Sestry Williamsovy na olympiádě ve dvouhře skončily

14. 8. 2008, 18:03
Aktuality 12
Jedno velké překvapení za druhým dnes registrují olympijské tenisové turnaje můžů i žen. Po Rogeru Federerovi nezdolaly hranice čtvrtfinále ani americké sestry Williamsovy. Serena podlehla ve třech setech Rusce Jeleně Dementěvové, Venus proti domácí Na Li nezískala dokonce ani jednu sadu.
Williams Serena

Serena Williamsová vyřazena Dementěvovou
Majitelka osmi grandslamových titulů Serena Williamsová do sbírky úspěchů olympijskou medaili z dvouhry nepřidá. Americká tenistka dnes ve čtvrtfinále podlehla turnajové pětce Jeleně Dementěvové z Ruska, která v Pekingu může navázat na stříbro ze Sydney.

Bývalá světová jednička Williamsová vyhrála první set 6:3, pak ale převzala aktivitu její soupeřka. Sedmá hráčka světového žebříčku vyhrála další dvě sady 6:4 a 6:3 a podruhé v řadě porazila mladší ze slavného sesterského dua. Loni ji připravila o šanci na titul ve finále turnaje v Moskvě, i když s ní prohrála předchozí čtyři vzájemná utkání.

Williamsová viděla hlavní problém v malé úspěšnosti podání. "Neservírovala jsem dobře, v tom to dneska bylo," poznamenala po porážce.

Její šestadvacetiletá přemožitelka se v semifinále utká s krajankou Verou Zvonarevovou, která ve třech setech porazila Rakušanku Sybille Bammerovou, přemožitelkou Lucie Šafářové. Jedenáctou hráčku světa Dementěvová třikrát ze čtyř vzájemných utkání porazila, ale letos mají vyrovnanou bilanci.

Olympiáda je pro Dementěvovou výjimečným podnikem. "Byla to velmi vzrušující chvíle. Tohle je pro mě nejdůležitější turnaj této sezony," komentovala pocity po proměněném mečbolu.

Vypadla i Venus Wiliamsová
Ve čtvrtfinále olympijského turnaje překvapivě vypadla i wimbledonská vítězka Venus Williamsová. Zlatá medailistka ze Sydney dnes v Pekingu nestačila na domácí Na Li, která ji porazila dvakrát 7:5.

Olympijská dvouhra tak bude pokračovat bez obou sester Williamsových, které si dnes mohou spravit chuť ve čtyřhře. Olympijské šampionky ze Sydney čeká utkání druhého kola proti Japonkám Ajumi Moritaové a Ai Sugijamaové.

Dvaačtyřicátá hráčka světa Li Na, která se s Venus Williamsovou utkala poprvé v kariéře, bude k radosti čínských fanoušků bojovat o medaile. V semifinále ji čeká vítězka duelu mezi světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska a Ruskou Dinarou Safinovou.

OH PEKING (ženy) - výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (5-Rus.) - S. Williamsová (4-USA) 3:6, 6:4, 6:3, Zvonarevová (9-Rus.) - Bammerová (Rak.) 6:3, 3:6, 6:3, Li Na (Čína) - V. Williamsová (7-USA) 7:5, 7:5.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Li Na vihraje OH přeju ji to,ale balo by dobré když by vihrála třeba i Zvonarevová.
Reagovat
smazaný uživatel
nwm no myslim ze zvonareva neprejde pres dementevovou a doufam v tom.......elene verim!!tak hodne stesti
Reagovat
smazaný uživatel
dementevova vyhraje :) OH
Reagovat
smazaný uživatel
já proti safině nic nemám jenom její hnusnej tlustej chcicha a když prohraje tak brečí
Reagovat
smazaný uživatel
Sem rád že sestry Williamsovy vypadly. Olympiádu vyhraje Safina. Přeju ji to a rozhodně na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by stačilo finále, ať nám pokračuje pěkná série. Na US Open ale čekám tradiční sešup. I v Melbourne se letos zadařilo - účast v 1.kole přece není až tak špatný výsledek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelenka Jankovičů se v poslední době opájí jedním velkým bludem - že by snad mohla dlouhodobě patřit do absolutní špičky. Čím dřív dostane přes ústa, tím líp. I pro ni samotnou. Pomohla si odchodem bývalé jedničky i poklesem formy nebo zdravotními problémy dalších tenistek. Ale reálně to bude takové motání se okolo pátého místa.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase inteligentní příspěvek... Do absolutní špičky patří a že ty máš jinej názor, kvůli tomu přece hrát nepřestane a ani ty všude získaný body do žebříčku jí kvůli tobě nevezmou :-) "Motání se okolo pátého místa na světě" :-)) To je snad málo nebo dokonce hodno opovržení? :-) A že je třeba nějakou dobu první - proč by proboha nemohla, to jako má úmyslně prohrávat nebo co?? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou by mohla být sranda. O body přichází postupně každý hráč, počítá se jen posledních 52 týdnů a já bych předpokládal, že bodů už bude získávat o něco míň. Např. tento týden obhajuje 300 bodů z loňského Rogers cupu (ve finále prohrála s Justýnou) a na OH se tedy holka musí pěkně snažit. Jestli nevíš o co jde, stáhni si z webu WTA žebříček ve formátu pdf. Je to velmi přehledné.
Pár týdnů No.1 být může. Dřív tam belgičanky vydržely podstatně delší dobu a uhrály o hodně víc bodů - pamatuješ 7000 ? Dnes jsou tady jen tři tenistky, které by mohly atakovat 5000 bodů - Safina, Maria a Ivanovič, budou-li bez zdravotních problémů. V případě tvé Jeleny to už tak optimisticky nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeleně to přeju asi nejvíc,ale spíš si myslim,že vyhraje Safina nebo Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
jelena je moje nejoblibenejsi hracka a moc ji to preju........doufam ze bude ve finale!!!!hodne stesti
Reagovat
smazaný uživatel
No možná Safinová to semifinále asi jistý mít nebude.Jankovičová tentokrát docela suverénně porazila Cibulkovou,tak se asi bude držet,ale spíš věřim Dinaře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist