Siniaková deklasovala Falconiovou, v Osprey je ve čtvrtfinále i Plíšková!

28. 3. 2013, 16:49
Aktuality 53
ITF OSPREY - Nervozita, ostych, přílišný respekt? Nic z toho. Kateřina Siniaková se po finále letošního Australian Open juniorek rozhodla soustředit na přesun mezi ženy a už v 16 letech na sebe výrazně upozorňuje. Dnes na turnaji ITF v Osprey deklasovala domácí Falconiovou a připsala si již čtvrtý skalp hráčky Top 160 během dvou týdnů. Ve čtvrtfinále, ve kterém je i Kristýna Plíšková, vyzve přemožitelku Andrey Hlaváčkové Rusku Sirotkinovou.
Kateřina Siniaková

Po dvou velkých finále mezi juniorkami neváhá a soustředí se na těžký přesun do kategorie žen. A daří se jí. Už začátkem března si Kateřina Siniaková připsala první titul z turnaje ITF, když triumfovala na 'desítce' ve švýcarském Frauenfeldu. Posléze dostala šanci zahrát si poprvé v kvalifikaci turnaje WTA a divokou kartu proměnila v postup do hlavní soutěže. V té navíc potrápila 73. tenistku světa Španělku Muguruzaovou.

Pobyt na Floridě, kde má možnost trénovat ve slavné IMG academy Nicka Bolettieriho, si ještě o dva týdny prodloužila, neboť se jí naskytla příležitost zahrát si na velmi dobře obsazeném turnaji ITF s dotací 50.000 dolarů na antuce v Osprey. A šestnáctiletá rodačka z Hradce Králové na něm potvrzuje svou výbornou formu. 

Dnes v zápase 2. kola deklasovala 6-2 6-1 Irinu Falconiovou (aktuálně 152. hráčka žebříčku WTA, ještě loni byla 73.) a připsala si tak už čtvrtý skalp soupeřky Top 160 během dvou týdnů. V kolonce výher má také Lucemburčanku Mandy Minellaovou (97.), Američanku Alexu Glatchovou (120.) a Alexandru Cadantuovou z Rumunska (119.).

Za postup do čtvrtfinále Siniaková získá 18 bodů do žebříčku WTA, které ji posunou už mezi 500 nejlepších tenistek světa.

Tenistka s ruskou krví v těle však stále v turnaji pokračuje a o postup do semifinále si v pátek zahraje s o pět let starší Ruskou Martou Sirotkinovou, která je 121. hráčkou světa. Sirotkinová dnes vyřadila poslední nasazenou hráčku v soutěži Andreu Hlaváčkovou, kterou zdolala po setech 2-6 6-1 6-3.

Turnajová dvojka Hlaváčková se v Osprey chtěla na začátku antukové sezony dostat do lepší formy, mizerné výsledky z turnajů WTA, na nichž letos v hlavní soutěži vyhrála jediný zápas, však nevylepší. Další možnost bude mít příští týden na podniku WTA v Charlestonu.

Do čtvrtfinále postoupila ještě Kristýna Plíšková, která na Floridě zdolala ve třech setech i svou druhou soupeřku z Ukrajiny. Dnes porazila po boji 6-4 6-7 6-4 turnajovou trojku a 74. hráčku světa Lesju Curenkovou. O semifinále se jednadvacetiletá Češka utká se Španělkou Estrellou Cabezaovou-Candellaovou, která si dnes poradila 7-6 6-0 s domácí veteránkou Jill Craybasovou.

- ITF OSPREY -
(USA / Florida, antuka, 50.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (28. 03. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (ČR) - Falconiová (USA) 6-2 6-1
Kr. Plíšková (ČR) - Curenková (3-Ukr.) 6-4 6-7(4) 6-4
Sirotkinová (Rus.) - Hlaváčková (2-ČR) 2-6 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
darek.vrana
Takovýhle nástup mezi ženami, to by mohla být jednou hvězda... Třeba se rodí nová Navrátilová:)
Reagovat
PetaM
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_The_Oaks_Club_Challenger_%E2%80%93_Singles
- Tak tohle nechápu. Na anglické Wiki Andy vyhrála, tak co teda :D
Reagovat
smazaný uživatel
asi chyba :D ale existuje šance že se spletli i tady :D
Reagovat
PetaM
Právě se dívám na LIVE výsledky, a tam ještě stále výsledky nejsou, i když holky hrály v 16:30. Tak teda nevím :D Kde je pravda kurde. Pořád se mi nechce uvěřit, že Andy prohrála. Ten výsledek z Wiki se mi zdá pravděpodobnější a doufám v něho :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/OaksClubTennis1 tady je ale výsldek pravdivý :(
Reagovat
PetaM
Škoda :( Ale naděje tu byla ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
to ano :) pokuď máš facebook najdi si stránku čeké srdce = tenisové srdce :) dobrý web i s výsledkama :))
Reagovat
PetaM
Tam jsem, to je samozřejmost :D Ale jen jsem doufal, že se vyskytla chyba tady :D :D
Reagovat
tommr
po Hradecký se s turnajem v Osprey neslavně loučí i Hlaváčková ...
Sirotkinová je výkonnostně někde na úrovni Falconiový takže by jí Katka mohla dát ... :)
Reagovat
Fandina
Je to opravdu divné, že se holkám takhle nedaří. Pokud to je u Lucky to zranění, tak bych tomu rozuměla, ale také nevím, mohlo by se to už prolomit ne. Sirotkinova zase takový autsajdr nebyla. U sázkovek byla jen mírně pod Andy. Katka je evidentně v laufu, tak je potřeba pokračovat a porážet co to dá. Tak ještě ona a Kristina. Holky pojďte na to. Pojď!
Reagovat
tommr
kurs byl samozřejmě ovlivněnej špatnou formou Andrey z poslední doby. Hrát Andrea v lonský formě tak by musela Sirotkinovou jasně porazit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se už přeci není čemu divit, Hlaváčková je úplně mimo hru,mimo lonska ve čtyřhře, nikdy nic neuhrála a také už neuhraje.Ten její naivní přístup nemá cenu už ani komentovat,jen snad ta výhoda,že na ní ještě sázkovky vypisují relativně dobrý kurz,tak když se vždy hraje proti ní,nemůžeš prodělat...
Reagovat
Karl
Doufám, že Katka nám pomstí Andrejku. Pooojď, máš na to!
Reagovat
Fandina
Katce k postupu a výhrou nad Falconi a také Kristině Pliškovic k vítězství nad 72 hráčkou světa Lesjou Tsurenko.
Jen tak dál holky! Gratulace oběma!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Katce, vyrůstá nám nová hvězda, přeju hodně štěstí
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsem Katku neviděla hrát live, ale v poslední době o ní čtu jen samé dobré zprávy. Tak snad se mi poštěstí ji někdy/někde vidět..zatím je na dobré cestě, body koukám přibývají:-)
Reagovat
pepin
Tak Tě vítám zpět po té dlouhé době.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Pepine, díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Za necelé dva měsíce v Praze bude možnost vidět Katku opravdu live. :) Já ještě nevím, jestli mi to vyjde. Květen se mi zrovna moc nehodí, ale Katku bych moc rád viděl a jeden den v Praze by snad neměl být problém. Všechno záleží na tom, kdy bude Katka hrát svoje zápasy a taky jak se mi to bude zrovna hodit...

Jinak dneska vyhrála Katka úplně stejným poměrem jako Masha. A tak to má být! :)
Reagovat
smazaný uživatel
také bych ráda Katku viděla live, ale můžu jedině v sobotu, takže by musela postoupit do semifinále..
Reagovat
Fandina
Katku bych také chtěla moc vidět a na živo prý bude hrát v květnu v Praze ve Stromovce, tak se tam chystám. Jinak jsou na netu nějaká videa, tak člověk má alespoň představu, jak se pohybuje, jak drží raketu a jaké má údery. Videí bude víc, ale tady je také jedno:

http://www.protenis.cz/video/clip.php?vid=2298
Reagovat
Fandina
Dala jsem sem zprávu z podobným obsahem jako monty, tak nic, rozepsala jsem to a mezitím ještě dělala několik věcí, tak sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se neděje... Napsala jsi zprávu s podobným, ale ne úplně stejným obsahem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky oběma, já jsem o tom taky uvažovala, Prahu mám relativně kousek. Na videa se podívám zítra, blbne mi net :-( no a mně přijde, že je Katka trochu vzhledově podobná Dinaře, ale to je jen můj subjektivní dojem z fotek.
Ale nevím proč, už od prvního pohledu je mi prostě sympatická, někdy to tak mám, někoho vidím a bud je mi sympatický, nebo ne..:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to úplně stejně jako ty a taky je mi Katka sympatická. :) Co se týče jejího vzhledu, tak máš pravdu. Podle mě je něco mezi Dinarou a Míšou Zrůstovou (basketbalistka). Podobnost s Dinarou mě napadla z fotek, protože je vidět, jak Katka na každý míček dře. Přesně taková byla Dinara... No a podobnost s Míšou mě napadla, protože Katka a Míša mají při zápasech stejně udělané vlasy a taky jsou si podle mě trochu podobné v obličeji. :)
http://www.womensbasketball-in-france.com/images/OQT-2012-DAY-3-slide-show-0026.jpg

No a protože Míšu mám rád a Dinaru jsem měl taky rád, tak se mi Katka líbí. Ovšem jinak je Katka samozřejmě originál a podle mě moc hezká a zajímavá holka. :)
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/603726_564765243555081_1065124393_n.jpg
Reagovat
JStriegler
Neví někdo kde se dají sledovat výsledky live z Osprey našel jsem jen kde sou konečný výsledky a ne průběh. Díky za radu :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo má iphone nebo lepší mobile tak ať si stáhne aplikaci resultina a tam si to najde :) e to o tennisu založil to trenér Lucky H. a ještě někdo :)
https://itunes.apple.com/us/app/resultina-tennis-results/id583269291?ls=1&mt=8
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem jsi stahnul aplikaci, ale live to nemuzu sledovat.
Tak nevim....
Reagovat
Fandina
Výsledky z Osprey jsou třeba na odkazech dole, ale live to není, jen expost, třeba za chvíli nebo i delší dobu.

http://www.livesport.cz/tenis/
http://www.tenislive.cz/zeny/osprey-2013/
Reagovat
smazaný uživatel
livescore asi sledovat nikde nejde..
výsledky dohraných zápasů se dají najít taky na oficiálním twitteru turnaje:
https://twitter.com/OaksClubTennis1
Reagovat
tommr
momentálně je v průběžným žebříčku se 66 body už v první pětistovce (někde na 474-479. místě) kam jí vyneslo 30 bodů z Miami a 18 bodů z Osprey ... :)
Případnej další posun v žebříčku závisí na jejích dalších výsledcích v Osprey:
postup do semifinále = 424-427. místo
postup do finále = 374-379. místo
zisk titulu = 349-351. místo
Reagovat
smazaný uživatel
35 z Miami, ale to je fuk. :-D
Reagovat
George_Renel
Katka asi bude silně aspirovat na skokanku roku.
Reagovat
tommr
5 bodů za vypadnutí v prvním kole dostávají jenom hráčky, který do hlavní soutěže v Miami postoupily přímo. Kvalifikantky a Lucky Loserky je nedostávají ...
Těch 5 bodů ale stejně nehraje žádnou roli. Ted jde o to, aby Katka udržela nastoupenou cestu. Pokud bude pokračovat ve výkonech z poslední doby tak bude mít brzo bodů víc než dost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Díky, vím zas o něco víc. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tady jeden nick psal. Velký palec nahoru zaslouží pořadatelé Miami. Jestli tam byla nejhůř 200. hráčka a oni dali divokou kartu 850. hráčce. V Osprey podobně, ale to už si aspoň udělala jméno z Miami.
Tyhlekarty Katce ušetřily hodně času. Rok?
Reagovat
Roger_Federer
Tak hlavne, pokud by si podržela formu tak karta do kvaldy nektereho granslamu taky neni utopie..
Reagovat
smazaný uživatel
no ona hlavně ještě nedávno říkala, že na granslamech chce hrát ještě juniorskou soutěž.. možná si to ještě rozmyslí..
Reagovat
smazaný uživatel
Kačka si v Miami vybojovala 35 boduů (30 za kvaldu a 5 za 1. kolo) + teď 18 za Osprey, takže se posune někam ke 460 místu, což nemusí být ještě konečná. :-)
Reagovat
Titan
Chybí vám tam 10 za první kolo. Osprey jsou aktuálně 10+18
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzem nemas pravdu ma jen 18 to je podovani podle toho jak vypadne to bys pak musel secitat vsechny body
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to není. :) Kdyby vypadla ve 2. kole, tak by získala těch 10 bodů, ale tím, že vyhrála, tak nedostane 10, ale navýší se jí to na 18 bodů. Body za jednotlivá kola se nesčítají.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě dostala i těch 5 bodů za 1. kolo? Myslím, že těch 5 bodů je zahrnutých v těch 30 za kvalifikaci.. další body by podle mého dostala, až kdyby postoupila do 2. kola.
Reagovat
tommr
Jovovichu má pravdu - pokud hráčka postoupí z kvalifikace a vypadne v prvním kole tak se jí počítají jen body za tu kvalifikaci. Katka proto v Miami získala jen 30 bodů ... :)
Reagovat
Titan
Katka byla včera na průběžném 506 místě WTA s 58 body, dnešních 18 bodů jí posune někde kolem místa 440...
Reagovat
tommr
jenže v těch 58 bodech je započítáno už 10 bodů za postup mezi posledních 16 v Osprey. Dneska získala Katka za postup do čtvrtfinále jen 8 bodů ... :)
Reagovat
pepin
Hoši asi se s naším computrem nedohadujte, ten to má v paměti.
Reagovat
smazaný uživatel
Po dnešní výhře by se měla Katka posunout k jakému místu v žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
A na stejném turnaji vyhrála i Kristýna Plíšková. Curenkovou porazila 6:4, 6:7(4), 6:4. Paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
super tak ještě Andrea !! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Katko, děláš mi pořád větší a větší radost! :) Čtvrtfinále s Andrejkou by bylo zajímavé. Andrejka je fajn, ale samozřejmě bych držel palce Katce. :)

Jinak Falconi je teď sice 152. v žebříčku, ale ještě v říjnu 2011 byla na 73. místě!
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit hracku ktera je 152. na svete v tomhle stylu, to je supr!
Reagovat
pepin
Ani bych se nedivil, že pokud se utkají tak ji Katka sestřelí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist