Siegemundová doléčila zranění kolene. Na kurty se vrátila vítězně

15. 3. 2018, 10:32
Aktuality 3
Laura Siegemundová se po hrozivém zranění z loňského roku na kurty vrátila vítězně. Třicetiletá Němka si loni na turnaji WTA v Norimberku po ošklivém pádu poranila koleno, musela být z kurtu odnesena na nosítkách a přišla o zbytek sezony. Návrat podnikla včera na akci ITF v Itálii, kde v prvním kole ztratila jen tři gamy s chorvatskou kvalifikantkou Tenou Lukasovou.
Profily hráčů

Laura Siegemundová loni zazářila na domácím antukovém turnaji WTA ve Stuttgartu, kde porazila Shuai Zhang, Kuzněcovovou, Karolínu Plíškovou, Halepovou i Mladenovicovou a došla si pro svou nejcennější trofej v kariéře.

Necelý měsíc po životním triumfu se ale německá tenistka ošklivě zranila. Na květnovém podniku WTA v Norimberku ve druhém kole proti Barboře Krejčíkové dobíhala míč a při dokluzu hrozivě upadla. Okamžitě se začala držet za pravé koleno, prosit o led a brečet. Z kurtu nakonec musela být eskortována na nosítkách.

Podrobná vyšetření ukázala, že má natržený vaz v koleni. Vážné zranění vyřadilo Siegemundovou ze hry na deset měsíců.

Nyní se aktuálně 72. hráčka světa na kurty vrátila a návrat to byl úspěšný. Na akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů v italském městě Santa Margherita di Pula v roli nasazené jedničky v prvním kole smetla 6-1 6-2 chorvatskou kvalifikantku a 318. tenistku světového hodnocení Tenu Lukasovou. Ve druhém kole bude čelit gruzínské kvalifikantce Jekatěrině Gorgodzeové.

Zhruba za pět týdnů čeká Siegemundovou obhajoba velké porce bodů. Třicetiletá Němka si určitě nenechá ujít start v domácím Stuttgartu, kde loni triumfovala. Na okruhu ITF se pouze rozehrává a dá se očekávat, že se brzy vrátí na okruh WTA.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
dunphy
Všechny, co se přihlásily do Stuttgartu se strachy třesou.
Reagovat
janek_da
už mi chybí její sexy košilka ... i její tenis
Reagovat
Krisboy
Vítej z5, Lauro a hodně štěstí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist