Shelton v Houstonu překonal antukové maximum, ke čtvrtfinále mu stačila jediná výhra

4. 4., 11:32
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Nejvýše nasazený Američan Ben Shelton (21) na úvod domácího klání v Houstonu porazil 3:6, 6:4, 6:3 Belgičana Zizoua Bergse (24) a jediná výhra ho posunula do prvního čtvrtfinále turnaje ATP na antuce. Naopak ze hry venku je hned po úvodním vystoupení druhý nasazený Argentinec Francisco Cerúndolo (25), proti kterému si Ital Luciano Darderi (22) připsal životní skalp.
Ben Shelton vyhrál teprve třetí zápas na antukovém turnaji ATP (© Profimedia)

Shelton – Bergs 3:6, 6:4, 6:3

Ben Shelton už má na kontě jeden titul z turnaje ATP (Tokio 2023), zahrál si semifinále grandslamu (US Open 2013) a stal se hráčem TOP 15, na antuce toho ale zatím příliš neodehrál. Ještě nikdy na ní nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě a na okruhu ATP má bilanci 3:7.

Poslední třetí výhru na cihlové drti zaznamenal na domácí půdě v Houstonu, kde si po pomalejším rozjezdu poradil se 111. hráčem světa Zizouem Bergsem. O tři roky staršího Belgičana porazil 3:6, 6:4, 6:3 a jelikož měl jako nasazená jednička v úvodním kole volný los, jediné vítězství mu stačilo k premiérovému postupu do čtvrtfinále antukového turnaje ATP.

"Jsem moc rád, že jsem prošel dál. Rozhodně to byl dlouhý zápas. Omlouvám se, jestli jsem vás tu zdržel o trochu déle, než jste očekávali, ale jsem šťastný, že tady v Houstonu mohu hrát. Tenis tu má skvělou základnu fanoušků a děkuju všem, že jste přišli," řekl po téměř dvouapůlhodinovém duelu Shelton, jenž si pomohl pouze třemi esy a využil jen 3 z 16 brejkbolů.

Statistiky zápasu Ben Shelton – Zizou BergsStatistiky zápasu Ben Shelton – Zizou Bergs (@ Livesport)

O celkově páté a již třetí letošní semifinále si jednadvacetiletý Američan zahraje s o rok starším krajanem Brandonem Nakashimou, proti kterému bude v prvním vzájemném střetnutí mírným favoritem.

"Nepatřím k těm, kteří nějak sledují los. Jen jsem se přijel hrát tenis a těším se na další zápas. Část mé rodiny žije v Texasu, takže jsem rád, že dnes přišli a mohu si v Houstonu zahrát další kolo," dodal Shelton.

Darderi – F. Cerúndolo 6:4, 2:6, 7:6

Luciano Darderi v Houstonu zvládl už druhý třísetový zápas. Ve 2. kole přetlačil po dvou a půl hodinách boje 6:4, 2:6, 7:6 druhého nasazeného Argentince Francisca Cerúndola a zaznamenal premiérový skalp hráče TOP 25. Letošní bilanci vylepšil na 13:6, z toho 13:4 na antuce.

Ve čtvrtfinále dvaadvacetiletý Ital, který v únoru v Córdobě slavil první titul na okruhu ATP a poprvé se prodral do TOP 100, vyzve domácího 51. hráče světa Marcose Girona. Americký tenista naopak neztratil ještě ani set, po Kanaďanu Denisi Shapovalovovi si poradil i s krajanem Jeffreym Johnem Wolfem.

Výsledky turnaje ATP 250 v Houstonu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist