Sevastovová v Bukurešti potvrdila roli jedničky a má 3. titul

22. 7. 2018, 21:25
Aktuality 0
WTA BUKUREŠŤ - Antukový turnaj v Bukurešti vyhrála nasazená jednička Anastasija Sevastovová. Osmadvacetiletá Lotyška ve finále porazila 2-0 na sety Chorvatku Petru Martičovou a získala svůj třetí titul.
Anastasija Sevastovová

Anastasija Sevastovová v Bukurešti potvrdila roli nasazené jedničky, byť v průběhu týdne musela dvakrát otáčet nepříznivý vývoj. V dnešním finále zdolala 7-6 6-2 Chorvatku Petru Martičovou a oplatila jí drtivou porážku z loňského Roland Garros.

Osmadvacetiletá Lotyška hrála o titul podruhé v této sezoně a na rozdíl od finále na Mallorce, kde marně obhajovala loňský triumf, tentokrát turnaj dotáhla až k zisku své třetí trofeje. Poprvé triumfovala už v roce 2010 na antuce v portugalském Oeiras.

"Jsem strašně moc šťastná. Potřebuju teď nějaký čas, abych si to užila. Bohužel pokaždé je to stejné a musím rychle na další turnaj. Ale jsem šťastná a nadšená," radovala se Sevastovová, která si finále v Bukurešti zahrála už předloni, tehdy však proti domácí hvězdě Simoně Halepové neuhrála ani game.



Martičová hrála finále na okruhu WTA teprve podruhé v kariéře a stejně jako v Kuala Lumpur 2012 na titul nedosáhla.

Obě finalistky se nyní přesunou na antuku do Moskvy. Sevastovová bude v prvním kole čelit Francouzce Parmentierové, Martičovou vyzve Rumunka Beguová.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Sevastovová (1-Lot.) - Martičová (Chorv.) 7-6(4) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Beguová/Mituová (Rum.) - Koviničová/Zanevská (Č. Hora/Belg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist