Shapovalov se kvalifikoval na Next Gen ATP Finals v Miláně

24. 10. 2017, 10:30
Aktuality 2
Osmnáctiletý Denis Shapovalov se stal čtvrtým účastníkem premiérového ročníku turnaje Next Gen ATP Finals, akce pro osm nejlepších tenistů sezony do 21 let, která je na programu od 7. do 11. listopadu v Miláně.
Profily hráčů
Denis Shapovalov

Jeden z největších tenisových talentů tak doplní Alexandera Zvereva, nad jehož startem ale stále visí otazník, jelikož dvacetiletý Němec má jistou premiéru také na Turnaji mistrů v Londýně a kvůli náročnému programu bude možná muset svou účast odříct, a ruské tenisty Andreje Rubljova a Karena Chačanova.

Shapovalov v létě prožil kariérní zlom. Po vítězství na domácím challengeru dostal divokou kartu na domácí Masters v Montréalu, kde nejprve zvládl těžkou bitvu s Brazilcem Dutrou Silvou, poté senzačně porazil Del Potra, životní výkon podal v osmifinále proti Nadalovi, překonal Mannarina a prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Alexanderem Zverevem.

Ve skvělých výkonech pokračoval i nadále. Na US Open prošel kvalifikací a nakonec došel až mezi nejlepší šestnáctku, když postupně vyřadil Medveděva, nasazeného Tsongu, Edmunda a nestačil až na Španěla Carreña. Start v Miláně si zajistil díky včerejší vydřené výhře 4-6 6-2 7-6 v Basileji nad Japoncem Sugitou.

"Moc se těším. O této události jsem se dozvěděl už začátkem roku, ale nikdy by mě nenapadlo, že bych se mohl kvalifikovat už letos. Ale po skvělém létu jsem se dostal do dobré pozice a měl šanci. Jsem na sebe opravdu pyšný a doufám, že v Miláně předvedu dobrý tenis. Jen osm nejlepších hráčů se do Milána dostane. Chci si to tam hlavně užít a podat co nejlepší výkony," řekl osmnáctiletý Kanaďan.

Akce pro nejlepších osm tenistů do 21 let je na programu od 7. do 11. listopadu. Startovní pole určí žebříček ze 30. října. Zvereva, Rubljova, Chačanova a Shapovalova doplní ještě tři hráči. Poslední místo obsadí domácí divoká karta, kterou dostane vítěz italského mistrovství do 21 let.

Na Next Gen ATP Finals čeká hráče bitva o odměny a prestiž, body do žebříčku se ale rozdávat nebudou. V Miláně se navíc otestuje velká novinka, jež by mohla značně ovlivnit budoucnost bílého sportu.

POŘADÍ PRO NEXT GEN ATP FINALS K 23. ŘÍJNU
1. A. Zverev (Něm.) 4490 / kvalifikován
2. Rubljov (Rus.) 1219 / kvalifikován
3. Chačanov (Rus.) 1045 / kvalifikován
4. Shapovalov (Kan.) 926 / kvalifikován
5. Donaldson (USA) 890
6. Čorič (Chorv.) 886
7. Medveděv (Rus.) 772
----------------------------------
8. Hyeon Chung (Kor.) 760
9. Tiafoe (USA) 662
10. Tsitsipas (Řec.) 547
Kompletní žebříček
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
Velmi dobrý zápas, jak od Sugity tak Shapovalova. Po nemoci v posledních týdnech to zas byl Shapo s jeho obvyklou intenzitou, která mu pomohla zápas ve 2. setu otočit. Kdyby si odpustil některé zbytečné efektní kousky, možná se nemusel tolik nadřít, ale Sugita byl také výborný. Pro mě jednoznačně adept na zlepšení roku, docela se divím, že není v redukované nominaci. Udělal těsně před třicítkou velký pokrok.
Každopádně doufám, že ve čvrtfinále dojde na očekávaný souboj Rogera se Shapovalovem.
Reagovat
EllNino
jj konečně se od Laver Cupu chytil :) ... snad mu vyjde i 2. kolo, tenhle zápas byl velmi důležitý, další prohra by jen podrážela sebevědomí ... herně to pořád ještě není ono, ale je to na dobré cestě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist