Siniaková na čtvrtý pokus přehrála Plíškovou, Vondroušová se z Adelaide odhlásila

9. 1., 06:37
Aktuality 24
WTA ADELAIDE - Kateřina Siniaková (27) v australském Adelaide navázala na úspěšně absolvovanou kvalifikaci cenným skalpem. Někdejší nejlepší deblistka světa vstoupila do hlavní soutěže jednoznačnou výhrou 6:2, 6:1 nad krajankou a bývalou vedoucí ženou singlového žebříčku Karolínou Plíškovou (31), s níž v předchozích třech vzájemných duelech neuhrála ani set. Svou první individuální akci v sezoně měla na podniku kategorie WTA 500 v Jižní Austrálii zahájit Markéta Vondroušová. (24), wimbledonská šampionka se ale z generálky na Australian Open na poslední chvíli odhlásila.
Kateřina Siniaková zvládla vstup i do druhého letošního turnaje. (© AFP)

Siniaková – Plíšková 6:2, 6:1

Kateřina Siniaková vstoupila do nové sezony už na Silvestra v Brisbane, kde skončila hned v prvním kole na raketě grandslamové šampionky Sloane Stephensové. Na druhé letošní akci se však už čtyřikrát radovala z vítězství.

Na podniku WTA 500 v Adelaide po úspěšně absolvované kvalifikaci a vítězné premiéře ve čtyřhře po boku Aliaksandry Sasnovičové proti favoritkám zvládla i vstup do hlavní soutěže. Královehradecká rodačka, jež si loni na podzim zahrála dvě finále a v čínském Nanchangu dokonce slavila zisk pátého titulu, si poradila se slavnější krajankou a neoblíbenou soupeřkou Karolínou Plíškovou.

Statistika zápasu Kateřina Siniaková – Karolína PlíškováStatistika zápasu Kateřina Siniaková – Karolína Plíšková (@ Livesport)

Zatímco v prvních třech vzájemných soubojích včetně exhibice v roce 2020 během koronavirové pauzy Siniaková prohrála všech šest setů a uhrála v nich dohromady jen 15 gamů, v Austrálii dvojnásobnou grandslamovou finalistku převálcovala 6:2, 6:1.

Sedmadvacetiletá Siniaková sice v úvodu prohrávala 0:2, ale pak získala 10 gamů v řadě a málem o čtyři roky zkušenější tenistce z Loun nedovolila uhrát už ani jednu hru. Brejkbol za stavu 6:2 a 4:0 sice nevyužila, mrzet ji to ale nemuselo. Jen o pár minut později duel ukončila proměněním čtvrtého mečbolu díky sedmé dvojchybě Plíškové.

"Cítím se teď po zápase velmi dobře. Hrála jsem opravdu skvěle," usmívala se v pozápasovém rozhovoru na kurtu Siniaková, jež zaznamenala 20 winnerů a jen 12 nevynucených chyb.

Naopak Plíšková trefila pouze 13 vítězných úderů a udělala dvojnásobný počet zbytečných chyb. Před Australian Open odehrála tři utkání s bilancí 1:2, minulý týden v Brisbane svedla dva třísetové souboje grandslamových šampionek - zdolala po mateřské pauze se vracející Japonku Naomi Ósakaovou a podlehla Lotyšce Jeleně Ostapenkové.

Siniaková ve druhém kole vyzve bývalou finalistku Roland Garros Anastasiju Pavljučenkovovou. S o pět let starší Ruskou prohrává ve vzájemné bilanci 2:3, ale poslední dva duely (French Open 2020 a Hongkong 2023) česká tenistka vyhrála 2:0 na sety.

Po loňské sezoně Siniaková přerušila spolupráci s deblovou parťačkou Barborou Krejčíkovou a na nadcházejícím Australian Open bude startovat po boku domácí nejlepší deblistky světa Storm Hunterové.

"Hrát po boku Storm je pro mě dobré. Hru v Austrálii si vždy užívám a navíc očekávám úžasné publikum. Jsem šťastná, že fanoušci budou na mé straně," řekla Siniaková již směrem k úvodnímu grandslamu sezony.

Vondroušová se odhlásila

Markéta Vondroušová se z generálky na Australian Open odhlásila. Wimbledonská šampionka, jež minulý týden v Sydney odehrála dva třísetové zápasy v United Cupu s bilancí 1:1, se kvůli problémům s kyčlí z turnaje v Adelaide omluvila jen pár hodin před svým úvodním vystoupením.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova byla předloni na operaci se zápěstím a půl roku nehrála. Loni kvůli zánětu šlach v levém loktu zapříčiněným zřejmě těžkými míčky odstoupila ze čtyřhry na US Open a na podzim pak odehrála už jen šest utkání.

Vondroušová měla v prvním kole čelil Aliaksandře Sasnovičové. Bělorusku vyzve náhradnice Taylor Townsendová z USA.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
Katka pěkně zdemolovala Plíškovou Ještě odečíst body za loňské AO a je asi hotovo.
Reagovat
com
Mám teorii Karolina se dovedela, ze Vondrouska nenastoupi, tudiz si odvodila, ze nenastoupi ani na AO.. Takze Karolina bude nasazena 32 a tim padem si dala oraz a nenapadne prohrala, aby byla na AO fit a ty dva tydny tam vpoho zvladla
Reagovat
Blondie
Aww
Reagovat
tommr
Katka Siniaková pokračuje v Adelaide v singlu i v deblu. V singlu jí v příštím kole čeká Pavlyuchenková a Katka není kurzovou favoritkou i když poslední vzájemnej zápas loni v Hong Kongu vyhrála. V deblu jí v příštím kole čeká silnej pár Kichenok/Ostapenko a ani v tomto případě nejsou Sasnovich/Siniaková kurzové favoritky. Doufám ale že aspoň jeden z těchto zápasů Katka vyhraje ...
Reagovat
Otmar
No Nasťa asi bude problém, hladké vítězství Katky nad Karo je trochu klamné, hrála svůj standard a Karo totální tužku. Nasťa toho tolik nezazdí, vidím to na přetahovanou. Přiznám, debl Sasnovich/Siniaková si neumím představit vůbec a netuším, jestli to vzadu udrží a když,tak která z nich. Navíc Kichenok/Penko jsou těžké váhy, možná i doslova...ty budou problém rozhodně. Uvidíme, alespoň půl na půl by se hodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je super Pliskova poeazi Osaku, v ceskych mediich se o tom píše jakoby by vyhrála grandslam, prý jeden z nejlepších zápasů a následně lostne se Siniakem 2:6, 1:6 lol Tohle už nemá nic docineni s konzistenci. A tak to bude celou sezónu.
Reagovat
NereknuHele
Ale má dobrý kůzlatka.
Reagovat
Sinuhet1
ja jsem psal, pokud rekne ze se citi dobre a ma formu, nasledujici zapas vyleti, a taky s Ostapenko vyletela
Reagovat
Mantra
tohle je u ní celou karieru
Reagovat
Maisterstich
Podle mě to je trenérem, Karolíno...
Reagovat
Krisboy
Nejvyšší čas nějak reagovat. Takhle to dál nejde. Zbytečně marní talent.
Reagovat
Kandinsky1
Přesně 4 měsíce, co hrála Muchová poslední zápas. To je fakt hrozný
Reagovat
Mantra
ten čas, toto letí.
Reagovat
Blondie
Doufam, ze bude Maki ok.
Pry kycel... :/
Reagovat
Serpens
Snad jen prevence, ale zase na AO bez zapasove praxe, to zavání průšvihem.
Reagovat
EllNino
Hrala UC, uplne nejede bez
Reagovat
Blondie
V nejhorším vypadne brzy, hlavně ať se nezraní víc :/
Reagovat
Kandinsky1
Ty bláho, takovej výprask od Siniakové
Ještěže to Plíšková za chvíli zabalí.
Reagovat
Blondie
Zpetne uz se na zapasy koukat nikde neda, ze? Snad budou highlights. Kacena dobre. Mrzi me, jak je podcenovana...
Reagovat
lenka258
Jj, Kačka má skvělé "záblesky/úseky roku", ale škoda, že není jich víc;(
Reagovat
dana269
V 11,30 na Canal + sport2
Reagovat
Liverpool22
Sestřihy zápasů většinou najdeš na youtube - nikdy i celé zápasy. To platí i pro zápas Katky a Karolíny - takže např. tady: https://www.youtube.com/watch?v=RSu5h7vjY0w
Reagovat
Blondie
Děkuju! Ale to vypadá na docela dobrý match, agrese vs. agrese, u Kačky navíc teda pověstná bojovnost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist