Siniaková po vyhrané bitvě: Pořád jsem ve výhru věřila

29. 8. 2018, 10:06
Aktuality 7
Víra ve vlastní síly a bojovnost pomohly Kateřině Siniakové k postupu do druhého kola US Open. V duelu s Anett Kontaveitovou z Estonka v rozhodující třetí sadě třikrát získala zpět ztracené podání, a i když byla dva míče od prohry, tak zvítězila 6-7 6-3 7-5.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

"Snažila jsem si pořád nutit do hlavy, že je to vyrovnaný, že musím pořád makat a přijde to. Pořád jsem věřila, že můžu vyhrát," řekla Siniaková po vyčerpávajícím utkání dlouhém dvě a půl hodiny. "Převažuje určitě radost. Jsem moc ráda, že jsem to vybojovala Byla jsem blízko od prohry. Výkon byl slušný," řekla.

Utkání připomínalo přestřelku. Obě hráčky daly přes třicet vítězných úderů a měly skoro čtyřicet chyb. "Čekala jsem to. Ona hraje aktivně a jde do toho pořád stejně, ať už jí to tam padá nebo ne. Počítala jsem, že to bude rychlý," řekla Češka.

V rozhodující sadě dokázala odpovědět třikrát na brejk. Především za stavu 4-5 už měla namále. Turnajová osmadvacítka podávala na vítězství a vedla 30:0, ale Siniaková se nadechla k velkému obratu. "Pořád jsem si říkala, že to můžu znovu dokázat, že se to může otočit. Nakonec se mi to podařilo," oddechla si Siniaková.

Utkání skončilo před půl jedenáctou newyorského času a jako jedno z posledních v úterním programu. I díky tomu se postupně v ochozech objevovalo více a více diváků. "Jak ostatní kurty dohrály, tak se to najednou zaplnilo a bylo to krásný. Atmosféra byla super," všimla si Siniaková. Noční zápas byl příjemný i vzhledem k počasí, které panovalo přes den. "To bylo vedro, ale večer už to bylo příjemné," uvedla Siniaková.

Na US Open nepřijela 54. hráčka žebříčku úplně ideálně naladěná. Na třech předcházejících turnajích třikrát prohrála v prvním kole. "Před cestou do Ameriky jsem doufala, že si zahraju víc zápasů, ale moc jsem toho neodehrála. Jsem ráda, že jsem to tady prolomila. Vítězství si vážím a věřím, že to ještě není konec," řekla.

Poprvé proklouznout do třetího kola US Open a na grandslamu letos potřetí v řadě se pokusí v duelu s Australankou Aljou Tomljanovicovou. "Nikdy jsem s ní nehrála. Dobře servíruje a chodí si pro míče. Bude to další střelba," čeká Siniaková.

V deblu jsou s Krejčíkovou nsazenými jedničkami
Ještě předtím ale vstoupí do soutěže ve čtyřhře. V páru s Barborou Krejčíkovou jsou nejvýše nasazené. "Jo, to je super," řekla a dodala: "Možná se od nás očekává víc, ale tím, že jsme nasazené jedničky, tak se nic nezměnilo. Musíme hrát jako tým."

Na úvod se střetnou s ukrajinsko-srbským párem Kateryna Bondarenková a Alexandra Kruničová. "Čekají nás silné soupeřky, kterým máme co vracet," pamatuje si Siniaková porážku z prvního kola na dubnovém turnaji v Charlestonu.

Siniaková s Krejčíkovou mohou v deblu vyhrát stejně jako v juniorkách Roland Garros, Wimbledon a US Open během jednoho roku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
rubens
Sedmá z devíti.. :-)
Reagovat
tommr
prostě neumí vyhrávat jednoduše. Kontaveitovou mohla klidně smáznout ve dvou setech, ale nakonec byla ráda, že vůbec vyhrála. V prvním setu zahodila dva setboly za stavu 6:5 a to jí rozhodilo tak, že ztratila TB. Ve druhým setu šla rychle do vedení 5:1, ale pak se zase začala zbytečně rozčilovat a už to vypadalo, že o vedení příjde. Kontaveitová ale naštěstí nečekaně vypomohla nepodařenou servisní hrou za stavu 5:3. Největší drama přines třetí set. Katka sice musela neustále dotahovat, ale Kontaveitová naštěstí vůbec nezvládla závěr zápasu ve kterým přišla třikrát za sebou o podání po lacinejch chybách. Celkově se dá říct, že Katka vyhrála zaslouženě, ale zbytečně si komplikovala život a to její neustálý rozčilování a fnukání jí nepřidává ani na sympatiích ...

Na soupeřky v příštích dvou kolech herně určitě má a když se uklidní a nebude na kurtu zbytečně vyvádět tak by to čtvrtý kolo udělat mohla ...
Reagovat
Jan
Pošli jí to do mailu, ať ví, co má dělat :)
Reagovat
EllNino
Poslední dobou vyhrává na těch GS jedině přes takovéto bitvy, ať už to bylo na AO se Sakkari, na RG s Kozlovou, na Wimbledonu s CoCo a Jabeur nebo tady s Anett :)

Cenná výhra, na krev, další kolo hratelné, tak zkompletuj hattrick třetích kol na letošních GS, bylo by fajn porazit Ajlu a pak si zahrát třeba s caro ...
Reagovat
Fandina
bylo to na tobě vidět, že sis věřila a já ti věřila také, pořád jsem věřila, že to dáš a tys to dala. Jo. Gratulka.

A moc držím palce dál a i v deblu. Zopakovat v jednom roce stejné GS jako v juniorkách to by bylo super. PojĎ as pojďte!!!
Reagovat
tmora
Program na dnes?
Reagovat
Krisboy
https://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist