Siniaková nestačila na domácí Gasparjanovou a čtvrtfinále v Petrohradu si nezahraje

18. 3. 2021, 12:47
Aktuality 17
WTA PETROHRAD - Kateřina Siniaková si v Petrohradu své první letošní čtvrtfinále nezahraje. Čtyřiadvacetiletá Češka dnes v utkání druhého kola nestačila na domácí divokou kartu Margaritu Gasparjanovou. O dva roky starší Ruska ve svém prvním čtvrtfinále od října 2019 vyzve svou krajanku a turnajovou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková předevčírem smetla Kirsten Flipkensovou, předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů za poslední dobu a dočkala se svého prvního vítězství v hlavních soutěžích od loňského French Open.

Do svého prvního čtvrtfinále od loňského září však neprošla. Čtyřiadvacetiletá Češka dnes v petrohradské hale za hodinu a půl nestačila dvakrát 4-6 na domácí divokou kartu Margaritu Gasparjanovou, se kterou prohrála podruhé v řadě.

Siniaková v obou setech dokázala zlikvidovat manko brejku, ve druhé sadě dokonce dvakrát, ale soupeřka měla v koncovce obou dějství vždy navrch. Siniaková přitom ve druhém setu za stavu 3-3 vedla na servisu už 40-0 a získaným gamem mohla soupeřku dostat pod tlak. Jenže o podání přišla, poté si kvůli problémům se zády vzala pauzu na ošetření a s vývojem zápasu už nedokázala nic udělat.

Poprvé od roku 2017 proběhne čtvrtfinále petrohradského halového podniku bez české účasti. V posledních třech letech se mezi nejlepší osmičku vždy dostala Petra Kvitová, vítězka ročníku 2018.

Šestadvacetiletá Gasparjanová ve svém prvním čtvrtfinále od října 2019 vyzve svou krajanku a turnajovou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou, která včera vyřadila Terezu Martincovou. V derby zabojuje o své první semifinále od předloňského dubna.

Další ryze ruský souboj zajistila Darja Kasatkinová, jež udolala 5-7 6-3 7-6(2) Aljaksandru Sasnovičovou. Proti Bělorusce bojovala skoro tři hodiny a po neproměněném mečbolu měla její soupeřka možnost utkání dopodávat.

O druhé letošní semifinále si bývalá světová desítka zahraje s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou, která v ruském derby udolala po takřka tříhodinové bitvě Kamillu Rachimovovou.

S krajankou bude hrát také Věra Zvonarevová, která bude rovněž hrát s krajankou. Překvapivě narazí na 21letou Anastasii Gasanovovou, která po odvrácení tří mečbolů a tříhodinovém boji udolala 1-6 7-6 7-6 Anastasii Pavljučenkovovou.

Až 241. hráčka světa Gasanovová hraje na turnaji WTA teprve podruhé v kariéře. Na začátku sezony v Abú Zabí si připsala skalp Karolíny Plíškové a došla do 3. kola. Dva zápasy v kvalifikaci a další dva v hlavní soutěži nyní vyhrála i v Petrohradu a může se těšit na své první čtvrtfinále.

Další domácí tenistka Světlana Kuzněcovová se střetne s jedinou neruskou čtvrtfinalistkou Jaqueline Cristianovou z Rumunska.

Ve čtvrtfinále je poprvé sedm Rusek
V Petrohradu se do čtvrtfinále dostalo sedm ruských tenistek, což se stalo poprvé v historii. Domácí blok dokázala rozbít jen rumunská kvalifikantka Cristianová, jež ve své části pavouka neměla žádnou Rusku.

Na WTA Tour se sedm hráček z jedné země dostalo do čtvrtfinále naposledy v roce 1993 v Oaklandu, kde bylo mezi osmičkou nejlepších sedm Američanek. Tehdy nakonec triumfovala Martina Navrátilová.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasparjanová (Rus.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-4
Kuděrmetovová (2-Rus.) - Rachimovová (Rus.) 7-5 3-6 7-6(5)
Gasanovová (Rus.) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 1-6 7-6(8) 7-6(4)
Kasatkinová (8-Rus.) - Sasnovičová (Běl.) 5-7 6-3 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
Vaslab
Záznam z osmifinále z turnaje J1 v Barranquille, v němž Brenda skrečovala za stavu 1-4 ve třetím setu:
https://www.youtube.com/watch?v=uT8J-f4x4O0
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Katka by ten turnaj měla vyhrát. Ale díky své povaze a hlavě bohužel.smilesmile kopyto jedno.
Reagovat
paddy
Jelito, kopyto, platí to! smile
Reagovat
Alien
Kopytem sem, kopytem tam!
Reagovat
tommr
Gasanova je hezkej příklad toho jak je dnešní ženská špička široká a vyrovnaná. Hráčka ze třetí stovky svedla s veteránkou napínavou bitvu a i přes značnou nervozitu favoritku nakonec udolala ... smile
Reagovat
paddy
The Warsaw Treaty Organization Open
aneb
Otevřené mistrovství zemí Varšavské smlouvy smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=Hb_8HdETc0c
Reagovat
Dobry-den
Ach jo. To je fakt mrzuté.
Přitom to první kolo vypadalo tak nadějně. smile
Reagovat
tommr
tomu se říká dokonalý využití výhody domácího prostředí ... smile
Reagovat
com
kdyby tak nakonec vyhrala ta osma, ktera neni z Ruska smile
Reagovat
Krisboy
Jak to, že není? Je také z Ruska, jenom z Bílého smile
Reagovat
smazaný uživatel
se kacce nedivim, nema motivaci, hraji za suchy z nosu, asi to citi jako elina
Reagovat
SydneyOpen
Má až na vyjímky docela dobré losy, ale absolutně je neumí využít. Škoda že si tady v Petrohradu nevyměnila pozici s Terkou Martincovou ta myslím že by dnes vyhrála
Reagovat
lvicek
Porovnat losy Katky a Marusky za posledni dobu, to je fakt sranda ;). Snad se to nekdy preklopi i u Marusky na tu lepsi stranu :).
Reagovat
tommr
Katka bohužel dobrej výkon ze zápasu s Flipkensovou zopakovat nedokázala a poměrně jasně prohrála. Výsledkový i herní trápení tak pokračuje ... smile
Navíc měla Katka nějaký problémy se zádama. Snad to nebude nic vážnýho, protože železný zdraví a vynikající kondice byly až dosud Katčiny hlavní přednosti ... smile
Reagovat
lvicek
Tak Katka zas nic, potrebovala by se vzchopit na vic nez jeden zapas za pul roku :/.
Reagovat
dadaft
Co si budem povídat, výsledek odpovídá předvedené hře, která nebyla dobrá.
Myslím, že ostatní zápasy budou kvalitou výš...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist