Siniaková pokračuje v nejpovedenějším turnaji sezony, v Lleidě je po obratu v semifinále

3. 5., 16:55
Aktuality 11
WTA 125k LLEIDA - Kateřina Siniaková (27) na antukovém turnaji WTA 125k ve španělské Lleidě porazila ve svém prvním letošním čtvrtfinále 2:6, 6:2, 6:1 Američanku Ashlyn Kruegerovou (19) a postoupila mezi kvarteto nejlepších. O místo ve finále si druhá nasazená Češka zahraje s Polkou Magdalenou Frechovou, nebo Kolumbijkou Camilou Osoriovou.
Kateřina Siniaková vyhrála své první letošní čtvrtfinále (© AFP)

Kruegerová – Siniaková 6:2, 2:6, 1:6

Kateřina Siniaková po měsíc dlouhé pauze zaviněné svalovým zraněním zahajuje antukové jaro ve Španělsku. A zatímco minulý týden na prestižním turnaji WTA 1000 v Madridu nestačila hned v úvodu na argentinskou náhradnici Nadiu Podoroskou, na menší akci WTA 125k v Lleidě vyhrála už tři duely.

Po dvousetových výhrách nad Alyciou Parksovou a Linou Gjorčeskou otočila i nepříznivý vývoj proti 70. hráčce světa Ashlyn Kruegerové. Devatenáctiletou Američanku, která včera udolala krajanku a grandslamovou šampionku Sofii Keninovou, porazila v prvním vzájemném střetnutí 2:6, 6:2, 6:1.

Sedmadvacetiletá Češka se v prvním setu trápila na podání, nedostala se k jedinému brejkbolu a úvodní dějství ztratila. Od té chvíle si ale v každém dalším gamu na returnu vypracovala minimálně jeden brejkbol, šest z nich využila, sama na podání zaváhala už jen jednou a po necelých dvou hodinách dokonala obrat.

Statistiky zápasu Ashlyn Kruegerová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Ashlyn Kruegerová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Kruegerová prohrála s Češkou na druhém turnaji po sobě a nenavázala na předchozí cenný skalp. Před pěti dny ve třetím kole tisícovky v Madridu nestačila na Sáru Bejlek jen dva dny po životním skalpu světové šestnáctky Jekatěriny Alexandrovové.

40. hráčka světa Siniaková v Lleidě pokračuje v nejlepším turnaji sezony. Letos teprve potřetí vyhrála alespoň dva zápasy po sobě, podruhé z jedenácti letošních startů se dostala přes druhé kolo hlavní soutěže a poprvé od říjnového triumfu na dvěstěpadesátce v čínském Nanchangu si zahrála čtvrtfinále.

A těšit už se může i na semifinále, v sobotu v něm narazí Camilu Osoriovou (H2H 0:0). Dvaadvacetiletá Kolumbijka ve čtvrtfinále udolala až po odrácení tří mečbolů a 3 hodinách a 14 minutách boje 4:6, 7:6, 7:6 Polku Magdalenu Frechovou.

Druhé semifinále na západě Katalánska obstarají Egypťanka Majar Šarífová a domácí divoká karta Guiomar Maristanyová.

Výsledky turnaje WTA 125k v Lleidě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
taakže, Katka trochu divoký zápas, na což už jsme trochu zvyklí a tentokráte i s dobrým koncem.
Freddyho dcérka má sice pěkné údery, ale je to taková hromádka neštěstí. S Katkou se těmi výlevy zajímavě doplňovaly. Režie zařadila i menší sestřih.

Katka by měla nastoupit proti Kamilce. Její zápas proti Frech jsem viděl od druhého setu a bylo to docela utrpení, i když s dobrými momenty. Kamilka se vždycky dotáhla zpět z nějaké šlamastyky, aby vzápětí udělala pár stupidních chyb a zase byla tam, kde předtím. Prostě nebyla schopná vyhrát 3míče v řadě. Bylo mi jasné, že o výhře bude muset rozhodnout TB a taky že jo...
Hrou a průběhem zápasu mi Kamilka tak trochu připomněla Marušku.

Katko, hlavně se nenech otrávit, Kamilka je úporná.

Pořadatelům v Lleidě za jestřába. Docela malý turnaj i kurt a přesto ho měli. Dali lekci těm větším, co na to kašlou
Btw, jaká je to kat?
Reagovat
tommr
Lleida je kategorie WTA 125 ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dík! Takže to vlastně ani WTA není a mají jestřába na antuce.
Reagovat
tommr
v Madridu ho mají taky takže se snad začíná blýskat na lepší časy i na antuce ...
Reagovat
zfloyd
na tý fotce jí to moc sluší
Reagovat
jirkaS
Reagovat
annah
Taky má mimořádně hezké šatky...
Reagovat
PTP
Z dálky vypadá hezky a zblízka je to pravda ????
Reagovat
tommr
Katka Siniaková dneska odehrála výbornej zápas a připsala si cennou výhru nad nebezpečnou soupeřkou ...
Nejvíc mě potěšilo že to Katka po jasně prohraným prvním setu nezabalila jak bývá v poslední době jejím zvykem ale dál bojovala a zápas ještě krásně otočila. Soupeřka přitom nehrála vůbec zle a má všechny předpoklady pro to aby se z ní jednou stala špičková hráčka ...
V semifinále Katka nejspíš narazí na Frechovou se kterou má bilanci 2:0 a měla by si s ní taky poradit. A dobrá zpráva pro Katku je i odstoupení největší favoritky Navarro. Šance na další titul je veliká ...
Reagovat
lvicek
Kacka proste jede vsechno nebo nic.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist