Simon si věří, v Sydney si zahraje s Gulbisem o finále

13. 1. 2011, 17:10
Aktuality 1
ATP SYDNEY - Narůst formy v úvodu sezony pociťuje francouzský tenista Gilles Simon. V Sydney dnes porazil Ukrajince Dolgopolova a začíná si věřit na návrat mezi elitu. Gulbis bude dalším, kdo se mu postaví do cesty směr finále.
Gilles Simon

Gilles Simon dnes ani jednou neztratil své podání a Alexandera Dolgopolova porazil 6-4 6-3. Šestadvacetiletý Francouz loni vinou problémů s kolenem vypadl z top 40, aktuálně se však cítí v dobré formě.

"Řekl bych, že teď hraju dobře. Možná tak dobře, jako před zhruba dvěma lety," vzpomněl si Simon na dobu, kdy porazil Nadala a dokonce dvakrát Federera. "Tenis je otázkou sebedůvěry. Musíte vyhrát nějaké zápasy a porazit někoho z elity. Stačí jednou, a hned máte pocit, že žebříčkem stoupáte. Najednou jste nasazení, cítíte větší podporu a hrajete pak lépe a lépe," dodal tenista, jenž ve třech zápasech ztratil celkem jen 14 her."

Sestřih zápasu Simon - Dolgopolov:


Simonův semifinálový soupeř Ernests Gulbis v Austrálii zatím tak suverénní není. Po prohraném setu s Andrejevem si ani dnes neudržel neprolomitelnost podání, Sergeje Stachovského z Ukrajiny porazil za hodinu a půl dvakrát 6-4.

Gulbis se se Simonem utkal pouze před čtyřmi lety v kvalifikaci turnaje v Cincinnati, tehdy vyhrál ve dvou setech Lotyš.

Victoru Troickému
se závěr minulého roku povedl výborně. Třešničkou na dortu byl triumf v Davis Cupu, ke kterému své zemi pomohl rozhodujícím bodem. Jak už to tak bývá, tenistům to zvedne sebevědomí v nové sezoně. A Srb toho může být dalším důkazem. Zatím je na takové závěry přiliš brzy, nicméně minulý týden prohrál až s Federerem a nyní v Sydney je už v semifinále.

Čtvrtý nasazený hráč měl v úvodním kole volný los a následně si snadno poradil s Chelou. Dnes narazil na loňského finalistu Richarda Gasqueta a ve dvou setech porazil i jeho.

"Myslím, že jsem měl zápas pod kontrolou," reagoval Troicki na závěr zápasu, ve kterém poprvé ztratil podání. "On začal hrál trochu lépe než na začátku. Svou hru pozvedl na vyšší úroveň a začal trefovat dobré údery. Uvědomil jsem si, že nesmím polevit a zkusit ho znovu zlomit. Naštěstí jsem odvedl dobrou práci, znovu jsem mu vzal podání a postoupil," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu.

Sestřih zápasu Troicki - Gasquet:


V semifinále se utká s Florianem Mayerem, který porazil Itala Potita Staraceho. Přemožitel Del Potra sice prohrál úvodní dvě hry, pak ale proměnil pět ze šesti brejkbolů a za 65 minut zvítězil hladce 6-4 6-1.

Troicki bude v pátek prahnout po odvetě za vyřazení z 2. kola loňského Australian Open.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 01. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gulbis (3-Lot.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 6-3
Troicki (4-Srb.) - Gasquet (5-Fr.) 6-4 6-4
Mayer (Něm.) - Starace (It.) 6-4 6-1

Semifinálové dvojice: Simon - Gulbis, Troicki - Mayer.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - Kubot/Marach (3-Pol.) 3-6 6-2 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co sa tyka Troickeho tak pohoda z DC ho nakopla k skvelym vykonom a aj ked je fakt skoro hodnotit nieco tak si myslim ze toto bude Troickeho najlepsia sezona a ten DC tomu vyrazne dopomohol- pricom Troicki uz ku koncu minulej sezony este pred DC mal dobru formu- 5setovka s Djokerom v 1. kole US open a dalsie zapasy. Troicki si myslim ze bude stabilnym hracom top 30 mozno sa mu podari preniknut aj do top 20 uvidime. V kazdom pripade silny servis a dobre udery urcite patri medzi hracov ktory ked ma formu dokaze potrapit kohokolvek zo spicky. Co sa tyka Simona tak toho som nikdy nemal rad jednak hraje moc defenzivne a jednak neviem je nesympaticky mi dost, ale musim uznat ze isiel hore. V top 10 ho uz videt nechcem nikdy tam nema co hladat ale fakt je ze pokial bude hrat takto ako hra tak tiez top 30 az top 20 hrac urcite a fakt je ze nepatri mimo tej 40-50ky kde bol minuly rok ked stratil body. Ale uvidim etato sezona bude skvela, vela hracov sa bude drat rebrickom- navratilci typu Nalbandian, Davydenko, Del Potro aj Karlovic, ktori vyrazne sa prepadli rebrickom, potom zopar mladikov na cele s Dolgopolovom ktori budu rast kazdym rokom a potom hraci ako Troicki ktory neskor dozrievaju- krasnym prikladom je aj Soderling ktory vyrazny uspech finale RG dosiahol tiez az v 25ke ci kolko rocny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist