Siniaková s Hradeckou vyřadily favorizované Rusky a v Kalifornii postoupily do finále!

17. 3. 2017, 06:32
Aktuality 11
WTA INDIAN WELLS - Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková na prestižním turnaji WTA Premier Mandatory v Indian Wells porazily ve dvou setech druhé nasazené Rusky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou a postoupily do finále. O první společný titul si české tenistky zahrají s dvojicí Hingisová/Yung-Jan Chan, která vyřadila vítězky letošního Australian Open Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovu.
Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká

Lucie Hradecká po loňské sezoně přišla o parťačku Andreu Hlaváčkovou, která se rozhodla soustředit pouze na debly. Hradecká tak musela najít novou kolegyni, se kterou si bude rozumět a bude s ní mít podobný turnajový plán. Nakonec se pro rok 2017 domluvila s o jedenáct let mladší Kateřinou Siniakovou, pro kterou je dvouhra rovněž prioritou, ale deblům se nevyhýbá.

Letos spolu startují na čtvrté akci a výsledky mají jako na houpačce: 1. kolo v Melbourne, finále v Taipei, 1. kolo v Dubaji a nyní finále (zatím) na prestižním turnaji v Indian Wells.

České tenistky jsou v Kalifornii nenasazené, v úvodních třech zápasech však nemusely čelit žádným favoritkám. Postupně porazily páry Dabrowská/Watsonová, Bacsinszká/Lučičová a Arruabarrenaová/Chen Liang a postoupily do semifinále.

A uspěly i v něm když porazily snadno 6-3 6-3 nasazené dvojky, dvojnásobné grandslamové šampionky a vítězky loňské olympiády Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou.

Hradecká a Siniaková měly v průběhu turnaje největší problémy hned v úvodním kole, v němž po ztraceném servisu prohrávaly 4-6 a 2-3. Ve zbytku zápasu ale nevyhrály už jen sedm výměn a další set už cestou do finále neztratily.

Jednatřicetiletá vítězka Roland Garros 2011 a US Open 2013 Hradecká bude v sobotním finále bojovat o 22. deblový titul s již sedmou různou partnerkou. Dvacetiletou Siniakovou čeká největší finále kariéry, dosud ve čtyřhře vyhrála jen dva menší turnaje - v Taškentu 2014 se Srbkou Kruničovou a v Praze 2015 se Švýcarkou Bencicovou.

Siniaková má ale na rozdíl od Hradecká už jednu trofej ze dvouhry, kterou získala začátkem letošního roku v čínském Shenzhenu. Hradecká ve dvouhře prohrála všech sedm finálových zápasů na okruhu WTA. 

Šafářová s Mattekovou na hardu teprve podruhé prohrály
Ve finále čtyřhry v Indian Wells na českou dvojici čekají Martina Hingisová a Yung-jan Chan. Švýcarsko-tchajwanská dvojice startuje na třetím společném turnaji a do finále postoupila bez ztráty setu. Cestou do něj už vyřadily dvě Češky, když ve čtvrtfinále přehrály Barboru Strýcovou se Saniou Mirzaovou a v semifinále zdolaly nejvýše nasazené duo Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Vítězky letošnho Australian Open Šafářová s Mattekovou v prvním setu dvakrát neudržely výhodu brejku, přesto byly po odvrácení celkem pěti setbolů jediný míček od zisku úvodní sady. Šanci ale nevyužily.

V druhém dějství česko-americká dvojice prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků, ale vývoj dokázaly otočit na 5-4 a 40-15. Jenže postupně zahodily celkem tři setboly a set znovu ztratily. Po dvou hodinách boje padly 6-7 5-7.

Šafářová s Mattekovou na tvrdém povrchu v outdoorových podmínkách prohrály teprve druhý z 41 zápasů. Poprvé se tak stalo předloni právě v Indian Wells.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vesninová (14-Rus.) - V. Williamsová (12-USA) 6-2 4-6 6-3
Mladenovicová (28-Fr.) - Wozniacká (13-Dán.) 3-6 7-6(4) 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Hradecká/Siniaková (ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-3 6-3
Hingisová/Yung Jan Chan (6-Švýc./Tchaj-wan) - Matteková-Sandsová/Šafářová (1-USA/ČR) 7-6(7) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
že Hráďa našla partnerku na stejné vlnové délce - a to může být do budoucna ještě těžký cajk...
Reagovat
Fandina
To by bylo pěkné, kdyby si s Katkou sedly. Katka je šikovná v deblu, líbí se mi, jak je dynamická a i jak na síti zatlouká.
Reagovat
tommr
příjemně překvapily. Možná i trochu pomohla únava Vesninový po náročným boji s Venus Williamsovou, ale na to se historie ptát nebude ...
Postup do finále v Indian Wells je zatím největším úspěchem nově vytvořenýho páru a projeví se to samozřejmě i v deblovým žebříčku.
Lucie Hradecká se posune na 15.místo a Kateřina Siniaková se poprvé v kariéře dostane do první dvacítky na 20.místo. V první dvacítce tak máme 6 hráček což je neskutečný ... :)
V letošní Race se Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková posunuly na 10.místo a pokud by se jim povedlo v Indian Wells získat titul tak by se dostaly dokonce až na 5.místo ... :)
Reagovat
Fandina
tak to je nádhera. Hráďa s Katkou ve finále a pořážka top páru. Předstsvovala jsem si, jak v noci hrají, že zase Makaron suer ranaří a Vesna ějuje a že Hráďa s Katkou se moc snaží, ale na nic. Ale ono toto!!!!!!!!§ Tak držím palce ve finále, škoda, Bucie, ale uvidíme, Hingis se možná s Chan našly a budou hodně silné.
Káťo Hráďo gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, i když Vesninová už toho musela mít plné zuby.. :-)
Reagovat
VlS
Na to se nikdo ptát nebude
Reagovat
mikimaus321
Plno satelitních sportovních stanic a tenis nikde o Čt4 sport ani nemluvím
Reagovat
VlS
škoda, že to nebylo k vidění. Martino Navrátilová - to necháš bejt, takovou genderovou diskriminaci?
Reagovat
tommr
Navrátilka na takový blbosti nemá čas, protože musí zachranovat svět před zlým Trumpem ...
Reagovat
Krisboy
Dobře vy!
Reagovat
PetaM
Naprostá pecka! :) Háčka spolu nikdy neporazily pár Makarova/Vesnina. A letos konečně! I když každá s jinou partnerkou :D Škoda Bucie, ale Miami se blíží, taky nemůžou vyhrávat všechno :D Snad to finále Lucka s Katkou vyhrajou. A taky doufám, že si IW nasadí koule a hodí nám nějaký ten stream! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist