Shuai Zhang se v závěru sezony daří, v Honolulu je v semifinále

26. 11. 2016, 12:59
Aktuality 20
WTA 125K HONOLULU - Shuai Zhang i nadále září. Po skvělé asijské tour se jí daří i na Havaji. Ve čtvrtfinále tamního podniku WTA 125k si poradila dvakrát 6-4 s domácí Samanthou Crawfordovou a postoupila do semifinále. O finále si zahraje s Jevgenijí Rodinovou.
Profily hráčů
Shuai Zhang

Shuai Zhang je na turnaji WTA 125k v havajském Honolulu zatím stoprocentní. Nejvýše nasazená navíc neztratila ani set. Číňanka si poradila s Akiko Omaeovou, Marinou Erakovicovou a ve čtvrtfinále i s domácí Samanthou Crawfordovou.

Američanka letos zazářila hned v úvodu sezony, kdy se jako kvalifikantka probojovala až do semifinále turnaje WTA v Brisbane. Od té doby však formu z ledna marně hledá. Nejdále se probojovala na okruhu WTA do čtvrtfinále jiného podniku 125k v San Antoniu.

Rovněž Shuai Zhang měla skvělý první měsíc roku. Na Australian Open uspěla v kvalifikaci a došla až do čtvrtfinále, poté triumfovala na menším turnaji ITF v Rancho Santa Fe.

Dále se Číňance dařilo hlavně po US Open na domácím kontinentu. V Asii se blýskla hned několika skvělými výsledky: Tokio (SF), Soul (SF), Peking (ČF), WTA Elite Trophy (SF) a před dvěma týdny vyhrála podnik ITF s dotací 100 000 amerických dolarů v Tokiu.

V celém zápase ztratila Číňanka podání jen jednou, výborně returnovala tvrdý nepříjemný servis Američanky a celkem třikrát svou soupeřku brejkla. V závěrečném gamu vedla 40-0, vedení ale ztratila a čelila brejkbolu, který nicméně odvrátila a pátý mečbol již proměnila.

V boji o finále ji čeká Jevgenija Rodinová, jíž bude mít možnost oplatit devět let starou porážku z Taškentu. Ruska ve třech setech přehrála domácí Sachiu Vickeryovou.

Pátá nasazená Sabine Lisická si naopak na turnaji WTA 125k v Honolulu semifinále nezahraje. Němka vzdala za stavu 6-3 5-7 0-2 domácí Jacqueline Cakové.

Americký turnaj bude mít ve finále domácí hráčku. Caková si totiž o finále zahraje potřetí v kariéře s Catherine Bellisovou.

• WTA 125K HONOLULU •
USA, tv. povrch, 115.000 dolarů
páteční výsledky (25. 11. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Bellisová (4-USA) - Sorribesová (7-Šp.) 6-1 6-1
Rodinová (6-Rus.) - Vickeryová (USA) 6-3 3-6 6-4
Caková (USA) - Lisická (5-Něm.) 3-6 7-5 2-0 skreč
Shuai Zhang (1-Čína) - Crawfordová (8-USA) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
Alexandria
To je skutocna tragedia!Nahla smrt!Uprimnu sustrast tej rodine
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi strašně líto,co se zde odehrálo :(
Seguelové tam během dobře rozehraného utkání zemřel tatínek přímo v hledišti :(
Chudák holka :( Skrečovala za stavu 6:4 4:4, když jí to oznámili...
Reagovat
EllNino
už jsem sem házel článek, příšerný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, neviděl jsem ho.
Ale jako něco takového zažít nepřejí nikomu :(
Reagovat
EllNino
nedivil bych se, kdyby se už k tenisu nevrátila ...
Reagovat
Lunej..
Miluju teee :)
Reagovat
Lunej..
Pardon, ulitl mi.mobil :)
Reagovat
blixa
Ale no tak babi ! Nějak ses rozvášnila :D :D
Reagovat
VlS
Holky v Honolulu to berou na vědomí a Juana litují
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
EllNino
http://www.tennis-arena.cz/horor-na-kurtu-otec-seguelove-zemrel-pri-finale-15760cz/
Reagovat
Alexandria
Finale C.C.Bellis vs Shuai Zhang,
Reagovat
Alexandria
Catherine Cartan Bellis vs Jacqueline Cako 6:0,6:4!Velmi uprimne zelam,C.C.Bellis dasie uspesne napredovanie bez zraneni ci inych vypadkov!
Reagovat
marekv
Proč je Honolulu vdeno ve vedlejších turnajích, když je to letos už WTA turnaj ?
Reagovat
EllNino
je to WTA 125K, mezistupeň ITF a klasických WTA turnajů ...
Reagovat
EllNino
Zajímavá hráčka, na to, že má malou dcerku, objíždí neuvěřitelné množství turnajů ... tento týden startuje již na 41. letošním turnaji, to znamená, že jen 6 týdnů v tomto roce nebyla zapsaná na nějakém turnaji ... i tak má ale letos pasivní bilanci 37/38 ... Sice 2 tituly, ale spousty proher v 1. nebo 2. kole ...v tomhle případě kvantita na úkor kvality bych řekl, ale na konci roku zažívá skvělou formu :)

Vůec se tu sešly 3 hráčky, které jsou na vlně, CiCi vyhrála 2 předchozí turnaje a má zasebou 13 vher, Suai Zhang jich má 8 a to samé Rodina :)

Na titul tipuji CiCi, ta opravdu jede, až se bojím, jestli to nepřehání ... :)
Reagovat
skott
Žéňa si to zatím může dovolit, její dcerka je akorát ve věku, kdy s ní už může snáz cestovat, ale zároveň ještě nemusí chodit do školy. Navíc její manžel je zároveň i její trenér. Podobně to má třeba Káťa Bondarenko.
Je fakt, že toho hraje opravdu hodně, nicméně jí to hlavně letos vlastně zachránilo sezonu. Při takovém množství turnajů se na ní zkrátka několikrát štěstí usmát muselo a tak vlastně skoro všechny její největší body jsou s tím nějak spojeny:-)
Jeden z prvních povedených turnajů měla až na trávě v Ilkley a hned ji přihrál ¨wild card¨ do Wimbledonu, kterou proměnila ve 2.kolo a 70 bodů. Podobně ji přálo v New Havenu, kde jako lucky loser udělala kolo na Premier nebo dva walkovery na cestě k titulu před týdnem v Taipei. A právě díky těmto letošním ¨haluzím¨ zakončí rok znova v první stovce:)
Reagovat
skott
ještě bych opravil tu pasivní bilanci, Žéňa má tento rok zatím 37/35, na tenisportálu jsou započítávány i klubové soutěže.
Reagovat
EllNino
jj toho jsem si nevšiml :) díky za opravdu a doplnění infa, člověk se pořád učí :) ...

Jj měla letos opravdu nabitý rok a Ilkley a Taipei ji zahchránilo sezonu v top 100 ... uvidíme, jestli příští rok omezí turnaje nebo bude pořád takhle létat z místa na místo :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist