Simon otočil zápas, zahraje si o finále

27. 4. 2012, 18:57
Aktuality 0
Dvakrát už turnaj v Bukurešti vyhrál a nyní je v rumunské metropoli blízko třetímu triumfu. Francouzský tenista Gilles Simon dnes sice prohrál s Polákem Kubotem první set, zápas ale otočil a postoupil do semifinále. V něm ho čeká Němec Bachinger, pro kterého je to první semifinále na turnaji ATP v kariéře.
Gilles Simon

V úvodu čtvrtfinálového duelu s útočně naladěným Lukaszem Kubotem z Polska doplatil největší papírový favorit turnaje Gilles Simon na špatné proměňování svých příležitostí. Kubot mu sebral hned první podání, Francouz si pak sice vypracoval čtyři brejkboly, ale neproměnil žádný z nich. Od druhého setu však už Simon potvrzoval svou převahu: ve druhé sadě soupeře nenechal uhrát při jeho podání jediný game a v rozhodujícím setu si pak rychlým brejkem zajistil vedení, které už nepustil.

V semifinále čeká Simona překvapení turnaje, Němec Matthias Bachinger, který ještě nikdy o finále na podniku ATP nebojoval. Až 120. hráč světového žebříčku si po překvapivém vítězství nad Srbem Troickým připsal další výhru nad krajanem Danielem Brandsem. S ním sice prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy, v jejich dosud nejdůležitějším duelu si ale neprohrál ani jednou podání a zvítězil poměrně hladce 6-4 6-1.

Třiadvacetiletý Maďar Attila Balazs při své premiéře v hlavní soutěži turnaje ATP pokračuje v nečekaném tažení.  Po zvládnuté kvalifikaci vyřadil už tři favority.  Po výhrách nad Lackem a Staracem si dnes poradil 4-6 6-3 6-4 s Belgičanem Xavierem Malissem a postoupil už do semifinále. 

V něm ho čeká Ital Fabio Fognini, který po Baghdatisovi vyřadil i nasazeného krajana Andrease Seppiho.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (1-Fr.) - Kubot (7-Pol.) 3:6, 6:1, 6:3, Fognini (It.) - Seppi (6-It.) 6:4, 6:7(4:7), 6:4, Bachinger - Brands (oba Něm.) 6:4, 6:1, Balázs (Maď.) - Malisse (Belg.) 4:6, 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice:
Simon - Bachinger, Fognini - Balázs.

 

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist