Simon potrápil Federera, padl až v pěti setech

19. 1. 2011, 12:55
Aktuality 77
Před rokem ztratil na Australian Open Roger Federer pouhé dva sety, letos je prohrál jen v dnešním utkání s Francouzem Simonem. Ten dokázal zdramatizovat jednoznačně se vyvíjející zápas a po vynikajícím výkonu se před Švýcarem sklonil až v páté sadě. Ještě těžší postup měl dnes Fernando Verdasco, který souboj s Tipsarevičem obracel ze stavu 0:2 na sety a na cestě za vítězstvím odvrátil tři mečboly.
Roger Federer (© australianopen.com)

Že se mu proti šestnáctinásobnému grandslamovému šampionovi Rogeru Federerovi daří, prokázal Gilles Simon už dříve. V obou dosavadních soubojích bývalou světovou jedničku porazil, a daleko k tomu neměl ani dnes.

To by ovšem po prvních dvou setech tipoval v Melbourne jen málokdo. Švýcar, toužící po odvetě za předchozí prohry se Simonem, svému soupeři dlouho při svém podání nic nedovolil a úvodní set získal hladce 6-2. Ve druhé už měl dva další brejky k dobru, a i když si Francouz dokázal vzít podání zpátky a snížit na 3-4, další dva gamy patřily znovu Federerovi, který za pouhých 68 minut vedl 2-0 na sety.

V takto rozehraných zápasech někdejší nejlepší hráč světa už obvykle žádné drama nepřipustí, dnes se ale diváci v Melbourne rozhodně nenudili. Hned v úvodu třetího setu mu Simon sebral podání a když to zopakoval i ve třetím gamu, začalo být jasné, že tak jednoduché to mít Federer nebude. Švýcarský tenista sice ještě dokázal snížit na 4-5, Simon ale v závěru sady zpřesnil podání a vítězství v setu už si nenechal ujít.

Gilles Simon dnes sice bojoval s úspěšností svého prvního servisu, ale díky vynikající přesné hře od základní čáry, v níž chyboval méně než Federer, Švýcara dál trápil. Jediný brejk ve čtvrtém setu pak znamenal, že se o postupujícím rozhodne v pátém dějství.

V něm Francouz dál bojoval s vlastním podáním, až do stavu 2-3 ale držel s Federerem krok. Rozhodující byl až šestý game, ve kterém druhý nasazený tenista konečně vyzrál na Simonův servis. Při svém podání už Federer nezaváhal a po třech hodinách a šesti minutách zvítězil 6-2 6-3 4-6 4-6 a 6-3.

"Dnes jsem měl štěstí," uznal po své výhře Federer, který v Melbourne obhajuje loňský titul. "Všechno je to o tom přežít a jít dál. Za stavu 2-2 jsem se stresoval, ale myslím, že jsem hrál výborně. Nezpanikařil jsem a prošel dál, zvládl jsem to dobře," dodal, zatímco Simon litoval špatného losu.

"Jen mě mrzí, že jsem musel s Rogerem hrát tak brzy," řekl Simon, v roce 2009 šestý hráč světa. "Musel jsem dobíhat všechno a riskovat. Problém je, že jsem prohrál ve 2. kole. Zítra na to zapomenete a já se budu muset připravovat na další turnaj."

Verdasco odvrátil mečboly a otočil zápas
Velkou fyzickou i psychickou sílu dnes prokázal Fernando Verdasco, který obrátil téměř prohraný duel 2. kola s Jankem Tipsarevičem. Španěl prohrával 0-2 na sety a musel odvracet tři mečboly, nakonec se ale radoval z vydřené výhry 2-6 4-6 6-4 7-6 a 6-0.

Tipsarevič už v minulosti dokázal, že umí potrápit mnohem slavnější soupeře, a znovu se o tom mohl v Melbourne přesvědčit devátý nasazený Španěl, který vůbec nezachytil vstup do utkání a za necelou hodinu a půl prohrával 0-2. Ve třetí sadě sice snížil, v dalším setu ale musel odvracet tři mečboly svého soupeře, který za stavu 6-5 podával na vítězství v zápase.

Tvrdohlavý Verdasco se ale odmítl vzdát, v kritických chvílích dokázal vytáhnout dobrý úder a vybojoval si tie-break, který ovládl. V pátém setu už byl na kurtu jediný hráč: v rozhodující sadě vyhrál zdecimovaný Tipsarevič pouhých pět výměn a s Melbourne se rozloučil porážkou 6-2 6-4 4-6 6-7 0-6.

"Když hraju, jsem zdravý a silný," připsal Verdasco část svého úspěchu na vrub bývalého kondičního trenéra Andreho Agassiho Gila Reyese. "Dneska jsem cítil, že čím déle hraju, tím se cítím líp a líp," dodal Španěl.

Jeho soupeř Tipsarevič, který si na začátku pátého setu vyžádal ošetření, na tom byl v průběhu zápasu přesně opačně. "Viděl jsem, že je trochu unavený. Když si toho všimnete, tak se snažíte tlačit o to víc," řekl devátý nasazený hráč, kterého v dalším kole čeká Kei Nišikori z Japonska.

Djokovič ztratil set, ale postoupil
Snadný postup do dalšího kola dnes neměl ani Novak Djokovič, který si dovolil první menší zaváhání na Australian Open. Srbský tenista prohrál druhý set ostře sledovaného souboje s Chorvatem Ivanem Dodigem, po třech hodinách a 21 minutách ale zvítězil 7-5 6-7 6-0 6-2.

Utkání, ze kterého měli pořadatelé strach kvůli možnému střetu srbských a chorvatských fanoušků, začal lépe favorizovaný Djokovič. Třetí hráč světa udeřil v závěru prvního setu, který tak získal pro sebe, a udělal první krok za postupem do 3. kola. Ten se mu ale Dodig snažil co nejvíc znepříjemnit; ve druhé sadě držel s Djokovičem krok a v dramatickém tie-breaku zvítězil 10-8.

Od té doby ale na kurtu vládl favorizovaný Srb. Ve třetím setu nechal Dodiga uhrát na příjmu pouhé tři míče a za 28 minut mu uštědřil "kanára", z něhož už se jeho soupeř nevzpamatoval. I čtvrtý set byl jasnou záležitostí pro vítěze Australian Open z roku 2008 Djokoviče, kterého v dalším kole čeká jeho krajan Viktor Troicki.

Čtyřnásobný semifinalista Australian Open Andy Roddick měl se svým dnešním soupeřem Igorem Kunicynem z Ruska problémy jen v prvním setu. Ani v něm dnes neztratil svůj obávaný servis, který si zatím v Melbourne drží, zároveň ale nevyzrál na podání svého soupeře. Ke slovu tak přišla zkrácená hra, ve které uspěl favorizovaný Američan.

V dalších setech už mu 99. hráč světa Kunicyn takové problémy nedělal a dvě hodiny se Roddick radoval z vítězství 7-6 6-2 6-3.

"Dneska to mohlo být nepříjemné, kdyby mi ten první set utekl, ale na kurtu se cítím dobře," prohlásil osmý hráč světa, který na grandslamový úspěch čeká od roku 2003. "Podávám výborně, díky tomu teď mám zápasy pod kontrolou. To nikdy není na škodu."

Proti svému soupeři vyslal Roddick 17 es a znovu nepřišel o podání, takže se sebou mohl být spokojený, slova uznání našel ale i pro Kunicyna.

"Myslím, že hrál dobře. Věděl, s čím do zápasu jde, a držel se toho dobře," uznal Roddick. "Neřekl bych, že se chtěl pouštět do nějakých delších výměn. Šel hned do prvního balónu, to mi ze začátku dělalo problémy," dodal Američan, kterého v dalším kole čeká Nizozemec Robin Haase. 

Výsledky - Australian Open - muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Kohlschreiber (Něm.) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Simon (Fr.) 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Dodig (Chorv.) 7:5, 6:7 (8:10), 6:0, 6:2, Roddick (8-USA) - Kunicyn (Rus.) 7:6 (9:7), 6:2, 6:3, Verdasco (9-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 2:6, 4:6, 6:4, 7:6 (7:0), 6:0, Almagro (14-Šp.) - Andrejev (Rus.) 7:5, 2:6, 4:6, 7:6 (12:10), 7:5, Robredo (Šp.) - Fish (16-USA) 1:6, 6:3, 6:3, 6:3, Ljubičič (17-Chorv.) - Paire (Fr.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:4, 7:6 (7:5), Wawrinka (19-Švýc.) - Dimitrov (Bulh.) 7:5, 6:3, 6:3, Malisse (Belg.) - Montaňés (25-Šp.) 6:4, 6:0, 6:1, Haase (Niz.) - Monaco (26-Arg.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:2, Gasquet (28-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:4, Troicki (29-Srb.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:2, 1:6, 6:3, Nišikori (Jap.) - Mayer (Něm.) 6:4, 6:3, 0:6, 6:3, Stachovskij (Ukr.) - Kubot (Pol.) 6:3, 6:4, 6:4.

 

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mimochodem, teď zrovna komentátor řekl zajímavou poznámku, totiž že mohlo taky hrát roli, že při tom včerejším večerním zápase postupně klesala teplota a míče tedy na začátku zápasu lítali jinak než řekněme v druhé jeho půlce. Možná tedy i to hrálo roli ...
Reagovat
a.magerova
Já zase zahlídla jak v průběhu třetího setu odnáší hosteska jednu Rogerovu raketu do zákulisí, jsem si říkala jestli ji nedává přeplést?!
Reagovat
smazaný uživatel
dokonale zhodnoceni zapasu Simon-Federer !!

níže.....
Reagovat
UnrealTom
Come on Roger dneska to byli nervy ale je to tam paráda :) Simon vypadá jako Komodus (Joaquin Phoenix) že ??:) ale nemyslim to ve zlym jen mi ho připomíná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Placal za Placalem....jste neuveritelny amateri( zejmena zas Pe3K) Co porad jestli-nehral co umi, Simon mirne nad prumer, kdyby mu sel forhend, bla bla bla bla.... Snad vsichni vite,ze zapas na jednu branku je u vyrovnanych souperu docasna křivka ! Staci jeden mic, jeden moment a borce nahlodas(viz 1 game 3set). Federer samozrejmne hral absolutni uroven, ale az do chvile.... ! kazdy profik vam potvrdi, ze - pokud se dari jednomu, nedari se druhemu.Zridka kdy, jsou enormne aktivni oba ( viz Agassi-Blake. Us 2005
Reagovat
Pe3k
A ty jsi jako profík jo? :D Každý tady píše svůj názor, své postřehy a dojmy a je ty ubohý Nadalhead přídeš a hned začneš psát urážky a kecy, které nikoho nezajímají...Hlavně to co dycky napíšeš je úplně mimo mísu, nemá to hlavu ani patu.
Reagovat
smazaný uživatel
No prece schanel jsi nas... a nakonec neumis ani reagovat.Drz se jedny lajny a budes vedet co pises !
Reagovat
Pe3k
Bože, ty jsi zase mimo.reagoval jsem, jsi snad slepý?To máš z toho, že si pořád dáváš nějakou lajnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Cigoš prece na koksu nejede....to neco stoji, mluvim o kvalite
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, za předpokladu, že by proti Nadalovi do čtvrtfinále postoupil Nalbandian, tak by jej také mohl - při dobré konstelaci - potrápit. Dtto Marin Čilič v případném osmifinále, pokud potvrdí svou slušnou momentální formu.

Jinými slovy mi nepřipadá, že by Federer cestu do SFpodle původního pavouku výrazně těžší než Nadal.
Reagovat
skott
Tomu prilis neverim.Nalba by mel sanci jedine kdyby Nadala potkal uz v prvnim nebo druhem kole.Pokud se k nemu ted vubec dostane, tak uz ve ctvrtfinale bude uplne bez sil, aby ho na tri sety aspon potrapil.Bude rad, kdyz da jeste Berankise.Pro Nadala se rysuje jako souper Youzhny.
Reagovat
a.magerova
Tak jsem dnes zestárla o 10 let :-(( minimálně !!!
Celé jsem si to tu dnes pročetla a i když Rogerovi mooooc fandím, dnes musím napsat, že v 3., 4. i koneckonců v 5. setu hrál dost špatně :-(( , jak řekl sám : "měl štěstí".
Dnes má 45 let Stefan Edberg, který drží rekord v počtu zde na AO vyhraných zápasů a dnes ho právě Roger dorovnal.
Reagovat
smazaný uživatel
asi to vyhraje roger!!!ve skvele forme jsou i djokovic a murry.....podle me to vihraje nadal....
Reagovat
Pe3k
Si zkouřený nebo co? :D Vyhraje Roger, vyhraje i Rafa a jelikož je forma tak vyhraje i Djoker a Murray :D Nakonec budou všichni vítězové že? Snad jen Hewit nebude.V prvník kole v 5 ti setovém dramatu s Nalbandianem, s kterým se nemají moc v lásce, prohrál v domácím prostředí...
Reagovat
dabelsobul
Nadal nevyhraje, Nadal vihraje :)) A to je neco jineho :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Simon, nechybělo moc a pan génius už mohl být na letišti :DDD
Reagovat
l00bor
Už jsem myslel, že si nerejpneš.
Reagovat
misoSK
Nechce sa mi citat celu diskusiu, upozornujem ze nie som ziadny velky Rogerov fanusik, ale jedno sa musi uznat, je to velky hrac a aj napriek tomu ze sa trapil dnes tak pre mna ostava favoritom c.1...Uvedomit si treba ze Roger to na Simona nevie a ze Simon hral dnes ozaj dobry tenis, a Roger ukazal v piatom sete velku psychicku odolnost...P.S.: dnes som mal podane na vyhru Rogera aj Fernanda, takze ma najma ten Fernandov skvely obrat tesi dvojnasobne
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav na Slovensko! :-) Jj, ty vsazené zápasy, kdy člověk už málem roztrhá tiket a pak to ještě vyjde, jsou úplně nejlepší! Mně takhle včera vyšel Tsonga. Takže gratulace! :-)
Reagovat
l00bor
souhlasím
Reagovat
misoSK
diki, taktiez gratulacia k Tsongovi a vela dalsich uspesnych tiketov este pocas AO...no je to taky dobry pocit ak podas zapas na ktory sa dobre pozera a este ti aj vyjde po takom skvelom zvrate
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska nesouhlasim s většinou komentářů. Za prví je důležitý si uvědomit, že Simon byl na AO v absolutní top formě a přijel s velkým sebevědomím. A dneska to jenom potvrdil, jeho výkon byl vynikající, na hranici jeho možností a jestli o tom někdo napíše, že hrál průměrně, tak nevim, co na AO zatim předvedla většina ostatních hráčů. Co se týče Fedexe, tak ten zahrál dobrý zápas a i přesto mohl prohrát. Federer je velkým favoritem na titul, hraje už dlouhou dobu výborně, sice nemám rád nějaké výmluvy na los atd. ale Simon s touto hrou mohl dojít daleko.
Reagovat
Matti
viděl jsem 4 a 5 set a Roger rozhodně nehrál dobře. Skoro neuklidil forhand a podání na jeho poměry taky nic moc. Simon v 5 setu to nezvládl hlavně psychicky. Jen si to navzájem spíše přehazovali a čekali co ten druhý udělá. Samozřejmě, to bylo dneska. Počítá se postup a zítra bude třeba hrát o level vyše a to nejspíše s každým kolem bude.
Reagovat
misoSK
Roger hral dobre, ale predsa sa mi zdal obcas trochu pasivny, ale tak jasne ze sa neda hrat pocas 5 setov vsetky lopticky s plnou silou a na riziko
Reagovat
Pe3k
Jasně, každý má právo na svůj názor a úhel pohledu. Já si myslím, že v top formě byl v r. 2008.Před AO 2011 vyhrál jen 1 turnaj kde neporazil nikoho z top hráčů.Navíc Federera nikdy na GS neporazil a věděl, že Roger jako úřadující šampion rozhodně nebude chtít prohrá v druhém kole...Nevím co jsi viděl ty, ale Roger hrál dobře jen 2 sety, pak už to byl děs!Co se týče losu tak ten Roger už pravidelně chytá dost těžký.První kolo borec co dal minulý týden Rafovi kanára, druhé kolo borec, kerého nikdy neporazil - tomu říkám nejtěžší možné první dvě kola Grand Slamu, když je člověk světová dvojka!Snad ve 3. kole bude trochu oddych.A ještě k Simonovi - vyhrát turnaj je fajn, ale GS na 3 vítězné sety proti absolutní špičce to je jiné kafe.Dnešním výkonem Roger tento GS nevyhraje ani omylem! Jestli se nezlepší bude rád za semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Simon odehrál svůj možná nejlepší zápas na grandslamovém turnaji, samozřejmě Roger hrál první dva sety výborně a pak se zhoršil, ale celkově mi jeho výkon přišel, jako dobrý. Můj názor je, že kdyby dnes zahrál špatně, jak se tady píše, tak by prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, ale vždycky mi přislo, že Roger měl na ty losy dost štěstí, což je dobře, pač mu fandím. :-) Ale na letošním AO má los dost těžký, tedy měl, pač teď už cokoli míň než minimálně ČF by byla senzace (a i tam bude velký favorit). Naopak dlouhodobý pech na los má Roddick, to je každý grandslam, co z top8 vyžere nejhorší los!
Reagovat
Matti
kdyby, kdyby....tak snad jsi ten zápas dnes viděl a viděl jsi i jiné zápasy Federera a dokážeš posoudit alespoň z části, jestli hrál dobře nebo ne. Nehrál dobře. A pokud nepřeřadí na vyšší stupeň, (ale to on přeřadí) tak brzo dojede.
Reagovat
Pe3k
No jo, jenže Rodick není v top 5, mnohdy ani v top 10 takže, to, že nemá dobrý los je vina jeho špatného žebříčkového postavení tzn. jeho špatné hry během roku.Naproti tomu když je RF světová jednička, nebo dvojka a dostává ty nejhorší soupeře to mi příde dost divné...Oproti tomu Rafa, má obyvkle super lehký los.
Reagovat
skott
Roddick neni mnohdy ani v Top 10?:-)) To myslis jako vazne?Za poslednich 8 let vypadl z Top 10 na pouhych 16 tydnu.Dohromady ma v desitce 420 tydnu a v nejlepsi petce 208 tydnu!!!Nikdo krome Nadala a Federera se takovou dlouhodobe spickovou vykonosti pochlubit nemuze, takze tady necucej podobny nesmysly z prstu.
Reagovat
Pe3k
Fajn, já Rodika moc nesleduju.Zmílil jsem se a snad se tak moc nestalo...Reaguješ trochu moc ostře.Ty budeš zas nějakej Nadalhead co? :D
Reagovat
skott
Ten nejvetsi!:-) Pokud nesledujes jednoho z nejlepsich hracu poslednich deseti let, potom ale nevim, jak moc tenis sledujee...
Reagovat
smazaný uživatel
Od Pe3k je to vzdy skupenstvi nelogickych blabolu...

dobre si ho sundal
Reagovat
Pe3k
Ty tady piš něco o blábolech :D víš vůbec co je to skupenství? :D
Reagovat
smazaný uživatel
..jdu dohledavat, nejlepe asi v neake odborne enciklopedii. Az to nastuduji a pochopim, tak pisnu. Dej mi prosim aspon hodinku
Reagovat
smazaný uživatel
dnes se v utkání Federer- Simon stala přesně ta věc, kterou jsem očekával, z vlastní zkušenosti vím, že když sportovec hraje na výsoké úrovni, důležité utkání a je favorit, klepou se mu kolena, nekoncentruje se a má velký problém zahrát poslední balón, roger to dneska předvedl ve velké parádě, ale to že vyhrál mu jen přidalo na statusu velkého hráče a především na sebevědomí :)) come on Roger ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím jestli by měl takhle ukazovat že je to skvělý tenista.. Možná kdyby vyhrál třeba ve čtvrtfinále v 5ti setech bylo by lepší než se trápit ve druhým kole.. Ale zvládnul to a to je hlavní :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale prostě měl blok se simonem, a myslím si že ho to nakopne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd blok. Jak může mít blok z někoho, s kým hrál jen dvakrát. Federer může mít blok maximálně tak z Nadala a mimo grandslamy z Murrayho.
Reagovat
Pe3k
Promin Tibíku, ale z tím co jsi napsal absolutně nesouhlasím.Kdyby se měli Rogerovi třást kolena pokaždé když je v utkání favoritem tak se krom antuky třepe již osmým rokem v kuse.Federer je na roli favorita absolutně zvyklý a sedí mu.Já taky sportuju a kolena se mi třepou jen když o něco jde.Těžko říct proč to Rogerovi na Simona nejde.Přitom je spousta lepších hráčů, které běžně přehrává.Simon má spíš štěstí, že jsi Maestro vybral horší chvilku...
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím , na vrcholové úrovni, ne si pinkat přes síť :) a to sportovec, kteýr nikdy tohle neochutnal nemůže nikdy pochopit :)) roger měl strach, šlo to vidět... a říkejte si co chcete, a o to je to větší mistr že to překonal :)
Reagovat
smazaný uživatel
narovinu, s kolika hráči to Fedexovi vyloženě nejde ? když Roger s někým hraje většinou ho přehrává, pokud nemá strach, pokud má strach hraje hůř a dělá chyby..:) všechno je jen o psychice :)
Reagovat
Pe3k
Mistr to je, o tom žáádnáá!Jestli měl strach nvm každopádně ten backhand hrál hodně opartně.Ikdyby dneska prohrál tak je stejně absolutní legenda.To co dokázal mu už nikdo nevezme a pro tenis toho hodně udělal.
Reagovat
Pe3k
Tak těžcí soupeři jsou Nadal,Murray,Nalbandian, ten Simon a Berdych na něj umí taky solidně zahrát.Každopádně Nalbandian byl jediný kdo ho dokázal přehrát ofenzivním a konstruktivním tenisem (když nepočítám Del Pa, kerý ho porazil jen 2x).Oprotitomu Nadal a Murray ho spíš donutí k chybám než, že by měli více vítězných úderů a nebo tvořili hru.
Reagovat
smazaný uživatel
jako máš pravdu, ale prostě Roger hrál se strachem, bylo vidět jak moc to chce, je to formát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že to tady je úplná Fedex mánie. :-) Ne nebojte, nebudu vás urážet, nejsem Barney. :-) Já taky Rogerovi strašně fandím a uznávám ho jako nejlepšího hráče všech dob. Ještě k Simonovi - že na něho neumí bych neřekl. On Simon není žádné ořezávátko, aby ho každé Roger zmydlil 3x 6:1. Jen ten jeho styl mu prostě nesedí. A jen tak btw ty řeči, že má Roger blok z Nadala - a kdo by neměl? Nadal je neskutečné zvíře, ten by uběhal i Usain Bolta. A stejně jako je Roger nejlepší tenista všech dob, Nadal je v současné době nejlepší tenista na světě. To ale neznamená, že nemůže prohrát, k čemuž mu DOUFÁM Roger dopomůže ve finále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
velmi rozumný názor :) mi Fedexxovci se narozdíl od barneyho neléčíme komplexy urážením ostatních tenistů :)
Reagovat
smazaný uživatel
dnes se v utkání Federer- Simon stala přesně ta věc, kterou jsem očekával, z vlastní zkušenosti vím, že když sportovec hraje na výsoké úrovni, důležité utkání a je favorit, klepou se mu kolena, nekoncentruje se a má velký problém zahrát poslední balón, roger to dneska předvedl ve velké parádě, ale to že vyhrál mu jen přidalo na statusu velkého hráče a především na sebevědomí :)) come on Roger ;-)
Reagovat
firestarter
Po druhým setu jsem si říkal pohoda, přepnul jsem z5 na Novaka a když jsem se vrátil na konci třetího, čuměl jsem jak kráva. Simon hodně pozlobil, v druhý půlce byl lepší, ale naštěstí rozhodly zkušenosti...
Reagovat
Pe3k
Z mého úhlu pohledu to byl katastrofální zápas.Ze začátku se zdálo, že RF vyhraje lehce ve 3 setech, ale ve 3 setu naprosto nepochopitelně začal hrát katastrofálně.První servis si vzal dovolenou, forhand podprůměr, backhand katastrofa, v dlouhých výměnách vůbec nevěděl jak získat bod, spíše čekal ža Simon skazí.Nevynucených chyb nepočítaje.Když byl důležitý míč např. break tak Roger vždy zahrál minelu.Nemohl se o nic opřít, nemohl najít rytmus, ani zbraň.Z mého pohledu jeho nejhorší zápas za 8 měsíců.
Simon - mnozí z vás ho opětujete, jak hrál dobře atd.Podle mě to byl průměrný výkon kvalitního hráče.Myslím si, že kdyby hrál takhle Federer s někým s top 10 tak by prohrál.Giles byl nakoni, dařil se mu return i prohozy a měl našlápnuto k výhře 3:2.V pátém setu ztratil servis a to rozhodlo.Shrnutí Federer katastrofa, Simon solidní, ale nedostačující výkon.
Reagovat
firestarter
asi tak nějak...
Reagovat
smazaný uživatel
No fakt je, že kdyby Simonovi chodil první servis, tak to asi nedopadlo. Brr, hrůza pomyslet! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jednu dílčí zbraň přece jen měl, a sice ty stopbally. :-) Ty mu ostatně nakonec přinesly i ten rozhodující break, pokud se nemýlím. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, všimli jste si, jak si Simon často při podání nahazoval míček brutálně dozadu?
Reagovat
Pe3k
Tak každý má nějaký styl servisu...Každopádně jsem si všiml, že tu Bárny, 99.9 a jiní Rafa fanatici posl. týden nejsou.Asi už dostali ban a nebo je to jedna a tatáž osoba...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...takže kdo fandí Rafovi je fanatik podle tebe, každopádně já si zase všiml, že elegoš fanatiků je tady pořád jaksi více...ty jsi ale dobrý k....t
Reagovat
smazaný uživatel
Očividně nejsi štonc řádně pochopit prostou a srozumitelnou větu: Pe3k hovoří o oné podskupině Nadalových fanoušků, kteří jsou fanatici (typu Barneyho), tj. zjevně ponechává široce otevřenou možnost, že se vyskytují i tací Nadalovy fanoušci, kt. fanatici nejsou (a klidně jich může být i drtivé většina).
Reagovat
smazaný uživatel
Proc se hned tak rozcilujes? Slova Pe3ka jsou presne slova Barneyho z minuleho roku, akorat byly tenkrat adresovany na druhou stranu barikady (Federerovu stranu).
Reagovat
Pe3k
Nenapsal jsem, že každý kdo fandí Rafovi je fanatik, ale myslím konkrétní fanoušky, kteří všechny známky fanatizmu vykazují a jestli tady nejsi první den tak určitě víš o koho jde...Pozastavuju se nad tím, že zde není ani jeden z nich.To se jako domluvili, že tu nebudou chodit?Asi těžko, proto to ukazuje, že jde o jednu osobu...A tvůj nick lol je taky dost divný...
Reagovat
steve79
S tím Nadalem kecám. Hraje zítra od 2:15.
Reagovat
steve79
Simon hrál výborně. Na pět setů to byl hrátká zápas, který trval jen něco přes tři hodiny. Čtvrfinále s Rodickem je ještě hodně daleko. Ted čeká Fedexe Mallise se kterým hodně dlouho nehrál. Jako soupeře na rozehrání bych ho rozhodně nebral. Dneska jsem zvědavej na zápas Rafy, ten přece jenomo v prvním kole neměl moc práce, tak doufám že jeho zápas bude trošku delší.
Reagovat
smazaný uživatel
Co Rogera nezabije,to ho posílí :)
Teď se za titulem nezastaví :)

Lets go FedEx :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, třčeba ve Wimbledonu se tohle pořekadlo po zápase s Fallou moc nepotvrdilo,co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to fakt ne. :-) Jenomže ve W. za a) Roger nehrál tak dobře jako teď a za b) tam narazil na v životní formě hrajícího Berdycha - a nikoho takového v Austrálii nevidím. Popravdě si myslím, že nejlepší formu z Top10 má momentálně právě Roger (a to už tak od října).
Reagovat
smazaný uživatel
Já smekám před Simonem, úžasný výkon především na returnu. Já jsem zase u toho zestárl asi tak o 300 let, pač kdyby Roger prohrál, tak mě regulerně vezou, ale já věděl, že to nebude vůbec lehké. On Simon v roce 2008 hrál na hardech úžasný tenis a teď se vrací zpátky do formy. Malisseho se nebojím a Fish už je taky venku, tak se těším na ČF s Roddickem. POME ROGER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No já už teď po cestě do finále nevidím nikoho, kdo by měl potenciál ho takhle potrápit jako Simon. Jedině Djokovič, kdyby měl svůj den.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, jen lituji:

1/ že Simnon ještě trochu dýl neudržel podání v tom pátém setu, ty dva zkažený forhendy, kt. by mu pravděpodobně přinesly vítězný míč, ho jistě velmi mrzí. Kdyby to udržel třeba do stavu 5:5, to by teprv byl epický thriller.

2/ že se Simonovi nepovedlo dostat se do zápasu dřív, tj. už v druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako nevím, proč by Djokovič nemohl popř. zopakovat svůj výkon z US Open. Přece jen, v Austrálii je podstatně pomalejší dvorec, než v hale na ATP Masters nebo jak se teď jmenuje to, čemu se dřív říkalo "turnaj mistrů".
Reagovat
smazaný uživatel
No doufejme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jenže musíš vzít v potaz, že ted Federer hraje značně líp než v semifinále US Open, ale uvidíme. Každopádně z tahle půlka pavouka je o poznání slabší než ta druhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Simonovi ve stoje tleskám, zaslouží si obrovský uznání za ten fantastický výkon a skvělý comeback! je vidět, že na Federera fakt umí, i když s ním poprvé prohrál... dostává se zpět do formy, což je jen dobře, ne nadarmo byl v Top 10... na French Open by mohl být už nasazený, jsem rád, že Federera takhle potrápil, aspoň se bylo na co dívat a Fedex ten postup nedostal vůbec zadarmo, teď ho asi jen tak nikdo jako Simon neohrozí, ale uvidíme...
Reagovat
firestarter
Byl to boj, taky doufám, že dojde daleko!
Reagovat
smazaný uživatel
Já naopak doufám, že padne už s tím Nišikorim. :-)

I když případné osmifinále Berdych - Verdasco by mohlo být zajímavé ... tak nevím. Každopádně Tipsarevič totálně selhal.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Viz io ten údajnej "shot of the day": tam měl Tipsarevič dvakrát šanci to zabít (zejm.- ten nepříliš zdařený lob), a vyšel mu z toho nakonec dvakrát takovej paskvil. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda, že ten druhej volej měl spíš smečovat... ale o tom tenis je, o chybách soupeře a jejich potrestání... ale hlavně že jde Verdasco dál, jak ztratil podání ve 4. setu a Tipsa se dostal do vedení 5-3, tak jsem fakt už přestával věřit, že to Verdasco otočí, hrozný nervy... potom když mohl vést 6-5, tak si to zas prohrál a Tipsarevič podával na vítězství... ale dokud nedáš poslední míček, tak zápas nekončí a Tipsa se o tom přesvědčil... Verdasco se vyhrabal z hroznýho hnoje, ale je pravda, že čím déle hrál, tím hrál lépe, víc se do toho dostával a začalo se mu dařit na returnu... jakmile přejel Tipsu v tie-breaku, tak už jsem víceméně věřil, že by tohle mohl být krásný comeback a že byl... ještě že jsem si na to ve 3 přivstal...
Reagovat
smazaný uživatel
Po tomto bojovnem vykonu smekam! Opravdu jsem to nečekal, přeju mu at dojde co nejdale, ma na to. Už to nebyli dvojchyby ale pořadnej obrat:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist