Sestry Williamsovy vyhrály i druhý letošní turnaj ve čtyřhře

16. 5. 2010, 13:42
Aktuality 4
WTA MADRID - Sestry Williamsovy včera v noci získaly druhý letošní titul ve čtyřhře. V Madridu navázaly na triumf z Australian Open a potvrdily přání, že chtějí zaútočit na post deblových světových jedniček.
Venus a Serena Williamsovy

Serena a Venus Williamsovy v Madridu odehrály teprve druhý letošní turnaj ve čtyřhře. Ve čtyřech utkáních neztratily ani set a společně získaly 17. titul. Ve finále ukončily šňůru osmnácti vítězných zápasů Gisele Dulkové s Flavií Pennettaovou.

Sestry Williamsovy spolu do roku 2003 vyhrály šest grandslamových titulů. Dalších pět let z různých důvodů příliš společných zápasů neodehrály. Až v roce 2008 zase začaly pravidelně startovat na turnajích 'velké čtyřky' a od Wimbledonu jsou téměř k neporažení.

Odehrály šest grandslamů a titul nezískaly jen loni na French Open. K tomu navíc přidaly již druhé olympijské zlato. Kromě klopýtnutí na Roland Garros loni prohrály už jen na Turnaji mistryň.

Venus v Madridu navíc může získat i titul ve dvouhře. V pondělí bude světovou dvojkou hned za sestru Serenu. Navíc chtějí být i nejlepšímí deblistky světa.

"Chceme být jedničkami, ne dvojkou. Ale obě v čele být nemůžeme. Chceme se o to pokusit alespoň ve čtyřhře," prozradila Serena plány sesterské dvojice.

Do karet jim nahrál i rozpad deblových jedniček Blackové s Huberovou, jež zatím i nadále žebříčku vládnou. Američanky jsou za nimi a na první místo se mohou posunout už po French Open.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 05. 2010)

Čtyřhra - finále:
S. Williamsová/V. Williamsová (1-USA) - Dulková/Pennettaová (8-Arg./It.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu nejlepší, mohly by se věnovat jen čtyrhře! :D a vyhrávat tituly! jim stačí objet za rok 6 turnaju a jsou svetovymi jednickami! :D Dneska fandim Venus.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak budu hravat spolu okrem GS aj par velkych turnajov- Premier mandatory ci premier 5 tak budu nonstop jednotkami. Som zvedavy preco dlhe roky spolu nehravali a od 2008 zase hraju co v tom bolo:D
Reagovat
skott
Zraneni, nic jineho.Jinak klouboucek dolu pred nima, muzu jen rict, ze jim to preju.Jsou neuveritelny a nemaji ted opravdu konkurenci.Akorat skoda, ze z jednoho z nejvetsich turnaju WTA neni zadny prenos (to same pred tydnem Rim) a treba v Estorilu byli k videni i utkani prvnich kol De Shito (nastesti teda aspon s Arantxou Rus:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist