Siniaková pro TenisPortál.cz: Finále v deblu je úžasné, ale chci se prosadit hlavně v singlu

12. 8. 2014, 12:05
Rozhovory 19
Za poslední měsíc Kateřina Siniaková zaznamenala hned dva velké úspěchy - na turnaji v Istanbulu si připsala svou první výhru na turnaji WTA a na turnaji ve Stanfordu zářila po boku Polky Kaniaové ve čtyřhře. Po návratu z Ameriky si Kateřina našla pár minut času za zodpovězení otázek pro čtenáře TenisPortál.cz.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Naposledy jsme spolu dělali rozhovor před Wimbledon – kvalifikace v All England Clubu nevyšla, ale potom jsi na antuce v Evropě došla do čtvrtfinále turnaje ITF a kvalifikovala ses do Bad Gasteinu, kde jsi ale v prvním kole nestačila na Italku Erraniovou – těžký los, co myslíš?
Lehký los to určitě nebyl, ale zase jsou to dobré zkušenosti. V Bad Gasteinu jsem zjistila přímo na sobě, že se i s TOP hráčkami se dá hrát. Ten zápas byl super. Celkově to období po Wimbledonu nebylo špatné, odehrála jsem slušné zápasy.

Nedá mi to se nezeptat na úspěch tvé krajanky Terezy Smitkové, sledovala jsi její tažení ve Wimbledonu? Tereza je přeci jen o rok a půl starší – je to dobré znamení, že se i takhle mladá hráčka dokáže prosadit a dojít z kvalifikace až do osmifinále? Znáte se s Terkou?
Ano, sledovala jsem to. S Terkou se znám a přála jsem jí to, byl to skvělý úspěch. Hrála opravdu dobře, zasloužila si to.

Pro tebe byl v singlu asi nejúspěšnějším turnajem podnik v Istanbulu, kde sis připsala první výhru na okruhu WTA, je to tak? Bude teď Istanbul patřit mezi Tvá nejoblíbenější města?
Nejsem si jistá, jestli Istanbul hned zařadím mezi nejoblíbenější města, ale úspěšný turnaj to rozhodně byl. Jen je škoda, že se mi nepodařilo udělat ještě i to druhé kolo, protože šance tam určitě byly. Přesto jsem ale moc ráda, že jsem udělala průlom aspoň v prvním kole, i to je krok správným směrem.

Opusťme dvouhru a pojďme se podívat na čtyřhru, protože právě ve čtyřhře sis připsala dosuKateřina Siniaková a Paula Kaniaovád svůj největší úspěch na okruhu – finále ve Stanfordu. Napadlo tě před turnajem, že byste s Polkou Kaniaovou mohly dojít tak daleko? Co to pro tebe znamená?
O finále jsem před turnajem nepřemýšlela, ale zase na druhou stranu, proč bychom nemohly vyhrávat. Jsem ráda, že se nám to povedlo dotáhnout tak daleko, ve finále chyběl kousíček, ale i to finále je velký úspěch.

Jak dlouho se s Paulou (Kaniaovou) znáte? Kdo koho oslovil na společného debla?
S Paulou jsem se potkávala na turnajích už delší dobu, ale moc jsme se neznaly, spíš jsme se opravdu jen potkávaly. Nabídla jsem jí, jestli si semnou nechce zahrát a ona souhlasila, řekla, že to můžeme zkusit.

Po skvělém výsledku se zdá, že si na kurtě rozumíte - budete spolu hrát i nějaké další turnaje?
Chtěly bychom zkusit hrát i nějaké další turnaje, určitě něco naplánujeme. Hrálo se nám spolu dobře a uhrály jsme dobrý výsledek, tak snad to tak dobře půjde i příště.

Kvůli finálovému zápasu ve Stanfordu jsi přišla o kvalifikaci v Montrealu, mrzí tě to, nebo je finále dostatečně velkou náplastí?
Mrzí mě to, debl a singl je úplně jiná soutěž. Ano, ve Stanfordu to byl úspěch, ale já se chci prosadit hlavně v singlu.

Na facebooku si fanouškům psala, že se vracíš domů, jak dlouho budeš doma? Jaké turnaje tě teď v nejbližší době čekají?
Doma jsem necelé 2 týdny, vlastně už teď v pátek odlétáme opět do Ameriky.

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Děkuji za rozhovor s Katkou!! :-))

Doufám, že Katka zvládne na USO kvaldu! :-)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=cR12M3Xn6rk ...včerejší mečbol Townsend ...
Reagovat
PetaM
Klárka musela být asi ráda :D Ale celkem ledabyle zahraný BH ... :D
Reagovat
EllNino
no ona ten BH takhle hraje ...ale jo, bylo to laxní ..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji TenisPortál.cz za rozhovor který udělali se Siniakovou je to totiž moje srdcovka se Smitkovou jsou to nadějné tenistky.
Zájimalo mě jestli je pro ni důležitá stopa ve čtyřhře jako pro Hradeckou , Hlaváčkovou , nebo jestli chce v singlu uspět jako Šafářová čí Kvitová byla to pro mě příjemná zpráva že je více zaměřená na singl - přeci singl se více počítá a také mě zajímalo kdy a kde ji mužem zase vidět doufám že se kvalifikuje na US Open a může se díky tomu dostat do top 100
Reagovat
SubOptikT
Čusek, borci, neznáte program Slovak Sport na dnešek? Bude Lucie s Venus?
Reagovat
dadaft
bude.
Reagovat
SubOptikT
Dík ;)
Reagovat
tommr
a měli by dávat i Báru s Barthelovou (která hraje místo Azarenkový) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Katce a Petrovi za rozhovor! :) Nejvíc mě zaujaly otázky a odpovědi na spolupráci s Paulou.
Reagovat
Petr.Pokorny
Díky, monty.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to někdy šlo (třeba po sezoně), tak by tady Katka zase mohla odpovědět na otázky čtenářů jako loni. Věřím, že by se nějaké našly... Co říkáš? :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/katerina-siniakova-odpovida-ctenarum-chci-byt-svetovou-jednickou-11753/
Reagovat
EllNino
Jo jinak, Monty, jak si v Istanbulu říkal, že je škoda, že s Donnou odešel z turnaje i zajímavý model, který tam není k vidění, tak jsem ho včera viděl na Suai Zhang, Donna je teda rozhodně hezčí :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to věřím, že je Donna hezčí. :D
Reagovat
EllNino
jo, ikdyž Zhang je ještě třeba v porovnání s Hsieh Su-Wei krasavice :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
tos trošičku přehnal.
Reagovat
EllNino
proč myslíš ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak se takhle nevyjadřuje a potom Hsieh je jedna z mojich favoritek.
Reagovat
EllNino
promin ...tak to jsem netušil :) omlouvám se
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist