis. Dařilo se mi na servisu a má ze sebe dobrý pocit," těšilo jednadvacetiletou Srbku, která si také pochvaluje spolupráci s novým trenérem.

V Dubaji se podle původního plánu nepředstaví čerstvá vítězka z Paříže Amelie Mauresmová. Důvodem je šibeniční čas na přesun. Mezi finálovým zápasem ve Francii a prvním kolem ve Spojených arabských emirátech měla na přelet čas zhruba 20 hodin. Dnes už totiž musí být v Dubají odehrány všechny zápasy prvního kola. "Nešlo to. Letěla bych přes noc a před zápasem bych byla bez šance na odpočinek. To by nemělo význam," omluvila se vítězka z roku 2002 Mauresmová. V turnaji ji nahradila  Slovinka Klepačová, jež však už v prvním zápase nestačila na Španělku Medinaovou.

Naopak poražená finalistka Jelena Dementěvová má v Dubaji možnost obhájit titul, jelikož měla narozdíl od Mauresmové v prvním kole volný los. První soupeřkou jí bude Rakušanka Bammerová.

Výsledky - Dubaj (dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
U. Radwaňská (Pol.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 6:4, 6:3, Cornetová (10-Fr.) - Groenefeldová (Něm.) 6:4, 6:1, Bartoliová (11-Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6:0, 4:6, 7:6 (8:6), Cibulková (12-Slov.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:2, Hantuchová (SR) - Vögeleová (Švýc.) 7:5, 6:2, Niculescuová (Rum.) - Peng (Čína) 3:6, 7:5, 6:2, Razzanová (Fr.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7:5, 6:2, A. Bondarenková (Ukr.) - Govorcovová (Běl.) 6:4, 6:3, Schiavoneová (It.) - Dellacquaová (Austr.) 6:1, 6:1, Stosurová (Aus.) - Rybáriková (Slov.) 6:4, 6:3, Pinová (Fr.) - Szavayová (Maď.) 2:6, 6:2, 6:3, Mirzaová (Ind.) - Makarovová (Rus.) 7:5, 6:2, Medinaová (Šp.) - Klepačová (Slovi.) 6:1, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Vesninová (Rus.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:4, 3:6, 6:0, Ivanovičová (8-Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 7:5, 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Urszula vypadá na té fotce nějaká starší...
Reagovat
smazaný uživatel
jaký souboj??? Agnieszka to prostě vypustila, Urszula se dostane do top100 a s prize money za postup půjdou na půl :p
Reagovat
smazaný uživatel
No moc "sestrovražedně" to nevypadalo :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist