Sestry Williamsovy ve Stanfordu už myslí na vzájemné finále

31. 7. 2009, 11:29
Aktuality 7
WTA STANFORD - Před měsícem ovládly Wimbledon, teď si chtějí podmanit turnaj ve Stanfordu. Sestry Williamsovy zatím v cestě do čtvrtfinále neztratily ani set, nyní však Venus čeká Ruska Šarapovová a mladší Serena, jež není v ideální formě, narazí na nebezpečnou Stosurovou.
Venus a Serena Williamsovy

Sestry Williamsovy jsou ve Stanfordu jako dvě nejvýše nasazené a tak sní o dalším společném finále. Navíc se jim daří i ve čtyřhře. "Bylo by to hezké se znovu potkat ve finále," zasnila se Venus.

Její mladší sestra Serena ale zatím vypadá trochu z formy. Stejně jako v prvním kole proti Číňance Na Li se i v duelu s Maďarkou Czinkovou dopouštěla velkého množství nepřesností. O výhře ve dvou setech opět rozhodovala v tie-breaku, který si Czinková vlastními chybami prohrála sama.

"Udělala jsem dost chyb, tak jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech. Tento týden se mi rozhodně podle představ nedaří," zlobila se na sebe Serena. "Určitě bych měla zapracovat na returnu."

V pátek wimbledonskou vítězku čeká Australanku Samantha Stosurová, se kterou letos ztratila set na turnaji v Sydney. "Bude to dobrý zápas. Ona se poslední dobou hodně zlepšila a já zase nejsem zcela ve své kůži," upozorňuje Serena. Deblová specialistka Stosurová zažívá zatím nejúspěšnější období singlové kariéry. Nedávno si zahrála semifinále na French Open a dostala se poprvé do první světové dvacítky. Ve Stanfordu přešla přes Cibulkovou a Niculescuovou.

Venus pavoukem prochází zatím snadněji. Dvojnásobná vítězka turnaje ve dvou zápasech ztratila jen 11 gamů, když ve druhém kole porazila Rusku Kudrjavcevovou 6-1 7-5. "Pár hloupých chyb jsem udělala. Mohla bych hrát trochu konzistentněji a pak by výhra byla mnohem jednoznačnější," řekla Venus.

Ve čtvrtfinále ji ale čeká mnohem tvrdší oříšek v podobě vracející se Rusky Šarapovové. "Moc se těším. Miluju zápasy proti Venus. Pro mě je to velký návrat a teď mám šanci si zahrát s tak velkou hráčkou, jako je Venus. Navíc v době, kdy je na vrcholu své formy," nemůže se dočkat Šarapovová, jež vyhrála tři z pěti vzájemných setkání. Ve středu ve Stanfordu hladce porazila desátou hráčku světa Petrovovou.

Také Venus se na zápas dvou bývalých světových jedniček těší. "Klíčem k úspěchu bude, abych hrála svůj tenis jak nejlépe umím. Cítím, že to pro mě dopadne dobře," věří si Venus.

Už ve druhém kole čekala nepříjemná soupeřka na čtvrtou nasazenou Srbku Jelenu Jankovičovou. Zápas s wimbledonskou čtvrtfinalistkou Sabinou Lisickou rozehrála špatně, když ztratila první set snadno 2-6. Postupně se ale dostala do tempa a utkání otočila. "Potřebuji více zápasů. Moje filozofie je taková, že čím víc hraju, tím hraju lépe," tvrdí Jankovičová.

Nyní se jí pokus vyřadit Francouzka Marion Bartoliová, jež přešla přes domácí Oudinovou. "Na Jelenu umím zahrát, tak proč by se na zápas netěšila," připomněla Bartoliová svou bilanci s Jankovičovou, kterou porazila čtyřikrát ze sedmi duelů. Naposledy letos v Melbourne.

- WTA STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (30. 07. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Czinková (Maď.) 6-3 7-6(7)
V. Williamsová (2-USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 7-5
Jankovičová (4-Srb.) - Lisická (Něm.) 2-6 6-2 6-4
Bartoliová (8-Fr.) - Oudinová (USA) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Můj názor je, že se do finále nakonec nedostane ani jedna ze sester.
Reagovat
smazaný uživatel
kez by to bylo tak jak to rikas.. nejlepsi by bylo kdyby se tam dostala Maria s Elenou:)
A vyhrála by Maria:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale noo.. Dementievovu musi poraziť Hantuchováá! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čteš mi myšlenky prchlik.petr.:-)
Obávám se, že tvá oblíbenkyně Daniela nebude mít proti Dementěvové moc šancí, protože nemá podle mě žádný superšpičkový úder, kterým by Elenu dostala do úzkých (jako třeba Serena servis+forhend, velká škoda Wimbledonu)!:-(
Reagovat
smazaný uživatel
jj daniela měla tedka jen stesti... neni to hracka jako drive.. naposled zazarila na AO 2008. Od té doby se marně hledá... a widět Elenu s Mariou ve finále by bylo fakt úžasný ale to by musela Maria dnes podat 100% výkon aby porazila Venus. Ale podle mě jsou obě dvě Williamsky hratelné. Zatím tam nepředvedly žadné exluzivní výsledky. No bude to napínavé:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale zjistil jsem, že kdyby se už Elena s Marií potkaly, bylo by to již v semifinále, jsou bohužel v stejné části pavouka.:-( Ale tak by to aspoň bylo dobrý v tom, že vítězka by dala lekci Sereně, jestli se ta vůbec do finále dostane, Sam Stosur může být nebezpečná!
Nojo, Danka se trápí, ale pořád obě Slovenky převyšují kvalitou naše hráčky (vemte si 2 roky zpět to bylo přesně naopak), tedy alespoň Cibule určitě i když ta hraje takový divný styl, všechny, co mají tvrdé údery ji vpodstatě mohou porazit. Ale v porovnání s Beneškou je to jak nebe a dudy.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prý finále Elena - Maria. Nedávno tady Prchlík vymýšlel jak Vajdiška bude ještě letos v Top 30 a teď se zase neumí podívat na pavouka, který všichni známe od neděle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist