Sestry Williamsovy se v New Yorku střetnou ve čtvrtfinále

2. 9. 2008, 07:55
Aktuality 0
US OPEN ŽENY - Poslední grandslam sezony uvidí rodinné čtvrtfinále sester Sereny a Venus Williamsových. Starší Venus v pondělí vyřadila ve čtvrtém kole US Open polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou, mladší Serena si rovněž bez problémů poradila se Severine Brémondovou z Francie.
Serena a Venus Williamsovy

Obě sestry v dosavadním průběhu turnaje v každém zápase neztratily více jak 5 gamů, a tuto hranici nepřekročily ani dnes. Venus Williamsová smetla turnajovou devítku Agnieszku Radwaňskou 6-1 6-3 a oplatila jí dva roky starou porážku. Američanka proti Polce hodně útočila, z čehož pramenilo dost velké množství nevynucených chyb, které však dokonale smazala vítěznými údery.

Serena Williamsová na US Open nehrála semifinále už pět let. Letos je k němu po výhře dvakrát 6-2 nad Severine Bremondovou blízko. Šestadvacetiletá rodačka z Michiganu proti Francouzce během hodinového zápasu dominovala ve všech směrech, když úspěšnost prvního podání měla 90% a proti 11 nevynucených chybám zahrála 24 vítězných míčů.

Ve Wimbledonu se americké sestry utkaly až ve finále, tentokrát je los svedl proti sobě o dvě kola dříve. Zatím mají vyrovnanou bilanci vzájemných utkání 8-8, na grandslamech vyhrála každá po pěti zápasech. Na US Open vyhrála dva ze tří soubojů Venus.

Osminásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová litovala, že vzájemný duel přichází v New Yorku tak brzy. "I semifinále by bylo lepší než čtvrtfinále, ale tak aspoň jedna z nás bude v semifinále," poznamenala.

Právě ve čtvrtfinále pro obě sestry skončil předchozí turnaj na olympiádě, kde Serena podlehla pozdější vítězce Dementěvové a Venus nestačila na domácí Li Na.

US OPEN - pondělní výsledky žen:

Dvouhra - osmifinále:
Safinová (6-Rus.) - Grönefeldová (Něm.) 7-5 6-0
Pennettaová (16-It.) - Mauresmová (32-Fr.) 6-3 6-0
doplněno:
S. Williamsová (4-USA) - Brémondová (Fr.) 6-2 6-2
V. Williamsová (7-USA) - A. Radwaňská (9-Pol.) 6-1 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist