Sestry Williamsovy v 1. kole US Open vyzvou Češky Hradecká s Noskovou

28. 8. 2022, 22:57
Aktuality 8
Sestry Williamsovy si zahrají v prvním kole čtyřhry na US Open proti debutujícímu českému páru Lucie Hradecká a Linda Nosková. Venus a Serena nastoupí společně k deblu po více než čtyřech letech.
Serena a Venus Williamsovy

Serena Williamsová, jež v září oslaví 41. narozeniny, začátkem měsíce oznámila, že se připravuje na konec kariéry. I když nespecifikovala, že bude US Open jejím posledním turnajem, všeobecně se to očekává.

Společně s Venus, které bylo v červnu 42 let, získala Serena čtrnáct grandslamových titulů. V New Yorku triumfovaly dvakrát, v letech 1999 a 2009. Dohromady mají 30 singlových trofejí z grandslamů - 23 Serena a sedm Venus. Čtyřhru hrály sestry Williamsovy společně naposledy na Roland Garros v červnu 2018, kde vypadly ve 3. kole.

Sedmatřicetiletá Hradecká a o dvacet let mladší Nosková spolu budou hrát čtyřhru poprvé. Hradecká na US Open v roce 2013 triumfovala po boku Andrey Hlaváčkové, v letech 2012 (s Hlaváčkovou) a 2017 (s Kateřinou Siniakovou) si zahrála finále.

Serena Williamsová bude hrát utkání 1. kola dvouhry v pondělí s Dankou Koviničovou z Černé Hory. Deblová soutěž začne ve středu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
GaelM
Už jednou Češky proti Williamskám překvapení zvládly: https://www.youtube.com/watch?v=1wyKF026B-Y

Proč by se to nemohlo podařit znovu? Samozřejmě Lucka s Bárou byly tehdy trochu jinde, ale to i Američanky, vždyť obě za poslední rok skoro nic nehrály a mají už svůj věk.
Reagovat
Preview.lover
Splněný sen pro Lindu N
Reagovat
Krisboy
Tak to je výzva. Věřím, že to Lucka vošéfuje a holky to zvládnou. Lucka to bude řídit, Linda to oběhá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bylo by fajn pokračovat v tradici, kdy Češky posílají největší hvězdy na odpočinek smile
V deblu to ale naše holky nebudou mít tak snadné jako Danka v singlu.
Reagovat
tommr
sice jsem si přál aby Williamsky vyfasovaly Češky ale jinej tým : Krejčíková se Siniakovou by je smetly ...
Hradecká s Noskovou s nima můžou mít problémy. Lucka je stará skoro jako Williamsky a na její hře je to už znát. Linda je zase příliš mladá a s debly na nejvyšší úrovni nemá žádný zkušonosti ...
Reagovat
milik254
Já myslím, že pro Lindu, jakožto velkou fanynku Sereny, to bude bombastická zkušenost, určitě budou hrát night session na nějakém velkém kurtu. A pro Lucku to může být krásné rozloučené s GS, případně poslední velká výhra
Reagovat
vergus
Pokud Serena neprojde přes druhé kolo, tak mají holky slušnou šanci ji poslat jednou provždy do historie smile
Reagovat
Dobry-den
Tak se Linda přece jen utká se svým vzorem. smile Při poslední příležitosti.

Náhoda? Tak určitě. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist