Sestry Plíškovy v Linci vybojovaly první deblový titul z turnaje WTA

13. 10. 2013, 13:30
Aktuality 6
Karolína a Kristýna Plíškovy si v hale v Linci připsaly první titul z turnaje WTA ve čtyřhře. Jednadvacetiletá dvojčata ve finále zdolala 7-6 6-4 nejvýše nasazenou kanadsko/polskou dvojici Gabriela Dabrowská a Alicja Rosolská.
Karolína a Kristýna Plíškovy

Pro českou dvojici to bylo druhé deblové finále na turnaji WTA. V červenci ještě neúspěšně usilovaly o titul v Palermu, tentokrát už se dočkaly. 

Bývalá vítězka wimbledonské juniorky Kristýna si připsala první úspěch mezi elitou, někdejší vítězka dívčího Australian Open Karolína už letos v březnu slavila titul z dvouhry v Kuala Lumpuru.

Ve finále dvouhry triumfovala Němka Angelique Kerberová, jež si poradila s dvojnásobnou šampionkou Anou Ivanovičovou.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (13. 10. 2013)

Čtyřhra - finále:
Kar.Plíšková/Krist.Plíšková (ČR) - Dabrowská/Rosolská (1-Kan./Pol.) 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
podle oficiálního webu WTA jsou sestry Plíškovy první dvojčata co kdy vyhrály nějakej turnaj WTA:
http://www.wtatennis.com/news/article/3491794/title/stats-corner-twins-make-history-in-linz
Reagovat
tommr
už jsem se smířil s tím, že sestry Plíškovic v singlu do absolutní špičky nejspíš nikdy neprorazí. Snaha jim nechybí, ale jsou příliš neohrabaný. V deblu by snad ale jednou do špičky prorazit mohly, protože tam se ten jejich špatnej pohyb a úderová nejistota trochu ztrácí. Bylo by hezký kdyby P+P časem dokázaly úspěšně nahradit značku H+H ... :)
Reagovat
PetaM
Tak to si nemyslím. H+H sice nahrazeny budou, ale až za delší dobu. Háčkám v singlu zbývají už asi "jen" 3, 4 roky + -. Zajímalo by mě ale, jestli pak budou hrát jenom debla, nebo se na to celé vyprdnou ... :D
Reagovat
andeloo
tak já to vidím dost podobně
Reagovat
andeloo
ale ůspěch v každém případě
Reagovat
Fandina
veliká. Mám velkou radost z jejich deblového titulu, prvního na okruhu WTA. Ve čtvrtek jsem byla v Linci na místě a moc jsem jim tam fandila. Tak moc přeji další úspěchy a držím palce. Gratulace veliká. Jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist