Siniaková bude v Ostravě hlavně sbírat zkušenosti, říká Pála

7. 2. 2017, 13:40
Aktuality 51
Český fedcupový tým čeká o víkendu utkání prvního kola Světové skupiny, v němž přivítá na domácí půdě v Ostravě výběr Španělska. Oba týmy nenastoupí v nejsilnější sestavě. Češkám chybí zraněná Petra Kvitová a Španělky se musí obejít bez Carly Suárezové. Do nominace se tak poprvé vešla Kateřina Siniaková, která ale bude primárně sbírat zkušenosti a do bojů zasáhne jen v krajním případě.
Profily hráčů
Petr Pála

České tenistky zahajují obhajobu vítězství ve Fed Cupu bez zraněné Petry Kvitové, což je podle kapitána Petra Pály ideální možnost dát příležitost nasát atmosféru týmové soutěže nastupující generaci v podobě Kateřiny Siniakové.

Dvacetiletá finalistka juniorky na Australian Open 2013 by se do hry mohla zapojit za rozhodnutého stavu, jinak bude v Ostravě hlavně sbírat zkušenosti.

"Nečekám, že by Katka měla nastoupit v sobotu. Jsem rád, že tady bude, zaslouží si tady být a něco okoukat. Věřím, že v budoucnu bude platnou hráčkou našeho týmu," řekl Pála novinářům na dnešním tréninku.

Dopolední přípravu opět absolvovaly jen Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Siniaková a Lucie Šafářová jsou po turnajích v Asii ještě stále na cestě, do Ostravy by podle Pály měly dorazit během dneška.

"Těším se, až budeme zase kompletní. Tým je takhle, jak je, silný. Je obrovská výhoda, že máme několik variant do dvouhry, i více do čtyřhry. To by měla být naše výhoda," řekl Pála.

Nominaci do sobotních dvouher s hráčkami zatím neřešil. "Něco v hlavě mám, ale vždyť tu ještě nejsme všichni. Nejdřív se budu bavit s holkama," uvedl Pála.

Je si vědom toho, že proti Španělsku bez jeho druhé nejlepší hráčky Carly Suárezové má český tým usnadněnou roli.

"Jsme lehkými favority hlavně tím umístěním dalších holek, ale v týmových soutěžích je všechno možné. To jsme mohli minulý týden vidět v Davis Cupu na všech místech světa, jak se to může zamotat. Oni mají velmi silnou jednu hráčku (Garbiñe Muguruzaovou), ale my bychom měli mít navrch v těch dalších. Pokud naše holky předvedou, co umí, měli bychom to zvládnout," řekl Pála.

Před domácími fanoušky se tenistky představí poprvé od předloňského finále s Ruskem. V Ostravě ještě neprohrály, na tvrdém povrchu zde zvítězily už čtyřikrát. "Hraje se nám tady vždycky skvěle. Už teď je vyprodáno, to ještě zvyšuje takové to těšení se na zápas," řekl Pála.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

51
Přidat komentář
Frick
Maruška jde dál po výmlatu 6:2 6:0

Špekounka vyhrála první set v TB, pak už ale jen vyhrála 4 gemy. Nj, při tý váze.
Reagovat
Frick
...tedy to bylo k zápasu Báry. Ta to teď má slušně otevřený až do SF, kde by se mohla utkat s Marií. Ta to ale bude mít složitější.
Reagovat
Holahej
Červená nebo černá? České tenistky si vybíraly šaty na banket.

https://youtu.be/2INIymEyKSs
Reagovat
FulnekUltras
Ach jo... ;) Už zase ty naše cácorky strkají všechny ostatní do kapsy, zvlášť když tomu šéfuje Baruška. ;) Hned mi bylo jasný, že červenou nee...because black is always and everywhere the best... ;)
Reagovat
Krisboy
Červená. Černá je sice moje oblíbená barva, ale holkám - hlavně Kačence - sluší víc červená.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/gabriela-koukalova-mela-v-ruce-trisku-dwx-/biatlon.aspx?c=A170207_113343_biatlon_tm2

Myslim, že Gábina měla radši jet rovnou do Vysoký nad Jizerou.

Teda fakt nechápu dvě věci

1) Pokud mám třísku, tak se jí snad snažim hned vytáhnout, pokud je natolik hluboko, že nástroje typu pinzety a jehly nestačí, tak je snad jasný, že situace není triviální a je třeba to rychle řešit u lékaře a ne to nechat hnisat.

2) To na pomezí Rakouska a Itálie není doktor, že si musela zaject celkově 1000 km do Jablonce? :-O
Reagovat
Frick
Nejlépe to oglosoval jistý pan Jaroš:

"Měla kliku, že to v Jablonci uměli vyndat, další doktor přes třísky je až v Berlíně."

:-D
Reagovat
horska.kraslice
Tříska byla venku.
https://www.sport.cz/ostatni/biatlon/clanek/852714-koukalova-o-problemech-bylo-mi-trapne-doktor-ale-volal-at-okamzite-prijedu.html#hp-sez
Reagovat
blixa
Ale ona si ji vyndala, demente. Ale asi tam něco ještě zbylo, což se může stát. Nebo se tam s třískou zanesla jen nevhodná nečistota. Doktor tam asi je ale víš jakej ? Že můžeš mít důvěru ? Že tě třeba neopíchne něčím, co může být doping ? Nechceš jít už konečně z TP někam do prdele ?
Reagovat
Fandina
Tak tak, pamatuji se na jeden rozhovor Lukáše Rosola, kdy říkal, že se bojí třeba i se někde něčeho napít, protože nemůže vědět, co je v tom. To samé s jídlem. Nemají to ti sportovci vůbec lehké.
Reagovat
Frick
Už se LASKAVĚ nad se sebou zamysli, ty starej sprosťáku!

Ano, příznávám, nelustroval jsem hned všechny media, ale jen ten článek na iDnes + Gábin status na FB, kde prostě celá story nebyla.

I tak si ale myslim, že Gábi měla jednat při prvnim náznaku podebrání.

Nějak si nedokážu představit, že by preparát pro lokální anestezi obsahoval látky, který by mohly sportovci jakkoliv pomoci při sportovnim výkonu. A i kdyby, tak bych předpokládal, že užití preparátu za účelem provedení bezodkladného lékařského chirurgického zákroku by bylo antidopingovkou plně akceptována.

Jako ono to neni sranda tyto infekce. Před 150 lety se z třísky dalo pokojně i umřít.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je v tom, že se zabýváš věcma, které druhým jsou jasné a tak samozřejmé, že jim ani nestojí za to o nich druhé informovat. Jednoduše řečeno. Vezmu na vědomí, že se Gábině tohle stalo. A nezačnu to rozebírat jak to děláš ty.
Reagovat
VlS
Co na tom chceš vysvětlit? Ty s každou bolístkou a s třískou letíš k doktorovi? No potěš pánbu. Když budou všichni jako ty, bude se muset zdražit zdravoní pojištění 37,5x, problém je, že 99,3 % populace na to nevydělá a současně bude chybět 16.832 doktorů a 36.542 zdravotních sester. Zdravotní pojišťovny budou muset nabrat 17.563 likvidátorů plateb.
Kurňa chlape, kdo to zaplatí? Ty?
Navíc chcípneme hlady, protože všichni řezníci budou bahnáni zákonem na rychlkurz medicíny a nám holt bebude kdo mít nasekat kotlety.
Reagovat
Frick
A jakože s viditelnou infekcí nemám otravovat doktory? Jakože lepší je otravovat až když nemůže pohnout rukou?
Reagovat
VlS
A kde čteš, že nemohla pohnout rukou? Když to začalo dělat problém, tak k doktorovi šla. Jinak - ichtoxyl znáš? Na takový věci stopro řešení ( kdysi se to jmenovalo " ichtyolka" .
Reagovat
Frick
?Bolelo ji to při přebíjení, nemohla s tím pořádně zavírat závěr. Pak už dokonce na tréninku jezdila jen s jednou hůlkou.?

Zdroj: http://sport.idnes.cz/gabriela-koukalova-mela-v-ruce-trisku-dwx-/biatlon.aspx?c=A170207_113343_biatlon_tm2
Reagovat
VlS
To jí bolel palec, kde čteš o celý ruce?
Reagovat
Frick
Tak když ani nemohla držet hůlku, tak asi jí ta ruka bolela, ne?
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
VlS
Ne, bolel jí palec, dneska sepsula Vítka na FB a vysvětlila, že přezdívka Bleky je od toho, že blekotá.
Reagovat
blixa
Kdybys, blbe, někdy lyžoval, věděl bys, jaká je role palce při držení holí.
Reagovat
VlS
Ono by stačilo, kdyby držel někdy v ruce koště :-)
Reagovat
blixa
To je práce ! To on nesmí ! Práce hyzdí pleť ! ;-)
Reagovat
Frick
Pokud si myslela na singl, měla šanci v Taipei ukázat, že na něj má. Bohužel, proti první lepší (resp. první kvalitně hrající) hráčce zcela propadla.

V sobotu proti Mugu určitě Bára.

Možná otevřený by to mohlo bejt, pokud po duelu jedniček by to bylo 1:2 pro Španělky. Šp. dvojku by snad dala i Šafi a Bára by nebyla unavená do debla. Nebo nasadit Báru a do debla pak Káju s Luckou, což by ale s sebou neslo rizika z nesehranosti.
Reagovat
Frick
Nejlépe to oglosoval jistý pan Jaroš:

"Měla kliku, že to v Jablonci uměli vyndat, další doktor přes třísky je až v Berlíně."

:-D
Reagovat
Frick
pardon, to bylo ke Gabče
Reagovat
blixa
Nevíte co ten Kaderka hulí ?

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/293599/kaderka-v-tak-urcite-za-berdychem-neni-dira-stepankovi-zatleskam.html
Reagovat
bIbec
zatím sem si jenom přečetl, možná to v mluvené verzi bude trošku jinak, ale to tvrzení "Dalibor Svrčina je v juniorské kategorii nejlepší na světě" je zavádějící. On je tuším nejlepší hráč do 14 let. Což je ohromný rozdíl. Vůbec to neznamená, že se prosadí v kategorii do 18 let, o dospělých vůbec nemluvím.

Jinak jestli je tam díra nebo není, to je relativní, že jo. Záleží z jakého pohledu na to člověk kouká.
Reagovat
janek_da
jj, to jsem jednou koukal do encyklopedie tenisu, že Martin Damm vyhrával, jakože fakt drsně, všechna možná mistrovství do 15 let a nakonec singlová kariera nic moc
Reagovat
janek_da
psal jsem o Mistrovstvích Evropy samozřejmě, to si mazal na chleba už nevím koho, ale vím, že pak byli celkem dobří singlisté
Reagovat
FulnekUltras
když Koťátko dostane hned v sobotu pořádně na prdel - a čtvrtý singl se už bude dohrávat jen pro diváky. Barče s Kájou věřím, že to zvládnou samy - jak se už v poslední době stalo dobrým zvykem.
Reagovat
Frick
Pokud je to 3:0, tak se hraje debl...
Reagovat
FulnekUltras
tak to katka opravdu nasaje max. pachy v šatně
Reagovat
tommr
tipnu si, že pokud se některá z holek na poslední chvíli nezraní tak budou singly hrát Karolína s Bárou a Lucka bude hrát jen debla. Pokud by se jednalo o ostrej zápas za stavu 2:2 tak by s ní debla odehrála jedna z dvojice Karolína/Bára a pokud by šlo o zápas za rozhodnutýho stavu tak by asi dostala šanci Katka ...
Katka Siniaková je ted úplně z formy a její nasazení do ostrýho zápasu by bylo příliš velký riziko ..
Reagovat
blixa
Za stavu 2:2 bych viděl do čtyřhry zcela jasně Káju s Bárou.
Reagovat
Fandina
ono bude záležet, kdo ty body dělal a jak která bude fit
Reagovat
Torn
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Fandina
Já netvrdím, že ano.
Reagovat
blixa
Pála tomu naštěstí rozumí ;-)
Reagovat
Fandina
Jo jo, zatím nezklamal.
Reagovat
Jan
Jo Kája s Bárou v deblu je také volba. Pála má víc možností.
Reagovat
Fandina
Možná, že by bylo dobré dát první den proti Mugu Šafi. Sice to s ní má 1:1, ale Barča 1:2. Kája to s ní má 4:1, tak jako jednička by měla mít na neděli výhodu. Držím palce holčiny a do Ovy se moc těším. Budu fandit na místě. Pojďte holky!!!
Reagovat
Torn
Tak lepší je dát proti Mugu první den hned Karolínu, která by ji snad měla porazit a tím zajistit první bod. Jako je daleko lepší mít nějaké body jisté, než dát proti Mugu nestabilní Lucku, to už radši tu Báru, která jí dokázala letos na tvrdém povrchu porazit. To už pak proti Mugu může dát rovnou Katku. Jestli Katka nebo Lucka, to si myslím, že je v zásadě pak už jedno.
Reagovat
Fandina
Pokud je Karolína jednička a Mugu také, tak spolu první den hrát nemohou.
Reagovat
Torn
Pravda. Tak pak bych asi spíš zkusil tu Báru no, která jí dokázala vyklepnout docela snadno. Lucka s Katkou teď hrají tak nějak nahoru a dolů.
Reagovat
Fandina
Je vidět, že tomu zase nerozumíš. Jako včera s počítáním žebříčku a obhajobou.
Reagovat
Torn
Hlavně, že ty všemu rozumíš a přesně víš, jak co je. :D Ale jako debata s člověk, co si myslí, že nasbírat 2500 bodů není problém, nemá smysl diskuze.
Reagovat
Fandina
Já nerozumím hodně věcem, ale taky vím, že 2500 bodů může být pro někoho jeden GS a jeden Premier.
Reagovat
EllNino
Kdy ji Bára letos porazila ?
Reagovat
Torn
Pardon, loni...mám furt za to, že je rok 2016
Reagovat
VlS
Je to na holkách a Pálovi, my se tady můžem usnést na čem chceme a je to fuk. Kdybych já měl vybírat mezi Barčou a Luckou, hodil bych si na Garbine mincí, na ostatní španělské antukářky bych poslal Barču s běhavejma obloučkářkama mívá Lucka problém. Katku bych teď do singla nepostavil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist