Seznamte se se Shelby Rogersovou

9. 8. 2014, 09:58
Rozhovory 0
V polovině července se Shelby Rogersová senzačně prodrala na antukovém turnaji v Bad Gasteinu z kvalifikace až do finále. V dobrých výkonech pokračovala jednadvacetiletá Američanka i tento týden v Montrealu, kde úspěšně prošla kvalifikací a ve druhém kole si vyšlápla na domácí hvězdu Eugenií Bouchardovou. Přečtete si rozhovor pro WTA a poznejte tak více naději amerického tenisu.
Profily hráčů
Shelby Rogersová

Již minulý rok hrála Shelby Rogersová kvalifikace některých turnajů WTA, zahrála si například hlavní soutěž antukového Roland Garros, kde postoupila do druhého kola. První polovina letošní sezony se však americké hráčce vůbec nepovedla, výrazně na sebe upozornila až po Wimbledonu, kdy si nejprve zahrála čtvrtfinále turnaje ITF ve Francii a hned týden poté došla senzačně z kvalifikace až do finále antukového turnaje v rakouském Bad Gasteinu. Cestou do finále jednadvacetiletá Rogersová vyřadila například Španělku Suárezovou-Navarrovou, Camilu Giorgiovou, či antukovou specialistku a bývalou pátou hráčku světa Saru Erraniovou, ve finále se pak utkala s Němkou Petkovicovou, které podlehla dvakrát 3-6.

Tento týden se talentovaná Američanka kvalifikovala na prestižní Rogers Cup v Montrealu, kde si pak ve druhém kole vyšlápla na domácí hvězdu a osmou hráčku světa Eugenií Bouchardovou, kterou smetla 6-0 2-6 6-0. V osmifinále pak Rogersová nestačila na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánka, s níž uhrála jediný game.

113. hráčka světa v Kanadě odpovídala na dotazy WTA. Rozhovor, v němž hovoří o své rodině, o tom, jak se dostala k tenisu, či o svém tenisovém idolu, si můžete přečíst i vy.

Výhra nad domácí hvězdou Eugenií Bouchardovou je pro vás asi největším vítězství v kariéře, co myslíte?
Ano, byla to neuvěřitelná zkušenost. S ní byl celý stadion a mě fandilo tak deset lidí. (smích) Byl to velmi dobrý zápas, atmosféra na kurtě byla dost divoká, ale naštěstí jsem to zvládla. Ona je tady doma a dalo se očekávat, že lidi poženou právě ji, nedivím se tomu, naopak.

Jak jste začala hrát tenis?
Moje starší sestra hrála tenis a já jsem prostě chtěla být jako ona. Začala jsem, když mi byly asi čtyři roky a pamatuju si, že jsem opravdu hodně trénovala, moc ráda jsem chodila na kurty a postupně jsem se zlepšovala. Měla jsem sen - chtěla jsem se stát profesionální hráčkou, což se mi teď splnilo.

Můžete nám říct něco o vaší rodině?
Moje sestra se jmenuje Sabra a je to psycholožka. Ségra se v květnu vdala, takže to byla velká akce, myslím ale, že jsem plakala víc než ona. Bylo to krásné a romantické, takže jsem se neudržela. Moje máma je Starley a je to můj největší fanoušek. Jsem jí opravdu moc vděčná za všechnu podporu, kterou mi dává, protože mi tím neuvěřitelně pomáhá. Otčím se jmenuje Jim a je tu tenhle týden semnou, je s ním velká zábava, takže se tu rozhodně nenudím. Má profesionální myšlení, protože dříve hrával fotbal. Mám opravdu skvělou rodinu, které si moc vážím.

Jak byste popsala váš herní styl?
Jsem hodně agresivní hráčka a ráda určuju tempo výměny, když můžu. Mám dobrý servis, který mi někdy dost pomáhá, když tam teda padá. (smích) Je jasné, že je tu další spousta věcí, které potřebují vylepšit, ale stále na tom pracujeme. Řekla bych, že to tak mají všichni.

Kdo je vaším tenisovým idolem?
Vždycky jsem milovala zápasy Steffi Grafové, ale abych byla upřímná, mám raději mužský tenis, kde je osobností číslo jedna Roger Federer. Myslím, že jsem do něj zamilovaná, ani nevím, jak to mám popsat, je to prostě hvězda!

Jakých cílů byste ráda dosáhla v tenise?
Cíle se stále mění, zejména teď v poslední době, kdy se mi poměrně daří. Tím prvním cílem je teď rozhodně postup do Top 100. Dalším cílem je hrát hlavní soutěž US Open. Hodně často cíle měním, je to dobrá motivace.

Jaký je váš oblíbený povrch nebo turnaj?
Vždycky jsem měla ráda antuku, jelikož jsem na ní měla nejlepší výsledky. Mám teď samozřejmě moc ráda turnaj v Bad Gasteinu, kde jsem si letos zahrála své první finále na okruhu WTA. Dalším oblíbeným turnajem na antuce je rozhodně Charleston, mám k tomu místu velké pouto. Nemůžu ale říct, že nemám ráda betony, to rozhodně ne. Ráda hraju na tvrdém povrchu a asi nejoblíbenějším turnajem na betonech je pro mě US Open, je to trošku taková srdeční záležitost, je to největší tenisová akce v Americe.

Jaké pouto máte k turnaji v Charlestonu?
Je to moje rodné město, takže tam mám hodně fanoušků, přátel a většinou je tam i celá moje rodina. Je skvělé hrát před domácím publikem. Když tam jdu po ulici, lidé mě poznávají, chtějí se vyfotit, chtějí podpis a to je kouzelné. Moc ráda se vracím na 'domovskou základnu'.

Jak jste na tom se školou?
Nechtěla jsem jít na vysokou školu, takže jsem ukončila střední a pak jsem se začala hodně soustředit na tenis. Na univerzitu můžu jít i později, teď chci hrát tenis.

Co ráda děláte ve volném čase?
Jsem velký fanoušek živé hudby, takže moc ráda chodím na koncerty. Pak se ráda dívám na filmy, což je pro nás tenisty dost typické, protože máme dost času a filmy jsou dobrým způsobem, jak ten čas nějak naplnit.

Máte oblíbeného muzikanta?
Ráda poslouchám country hudbu, ale jednoho nejoblíbějšího asi jen tak nevyberu.

Jak byste sama sebe popsala jedním slovem?
Zajímavá? Možná je to to správné slovo, ale šlo by říct i jiné - nepředvídatelná, zvláštní, zábavná. Jenom jedním slovem to asi nezvládnu.

Co byste dělala, kdybyste nehrála tenis?
Kuchařku.

Je ještě něco, co byste chtěla svým fanouškům říct?
Mám jednu takovou zábavnou historku s Wikipedií, kde se objevila moje stránka a bylo tam poměrně dost informací, které dokonce i novináři brali vážně. Bylo tam, že jsem měla autonehodu, při které jsem přišla o dva prsty. Bylo pak fakt zábavné vysvětlovat novinářům, že to není pravda. (smích) Teď už to někdo předělal, ale když jsem si to kdysi četla, byla to fakt zábava.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist