Shuai Zhang zničila Halepovou

6. 10. 2016, 14:43
Aktuality 35
WTA PEKING - Čínská tenistka Shuai Zhang smetla v osmifinále domácího turnaje v Pekingu za hodinu světovou pětku Simonu Halepovou 6-0 6-3. O semifinále si sedmadvacetiletá Číňanka zahraje s turnajovou jedenáctkou Britkou Johannou Kontaovou.
Profily hráčů
Shuai Zhang

Shuai Zhang odstartovala domácí turnaj v Pekingu drtivou výhrou nad Samanthou Stosurovou 6-1 6-2. Ve druhém kole se však hodně zapotila proti Američance Alison Riskeové, kterou udolala až v tie-breaku třetího setu. Rovněž Rumunka Simona Halepová začala turnaj pohodlnou výhrou, ve druhém kole přehrála dvakrát 6-2 Yaninu Wickmayerovou.

Před čtyřmi lety se spolu hráčky utkaly poprvé v Indian Wells, kde jasně dominovala Halepová. Letos v prvním kole na Australian Open ale Shuai Zhang Rumunku senzačně vyřadila a došla až do čtvrtfinále.

Právě tento turnaj Číňanku nakopnul k velmi solidním výsledkům, které v letošní sezóně předvádí. Výjimkou není ani turnaj v Pekingu, kde domácí hráčka proti favorizovaným soupeřkám válí.

Číňance se povedl první set náramně, sice zaznamenala jen pět vítězných míčů, ale neudělala ani jednu nevynucenou chybu. Zato Halepová na své poměry udělala za krátkou dobu neobvykle velký počet nevynucených chyb, celkem dvanáct. Shuai Zhang tak první dějství získala za pouhých devatenáct minut beze ztráty jediného gamu.

Druhou sadu odstartovala lépe Halepová. Vypracovala si rychlý náskok brejku a vedla už 3-1. Od té doby však Číňanka srovnala mířidla a vývoj setu otočila pěti hrami v řadě.

Shuai Zhang se tak probojovala do svého prvního čtvrtfinále na turnaji kategorie Premier Mandatory a zároveň je po třech letech první domácí hráčkou, která si zahraje v Pekingu čtvrtfinále. Naposledy se to povedlo v roce 2013 Na Li.

„Snažila jsem se hrát víc agresivně. Hrála jsem opravdu dobře. Povedl se mi hlavně začátek a pak jsem se snažila svůj výkon zlepšovat,“ komentovala utkání Zhang. „V tom chci pokračovat a už se těším na další zápas,“ dodala.

Ve čtvrtfinále se Shuai Zhang představí před domácím publikem proti čtrnácté hráčce světa Johanně Kontaové, která dnes porazila Karolínu Plíškovou. S Britkou má negativní bilanci jedné výhry a tří porážek. Právě Kontaová ukončila na lednovém Australian Open parádní jízdu Číňanky.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 5.424.394 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 10. 2016)
Dvouhra - 3. kolo
Shuai Zhang (Čína) - Halepová (4-Rum.) 6-0 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

35
Přidat komentář
Carter
Taká otázokča. V jednom článku o kvalifikácii na TM sa píše, na ktorých turnajoch ešte hrajú hráčky, ktoré majú šancu sa kvalifikovať a pri Petre je napísané: Kvitova: Luxembourg [cannot enter a tournament next week]. Nevie niekto prečo budúci týždeň nemôže nikde hrať?
Reagovat
tommr
pro hráčky z top-10 platí určitý omezení co se týče malých turnajů kategorie International - může jich tam startovat jen omezenej počet podle dotace turnaje. Zřejmě jsou už všechny místa pro top-10 hráčky zabraný a Petra tak má smůlu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, ale, Simona, čo to tam stvárala, javila sa azda unavene, či čo? hmm, ešte aj kanára.
Strašné, čo sa to v tom Pekingu deje. Angie, Karolína, Simona, Garbi, Dominika von. Veľká príležitosť pre Petru, tak ju treba využiť. Zdolať Keys a potom by to už nemal byť problém. Tak sa drž, Petra! Už mi tam žiadna iná nezostala.
Reagovat
COMEON
naozaj, toto ked Petra alebo Aga nevyužiju tak ja už neviem potom
Reagovat
smazaný uživatel
Petra, Petra! Fandila som aj Age, ale už ma jej hra začína nudiť.
Reagovat
Haitik
Paráda Shuai!!! :-) Vyhraj to tam celé!
Reagovat
COMEON
vyhrajte to tam cele
Reagovat
blixa
Tak která ? Vyber si už sakra ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra
Reagovat
COMEON
ako bol by som rad aj keby vyhrala Petra a aj keby vyhrala Aga :D ale skor to prajem asi Petre , chcem aby šla na TM !!! :)
Reagovat
A.R.R.
Já mám vybráno Aga dawaj!!!!!!
Reagovat
COMEON
vyhrajte to tam cele
Reagovat
Fandina
Koukám, že na http://www.tennis4wta.com/player/petra-kvitova.html mají u Petry v rankignu uvedenou nulu u Cincinnati s označením Accept.

A v celkově má u nich v race na http://www.tennis4wta.com/race/s1_50.html o 55 bodů méně než je uvedeno na
http://live-tennis.eu/en/wta-race

Zajímalo by mě, jestli ta nula bude započítána i ofiko.
Reagovat
tommr
o tom, že Petře hrozí za vynechání Cincinnati penalizační nula se ví už dlouho, ale oficálně jí to zřejmě strhnou až ted. Těch 55 bodů o který příjde by ale nemělo nic zásadního změnit co se týká kvalifikace na TM - Petra pořád potřebuje k postupu na TM získat v Pekingu titul ...
Reagovat
Fandina
Tak díky za vysvětlení. Vím, že když tu vyhraje, tak se posune v race před Cibuli. Já jen, aby to pak ještě nemělo vliv na celkové pořadí, kdyby někdo něco uhrál na Internationalech v Hong Kongu, Tianjinu, Linci, Lucembursku nebo kde se ještě bude hrát a hlavně v hodně bodované Moskvě.
Reagovat
tommr
určitou roli by to mohlo hrát jen v případě, že by Petra v Pekingu prohrála ve finále. Pak by se o postupu rozhodovalo ještě na dalších turnajích a Petře by za určitých okolností opravdu těch pár bodů mohlo chybět. Když ale Petra v Pekingu získá titul tak se nemá čeho bát ...
Reagovat
VlS
Já bych neřekl, že hrozí, za vynechání mandatory turnaje tam ta nula prostě je, nevím, jestli existují nějaké výjimky, možná jo, o tom se nechci hádat.
Reagovat
VlS
Pardon, Cinci není mandatory, ale pokud měla Cinci v závazku a odhlásila se pozdě, tak tam ta 0 bude.
Reagovat
tommr
Petra se rozhodla, že si po zisku olympijský medaile dopřeje v Riu dovču a ještě to bezelstně vyhlásila do celýho světa. Tam nemůžou bejt žádný pochyby o tom, že se odhlásila pozdě a ještě k tomu bez vážnýho důvodu ... :)
Reagovat
VlS
Každá oslava něco stojí, asi tak. No, zřejmě jí ani nenapadlo, že by ještě mohla dát stíhačku na TM.
Reagovat
PetaM
Nevím, ale Petra říkala, že má pochroumanou nohu a že je nemocná. Samozřejmě řekla i to, že si chce užít OH. :D :D
Reagovat
Ma3ek
RAFA zatial skvele pokracuj fakt skvele !
Reagovat
tommr
Petře se po dnešním nečekaným vypadnutí Kerberky a Halepky značně pročistila cesta k titulu. Snad toho Petra využije - byla by škoda si to ted pokazit klopýtnutím s Keysovou ... :)
Reagovat
Lunej..
No, to je zase něco. Vy mi holky dáváte zabrat.. Tak nic, vzpamatovat se a hraje se dál.. :)
Reagovat
blixa
No je to peklo dneska ...
Reagovat
d@ve
Lunej, pozor na ten alkohol dneska! ;)
Reagovat
Lunej..
Já piju jen u Petry, to je už takový rituál či snad dokonce nutnost. A proč zrovna dneska si mám dát pozor? Je den opilců či co? :)

Blixa - no tobě se s tím tvým žirafím kotětem taky daří :)
Reagovat
slacker
Den bernarda, nevim jestli zrovna dnes
Reagovat
blixa
No ani mi neříkej :D. Ale snášel bych to lépe kdyby se víc dařilo Káje ;-)
Reagovat
Lunej..
hele, teď se zase daří Petře, méně Káje, pak zase Barče, taková střídačka. Myslela jsem, že sis už zvykl :)
Reagovat
blixa
Na to se nedá zvyknout !!! :D :D
Reagovat
d@ve
To jsou ty asociace.. :D Ach ták, ty to máš jen u Petry, tak to jo. :) U Sam a Simči to tak neprožíváš?
Reagovat
Lunej..
Tak Petra má největší skoky, Samička už je tak nějak pomalu na ústupu, takže u ní to tak beru, Simča nemá takové výpadky jako Petra. Takže největší důvod k alkoholismu mi dává Kvítko. :)
Reagovat
Andrew89
Si podruhé a tentokrát naprosto drtivě vyšlápla na Simonu...to AO nebyla náhoda.
Reagovat
Krisboy
No jo, Simona od minulého pátku je zlomená žena, už nikdy nebude jako dřív. Stejně jako Djokovič od Monacké lekce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist